Inlägg

Inlägg som FarbrorBarbr0 har skrivit i forumet
Av FarbrorBarbr0
Skrivet av Pirum:

Jag tror exempelvis att Nintendo, som är ännu mer exklusiva än Sony men delvis också med annan målgrupp, säkert skulle kunna sälja en del spel som smör till PC. Men vem skulle då köpa nästa Nintendokonsol? Dessutom tycker företag att inlåsning av kunder är rätt mysigt.

Jag tror nog att Nintendo skulle kunna äta kakan och ändå ha mestadelen av den kvar. Playstation och PC (och Xbox) simmar lite i samma vatten, medan Nintendo plaskar runt i helt andra vattendrag. I mina ögon så är Nintendos största trumfkort det här med flerspelar- och sällskapsspel. Folk samlas kring ett Switch och några svindyra joycons för att spela Mario Party på samma sätt som på 90-talet. Detsamma sker inte riktigt med Playstation - och i synnerhet inte med en PC.

Visst, några konsumenter som bara är intresserade av Zelda och Super Mario-äventyr faller kanske bort, men jag tror att lejonparten ändå hade blivit kvar. Ända sedan Wii har väl Nintendo krattat sin egen lilla manege i spelbranschen. Där känns det som att de står tryggt.

Av FarbrorBarbr0
Skrivet av Melodypond12:

Tack igen för hjälpen Försöker hitta någon deal som endå är helt okej men kan hämtas inom 1 timmes körtid från Jönköping. Vill endå ha något man är ganska nöjd med även om det får kosta lite extra.

Det är verkligen inga pangdeals på datorer i Jönköping med omnejd - snarare tvärtom. Sjutusen spänn för gamla prebuilds med ett RTX 2060 eller "gaming datorer" med 1070, det är inte mycket att bli exalterad över.

Jag tror så här: Om det är bråttom att få tag i en dator och skärm innan jul (alternativt att du har fått ett sånt där akut sug att prova lite PC-spelande under ledigheterna) i trakterna kring Jönköping, då kan det bli svårt att mejsla fram någonting bättre än en dator med i5-9400F och 1660 Super med skärm för runt femtusen. Säljaren verkar ivrig att få julklappspengar, så du kan gott försöka pruta lite när du ändå håller på. Du kan dock rätt snart växa ur den där datorn, och jag vet inte om det är mycket mening att hålla på och uppgradera den sen. Då är det betydligt mer värt att låta Inet bygga någonting åt dig som är mer prisvärt (även om det initialt kostar mer).

Om har femtusen att slänga iväg på ett måste ha nu-köp, så kan man råka sämre ut, känner jag. Ingen superdeal, men du kommer kunna spela med den.

Av FarbrorBarbr0
Skrivet av medbor:

Kortsiktigt ja, det drar in pengar till spelen såklart. Men frågan är hur det påverkar plattformen i sig och hur många som skippar att köpa PS5 när de kan välja pc istället

Det är väl den knepigare men mer intressanta frågan, hur många potentiella Playstation 5-köpare som Sony går miste om. Är generellt nyfiken på hur balansräkningen skulle se ut mellan:

1. Antalet PC-spelare som köper ett Playstation för femtusen spänn för att spela exklusiva titlar
2. Antalet PC-spelare som väntar och köper God of War till PC för femhundra spänn

...och alla kombinationer dem emellan. Går det tio stycken "skita-i-Playstation-och-vänta"-konsumenter på varje "ge-efter-och-köpa-ett-Playstation"-konsument, eller hur ser fördelningen ut? Sony har ju gjort någon bedömning en gång i tiden - till glädje för en sån som jag, då, eftersom jag väntar på PC-release av ett spel eller avstår det helt.

Av FarbrorBarbr0

Har visst spelat mer än jag trodde. Starfield var en mastodontbesvikelse. Alan Wake 2 gillar jag, men det är kanske ingen fullträff. Atomic Heart dundrade in med den ballaste designen och estetiken sen Bioshock, men ledsnade bortom allt ögongodis. Hogwarts Legacy var bättre än förmodat och jag blir lite småglad när jag tänker på att det finns.

Lies of P är nog det spel jag har haft roligast med. Årets spel är det kanske inte i någons ögon, men väl årets positiva överraskning. Det kan få min röst.

Av FarbrorBarbr0

Övervägde starkt att köpa en handkontroll enkom för att spela typ Blasphemous och andra metroidvanias eftersom musen ibland är fullständigt överflödig i dem. Annars är det 100 % mus och tangentbord.

Av FarbrorBarbr0

Jag tror på att leta bakåt i släkten efter någon godhjärtad farbror som man tyckte om, alternativt någon framliden musiker som ligger en varmt om hjärtat. Det där med namn ändrar sig konstant, men det ska mycket till för att historien ska skrivas om, liksom. Nu lever vi ju i tider där barn heter samma sak som statisterna i en pilsnerfilm. Det är Elof och Enok och sånt. Om åtta år döps väl den första trettiotalisten på den här sidan om millenieskiftet till namnet Lennart. Jag tror att det är svårt att gå fel i den bemärkelsen.

Jag skulle bara undvika de här väldigt sökta, gärna internationella namnen som låter mer som ett artistnamn eller en bifigur i en dråplig roman. I synnerhet i kombination med ett väldigt alldagligt efternamn. Det kan vara svårt att axla ett namn som Angie Persson, Nimbus Sundgren eller Dakota Wiberg.

Av FarbrorBarbr0

Intresserad! 7600, kan hämta - gärna i Hässelby om möjligt.

Av FarbrorBarbr0

Det är alltid skönt med experter på saker och ting, men det krävs ju inga högre examina i ryggen för att dra den här slutsatsen.

Jag hade inte så pass roligt med GTA V att jag springer iväg och köper en konsol för att få möjlighet att spela spelet som jag dock först också måste köpa. Kan också tycka att spela med handkontroll på en konsol är att uppleva ett spel i stympad form. Jag vill nästan alltid pilla med någonting. Om inte med bildinställningar, så med grejer som synfältsstorlek eller lättare moddning. Att spela Alan Wake 2 utan ett vidare synfält eller att spela Starfield utan en inventory-modd är för mig att lämna värde på bordet.

Av FarbrorBarbr0
Skrivet av Ryze:

Blir lite nyfiken, vad exakt innebär det? Hur går det till?

I grova drag: En köpare beställer ett grafikkort från Amazon. Denne får hem det, packar upp det och behåller, och lägger sen ner ett annat kort (gärna gammalt och/eller trasigt) och gör en retur. Amazon får tillbaka kortet, gör en bristfällig kontroll av returen och accepterar den, och kortet åker upp på hyllan. Sen kommer du och beställer samma kort. Du får hem det, inser att det här inte alls var vad du beställde och gör en retur. Amazon tar emot din retur, inser den här gången att det inte är rätt produkt som kommit till dem och fryser returen. Då sitter du där utan grafikkort och är tolvtusen spänn fattigare.

Ett liknande fall finns på forumet just nu. Jag har ingen erfarenhet av såna här historier själv, och det kanske brukar lösa sig till sist, men de kronorna jag sparar hos ett företag som Amazon tycker inte jag är värt det potentiella böket och skiten som kan bli. Om du inte har packat upp kortet och brutit någon plombering eller så, låt det vara kvar om det blir en eventuell retur. Om du redan packat upp det, då kan du alltid kika på baksidan av fläktbladen och så och se om det är damm eller annan skit. Det är en varningsflagga, i så fall.

Av FarbrorBarbr0

Det är ju rätt vitt skilda spel som du listar, så det är lite knepigt att drämma till med en klockren rekommendation för grafikkort. Gör som någon sa, använd Afterburner och provspela några av dina spel, så får du ett hum om vilken del i datorn det är som drar det tyngsta lasset. Lite så där på feeling kan jag tänka mig att ett begagnat 3080-kort skulle kunna vara en rätt lagom uppgradering. Men du kan ju som sagt ploppa i lite vad du vill, egentligen, men att spela CS med ett 4090 vore kanske lite att lämna sisådär femtontusen kronor i prestanda i byrålådan.

Av FarbrorBarbr0

Jag har ju aldrig spelat ett Diablo-spel - vet knappt vilket slags spel det är, i ärlighetens namn. Det kanske är nu man ska prova. Kan man spela solo? Är det ens värt att uppleva spelet så?

Av FarbrorBarbr0

Kloka ord. Sen kan man alltid komma med den här gamla käpphästen också.

Tycker du verkligen att det är värt att spara 350 kronor på att handla från nån tysk mega-återförsäljare via Amazon genom att regga konto på en diffus sajt med skumma rabattkoder, istället för från din lokala elektronikhandlare eller en mellansvensk nätbutik? Någons svar kanske är ja, och det är inget fel med det. 350 kronor kan göra mycket i kärva tider. Men man kanske kan fundera ett varv.

Av FarbrorBarbr0

En annan sitter mest här och hoppas på att folk ska sälja av sina begagnade 4080-kort. Det är ett nästa obefintligt utbud av 4000-kort på andrahandsmarknaden än så länge. Frågan är väl om en Super-laddning av 4000-kort är tillräckligt saftigt för att få folk att spontanuppgradera. Just med 4080 känns det ganska tröstlöst. Det är ju ett kort som redan sitter i en knepig sits - varför lägga hutlöst med pengar på det näst bästa kortet, när man istället kan lägga lite till utöver den redan hutlösa summan och få det i särklass bästa - och jag har svårt att se att en 4080-ägare skulle uppgradera till någonting annat än ett 4090. Känns inte som att 4080 Super får marknaden att tillfälligt svämma över av dess föregångare.

Av FarbrorBarbr0
Skrivet av mallesoft:

Så det är fel att fråga om ett bättre pris?
Gitarrdelen i tråden var min karma, inget intresse alls av den guran.

Absolut inte. Det var inte prutningen jag vände mig mot. Jag tycker bara inte att en säljare som höjer sitt annonspris är att likställa med att spela intresserad köpare och lura densamme att packa, fotografera och dokumentera sin vara för att sen skicka ett textbaserat "fuck you". Det är trist att du kände dig blåst, men jag vill ändå tänka att man kan skaka av sig det i ett sånt läge, istället för att ägna sig åt en hämndaktion och kalla det karma. Det blir lite som att punktera däcken och repa lacken för den som snodde ens parkeringsplats. För mig står de två inte riktigt i paritet. Kan man vara den bättre av två alternativ, då tycker jag att man kan försöka vara det också.

Av FarbrorBarbr0

Det finns gott om oärliga och rätt nedriga människor på Blocket. Det är tråkigt, men man kan åtminstone sträva efter att inte vara en själv.

Av FarbrorBarbr0

Kul inställning ändå, tycker jag. När min farsa såg mig spela CS första gången undrade han bara "vad det där var för hjärndöd skit" och bad mig sänka volymen så att han "åtminstone slapp höra skiten".

Jag var rätt kass på CS också, men det var nog ingenting han hade lagt någon vidare vikt vid heller. Det var inte hans huvudsakliga poäng, liksom.

Av FarbrorBarbr0

Det är inte stolthet man känner, när man sitter här med sin tre gånger så dyra Noctua och både undrar och i hemlighet hoppas att det kanske ändå blev något mätfel i testningen.

Av FarbrorBarbr0
Skrivet av oqvist:

Vore bra och lyssna. Hade original M50 aldrig någonsin lyssnat på tråkigare lurar. Jag har lyssnat på sämre men inte tråkigare jag blev smått deprimerad. Nu minns jag inte när de lanserades de har kanske helt ny stil numer

Hm, okej. Jag börjar tro att jag kanske ska leta efter lurar som inte i första hand är sprungna ur studiomiljö, snarare någonting som är riktat mot spel, typ Audeze Maxwell. Min ryggmärgsreflex är alltid att undvika det mesta som marknadsförs som "gaming", men kanske läge att tänka om där.

Av FarbrorBarbr0

Någon som kör med Audio-Technica M50x och är nöjd eller missnöjd? Tänkte införskaffa den trådlösa varianten - BT2 eller vad de kallar den - för att ha till spel och film, men de verkar dels lite småknepiga att få tag på och ännu svårare att åka iväg och lyssna på.

Av FarbrorBarbr0
Skrivet av EE19Brev:

Nu har jag fått min nyinköpta dator men har problem med hdmi. Får inte upp datorn på tv:n, porten i tv:n fungerar datorn byggdes av inet och borde vara testad. Vad kan vara problemet.

Vad blev det för dator? Och har du provat att koppla in datorn i en datorskärm också, eller bara teven? Om ja, fick du bild då?

Och jag prövar med den gamla klassiskern (som är lätt att råka göra): Sitter HDMI-kabeln i grafikkortets utgång och inte i moderkortets utgång?