Inlägg

Inlägg som Mieriola har skrivit i forumet
Av Mieriola
Skrivet av slipbit:

Återigen. Handla alltid på kredit, antingen kreditkort eller faktura. Annars händer det här och det är svårt att få tag på någon form av ersättning.

... och gå inte i fällan att köpa från en okänd (eller i detta fall ökänd) butik/handlare bara för att de råkar vara billigast....

Av Mieriola

Vi har inte riktigt varit där än i år men det känns ju som att vi nästa år kan ha tre hyfsat jämna lag som slåss om segrar. Red Bull lär ju vara farliga trots straffet, Mercedes har vässat till sig lite på sista tiden och Ferrari har ju i princip hela säsongen haft farten till att utmana om pole och vinst.

Av Mieriola

Jag hade samma tankar och hade en Dreame D9 hemma på en provkörning och den verkade vettig.
Tyvärr så har jag för höga trösklar för de flesta robotdammsugare så min lägenhet passar inte. Kolla gärna igenom efter liknande hinder hos dig och om/hur de i så fall kan lösas.

Av Mieriola
Skrivet av Swedishchef_90:

<Uppladdad bildlänk>
Fast på din bild ovan så ser man att skylten är i liv med insida hjulhuset och bilen står ju ganska nära linjen. Det är absolut max 20% av platsen som skylten täcker. Förmodligen mindre...

I detta perspektiv i vinkel med linjerna så ser ju inte skylten så värst mycket felplacerad egentligen.

Av Mieriola
Skrivet av FX9:

Ja, man måste ju reservera rätt mycket area och blockar då en hel riktning dit basen skulle kunna växa

Exakt!
Har i nuvarande save plockat in en mod med bättre solpaneler för att slippa havet av solpaneler. Samma effekt till ungefär samma kostnad, men till en bråkdel av utrymmet.

.. men nuclear är coolt också..

Av Mieriola

Förutsatt att skrivaren funkar med Chrome OS så instämmer jag helt i att Chromebook låter som den bästa lösningen.
Är inte svårare att lära sig Chrome OS än att lära sig hitta i Win 11 om man kommer från tidigare OS, så speciellt mycket skillnad är det inte.

Av Mieriola

Instämmer om Brothern som tipsats och länkats, köpte en i våras (versionen med scanner) och den har funkat klockrent. Betydligt bättre/trevligare än de budget-bläckskrivarna man haft innan (främst Canon).
Som bonus så funkar den klockrent med Chrome OS.

Av Mieriola

Skiftet till USB-C hade kunnat få mig att till slut ta steget till iPad, men priset var ju mindre kul...

Av Mieriola
Skrivet av Blomman90:

Det finns väl massa motiv att göra det, se bara på Spa förra året, då körde man ett par varv bakom SC just för att kunna dela ut poäng. Bland annat så kan man säga till arrangören att det minsann blev ett race, poäng delades ju ut, samma sak för alla sändande TV-bolag.

Jag tycker det är fullkomligt löjligt att poäng-regeln bara appliceras ifall racet inte återupptas överhuvudtaget, eftersom man då lämnar världens största loop-hole att göra om en Spa, bara man ser till att göra det när det är 5 minuter kvar av maxtiden. För gårdagens race spelade det kanske mindre roll i min mening, eftersom man ändå körde halva race-distansen, men jag skulle bli oerhört upprörd om vi skulle tvingas genomlida ett nytt Spa a la 2021 någon gång...

Med årets regler så hade Spa gett 0 poäng, eftersom inget varv kördes utan SC. Den sortens race kommer vi inte få se igen förhoppningsvis.
Även om FIA är bra på att göra om sina misstag så hävdar jag fortfarande att de skulle krävas mycket för att de skulle släppa säkerhetstänket för att ha 3 varvs racing (utan SC) sista minuterna.

Håller helt och hållet med om att formuleringen måste ändras, och det kommer den säkert göras. Hade vi sett röd flagg sista varvet/minuterna så hade ju racet helt plötsligt inte gett full poäng. Samma tabell oavsett väder och händelser ger en bättre förutsägbarhet.

Av Mieriola
Skrivet av oqvist:

Ja precis men de flesta inkl red bull och Mercedes ex trodde ju att samma regler även gällde för omstarten. För att det är mycket mer logiskt. Annars hade ju omstarten kunnat va två racevarv och fulla poäng kommer utdelas enligt den här tolkningen de gjorde nu.

Ja, det är ju ett teoretiskt möjligt men samtidigt ett orimligt scenario som ingen vill ha. Finns ingen som helst mening att skicka ut bilarna för race sista 5-10 min av de totala 3h racet får ta.

Av Mieriola

Du har orimliga krav, man får ingen ny Windows 11-kapabel dator för den budgeten.

Skall du ha en ny och oanvänd dator för 3k så är det bara Chromebooks som gäller.

Av Mieriola

Korrekt rör sett till färg och typ är väl egentligen detta: https://www.ljustema.se/Kabelskydd-och-jordningsmatr/48071-ka...

.... men vattenslang/PEM-slang duger förmodligen också.

Av Mieriola

Tycker flik-funktionen som kom funkar som förväntat. Grundläggande flikfunktion som man är van vid från webbläsarna.

Orkar man inte vänta tills oktober så kan man aktivera det själv. Jag följde denna guiden: https://pureinfotech.com/enable-tabs-file-explorer-windows-11...

Av Mieriola

Kanske inte så mycket gnäll men detta måste vara dagens bästa nyhet: https://www.expressen.se/ekonomi/konsument/postnord-slutar-me...

Hoppas resterande reklam försvinner också snart.

Av Mieriola

Google Foto/Drive för sånt som kommer in via deras ekosystem t.ex. Gmail, Google Foto osv.
OneDrive för backup/molnlagring av dokument och liknande från annat håll.
Dropbox har jag så smått övergett efter att de begränsat antal enheter man kan ha inloggade samtidigt, men ligger lite gammalt där också.

Klarar mig än så länge med gratisversionerna. Skulle jag köpa lagring i framtiden så lär det nog bli OneDrive.

Av Mieriola

Måste ju vara rätt så talande vad som behövs förbättras när nästan alla inlägg nämner hemsidan.
Och ja, jag tillhör även den skaran som avskyr sidan. De har verkligen skjutit sig i foten när det bytte från gamla till nya.

Av Mieriola
Skrivet av Bussović:

Du får t.o.m stå där till 6.15 dagen efter

Ännu längre om han parkerar en fredag, då får han stå hela helgen.

Av Mieriola

Borde inte förvåna någon att det tittar på det, de är väl mer eller mindre tvungna att se över den möjligheten sett till situationen. Tyvärr lär det väl räcka att nåt bolag prövar den utvägen, och får igenom det, för att övriga skall följa efter,

Av Mieriola

Hade en liten förhoppning att min Steam jag nyss beställde kunde komma innan jag reser iväg en vecka till helgen, skönt att den visionen krossades direkt i tråden

Av Mieriola
Skrivet av KAD:

Går det inte enkelt att dra nya rör där de gamla rören är dragna, dvs helt enkelt byta rör?

Det här känns ju spontant som den bästa lösningen att utgå ifrån, att använda befintliga dragning där rören har gått så långt det är möjligt. Du/ni kommer ju vara utan element i någon/några veckor, men gör man det inte i kallaste vinterperioden så kan man lösa det med värmefläkt.
Inkommande värmevattenrör i en numera ej befintlig vägg eller i en garderob känns ju som udda lösning om det finns bättre alternativ.