Inlägg

Inlägg som kabbzter har skrivit i forumet
Av kabbzter

Flytta över Windows.

Hej.

För fyra år sedan köpte jag en färdigbyggt dator på Komplett där Windows 8,1 ingick och när man kunde uppgradera till 10 så gjorde jag det. Kan jag föra över detta windows till en ny dator så jag kan spara in på en ny färdigbyggt?

Av kabbzter
Skrivet av Samlooh:

Brukar vara billigast om man plockar ihop sakerna genom t.ex komponentkoll.se och sedan bygger ihop det själv. Annars är det ganska bra pris på datorn. Brukar däremot bli väldigt dyrt om man låter dem konfigurera den (dvs inte gör det själv).

Dessvärre har jag inte den kunskapen eller någon som kan hjälpa mig med det i dagsläget, så jag betalar gärna för att få en "färdig" dator.

Av kabbzter

Vad tror ni om den här datorn ca15K

Hittade denna dator då jag är ute efter en ny gamingburk. https://www.komplett.se/product/11454/datorer/komplett-pc/kom...

Verkar den vettig? Tänkte slå till på den ifall jag inte hittar något bättre tills black friday. Jag antar att det finns plats för flera hårddiskar i den. Det enda jag hade gjort är att ta en större ssd. Jag hade bytt till denna istället. https://www.komplett.se/product/975808/datorutrustning/lagrin...

Av kabbzter
Skrivet av Blade@LCD:

Helt okej, enda jag gärna hade sett annorlunda är en lite snabbare NVMe disk, men den är inte alls dum.
Skönt att man får med Windows 10 Home. Tror inte du blir besviken.

Hade nog själv köpt till 16GB mer RAM och en rejäl lagringsdisk.

Jag har faktiskt tre stycken hårddiskar i min nuvarande dator som jag hade tänkt förra över, det borde väl finnas plats för det?

Av kabbzter

Vad tror ni om den här färdigbyggda datorn från komplett? https://www.komplett.se/product/11454/datorer/komplett-pc/kom...
Runt 15k är vad jag kan tänka mig att lägga på en ny burk. Ska man slå till nu eller ska man vänta till Black friday?

Av kabbzter
Skrivet av Niczo:

@kabbzter: Grafikkortet är prissänkt men det är att förvänta eftersom 20-serien kommer nu. Datorn från Komplett var prissänkt från överpris, man får nästan alltid mer för pengarna om man själv väljer komponenter även om man lägger till monteringsservice på priset. Detta för att återförsäljare förväntar sig högre marginaler på färdiga datorer gentemot enskilda komponenter så de sätter priset därefter.

Okej, då vet jag inte om jag ska slå till på denna eller vänta och så om det kommer nån bra deal till Black friday. Den jag har fungerar ju fortfarande bra.

Av kabbzter
Skrivet av Niczo:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11806501/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/11806501/

Jag satte ihop en kundvagn till dig på Inet som är lite bättre rundad och med montering som de tar 700kr för. Jag la inte till en i7 dels för att det är svårt att passa in i din budget men också för att 8600K är lika bra som 8700K i nästan alla spel även om den inte har hyperthreading. Eftersom den är upplåst kan du också komma upp i högre frekvenser än en 8700, och moderkortet är Z370 vilket tillåter överklockning. Chassit är bra men kanske inte så flashigt, där kan du ju ändra hur du vill efter smak. Nätagget tog jag för att det har fått bra omdömen från våra egna Sweclockers och ger dig lite utrymme för uppgraderingar med 750W.

Windows 10 kan du väl flytta licensen från nuvarande dator? Brukar inte vara några bekymmer även med OEM licenser, Microsoft bryr sig inte helt enkelt. Har du inte en licens finns det på kinguin som någon tidigare nämnde.

Skickades från m.sweclockers.com

Schysst! Är det kampanj på något av delarna? Är det inte det så kan jag ju egentligen vänta tills Black friday, det var mer att jag blev sugen på datorn på Komplett för jag såg att den var prissänkt väldigt mycket.

Av kabbzter
Skrivet av Niczo:

@kabbzter: Kör på det som Implor länkade, det var inte illa alls. Den där sidan ska jag komma ihåg.

Kan ju inte bygga en dator själv. :/

Av kabbzter
Skrivet av Niczo:

Ej upplåst CPU, budgetmoderkort, pytteliten högljudd CPU kylare och grafikkortet har MSI's Armor-kylare vilket är deras sämsta modell men kanske funkar bättre på 1070 än vad den gör på 1080. För runt 17500kr får du MSI Z370 Gaming Plus moderkort, i7 8700K, och Noctua NH-D15 vilket är en rejäl uppgradering. Skulle också lagt på ett 750W nätagg bara för att, t.ex Corsairs TX750 eller någon EVGA G3.

Om det kommer räcka till 60fps i de spelen beror helt på vilken upplösning du kör.

Tror inte det chassit har några 5-tums platser vad jag kan se så du får inte i någon dvd/bluray spelare, men det finns gott om plats för hårddiskar.

1080 är det jag spelar i. Det var lite mer än vad jag hade tänkt. Kanske man ska vänta då eller duger delarna som är i datorn?

Av kabbzter
Skrivet av Decster:

Finns en till tråd här om samma datorpaket: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1530687-ny-speldator-a...

Synd att din nuvarande dator (moderkortet) inte stödjer överklockning. Annars så skulle den kunna orka med lite längre om processorn var överklockad. Om du kan vänta, så kan det vara värt att vänta på Black Friday (igen) och köpa något då istället. Din dator borde fortfarande orka >60 fps om vi snackar 1080p?

Absolut, jag kan vänta. Tyckte bara denna verkar som en bra deal men det kanske den inte är då? Datorn nu klarar av det mesta i 60 fps i 1080 men jag måste dra ner på grafikinställningarna.

Av kabbzter

Hjälp med ny speldator från Komplett ca 15K

Hej!

Jag har hittad denna dator på komplett. https://www.komplett.se/product/11421/datorer/komplett-pc/kom...
Verkar den bra för priset? Jag kan tänka mig att öka budgeten lite men helst så vill jag inte spendera mycket mer än 15K.
Jag kommer vilja lägga till skivläsare, funkar det då med det chassit som är med? Jag har ett par hårddiskar som jag kommer vilja flytta över, antar att det finns utrymme för det?
Är det någon del som ni kanske hade bytt ut?
Jag kan inte bygga själv så därför väljer jag en färdigbyggd.

Jag kommer främst spela spel som Elder Scrolls, Fallout, Rockstars spel, Assassins Creed, PUBG, Tomb Raider. Så mycket singelplayer men lite online också. Spelen ska minst ligga på 60 fps vilket det inte gör idag för mig på de nyare spelen.

Det här är den datorn jag har nu, köpte den på black Friday 2014 https://i.imgur.com/WyFwN9N.jpg Är det nåt värde i dessa delar?

Av kabbzter
Skrivet av xfade:

Detta är stolen jag önskat äga i snart 10år.
Herman Miller Aeron

Svårslagen men dyr.

https://aeron.se/____impro/1/onewebmedia/Aeron%20b.jpg?etag=W%2F%2216764-5a8c84a0%22&sourceContentType=image%2Fjpeg

Jag har hört att de ska vara väldigt bra stolar men den ser inte speciellt skönt ut. Inte på bilden iallafall.

Av kabbzter
Skrivet av mrqaffe:

Du bör kolla på en begagnad kontorsstol eftersom de är gjorda för att man ska kunna sitta ergonomiskt bra i och du kan få tag på en bra beg stol för 1-2000 kr.

På Blocket då eller nåt ställe som säljer gamla kontors och andra möbler?

Av kabbzter

Hjälp med köp av gamingstol

Hejsan!

Jag är ute efter en ny gamingstol då den stolen jag har haft nu https://jysk.se/kontor/kontorsstolar/gold/kontorsstol-trige-t... är söndersliten vid sitsen. Det har saknats en funktion att låsa den i ett läge så varje gång blir det att jag lutar mig bakåt i den. Jag har möjlighet att köpa den igen för 800 men jag funderar istället att köpa denna https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/pc-gaming... Jag har kollat på både Mediamarkt och Elgiganten men där var det ensdast denna som var i tyg. Dem andra var sköna men för korta i sisten så det blev jobbigt för låret.

Det viktigaste med stolen är att själva sisten ska vara lång. Jag har lång ben så jag upplever att det blir jobbigt för mina lår när dem inte får nåt stöd, ofta har billigare stolar kort sits men jag har haft det problemet med många gamingstolar. Sen föredrar jag nästan att det är tyg istället för fakeläder, då fakelädret ofta blir väldigt fult och förstört ganska snabbt. Jag har egentligen igen budget utan jag vill ha en stol som jag kan ha länge. En fördel är ifall den kan provsittas
innan. Är gamingstolar värda priset eller ska jag kolla efter något annat.

Är det någon som har något bra tips?

Av kabbzter

Datorn startar men det händer inget på skärmen

Hejsan, idag behövde jag dessvärre stänga av datorn på den manuella knappen. Efteråt när jag skulle starta den så händer inget på mina skärmar. Datorn startar och låter som vanligt men jag får ingen bild på mina skärmar, jag har flera stycken så jag har prövat med dem.

kortet är ett, Gainward GeForce GTX 970 4GB.

Kan det vara så att grafikkortet är trasigt? Finns det då något att göra åt det?

Pratade med en kille från Komplett och han sa att jag skulle bli uppringd av nån från tekniksupporten senare och se ifall vi kunde lösa det på det sättet annars skulle jag skicka in grafikkortet.

(Skriver detta från jobbet så därför kunde jag inte prata så länge.)

Av kabbzter
Skrivet av kissekotten4:

@kabbzter: Andra dator du länkar till har ett -m grafikkort, helt onödigt i en så stor datorlåda.
Nyare acer fast med långsamare lagring:http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/240967-acer_aspire_xc-710_intel_i5-6400-gtx750-8gb-2tb_hdd-win_10
Annan trevlig dator:http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/243532-lenovo_300-20ish_i5-6400-8gb-1tb8gb_ssd-gtx750ti
skärm:http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/197797-samsung_s24d390h_24-5ms-hdmi-pls
ljud:http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/90994-creative_gigaworks_t20_hogtalare_series_ii
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/218366-m...

Tack, får kolla upp dem!

Av kabbzter

Dator som man kan spela på, med allt

Hej, jag är ute efter en dator som man kan spela på. Det behöver inte vara något märkvärdigt för den kommer inte användas till de nyaste spelen. De spelen som kommer spelas är Sims 3/4 och kanske andra spel då det är syrran som ska ha den.

Har kikat runt och hittat dem här datorerna på Cdon: http://cdon.se/hemelektronik/acer-aspire-tc-705-i5-stationar-... http://cdon.se/hemelektronik/asus-k31cd-nr006t-i5-6400-8gb-10...

Vad tror ni om de?

Budget ligger på 7K men för de pengarna behövs oxå en skärm, tangentbord och mus. Det är ett plus ifall skärmen har inbyggda högtalare annars kanske några billiga behövs där med.

Tack på förhand!

Av kabbzter
Skrivet av Kilroy:

Nja, man kommer mycket längre än man tror om man spelar i låga upplösningar med låga inställningar tycker jag.

Här är ett förslag: https://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/15-16tum/lenovo...

EDIT: Såg nu att BabaYaga85 också tipsat om den. Under 7000 kronor finns det ingen bättre som jag ser det.

Man kan köpa en betydligt billigare dock, t.ex. denna: https://www.dustinhome.se/product/5010900477/b51-80
Klarar sims och många andra spel helt okej med det integrerade grafikkortet.
Kanske inte dom senaste, mest krävande spelen. Men i låga inställningar flyter det mesta på helt okej ändå. Relativt sett.

EDIT2: Såg nu att Lenovon jag tipsat om först inte har en SSD, såg fel först. En HDD är så slött i laptops tycker jag.
Denna har långsammare grafikkort men hybriddisk iaf: https://www.alina.se/Produkt.aspx?site=prisjakt&T2=K501LX-DM1...

Jag tror ju inte hon kommer spela så många "nyare" spel. Mest Sims nu för tillfället. Vad menas med att den är en hybrid?

Av kabbzter

Ny laptop som man kan spela på

Hej.

Syrran letar efter en ny laptop som hon kan spela på. Hon kommer mest spela spel som Sims 3/4. Jag försökte övertala henne om att köpa en stationär då jag har bättre koll på de än laptops. Den får inte kosta för mycket(inte mer än 7000)då hon inte vill spendera så mycket pengar. Prestandan bör vara bra så hon kan spela Sims men även andra spel ifall hon utvecklar ett större gamingintresse.

Butik eller online spelar ingen roll men helst butik så hon kan få kolla på den. Bor i Kalmar.

Av kabbzter

Lyssna på egen musik i Kia Picanto

Hej, det är kanske fel forum men i familjen Kia Picanto så finns det en funktion för att streama musik genom telefonen samt med aux-kabel men problemet är att när man gör det via kabeln så kommer det endast ljud genom en högtalare i bilen och inte alla.

Någon som har en bra lösning?