Inlägg

Inlägg som kabbzter har skrivit i forumet
Av kabbzter

Okej, det visade sig vara glapp i kabeln men vågar man fortsätta använda den hårddisken eller ska jag föra över allt till en annan? Ingången ser ut som på första bilden jag länkade.

Av kabbzter
Skrivet av mrqaffe:

Om du inte kan klämma fast kontakten på nått sätt kan du löda fast kabeln för att kunna rädda datan på disken

Jag har klämt i den men Windows verkar inte hitta den. Jag vet inte ifall det kan vara glapp i kabeln eller liknande.

Av kabbzter

Sata-ingången är trasig.

Tjena, idag behövde jag plocka ut bägge mina hårddiskar och när jag skulle sätta tillbaka den ena märkte jag att plastdelen vid Sata-ingen hade fastnat i kabeln. Det gick fortfarande att sätta i kabeln igen men när jag väl hade startat datorn så hittade inte windows hårddisken längre. Vad kan man göra. https://i.imgur.com/9B4DJCS.jpg

Av kabbzter
Skrivet av Aeig:

Jag vet faktiskt inte, den skall vara relativ tyst men det är ju endast subjektiva åsikter.

Tror du blir nöjd med den

Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Sålänge den inte låter som en fläkt är jag nöjd. Att den låter lite när man använder den kan man ju inte klaga på.

Då kommer jag nog köra på den den

Av kabbzter
Skrivet av Aeig:

@kabbzter: Den jag länkade är värd prisökningen, du får en märkbart snabbare disk.

Mvh

Är den tyst av sig? Det är nästan en av de viktigaste frågorna för mig.

Av kabbzter
Skrivet av Aeig:

Denna hade jag tittat på om du vill hålla dig runt 1000-1500 kr.

https://www.dustinhome.se/product/5011027646/x300

Mvh

Jag kan givetvis öka budgeten om det innebär att jag får en mycket bättre disk.

Av kabbzter

Jag har redan en SSD för de spelen jag spelar mest. Men t.ex. när jag moddar Skyrim kan spelmappen bli väldigt stor + alla mods. Det vill jag helst inte ha på min SSD även fast laddningstiderna blir snabbare.

Av kabbzter

Köpråd - gaminghårddisk

Hej,

Jag är på jakt efter en ny hårddisk där jag främst kommer att ha spel på men även filmer, musik och andra program. 3,5-tums och tyst vill jag gärna att den ska vara. Jag behöver minst 4TB så vad tror ni om denna? https://www.komplett.se/product/951661/datorutrustning/lagrin...

Av kabbzter

Grön linje på Huawei P30

Hej,

Jag har haft telefonen i runt 1 månad och idag upptäckte jag den här gröna linjen efter att jag hade ätit middag. https://i.imgur.com/WFxUzlq.jpg

Jag har aldrig tappat eller varit oförsiktig med telefonen och jag har även haft den i ett plånboksfodral med skärmskydd på. Är det här ett vanligt fel. Jag har kontaktat supporten så får se vad jag får för svar därifrån.

Av kabbzter
Skrivet av videopac:

Ser att rubriken är ändrad nu, då är min fråga inte aktuell längre

Det är dock ingen SSD utan en vanlig HDD. Har inte kvar min SSD utan från en ny imon.

Av kabbzter
Skrivet av panpo98:

Men tanke på att du behövde skicka in SSD kan det vara Windows som var korrupt mm eller blev det när du la över den. Kan också vara partitionerna mm som blev det.

Ta bort alla partitioner på disken. Flera fel krävde att man gick så långt för att fixa för det är risk att fel blir kvar eller kommer tillbaka efter en tid om man bara formaterar, återställer, reparerar på olika sätt.

Antingen kopplar man disken i en annan dator som en lagrings disk och gör det i diskhanteraren (i nedre halvan av fönstret) eller så startar du datorn från USB/DVD och gör det när man installerar om Windows.

Efter tiden ca 2:18 visar videon ren installation biten. Tar bara några sekunder extra så man kan lika gärna passa på.
https://www.youtube.com/watch?v=MPfNgNfLEHs

Får kolla på videon och se då!
Men hur kan jag göra för att installera windows när jag får min nya SSD utan problem? Vill få allt så problemfritt samt smärtfritt som det går. Jag har windows på ett usb-minne där jag laddade ner allt från Microsoft på nätet.

Av kabbzter

Jag fick skicka in den till Komplett då jag har garanti på den.

Av kabbzter

Ja, den nya kommer förhoppningsvis idag men jag tänker om man kan rädda den jag har nu?

Av kabbzter

Automatisk reparation av SSD misslyckades

Hej,

Jag behövde skicka in min SSD för några dagar sen och fick då lägga över Windows på en annan hårddisk. Det fungerade bra att installera det men nu får jag upp två stycken felmeddelanden en dag senare. Det först var med blå skärm och att datorn behövde återställas och det andra var det gick inte att reparera datorn med automatisk reparation.

Jag har kollat runt lite hur man kan lösa det men det känns som att den hårddisken jag lagt Windows på har dött då den är runt 6-10 år gammal.

Av kabbzter
Skrivet av Undie:

Vart programmen är installerade lagras ju i ett register, detta register återställdes också när du återställde Windows.

Så det går inte att komma åt dem utan att behöva ominstallera dem?

Av kabbzter
Skrivet av panpo98:

Du har fått tillbaka allt utrymme.

Tycker du det ser fel ut så behöver du berättade EXAKT vad du menade med "ville ha allt utrymme tillbaka" och om du installerat om Windows.

Om du installerat om klart och nu vill att den blir till 1 stor partition precis som förut så höger klickar på varje partition som syns i bilden och tar bort så utrymmet blir svart. Blir den en annan färg gör du tar du bort igen tills den blir svart. Sen skapar du en ny partition. Vad färgerna betyder står på ramen längst ned.

Tack så mycket, det var så jag behövde göra.

Av kabbzter

Windows hittar inga program

Hej.

Jag behövde återställa Windows som jag bara har på min SSD men efter jag har gjort det så hittar Windows inga program som fanns installerade förut på de andra hårddiskarna. Kollar jag runt i diskarna kan jag se installationsmappen för alla program och liknande men Windows hittar inte dem. Går det att göra något så att jag inte behöver ominstallera alla program nu?

Av kabbzter
Skrivet av Belzader:

Den här guiden talar om hur man gör, men du kan skippa steget med att skapa partitionstabell och gå direkt till biten där det skrivs om hur man skapar en partition.
[TUTORIAL] Köpt en ny hårddisk, men hittar den inte?

Vet inte om jag gjorde fel men det blev så här

https://i.imgur.com/uWbeD42.jpg

Av kabbzter
Skrivet av BM-Mods:

om du kollar i diskhanteraren så är det nog så att det andra utrymmet inte är alkolerat så det finns men är inte anget för något.

Dum fråga men hur alkolerar jag det, för det verkar vara som du säger.

Av kabbzter

Storlek borta från extern hårddisk

Hej,

Jag behövde ominstallera Windows idag och lägga över det på ett USB-minne eller en extern hårddisk men jag hade inget USB så det fick bli hårddisken. Saker är att den var på 1TB och nu är den bara på 31GB. Vet inte vad som har hänt? Jag hade inget viktigt på den men jag vill gärna ha allt utrymme igen.