Inlägg

Inlägg som pjnorman har skrivit i forumet
Av pjnorman

Inga ikoner - aldrig några ikoner, på skrivbordet och just nu denna bakgrund, men byter också titt som tätt.

Detta är min macbook air - annat på mac mini och win 11-tema på PC

Av pjnorman

Har Netflix och så gott som alla andra vanliga streamingtjänster. En del för sport en del för film och serier.Har haft Netflix sen 2013 och faktiskt den enda tjänst jag inte någon gång sagt upp och startat igen.

Vad det gäller kontodelningsgrejen med Netflix, så slutade vi dela ut till våra barn, som inte bor hemma, för Netflix ville inte att man skulle göra det. Svårare än så är det inte.

Av pjnorman

Hallå,
Jag gick aldrig vidare, eller jag har inte gått vidare till köp, då jag inte riktigt är i behov av mer lagring ännu. Är dock rädd för att jag kommer att komma dit och ville då vara förberedd. Hittade dock minne på komplett som skulle passa, men som sagt det blev inte köp! Då!

Av pjnorman

Strålande, tackar och bockar för svaret - kollar prisjakt

Av pjnorman

Vilka M.2 SATA SSD passar i en Satechi?

Hejsan,
Kanske har skrivit svaret i rubriken, men vill ändå kolla med experterna här.

Jag köpte en STAND & HUB FOR MAC MINI WITH SSD ENCLOSURE från Satechi, till min Mac Mini M2. Visste att man kunde sätta i lagring i den men var framför allt ute efter portarna på framsidan. Sen började läsa lite om lagringsmöjligheten, och ser att det står på deras hemsida: "Internal SSD enclosure only fits M.2 SATA SSD drives, does not work with NVMe."

Då förstår jag att jag inte bara kan knalla och köpa M.2-ssd, med så mycket lagring plånboken tillåter. Jag surfar lite inne på inet.se och i djungeln av minnen blir jag inte mer självsäker, så jag kollar med deras chatt-funktion och då svarar han mig, att den typen av minnen som passar i en satechi, har dom inte Inet. Och jag som tycker att dom har allt? Han hänvisade mig även till Dustin, för dom brukar ha gamla minnen?

Nu vet jag inte om det stämmer, det om Dustin, men de hade ingen chatt jag kunde fråga på, så..

Är det svårt att hitta minnen som passar?
Är det en dyrare typ, eller bara långsammare?

Kul om man kunde få en länk eller så, till ett minne som passar.. Stort tack på förhand //pjnorman

Av pjnorman
Skrivet av Donhoz:

Precis som PappelApel säger så är det mest troliga här att hon har loggat in med det kontot förut eller bara försökt logga in med det.

Se det som en Google search.
Om du har synk till ditt konto på Google så kan du gå till nästa dator och logga in med Google konto och den synkar över alla bokmärken och sökningar du gjort. ”Så upplevelsen är som förra enheten”

Så det är sparat till hennes konto vad hon sökt och loggat in med och då är ditt konto ett utav de.

Men det är ingen stor sak, du har ju inget att dölja

Självklart inte 🙂

Tack och bock för svaren!

Av pjnorman

Nya mobiler, familjedelning och märkligt i Instagram

Hej på er,

Igår fick jag hem min nya mobil, iPhone 14 Pro Max (har nog inte med saker att göra) och jag la min nya och gamla mobil bredvid varandra och synka över/fick igång. Sen fabriksåterställer jag min gamla som sen lämnas över till min fru, som gör samma procedur med sin gamla och "nya" mobil. Ingenting i detta är konstigt eller går fel.

När vi väl, båda två, har fått igång alla måsten (bankid, bank, kollektivtrafik osv), på mobilerna, så börjar vi med allt annat, sociala medier och sånt.

Och nu över till frågan:
Har man flera konton på Instagram, så kan man rätt smidigt hoppa mellan dom, jag har två (privata + ett gemensamt med min fru) och min fru har sitt privata, det vi har gemensamt plus ytterligare ett, så tre sammanlagt. När hon igår tittade i IG-appen, under konton för att se att alla hade synkats över, så såg hon även mitt privata konto? Hon kunde inte välja det, var inte inloggat men det låg med i listan över valbara konton?

Så hon såg mitt IG-konto (utan att kunna välja det) men jag ser inte hennes när jag tittar på min app?

Tillägg: Vi har familjedelning via apple-id om det skulle kunna spela in?

Ingen superviktig fråga, är mest förvånad över att det blev så

Av pjnorman

Sprinten i Tour de Ski, samtidgt som jag spelar Football Manager 22 - lugnt och städat, både igår och idag

Av pjnorman

100% laptop. Både hemma och på jobbet.

Men, privat har jag en MSI Gaming bärbar, som sitter i en docka, så jag använder den nästan stationärt, men kan koppla ur och fortsätta använda. Sen en soff-laptop, framför TV, av märket Apple Macbook Air

Av pjnorman
Skrivet av giplet:

Det jag menade att du skulle prova är att ställa om så att Football Manager inte använder Nvidia grafiken. Det är en inställning man kan göra per spel i Nvidias kontrollpanel.

Men jag börjar luta åt att det är något som är fel med din dator. Så klart ska WiFi funka även om man använder Nvidia-grafiken. Jag hade tagit kontakt med säljaren angående problemet och reklamerat datorn.

Får kolla med dom! Tackar och ha en bra kväll

Av pjnorman

@giplet:

Ja, strömsladden är alltid i, och det jag gjorde med grafiken för fem dagar sedan, när jag trodde det var fixat, var att jag via Nvida Geforce Experience-programmet, installerade om Football Manager 2020, och väl där inne, såg jag att jag kunde starta spelet den vägen. Och då fungerade det, i som sagt fem dagar. Helt plötsligt, utan att man installerat nått annat eller ens kört en windows update, så slutade det fungera, eller alltså, det började på samma sätt. Startade spelet, fungerar utan problem fram till att det matchen startar, då kopplar wifi ned.

Av pjnorman
Skrivet av pjnorman:

@giplet:

Tackar! Ja, medan jag skrev min fråga ovan, så kom jag att tänka på att det faktiskt kan vara grafiken som åstadkommer felet och inte wireless-drivare/inställningar. Det, plus lite inställningar, verkade göra tricket.

Tackar och gott nytt till forumet.

Jaha, man jubla lite för tidigt. Problemet tillbaka. Testa att göra som jag gjorde ovan, ställde om lite grejer i Nvida-appen, men nu verkar det inte bli samma goda resultat.

Spelar jag ett spel, tappas wifi. Startar jag och spelar FM20 (samma i förra årets version) så funkar det trådlösa nätet, fram till matcher börjar, då tappar jag. Så länge det bara är text-information, på spelet, fungerar nätet.

Och kör jag med nätverkskabel fungerar det som det skall.

Av pjnorman

@giplet:

Tackar! Ja, medan jag skrev min fråga ovan, så kom jag att tänka på att det faktiskt kan vara grafiken som åstadkommer felet och inte wireless-drivare/inställningar. Det, plus lite inställningar, verkade göra tricket.

Tackar och gott nytt till forumet.

Av pjnorman

Wifi kopplar ner vid spel

Hej och god fortsättning,

Köpte mig en MSI, GF63 Thin 9SC, i början på december. Mycket nöjd med datorn i övrigt, men har stött på lite problem. Nu hoppas jag på lite tips, kanske till och med support.

Jag spelar egentligen bara ett spel och det är Football Manager. Förra versionen 2019, spelade jag på Lenovo T470 arbetsmodellen och ibland på en gammal Macbook Pro mid 2014, och i båda fallen gick det bra, när man inte maxade på med länder och ligor. Inför FM20 så tänkte jag att jag "bannemej" skulle unna mig en dator på hemmaplan (inte vara utelämnad åt jobbdatorer) som fixar nyaste versionen av FM, samt de länder man faktiskt vill ha med i spelet. Efter lite spec-kollande och undersökande, så föll valet på denna modell.

Jag startar dator, sittandes i soffan, surfar på, kollar runt, skriver meddelanden och kan kolla på klipp, ja allt som man gör nu för tiden, och detta utan problem. Så startar jag Steam, FM20 och laddar det sparade spelet och än så länge är allt frid och fröjd. Kan gå igenom taktik, fila på träningsupplägg, scouta spelare och allt som spelet kräver, men så fort det är dags för match så tappar jag det trådlösa nätet. Jag har i felsökningssyfte, installerat spel via MS Store och Xbox Gamepass och det är samma där, så fort jag startat spelet ( i testfallet, gamla hederliga Age of Empire) så går nätverket ner.

Har även testat med kabel. Inte så jag vill köra, men har som sagt testat och det verkar fungera som det skall då.

Vill egentligen inte skriva ned allt jag testat, felsökt, ändrat och grejat med, men har ju googlat, har varit i kontakt med MSI, avvaktar kontakt med Komplett (som jag köpte datorn av), men jag har kollat inställningar på wireless-kortets drivare, har senaste versionen, har kollat brandväggen, har kollat inställningar i Steam, har installerat om datorn, förutom då testat en mängd olika spel och spelat med nätverkskabel i.

Nu börjar jag få idétorka?

Är det någon här som har idéer? Har jag glömt något vitalt? Kan det ha med grafik att göra?
NVIDIA GeForce GTX 1650 with Max-Q Design
Intel(R) Wireless-AC 9560 160MHz

Har jag glömt nått? Går det att lösa?

Tack på förhand //pjnorman

PS. Har ett meshnät, TP-Link Deco M9 Plus och ca 10 enheter på trådlöst och tre enheter inkopplade med kabel. Nätet är ett Bahnhof Fiber 500/500.

Av pjnorman

@Laggboxx:

Tack för svart! Vet inte riktigt vad bufferbloat är, men försökte läsa mig till siffrorna.

Här är resultatet av mina tester... körde flera gånger, vid olika belastning av nätet, men fick ungefär samma siffror

https://imgshare.io/image/bufferbloat.T1X3n

Testar länk också?

Bufferbloat

Av pjnorman

Problem med nätet när Steam är igång

Hejsan

Skaffade mig en ny laptop från MSI, med lite gaming-spec, för att kunna spela lite Football Manager, med datorn i knät. Har gjort detta med gamla datorer under några år, och det är på det viset jag gillar att spela nu för tiden. Dock, så har de gamla datorerna börjat bli lite trötta, så innan jag skaffade FM20 så köpte jag en ny bärbar dator.

Har haft den i ca 10 dagar. Sitta och surfa på, lite chatt, via Telegram och sånt, funkar kanon, uppkopplad via mitt hemmanät, Bahnhof 250/250, fiber och TP-Link Deco M9 Plus. Då fungerar det mesta helt ok.

Så fort jag startar antingen Steam (men jag tror att Steam kanske i minimerat läge) eller via Steam startar Football Manager (samma på 2019 och 2020) så tappar jag åtkomst till internet. Inte till min router, utan till internet. Ibland fungerar det att Windows felsöker problemet, ibland kopplar jag ifrån och ansluter igen. Ibland får jag starta om datorn. Så är det igång igen, men så börjar jag spela, så tappas kommunikationen.

Har andra datorer, samt andra prylar uppkopplade på wifi, och ingen annan enhet tappar. Jag har en macbook, med steam, som jag spelade FM19 på fram till jag skaffade denna datorn och där inträffade inte detta.

Jag har installerat om datorn, jag testat att bara starta om ha igång dator och steam, men den vilar i övrigt och då verkar den inte tappa nätet, men när jag börjar spela, så...

Har ju googlat detta, testat hur mycket, fört "wifi-relaterade" tips, om att inte tillåta att den kopplar ner, för att spara ström, t om testat att köra utan brandvägg osv.. men tillslut tappar jag nätet. Fick även tips av en kompis, som hade liknande problem, att justera lite inställningar i Steams inställningar. Vilket jag gjorde, men det blev inte bättre. Efter det har jag googlat kombinationen tappat nät och steam, och jag är långt ifrån ensam om att ha detta bekymmer..

Har även testat att koppla upp datorn mot telefonens internetdelning. Fungerade lite längre, men tillslut blev det samma där

Har ni några tips?

Har vänt mig till MSI, för support men de har inte svarat på ett par dagar.

Köpte den av komplett.se, men till dom har jag inte vänt mig ännu...

Mvh
pjnorman

Av pjnorman
Skrivet av Laxpudding:

Nej, det går verkligen inte att starta TV:n utan one connect-boxen.

Exakt så – vilket du lär märka när du kikar på baksidan.

One connect-boxen är det som normalt sitter inbyggt på baksidan på en TV. Alla anslutningar, all bildprocessning, alla funktioner och så vidare. I själva "TV:n" eller displayen finns LCD-panel, högtalare och strömförsörjning till panelen.

Jag tackar för svaren! Trots allt!

Av pjnorman

Hej,
Vet inte om jag kan låna denna tråd, men jag testar.

Jag har en Samsung Smart TV UE65MU8005 PD, inköpt vintern 2017. Den är utrustad med så kallad One Connect och min fråga gäller just den lösningen.

Vi är på väg att flytta, så vi har packat ner en hel del teknik, så nu tänkte jag bara ha ström till TV, samt en nätverkskabel, för att se på film och tv, via Smart Hub och inbyggda appar. Jag kopplade ur och packade ner One Connect, satte i nätverksbalen, strömmen var i och skulle slå på apparaten, men den ville inte starta. Den visade en symbol att ansluta one connect-boxen. Går det verkligen inte att starta TV utan den boxen?

Samt, då antar jag att TV inte har "inbyggda" HDMI-portar, optiskt ljud, och så, utan bara via One Connect-dosan?

Tack på förhand

Av pjnorman

Hej,

Förutsättningar:
Har Comhem Bredband hemma. Via "trehåliväggen-koax" - huset är ett äldre hyreshus, med hyresvärd som inte byggt ut med fiber än! Jag har bredband 500 och en C1-router!

Fråga:
Kan jag köpa och bygga ett "mesh-nät" hemma? T ex, google wifi eller tp-link deco, eller liknande? Tre känns egentligen onödigt, med tanke på ytan, men jag skulle vilja "gömma" routern någonstans sedan ha tre "nätpuckar" utplacerade. Den första så klart, i anslutning till C1-routern, sedan, de andra inom "range". En av dem skall dessutom förse grabbens stationära dator, med nät via kabel (inte helt nödvändigt, kör trådlöst idag..)

Jag har för mig att jag läst någonstans att man kanske måste kontakta leverantören (Comhem) för att göra förändringar i bredbandet, för att det skall stödja mesh/google wifi? Vet någon här inne om det är så?

mvh
pjnorman

Av pjnorman

Återigen, stort tack!

Har ni tips på accesspunkter, som funkar med airport extreme?