Inlägg

Inlägg som Pigall har skrivit i forumet
Av Pigall

Köpte denna monitor i förrgår och lämnade tillbaka den dagen efter. För mig var färgerna alldeles för starka. Väldigt mycket Disney över det. Om TN-paneler upplevs urvattnade så är denna det motsatta. Det är säkert en vanesak och ett personligt tycke vad man gillar. Så jag antar att wide gamut color inte är något för mig. Det finns dock ett fabrikskalibrerat sRGB läge, men då låser man tyvärr alla andra inställningar förutom ljusstyrka och med denna inställning fick vit färg en rosa ton. Jag har läst om andra som istället fick en grönaktig ton så det skiljer sig nog från panel till panel. Sen en annan sak är att de olika svarta nyanserna går in i varandra. Kollar man till exempel "black levels" på lagom.nl så kunde jag inte urskilja nummer 1-4. Detta märkte jag direkt i spel där de mörkare nyansarena smälte ihop med varandra och det var svårt att se vad som fanns där. Läskigt värre. Det finns ett reglage i menyerna där man kan ändra black levels i steg om fem vilket tyvärr gjorde det svarta gråaktigt. Två eller tre steg hade varit mycket bättre. Dock så kom min monitor helt utan blb eller glow vilket var fantastik att se för en ips panel.

Av Pigall

Såg nu att den är inställd på ahci.

Av Pigall

Jo, ska testa skruva loss den imorgon och sätta dit den igen. Dricker ett par öl nu och vill ju inte förvärra saken. hehe Hur kollar jag ahci?

Av Pigall

Jag har ett rog strix z-390-f (skrev "e" innan men det är fel). Jag har uppdaterat bios via internet inne i bios.

Av Pigall

970 EVO Plus slutar fungerar ibland

Hej!

Jag byggde ihop en ny dator för en månad sedan med bland annat en 970 EVO Plus 1TB samt ett Strix 390e. Vid två tillfällen nu när jag varit borta från datorn och kommit tillbaka så har datorn startas om och är inne i bios och ingen SSD går att hitta eller boota ifrån. Jag får då stänga av datorn med knappen för att den ska starta normal igen. Datorn har inte varit i vila eller någon sådant när det hänt. Vad kan vara fel?

Av Pigall

Det gjorde min GPU också, gick på högvarv. Det är en grafikinställning, kom inte ihåg vilken. Tryck på knappen "Classic graphic settings" eller vad den nu heter och sen kan du sätta allt själv på högsta, eller hur du nu vill ha det.

Av Pigall
Av Pigall

Varkade vara ett program som kördes i bakgrunden "lightningservices 32bit". Avslutade det i aktivititahantetaren och nu ligger jag runt 1600mhz avg. Vad är lightningservices för något? Måste man ha det igång? Hur stänger man av det helt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pigall

Att det är farligt tror jag kanske inte. Utan undrar mest varför den hela tiden ligger så högt under idel. Jag har inte försökt överklocka eller något sådant. Mina energiinställningar i Windows är på balanserat. Är det även vanligt att multipliern åker upp och ner mellan 8-49 hela tiden? Jag kan inte heller se att något i aktivitetshanteraren som kan vara orsaken då all användning tillsammans ligger runt 8%.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pigall

@Floskel: Jag tänker mer varför går den aldrig ner till 3.6mhz som är grund mhz. Den ligger hela tiden väldigt högt (4.4-4.9mhz) fast att jag kör på stock speed. Eller ska den vara så? Innan jag uppdaterade bios låg den på 3.6 fast då funkade inte turbo dock.

Av Pigall

Jag ser också att i cpu-z så hoppar multipliern mellan 8-49 konstant. 1-2 ggr i sekunden.

Av Pigall

@Hablam: Ja, den är inställd på balanserad.

Av Pigall

Ok, det har jag testat å det gör ingen skillnad. Kan jag återställa bios till frabriksversion om jag ta ur batteriet ur moderkortet?

Av Pigall

Hur "reseta" jag bios då?

Av Pigall

CPU hög idle mhz

Hej

Byggde min första dator igår med bland annat en i7 9700k och asus z390-f. När jag fick igång datorn gick den aldrig upp i turbo utan låg hela tiden på basfrekvens 3.6 mhz. Läste på nätet att många har detta problem och att en bios-uppdatering behövs. Jag uppdaterade bios genom att ladda hem och uppdatera inne i själva bios (EZ flash 3). Ingen usb eller så behövdes. Nu funkar turbo men men den ligger i medel runt 4.4 mhz i idle (har kollat både hwinfo, cpu-z samt Intel extreme tuning) Temps ligger runt 30 med en dark rock 4. Volt 1.2-1.3. Cpu användning ligger under 10% i aktivitetshanteraren. Energischema på balanserad. Minna minnen verkar inte heller ligga på 2666mzh som de ska utan i 2133.

MVH

Av Pigall

@Swdbnk: Det vet jag inte. Jag var mest ute efter vad jag kan ta för pris när jag säljer det.

Av Pigall

Prisförslag på cpu, mobo, ram

Halloj!

Jag har en i7 4790 (ej "k"), MSI Z97-S02 samt 16GB DDR3 Corsair 1600mhz. Samtliga delar har 5 år på nacken och jag undrar vad man kan tänkas sälja detta för då jag tänkt köpa nya delar. Tänkte sälja alla delar som ett paket. Allt fungerar perfekt.

Av Pigall

Låga poäng i Time Spy/Firestrike

Halloj!

Har precis köpt nytt grafikkort, Asus 2080 Dual. Jag får rätt låga poäng i både Time Spy och i Firestrike 8500/17000. Jag sitter på en i7 4790 (utan K) samt 16gb ddr3 1600MHz. Är det det som som gör så att jag får låga poäng? Graphic score i båda testerna ger dock 10500/25500. Jag har även nytt nätagg, RM750x, så bra med kräm finns att tillgå för komponenterna.

Av Pigall
Skrivet av simon253:

Ja det låter inte farligt högt iaf. Vad är det för CPU? Monterade du dit kylaren?

Har en i7 4790. Satte dit kylaren igår. Första gången jag byter en sådan själv. Läste en massa och kollade ytube innan jag bytte. Efter första bytet var jag inte riktigt nöjd då kom jag upp 78c. Tog bort den igen och la mindre pasta och då sjönk tempen lite mer. Men med Intels egna kylare kom jag upp toppar som 90c. Satte först dit en 140mm fläkt där bak vilket gjorde 5c skillnad. Så jag får väl vara nöjd med den sänkningen som jag fått av den nya kylaren kanske.

Av Pigall

@Multiman. Din beskrivning på rubriken var något vassare än min