Inlägg

Inlägg som Finurliig har skrivit i forumet
Av Finurliig
Skrivet av corben2:

Hoppas du har rätt på sätt och vis. Trodde iofs att den här usern var känd för sin kontakt med Acer enligt någon annan tidigare i denna tråd.
Samtidigt så är det ju bra om det stämmer att Acer återkallar dem, det finns väl säkert gränsvärden för hur många enheter som får vara felaktiga innan återkallelse.

Bra grundregel: ta allt du läser på internetforum med en stor näve salt: det finns så många tokstollar som tycker det är skoj att sprida ren desinformation att man inte ska ta det på allvar. Som jag skrev ovan.
För säker information: vänd dig till Acers support, hemsida eller till din lokala återförsäljare av prylen ifråga. Där får du förstahandsinformation som du kan ta på allvar; ingen annanstans.

Av Finurliig
Skrivet av corben2:

(Acer has not stated this yet to the public but retailers are getting recall emails for the x34)[/b]"
Källa:
http://www.overclock.net/t/1573121/acer-predator-x34-displays...

Har du försökt värdera källan till uppgiften? Anonym användare på internetforum påstår......[blah blah]

Själv blir jag alltid misstrogen när det dyker upp såna som påstår sig ha kommit över sensationell, hemlig information som inte finns tillgänglig för den breda allmänheten. Det kan visserligen hända att han är hemlig agent eller toppchef på något stort IT-företag som sitter som en spindel i nätet och känner till hemliga saker som ingen annan känner till, men det är mycket osannolikt. Mera sannolikt är det bara ännu en fåntratt som försöker skrämma upp folk.

Av Finurliig
Skrivet av Irdeto:

Frågan är om mitt singel 980 Gtx kan driva detta monstret och även få hyggliga frames. Vad ska man ligga för att Gsync ska fungera bra?

G-sync ska fungera i intervallet 30-100 Hz, enligt specarna. För att få en flytande och smidig upplevelse när man tex panorerar i bilden så bör man nog ha minst 40-45 även med g-sync påslaget. Det är min helt subjektiva åsikt: Vid lägre FPS så kändes det inte riktigt flytande.

Av Finurliig
Skrivet av corben2:

Ok, det låter ju lugnande om de lyckats fixa till detta. Jag antar att du testat att dra ner ljusstyrkan en hel del och även gått in på ljusa hemsidor som Sweclockers? Det verkar som om flera har diverse problem med sina X34or när jag började söka lite på nätet igår.
Någon hade problem med att halva skärmen var mörk, typ lägst ljusinställningen på ena halvan och normal på andra halvan. Gulaktiga hörn var det också några som hade, antar att det beror på IPS, och inte minst spoltjutet coil whining vilket är mitt största orosmoment.
http://community.acer.com/t5/image/serverpage/image-id/9173iF813AF1505D5F092/image-size/original?v=mpbl-1&px=-1

Här är en video av sleep-felet:
https://www.youtube.com/watch?v=sE06RIN1kK0

När det gäller bilden så ser den j-igt konstig ut: ser du den runda kartan i övre högra hörnet? Den är väldigt blurrig, och mycket mer gul än den är i spelet (spelar witcher 3 själv) Det där tycker jag liknar matta ljusreflexer från nån ljuskälla i bakgrunden, alternativt helt vanligt IPS glow, som är typiskt för alla IPS-skärmar: jag gissar att bilden är tagen med mobilkamera, och sen har kontrasten förstärkts, och gula toner har förstärkts. IPS glow är annars typiskt vitaktigt, inte gult.

Tror helt enkelt det där är nån som jävlats lite och manipulerat en bild. Det brukar dyka upp all möjlig sån skit på internet när ett nytt stycke (eftertraktad) hårdvara släpps.
Minns du påståendena om iPhone 6 som hade "böjts i fickan" under den första månaden? Det visade sig mest troligt vara folk som av nån knasig anledning satte in iPhonen i ett skruvstäd och skruvade tills den knäcktes.... och nuförtiden hörs det ingenting om att den skulle kunna gå sönder i fickan på folk.....

När det gäller videon med den mörka skärmen: det där är väl en bugg i firmwaren som blev åtgärdad med en uppdatering? Har inte sett nån bekräftad uppgift på det dock. Testade iallafall på min nyss, och den vaknar som den ska, och hela skärmen tänds. Inga problem.

Av Finurliig
Skrivet av krilleeee:

Mitt Exemplar har det så fort jag gå över 60hz. Det låter inte allt för högt men är störande å kan lätt höra det från över 2meters avstånd Med helvitt bakgrund, annars blir det mkt tystare å knappt hörbart men man är ju inne på hemsidor rätt ofta som t.ex sweclockers.... jag kommer skicka tillbaka min å hoppas att nästa skärm jag får inte har det här problemet.

Lika som du är jag väldigt känslig om högfrekvenkta ljud. Rummet jag har datorn i (lika så datorn) är knäpp tyst då sticker det ut rätt bra.

Verkar ju som att det är större chans att man inte får detta för det flesta verkar inte ha detta problem.

Har just undersökt ljudbilden i rummet med en spectral analyzer (i intervallet 0-20kHz), för att se om det kunde finnas nåt högfrekvent ljud som jag inte kunde höra: jag hittade bara en spike i amplitud på 2,3 Khz; men den kvarstod även efter att jag stängt av skärmen och dragit ur sladden till den, så X34:an är oskyldig till det. Min verkar alltså befriad från missljud.

Kvarstår ljudet om du flyttar skärmen till ett annat rum? Tänker på att även glödlampor och lysrör kan ge ifrån sig resonanta, högfrekventa ljud, liksom en massa annan elektrisk utrustning?

Av Finurliig
Skrivet av Mr_Sappy:

Living the dream
Har du gömt undan HDD:n i burken eller klämmer du in allt på din SSD?

Har en liten NAS för masslagring, så det som finns på datorn är bara programinstallationer, och då räcker 256Gb hyfsat. En 1 Tb SSD vore kanske trevligt i framtiden dock, men jag får se. Än så länge räcker den jag har

Av Finurliig
Skrivet av Herp Derp:

@Finurliig:

Tack för tippsen! Är nattuggla och nu går man i skolan varje soltimme XP. Men Photoshop kostar väl pengar? Tycker det e synd att man inte kan vrida bilderna 90 grader här på hemsidan :/

Men ska se om man kan få lite fler bättre bilder, är ingen fotograf heller måste jag medge.

Nja, det finns flera appar som kan rotera foton: nämnde photoshop för att det är en som de flesta känner till. Photoshop touch kan göra det: finns som app för iOS och Android, och kostar runt femtiolappen, om jag minns rätt.

Av Finurliig
Skrivet av corben2:

Herrejösses! Har precis läst igenom Sweclockers recension av XR341CK och jag blir skrämd nu. Tror fan jag måste avbeställa min order av både grafikkort och X34an.
Förutom reflektionsfiltret som var kasst i ljusa rum (som mitt glasburspråk) så bjöd skärmen även på bi-ljud när man sänker ljusstyrkan. Jag kommer ju bli fullständigt galen på missljudet. Fan fan fan!

Jag hör inget spoltjut whatsoever på min X34: och jag kör den på 100Hz. Jag tror du kan relaxa.
Jag läste Swec's review av xr341ck, och den gjorde mig uppriktigt förvånad.
De verkar ha recenserat den med väldigt negativt vinklade glasögon, och går så långt att de presenterar fullständigt normala egenskaper hos i princip alla skärmar på marknaden som "fel" eller "nackdelar":

Ett exempel:
Recensent sitter framför en skärm med ett halvmatt filter, i ett ljust rum rum med ljusa väggar. Drar inte på en normal skärmbild, som när man arbetar, surfar, redigerar foton, eller kollar på film, utan en helsvart bakgrund.
Påpekar sedan att han kan fotografera konturerna av sin hand och huvud, som framträder som en svag skugga. Recensentens slutsats: det halvmatta filtret, som medvetet är tillverkat för att vara just halvmatt för att inte dämpa ner bilden för mycket, är alltså halvmatt? Är detta ett fel?

Varför gör man skärmar med halvmatta filter?

  • Helt matta filter har nackdelen att många tycker att det påverkar bildens klarhet negativt, och dämpar färger.

  • Helt klara skärmar (exvis den hyllade iMacen med 27 tums 5K retinaskärm, som min sambo sitter med), har tex nackdelen att man bokstavligen kan se sin egen spegelbild om man sitter med en tänd lampa intill sig.

  • Halvmatta skärmar, som XR341CK och X34, är en kompromiss mellan de båda: ett filter som dämpar det mesta av reflexer, utan att matta ner bildupplevelsen alltför mycket. Därför ger ju ALLA halvmatta skärmar inte perfektion åt något håll: men däremot en avvägning mellan olika behov som fungerar utmärkt i de flesta normala situationer

Av Finurliig
Skrivet av corben2:

Jag sitter också med 3 x 1920x1080 skärmar som jag gav nästan 10 000 för för snart 4 år sedan. Såg verkligen fram emot att få byta till en singelskärm i 21:9 formatet, men coilwhinen kommer jag inte kunna stå ut med. Fan vad surt alltså, har ju redan beställt X34 så nu vet jag fan vad jag ska göra. Ska dessutom stå i ett glasburspråk som är tokljust på dagtid, vilket inte var någon hit heller enligt Sweclockers.

Tokljusa rum är ju i princip inte toppen för någon skärm, oavsett modell? Föreslår nog en flytt till ett rum med färre fönster, om det går.

När det gäller coilwhine på XR341CK: respektive X34: jag har en Acer X34 (modellen som du har beställt), kör skärmen på 100Hz, och kan inte höra något sånt.
Jag har förvisso inte perfekt hörsel, men jag gissar att det skulle kunna vara ett av de problem som Ingenjörerna har arbetat med under hösten när X34:an har varit försenad. Finns det rapporter från andra om att det även finns hos X34? Om inte, så behöver du nog inte oroa dig för mycket.

Av Finurliig

Trevligt bygge! Slängde själv ett öga på Bitfenix Colossus när jag skulle bygga: stor, rymlig och lite intressant design.
Testa gärna att ta lite fler bilder på dagtid, under bättre ljusförhållanden: det blir lätt lite blurrigt och otydligt när man kör nightshots.

(Rotera bilder: öppna i photoshop och välj image - image rotation - 90 dregrees CW så fixas det)

Av Finurliig
Skrivet av cfwin:

Är väl helt enkelt så att den "perfekta" skärmen egentligen inte existerar, alltid kompromisser och på den här så är det avsaknaden av 144Hz och svag kurvning, menmen också så har man kommit väldigt väldigt långt

mmm.... mätte och funderade lite och nix, det blir inte en till X34: skärmytan blir så bred att man skulle få vrida nacken ur led om man vände sig från ena kanten till den andra. Den här är byggd för att vara enkelskärm, helt klart... lol

Av Finurliig
Skrivet av cfwin:

@Finurliig: fråga: nu när du kört in dig ett tag på den, hur upplever du kurvning på skärmen? Rent översiktligt tycker jag den känns lite väl försiktig, hade önskat att den var betydligt mer aggressiv.

Bra fråga: har funderat på samma sak.

Estetiskt ger kurvan ett perfekt intryck; kurvan blir en snygg accent. Fast när de har valt kurvatur tror jag att de har tänkt mer på just estetik än på att hålla en optimal betraktningsvinkel gentemot ögat: tänker man sig att målet är att hålla en optimal vinkel och avstånd till ögat när man vrider på huvudet från, säg, 40-50 cm:s avstånd, så är kurvan för liten, även om den hjälper till lite grann.

Nu när jag sett den på skrivbordet så började jag smått fundera på att dumpa av min gamla 4K-skärm, och istället skaffa en till X34 och köra två såna här intill varandra; men då gäller det verkligen att den har en tillräckligt vass kurva för att hålla ungefär samma avstånd till ögonen överallt.
Jag är lite tveksam till hur det skulle funka, men jag får mäta lite och fundera ett tag...?.. :-/

Av Finurliig
Skrivet av es0n:

@Finurliig: Fick besked från Conrad att de restnoterat produkten och beräknat leveransdatum är nu 17 december. Har avbeställt och kollar om den finns på andra ställen. Kanske lika bra att köra på Inet trots allt!

Surt. Inet Får in nästa leverans senare i November. Kanske bättre att satsa på dem?

Av Finurliig
Skrivet av Rizzt:

Fett med mos! Är rätt sugen på den där skärmen själv efter att att jag ramlade på ultrawide samsung varianten.

Så en fråga. kan man stänga av led-ljuset? Är själv inte mycket för sånt.
Och är den tungdriven? Ser att du kör SLI strix. har dock bara ett sånt kort själv. Och frågan om det räcker.

1)Japp, man kan stänga av och ändra färg på ljuset i skärmmenyn. No probs.
2)Tungdriven eller inte; tja, det är ju några fler pixlar att skyffla runt för grafikkortet, så visst kan man vänta sig lägre FPS än med en 16:9 QHD. Med ett kort aktiverat på witcher 3 får jag runt 50-60 fps med all grafik på ultra (testade en gång). Så vill man ha högre fps med ett singelkort så får man nog sänka grafikinställningarna ett snäpp eller två. Sen är ju de flesta spel INTE riktigt så krävande som W3; så du klarar dig nog OK ändå

Av Finurliig
Skrivet av krilleeee:

WEEEEE! Fler bilder!

Av Finurliig

@deranger: enligt info från nVidia ska man slå av V-sync när man använder g-sync

Av Finurliig

För den som är nyfiken på lite fler bilder på X34:an har jag lagt in lite bilder i mitt galleri (länk i min signatur).
Inte sådär utförligt "från-alla-tänkbara-vinklar" eller så, men det ger en vink om hur den ser ut när den är på plats.

Av Finurliig
Skrivet av Vejk:

Är det 140mm radiatorn? Har exakt samma chassi setup i min när det kommer till fläktar och kylning, men med min rad så kunde jag inte ha kvar ena luckan längst fram i toppen på chassit som du har.

Ja, fläktarna i fronten och baktill är 140mm, medan radiatorn till processorkylningen i taket är 2 st 120mm-fläktar.

Av Finurliig

@Ronniie: När jag pratade med Inet sa de att hela första leveransen från Acer hade gått åt till förbeställningar, så det var nog därför.

Bevaka inte bara lagerstatus, utan lägg in en beställning på den. Då får du en nummerlapp och en plats i kön, istället för att bara stå vid sidan av och titta på kön, så att säga.

Av Finurliig
Skrivet av Thunderbolt:

Kan säga att min X34 funkar kalas inga problem alls, det enda jag stör mig lite på är den blåa belysningen, kanske går att stänga av?

Det går både att stänga av och byta färg på den: gå in i skärmmenyn; välj "dokumentikonen" och välj sen "skiftnyckeln"; där hittar du alternativet "ambient light" i en av undermenyerna, välj den så kommer du till alla såna inställningar. Lycka till!