Inlägg

Inlägg som GuuFi har skrivit i forumet

Händer nästan varje generation, folk glömmer bara bort det. Sen sitter de och förbokar saker till massivt överpris.

You live and learn eller inte, denna generationen ger inte ens tillräckligt för att spela spel i 4K med hög fps, skärmarna är heller inte där än, nästa gen är den man ska satsa på.

Extern disk 2.5" pruttdisk 9/10 gånger eller så är det någon annan disk de inte kunde sälja som de trycker in...

Skillnaden är att du vet exakt vilken disk du får när du köper den löst och 3.5", du vet aldrig vad det sitter under höljet på en USB-disk.

Även om Witcher 3 än idag flyter på som sirap oavsett hur bra dator man har så verkar det inte som man bytt grafikmotor och då Witcher 3 inte fått uppdateringar på år och dagar så kan man anta att de fortsatt optimera den, så prestanda borde vara någorlunda bra optimerat.

Antagligen hade det varit bättre att använda nuvarande Witcher 3 spelare som beta-testater för nya grafiken...

En ultrabred ersätter inte 2x 16:9 oavsett hur man vänder på det, jäkla pill att få fönster att anpassa sig osv.

G-Sync är mer eller mindre bortkastade pengar, sök efter G-Sync compatible så sparar du direkt 2000-4000kr.

För 1440p så skulle jag nog rekommendera 27", ha en av dina 24" som sekundär sufr/whatever bredvid den.

Är du den enda på företaget med förmånsbil? Annars är det väl bara fråga kollegor hur mycket de betalar.

Jag hade själv förmånsbil i 3 år, förmånsvärdet lades till på lön och därmed betalade jag skatt på summan, min enda kostnad för bilen utöver privata mil.

Tjänstemil kostade mig 0kr, privata mil kommer jag inte ihåg exakt summa på men bra mycket billigare än vad jag betalar idag för min privata bil som drar mycket mindre per mil.

Milen registrerades på leasingföretagets hemsida och sedan behövde jag inte göra mer.

Oavsett, kör du många tjänstemil så är det alltid värt att ha en förmånsbil oavsett om de lägger på summan eller om det bara dras av, slita sin egen bil och få milersättning är bland det sämsta man kan göra.

Sen ingår ju service och allt annat skit man inte orkar betala för när man har privatköpt.

Vi har noll information orsaken, arbetskadan verkar ju inte vara orsaken och det är konstigt att man ens tar mer det.

Sen att man bryter foten i en datahall... Hur?

Kan mycket väl vara brist på kompetens eller till och med så mycket att personen utgör en fara för andra.

Dr. Pepper Cherry var ok men blev knappast en favorit, Zero är bäst.

Vanilla har jag inte testat och kommer antagligen aldrig testa efter att ha smakat på Vanilla Coke, som att käka en Wunderbaum...

Skrivet av muki91:

vilket ångmopp har du?

Köpte en Vileda för 4 år sedan, känns otroligt plastig men är lätt att hitta nya dynor och uppenbarligen håller den bra också, väldigt flitigt använd sedan köpet.

2-3 gånger i veckan och då är det dammsugning och ångmopp, sistnämnda är något jag rekommenderar att alla använder.

Mängden smuts som lossnar direkt efter vanlig golvmopp är imponerande och ger en verklighetskoll på vad våtmopp egentligen gör... Dvs inte mycket förutom att smeta runt skiten på golvet.

Nu tänker jag inte uppgradera till nästa generation av varken Nvidia eller AMD men vill man verkligen vara först med ny generation?

Med tanke på 5700XT och deras drivrutinsproblem och ännu värre med 1080Ti's minnesproblem där kort blev brickade efter 2-36 månader.

Skrivet av Erik_T:

Lite onödigt mycket, men inte så mycket att det kommer att orsaka några problem.

Du bör nog kolla på videon som länkades ovan, finns i princip inget som är "för mycket" förutom att det kostar mer, däremot kan för lite göra skada.

Pastan är där för att jämna ut ojämnheter/repor mellan kylare och IHS, optimalt så täcker pastan hela ytan för mer kontaktyta.

Optimalt är ju egentligen bara täcka repor men det når man bara med flytande metall, med kylpasta tar man hellre för mycket än för lite.

Fallout 2 även om den var så buggig att man i princip skapade ny save efter varje move för att man visste att den skulle krascha, men vilket full package det spelet var...

1:an var bra, men 2:an var den ultimata uppföljaren.

X-Com ( originalet ) är egentligen på en delad plats följt av 20-30 spel som alla skapats för mer än 15 år sedan.

Alla nyare spel är helt ok som bäst, för det mesta handlar det bara om snygg grafik med mediokert innehåll.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Vissa vill ha en fet plånbok också. Och detta ska de jämnt konstant ha i fickorna, även när de har kortbyxor som enbart har två små framfickor, där enbart ~7" mobilen får plats i den ena fickan. Kvar är en ficka för nycklar, hörlurar och lite annat. Varför man skulle vilja ha sitt körkort här som man absolut inte får tappa är en bra fråga?
Varför ID stöds funktionen i android är bra. Kvra är att vänta in att länderna inför det.

Jag vet inte vad man ska svara, tydligen har man plats för en 7" mobil men inte en korthållare/plånbok, de är 6x10cm... Eller så skaffar man ett mobilcase med korthållare.

Som sagt känns som ilandsproblem, speciellt i Sverige där man med otroligt bra tur med vädret går o kortbyxor 3-4 månader, resten av året har man fickor så det räcker.

Visst är funktionerna i mobilen bra, men absolut inte nödvändiga.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

För det första innebär inte digitalt ID att man måste överge fysisk.
Men ytterst få personer skulle välja att bära med sig fysisk ID då det innebär så massa krångel i onödan. Liksom var ska man ha det där körkortet? Har man i plånboksfodralet så finns det risk att det ramlar ur, tejpar man fast den, så säger hur många butiker som helst de vill se leg för ens bonus och man behöver krångla.
Digitalt id i mobilen kan självklart krångla den med, men det är en risk många är beredd att ta. På samma sätt som att för 20år sedan gick folk runt med kontanter, då det var det enda pålitlig att handla med. Allt annat krånglar, inte minst bankkortsavläsare som butiker har. Men alternativt med kontanter vill folk ej ha då det kräver en plånbok.

Orsaken till att folk ogillar plånböcker nu idag, beror på att de redan har för mycket saker att ha koll på. Oftast en stor nyckelknippa +stor mobil, det får vara tillräckligt. Den där plånboken var ska man ha den när man går med byxor + en tröja? Bakfickan och sedan både ha leg + bankkort i den som man nästan aldrig använder, detta bara för att locka ficktjuvar. Framfickorna. Ena ligger mobilen i, andra nycklarna.

Det är tuffa tider... Bära på nyckelknippa och mobil, helt sjukt.

Hoppas de har något bra att komma för att stabilisera marknaden, själv hoppar jag över denna generation både på CPU/GPU.

Precis som @backspace video visar, så ska du inte montera radiatorn in botten på en AIO då luften kommer hamna i pumpen.

Hade du haft custom så skulle du kunna montera en fillport eller tank för att snappa upp luften.

Gällande in/ut: insug på fronten, utblås på toppen och eventuellt bak i chassit.

Blir väldigt konstig cirkulation annars, luften du värmer upp kompenseras med vattnet du kyler med den luften.

Skrivet av Nivity:

Du försvinner i USA också om vissa kriterier är korrekta.
Där är det dock de som ska skydda invånarna som står för "försvinnandet" ifrån denna planet.

Sen samarbetar Trump gärna med Putin. Och Ryssland är inte direkt bättre än Kina.
Där försvinner man för det mesta icke enligt regimen "korrekt" uttalande.

Av någon anledning så verkar folk inte bry sig om Ryssland dock vilket är väldigt komiskt

Ryssland är inte ens i närheten av Kina.

Kulturen och tankesättet hos dem är helt annan, märks i vardagliga livet också, behövs ingen regerings inblandning för att förstå att deras värld inte fungerar som västvärldens, vilket Ryssland går mot mer och mer för varje år.

Ryssarna har varit "ett hot" sedan andra världskriget, och det vet de om, Kina kör en helt annan taktik.

Skrivet av medbor:

Men hur kan folk inte vara sura över att detta? Jaja... som alltid är det väl med fanboys? Lite som med MAGA-gänget men mindre extremt såklart

Jag är inte sur, jag har inget Nvidia-kort.

Men förstår absolut de som är bittra över hur Nvidia hanterat övergången till nästa generation.

Som sagt, just nu konkurrerar de mot sig själva aka sin befintliga kunder, inget att vara sur över men visst får man vara bitter om man bitit i det sura äpplet som är Nvidias förra generation som hade sjukt överpris för något som knappt existerar i spel, RTX.

Skrivet av medbor:

Trevlig genomgång av vissa delar såklart, men känns inte som man förstår helheten ändå. Känns som att antalet cuda-kärnor knappt skalar alls med spelprestanda, så många andra flaskhalsar är nog i vägen. Men vilka är dom och varför gör man denna dubblering ändå när den knappt hjälper för spel?

Allting de pratade om med latens handlade ju bara om att de nu kan köra RT parallellt med shaders, vilket såklart förbättrar både latens och bildfrekvens, men att jämföra med SoftwareRT på Pascal kändes så krystat att jag knappt finner ord... det är alltså ingen förbättring värd att nämna här om man inte kör RT, vilket väldigt få gör som det är redan eftersom det helt dödar all framerate.

Märks nu mer än någonsin hur mycket av en Beta-produkt 2000-serien var och hur rätt alla hade som skrattade åt priserna och prestandan...

Hade jag ägt 2000-serien nu hade jag varit sjukt arg och aldrig mer köpt Nvidia efter detta...

Mjo det är ju lite av en smäll i käften för någon som betalat skitmycket för t.ex. 2080Ti nyligen, ingen verkar bry sig.

De konkurrerar med sina egna produkter och skiter i vad konsumenten tycker så länge man är bättre än konkurrenten.

Alltid bra med förbättrade produkter men nu är det konsumenterna som betalar, RTX var från början en nisch som lovade 100+ titlar, måste ha slutat med 10 vettiga, ingen bryr sig.

Skrivet av 4.0:

2600k/2700k fungerar bättre för 4k än 1080p. i 4k blir i princip alltid grafikkortet flaskhalsen men om man jagar 144fps+ osv i 1080p så blir ofta CPUn flaskhals istället.

Inte riktigt så det fungerar.

Allt som händer på skärmen i 1080p händer också när du kör 4K, får du lägre CPU-användning så flaskhalsar något annat som t.ex. minne, HDD/SSD, eller GPU eller någon annan buss som inte klarar av att skyffla info mellan enheterna.

Optimalt så ligger man på 70-90% belastning på CPU/GPU, aldrig 100% för då kommer något throttla och oftast får du då stutters.