Inlägg

Inlägg som GuuFi har skrivit i forumet
Av GuuFi
Skrivet av edsbyn:

Ni som har 6 veckors semester, är ni övertidsavlösta?

Vi får kompa våra timmar, men det som gäller är fortfarande beordrad/överenskommen övertid annars händer det inte.

Tecknar man på detta så ska man se till att det inte blir så att man jobbar gratis eller när som helst utan förvarning, har man kollektivavtal så brukar det vara väldigt tydligt men arbetsgivarna har nästan aldrig koll på det själva och tror att det är gratis arbetskraft när som helst.

Min nuvarande arbetsgivare har koll, första på mina sista 4 företag där jag haft detta avtal.

Av GuuFi
Skrivet av koSmiQ:

Hej alla,

Vet inte om det här blir rätt forum egentligen, men vi börjar här. Är i tagen att sätta ihop en ny dator och noterar (tyvärr) att de flesta AMD-moderkort kör med WiFi från Mediatek nuförtiden. Mina erfarenheter av WiFi-kort från andra än Intel är minst sagt katastrofala. Disconnects, dåliga hastigheter, dålig pålitlighet i uppkoppling och så vidare.

Men det är å andra sidan ett tag sedan jag senast upplevde problem, så kanske har det blivit bättre? Hur är er erfarenhet med Mediatek-korten som är mer moderna? Helst hade jag sett exempelvis ett Intel AX210 eller liknande, men det verkar vara väldigt tunt med tillgängligheten för den typen av maskin jag tänkt bygga. Korten verkar gå att byta ut, men är också lite pilligt.

Nästan alla Intels AX-chip har lidit av problem med disconnects och skitdåliga hastigheter inom de senaste 2 åren, till och från beroende på Windows build + vilken drivrutin som körts, alla problem lösta inom en vecka med uppdateringar/direkt med rollback.

Ingen av våra slimmade modeller av Ryzen-laptops ( blandning av Qualcomm och Mediatek Wi-Fi + BT ) har haft liknande problem.

Med det sagt är ingen av dem immuna mot en olycklig kombo av ovanstående, det är däremot inget som indikerar på något större problem med dem, vi snackar ändå om hundratals klienter från 3-4 generationer av chipsets som vi kör med.

Gällande "byta kort" så är det inte alltid så enkelt, de flesta vitlistar en/enstaka modeller och inget annat lirar på dem.

Av GuuFi
Skrivet av simonliten:

Jag förstår lite va du menar. Och ja skrev Workstation inom citationstecken. Menar mer ska ja köpa en i3a och den håller i 4 år eller lägga pengar på en bättre processor för att kunna klara saker längre. Vi har haft laptops för detta ända mål som blivit sega efter ett år eller två. Och fått köpa nya. Därför tänker ja att en stationär håller längre pga bättre komponenter än en laptop för 4000:-

Datorn är antagligen inte seg efter 1 år, det är någon mjukvara som är seg eller så har ni haft för små specs på laptopen, då borde den dock bli "seg" efter några timmars användande.

Eller så är den så full av damm att den blir för varm och throttlar...

Kolla på någon valfri Lenovo M70Q eller liknande, brukar ofta vara på kampanj för hälften av vad en vettig företagslaptop ligger på.

Vi har ett tiotal sådana i värre miljö än de flesta kontorsdatorer någonsin kommer uppleva, går som tåget.

Av GuuFi

Det är frågor du aldrig kan få svar på, spelar ingen roll vad påven eller Neil deGrasse Tyson säger.

Om vi tar vinkeln där man bestämmer sig för att det bara är lights out och that's it så är det bara så, tror man på att något händer efter det så tror man på det och om det sen händer någonting annat så kommer det ju hända oavsett... Eller inte.

Ärligt talat tror jag 100% religiösa personer lever ett mycket bättre liv och grubblar väldigt lite om vad som händer efter livet.

Tror någon på ett liv efter detta så ska man nog låta dem göra det, allt annat gör bara detta liv värre för dem och antagligen en själv också.

Att försöka resonera att allt kom från inget och sedan försvinner till inget är lika förvirrande och svårt att greppa, hur djupt du än går så är ingenting logiskt även om det du ser idag kan verka som det.

Av GuuFi
Skrivet av Eclipse:

Men fattar du inte, folk som använder deras produkter ÄR INTE INTRESSERADE av den s k öppenheten. Alltså det behovet som ni kallar öppenhet finns inte.

Nej, och det finns inga andra företag som bryr sig heller. Eller du tror Microsoft bryr sig om dig? Eller LG? Eller ens din lokala ELON handlare. Du är bara en siffra i deras statistik så det argumentet är så tomt så det finns inte.

Jag fattar absolut, har många timmar både med Mac OS/iOS och andra OS ( inte valfritt dock ) och kan bara se fördelar och absolut noll nackdelar med en öppen plattform oavsett vad du eller någon använder tycker om just det.

Och om plattformen skulle öppnas upp så skulle allt det som finns idag finnas kvar, utöver allt extra man får, win-win för slutkunden, ser inte problemet med den lösningen, bara fördelar.

När du ändå tar upp Microsoft så kan jag installera och spela/köra vad jag vill på deras plattform utan att de tar ett öre för det, förutom det jag betalade för licensen, hur coolt är det... Nej just det, det är sunt förnuft förutom på vissa plattformar.

Klart som fan behovet för öppenhet finns, bara på företagsmarknaden så skulle det öppna upp hur mycket möjligheter som helst till skillnad från idag där man får köra med workarounds eller betala Apple extra för att ta total ägarskap av dina enheter.

Av GuuFi
Skrivet av qwertylol1:

Det är faktiskt helt sjuk detta drevet mot Apple som pågår just nu. Det finns en anledning till varför Apple-produkter är ÖVERLÄGSNA i hur deras olika produkter fungerar helt sömlöst och det är för att de har 100% koll på DERAS egna produkter och kan skräddarsy och bestämma exakt hur de vill att det ska fungera från början till slut.

Förstår inte varför utomstående ska ha något att säga till om hur Apple ska jobba? Gillar man inte deras produkter så låt bli att köpa de, svårare än så är det inte. Gillar man inte Apple och deras produkter så finns det ingen som hindrar en att köpa andra produkter.

Jag kan liksom inte gå till en AIK hemmamatch med ett säsongskort från MFF och klaga på att de har olika säsongskort, det ska ju gå att använda överallt?

Jag betalar för Netflix, så jag ska gå och klaga på Disney+ och säga att de kan ju inte ha olika separata abonnemang, jag vill ju köpa ett bara?

Du verkar vara ute och cykla nu, du förstår inte att om detta går igenom så är det bättre för dig som Apple-kund, oavsett vad Apple själva säger...

Tänk att öppna upp plattformen, kanske till och med ha möjligheten att byta reservdelar till dem när något går sönder.

Monopol är aldrig bra för slutkund oavsett hur mycket du gillar märket, de bryr sig inte alls om dig som kund, de vill bara att du betalar mer för... Allt.

Av GuuFi

Coil whine oavsett vilken komponent som ger ifrån sig ljudet behöver inte bero på just den komponenten.

Har haft coil whine på ett antal grafikkort för länge sedan, det försvann men nätaggsbyte, hade senare coil whine i ett Fractal Design Newton någonting, bytte PSU, ingen skillnad utan nya PSU gnällde också och det var definitivt från nätagget, bytte moderkort så försvann ljudet.

Senare i livet har man bara accepterat att det uppstår, speciellt på alla nya grafikkort vid hög fps.

Av GuuFi

Känns som hälften av spelen som släpps idag är AI-genererade, väldigt generiskt BS, speciellt så kallade AAA-titlar.

Av GuuFi
Skrivet av dagas:

Använder Teams både i skolan och på jobbet och har inte förstått varför man behövde ladda ner Teams när det redan fanns Teams på datorn men den fungerade inte för organisationer men nu förstår jag.

Låter som en bra idé att slå ihop dem. Är bara förvirrande.

Fast privat och skolkonto är olika, skolkonto hamnar på samma kategori som arbetskonto.

Nu läste jag inte Verges artikel för att jag inte kan läsa någon av deras artiklar efter "så här bygger man en dator" katastrofen men låter inte som man kan köra flera organisationer samtidigt i nya heller?

Av GuuFi

Nu har jag inte tid att bygga ihop något men låter som skärm, tangentbord/mus och montering kan behövas också, där gör ingen samling av 15 butiker någon nytta.

Med 15-20k bör det nog fungera från t.ex. Inet.

Av GuuFi

Hade en R7000 som betedde sig exakt likadant efter 2 års användande.

Började med kortare avbrott på enbart Wi-Fi, sen längre och kabelanslutning och till slut startade skiten om sig titt som tätt.

Testade både äldre och nyare firmware, inget hjälpte, slängde skiten och köpte en ny router.

Edit: För att förtydliga så skulle jag börja felsöka anslutningen när felet uppstår, går det pinga routern, fungerar kabel/Wi-Fi, går det logga in på router, om inte så är nog enheten körd.

Av GuuFi

95c har tidigare varit gränsen där Intel throttlar, vet inte vad den är nu men känns ju konstigt att den bara skulle stanna där just nu.

Har du Asus moderkort så bör du kolla att deras "optimeringar" inte är aktiverade, kolla gärna in Jayztwocents senaste video om det, tror han har gjort en likadan för senaste 5 generationer av Intels CPUs: https://www.youtube.com/watch?v=s43Auv8ub7w

Han nämner också andra moderkort men verkar som de drar upp volten helt åt helvete, ser också ut så på din skärmdump.

Av GuuFi

Testa kortare HDMI till datorn, fungerar det så satsa på optisk HDMI.

Kan väl berätta att våran 10 meters kabel på kontoret som är dragen från projektor -> undertak - fastskruvad dockningsstation har vi bytt ut flera gånger per år, den bara slutar fungera fast ingen rör på den och används väldigt sällan.

Kan naturligtvis vara projektorn också men datorerna byts ut vartannat år och problemet kvarstår, det är också en mängd olika datorer som används.

Sen fungerar det fint ett tag igen när vi köper ny/byter ut kabel.

Av GuuFi

500g nötfärs, testat blandfärs men blir inte lika gott, ska testa blanda med lammfärs någon dag när jag kommer ihåg.

Steker färsen ett tag, tar ut den och steker lök, morot och selleri i samma fett, lägger till vitlök en minut innan färsen åker tillbaka.

Några minuter till och då åker krossade tomater in, brukar ta en burk värt av vatten och en till med pastavatten från en annan dag, sen i med en tärning köttbuljong.

Kokar på låg värme tills den är klar, lägger till mer pastavatten om det känns för blaskigt och kokar en stund till, brukar väl ta runt 3-4 timmar.

Inget man behöver vakta förutom att röra så massan som torkar på sidorna åker ner i såsen när vattnet dunstar.

Skippar chilin då ungen inte käkar det om det finns med, brukade göra denna väldigt het tidigare.

Av GuuFi

Rösten kunde inte sparas...

Något knas med era formulär, händer ofta med Quizen också, loggar in på sidan från flera olika nät/datorer så är antagligen inget på min sida.

Oavsett så är lång garantitid given pga dagens priser, sen om de pajar så ska den bytas ut snabbt.

Med det sagt har bara ett nätagg gått sönder för mig någonsin men händer det så vill man att det ska fungera bra med utbyte.

Av GuuFi
Skrivet av star-affinity:

@CrispVanDahl @JonasT

Detta är inget ni lade märke till under ert test?
Hög strömförbrukning vid uppspelning av exempelvis YouTube-klipp (se resultat längs ned på bilden).

https://tpucdn.com/review/sapphire-radeon-rx-7900-gre-pulse/images/power-video-playback.png

Hoppas det fixas med mjukvara, för som det är nu känner jag mig dum som inte bara behöll mitt 7800 XT "Hellhound" från PoweColor och gick till motsvarande modell av 7900 GRE. Var såpass liten skillnad i pris att jag bestämde mig för att returnera mitt tidigare kort, men om denna strömförbrukning vid uppspelning av videos inte löses snart känns det hela inte så kul.

Ladda mobilen på jobbet istället för hemma så har du balanserat ut skillnaden.

Högre strömförbrukning låter mer rimligt men ja det kommer antagligen fixas med någon drivrutin, samtidigt kommer du inte ens se skillnaden på elräkningen.

Av GuuFi

Du gick från "vad ska man göra" till "Orkade inte vänta så lödde fast fel chip och det fungerade" på 40 minuter?

Av GuuFi
Skrivet av KoAoL:

Tack igen. Min polare vill bygga Intel försökte trycka på åt 3d-cache hållet men icke. Jag kommer nog själv starkt överväga ett Amd-bygge, kanske nästa år. Iaf cpu, mb och ram. Sedan kanske sälja gpu beroende på hur stort steg de tar med nästa generation. Sitter själv på ett 10900k + 4080 bygge och en 2k skärm så det rullar på fint. Beställde ett EVGA 1000w från Inet så delarna ploppar in.
Nu blev även en 14900k och ett Apex encore beställda från proshop fick jag meddelat. Snabbare RAM ser ut att bli lite klurigt många rekommenderar Team Groups men de riktigt snabba 7200+ verkar inte finnas här. Ska bli spännande att meka ihop detta. Ha en skön helg alla Sweclockare.

Vem rekomenderar 7200+?

Ta och kolla på valfri seriös tech site så märker du att det inte finns någon poäng med det i dagsläget.

Detta verkar vara mer en "vad är det dyraste jag kan köpa?" än fråga om faktiska köpråd, skulle inte vilja ha en vän som rekommenderar sånt, speciellt när du inte verkar ha någon koll själv på vad saker presterar.

Av GuuFi
Skrivet av Born_HardCORE:

Varken G403 Hero eller G502X är exakt lika stora som MX518 men att G502X skulle vara betydligt större än G403 Hero stämmer inte. Kolla bilden nedan där blå kontur motsvarar G403 Hero och grön motsvarar G502X

<Uppladdad bildlänk>
https://www.rtings.com/mouse/tools/3d-model-shape-compare/log...

Har du testat dem IRL?

Stor skillnad när du håller i dem, största skillnaden är att man kan vila tummen på G502 där man inte kan göra det bekvämt och utan att ta i tumknapparna om man har normalstora händer och kör G403.

Sen är det några millimeter och höjdskillnad, som gör enorm skillnad.

Stod och jämförde dessa och G703 när valet skulle göras, G502 föll bort för att tumknapparna kändes kantiga, annars hade den mycket bättre passform.

Kör för övrigt palm grip som var helt omöjligt med G403 vilket delvis beror på storleken men också hur musknapparna är designade.

Av GuuFi

G502/G502X är enda nya alternativen, G403 är på tok för liten om man valt MX518 för storlekens skull, kör man palm grip så fungerar inte G403 om man inte har skitsmå händer.

G703 ( ersatte min MX518 med denna ) är nära men tumknapparna är lite för stora och för min del så trycker jag ibland på första tumknappen av misstag bara genom att röra på musen.

Skrivet av DenSomKnackarPå:

Tror jag haft säkert 4 eller 5 "Logitech MX518", där alla har antingen börjat dubbelklicka efter några timmars användning alternativt sladden har börjat glappa..

Kör idag "Logitech Superlight" och är tok nöjd...hittills

Dubbelklicken är inte unika för MX518 och kan dyka upp efter timmar eller som i mitt fall efter 2.5 år, är ingen revolutionerande teknik på de nyare mössen utan samma fel kan dyka upp på dem också.

Reddit har massa lösningar som att trycka skithårt tills man nästan tar sönder knappen till att andas riktigt hårt in i musen ( typ NES cartridge tekniken ), har inte testat men har en som dubbelklickar som man kan experimentera med.

Superlight är för övrigt mer jämförbar med G403 än MX518 i storlek.