Inlägg

Inlägg som propellerhatt har skrivit i forumet
Av propellerhatt

Tekniskt är det coolt om de får det att funka snyggt. Rent praktiskt bryr jag mig inte så värst då jag ändå bor så att en drönare inte tar sig mellan närmaste hak och mitt hem. Kan ju bli ändring på med framtida drönare. I nuläget kör inte restauranger ut alls till mig vilket leder till mindre snabbmat. Hämtar gärna själv de få gånger jag får sug men det är väl bara positivt om vi kan få bort lite fordon från vägarna.

Kanske förarna kan få sitta och styra drönarna istället? Kan tänka mig att de i början kanske fastnar i ett träd då och då så nån får åka ut på ett räddningsuppdrag?

Av propellerhatt

Fint ändå. Även om det finns många entusiaster här som gärna lägger ner mycket på dyr hårdvara så är det inte alla som har råd eller prioriterar det. Det är ju en bra grej med just pc, det är så anpassningsbart och man kan lägga sig exakt på vilken nivå man vill. Ju fler som kan ta del desto bättre tänker jag.

Av propellerhatt

Åh, mer apple. Kul... Jäkla roligt...

Av propellerhatt

Jag hade länge varit nyfiken på sonys flopp, playstation vita. Nyligen kom jag över en och det är ju en rätt härligt byggd produkt. Om den är världens mest flexibla emulatormaskin vet jag inte men en del klarar den iaf, speciellt ps1/psp grejer. Communityn verkar rätt aktiv fortfarande och den har blivit mer intressant med åren. Kanske kan vara nåt att överväga. Lycka till vad du än väljer!

Edit: Oj, såg visst inte hela tråden och missade att du beställt. Hoppas det blev bra. Go kväll!

Av propellerhatt

Jag har tre datorer här hemma som regelbundet används. Två av dessa har 11 och en 10. Som jag ser det är 10an helt enkelt så användbart fortfarande och jag kan nog inte komma på nånting som 11an gör bättre. Jag ogillar inte 11 men med mer strikta hårdvarukrav så är det väl förståeligt att folk sitter kvar på 10 om det enda sättet att uppgradera är att gå igenom massa loopholes eller rentav köpa ny hårdvara som dom annars kanske inte ens behöver. Den enda anledningen till att två av mina har 11an är att den ena (laptop) kom med det förinstallerat och den andra (egenbyggd desktop) uppfyllde hårdvarukraven och jag tänkte varför inte? Den sista uppfyller inte de officiella kraven men rullar glatt vidare på 10an sålänge.

Av propellerhatt
Skrivet av SuperFlugan:

Det är pga funktionalitet. Färgerna i iMessage visar om användaren har en iPhone(blå) eller Android(grön). Om du skickar bilder/video mellan en iPhone <--> Android kommer de komprimeras och se ut som skit, även gruppkonversationer blir frustrerande då iMessages funktioner inte fungerar som det ska när Android-användare är med.

I Europa och andra delar av världen har vi löst problemet då alla har minst en chatapp som t.ex Messenger eller Whatsapp på telefonen utöver default SMS-appen där RCS och allt fungerar som det ska oavsett vilken telefon man har, medans i USA är användandet av tredjeparts-appar väldigt lågt och folk "tvingas" på så vis att skaffa en iPhone främst för iMessage.

Jo jag har förstått det och somsagt har jag mer förståelse för att det kan uppfattas som krångligt ifall man ska behöva kompromissa. Men samtidigt är det ju också nåt vi som medmänniskor tvingas göra i ett samhälle. Det absolut smidigaste sättet för mig att handla hade kanske varit om jag gick till kassan direkt och bara skippade kön. Men det gör jag inte för att jag är inte den enda människan i världen. Så vi i Sverige/Europa är otroligt duktiga ändå då vi generellt sett enas om appar vi alla kan använda. Det som stör mig är folk som bryr sig om själva "statusen" i det hela. När man hör om barn i skolan som blir utfrysta för att deras familj inte har råd att köpa en viss telefon eller för att denne kanske helt enkelt föredrar en annan. Som att det inte var svårt nog att vara barn. Som att det inte fanns viktigare problem i världen än vad fan man har för telefon. Bryr man sig överhuvudtaget om en person så hittar man ett sätt att inkludera/kompromissa. Ber om ursäkt för långdragen rant men nu har jag klargjort vart min sko klämmer i det hela.

Av propellerhatt

Hej! Jag skulle nog säga att om du kanske inte har råd att byta nätagg just nu så är det okej att använda ditt nuvarande. Vad jag förstår så är det inte vanligt att moderna nätagg tar död på andra komponenter om det nu skulle bli för vekt med åldern. Har ett RM650 som funkat fint i ca 10 år nu och AX är väl snäppet bättre till och med. Men sanningen är att dom åldras och om du har möjlighet att byta ut det så vore ju det optimalt. Jag är ingen expert så kan ha fel men personligen skulle jag inte oroa mig över att köra ett äldre kvalitétsagg tills ett nytt kan införskaffas.

Av propellerhatt

Hade jag blivit bortvald pga färgen på min chattbubbla så hade jag nog tänkt att det inte var nån individ jag ville beblanda mig med från början. Ännu en anledning att fortsätta med android. Har mer förståelse om det är pga faktisk funktionalitet.

Av propellerhatt

Som ägare av ett chassi från fractal design så kan jag ju säga att kvalitén är gudomlig. Vad gäller Corsairs chassin kan jag inte uttala mig men skulle inte tro att det är några större fel på dom. Man får ju göra avvägning mellan ljuddämpande förmåga och luftflöde litegrann och självklart ska ju du vara nöjd med utseendet.

Av propellerhatt
Skrivet av Anders9110:

Ett alternativ från elfynd som säljer produkter med emballageskador de checkar att allt fungerar och säljer sedan till rabatterad pris

https://www.elfynd.se/acer-swift-x-r5-5-16-512-3050-14-barbar... 7000 kr
AMD Ryzen 5 5625U processor
NVIDIA GeForce RTX 3050-grafik
16 GB DDR4 RAM, 512 GB SSD

Fint tips detta! Köpte en ny laptop där ifjol. Typ 4000 under billigaste på prisjakt. Helt ny vad jag kunde se och inte heller några skador på kartongen så vet inte hur det funkar.

Av propellerhatt

Dubbelkollat att powerknappen från chassit sitter där den ska? Lätt att sätta fel på småpinnarna där.

Av propellerhatt
Skrivet av Aka_The_Barf:

Ja men dom försvinner ju. Likadant med bilar. När dom är några år gamla är dom värda lite. Kolla på en gammal volvo 240 som man kunde köpa besiktigad och klar för 5000kr för 20 år sen. Idag blir dom allt dyrare eftersom det börjar bli få kvar.
Men alla tycker om olika saker antar jag.

Så är det. Precis, känner nån att nostalgitrippen eller vad det nu hänger på är värd 600 tusen så absolut. Deras pengar, deras beslut. Sen är ju mycket en investering för folk som sedan sitter på det och låter det öka mer i värde men nån dag öppnar ju nån säkert denna låda och jag kan inte tänka att jag skulle känna annat än antiklimax, även om jag var ekonomiskt oberoende. Men det är som du säger och nån kommer en dag totalflippa av att unboxa den där gamla prylen. Återigen, människor alltså. Haha.

Av propellerhatt
Skrivet av Aka_The_Barf:

Samlarobjekt brukar bli dyra. Titta på alla frimärken som går för oerhörda summor. British Guiana 1c Magenta har ett uppskattat värde på 9 miljoner euro...för en liten bit papper med bläck på.

Ja lika galet det. Förstår att det finns en viss charm med att ha nåt ingen annan har, men börjar man betala flera miljoner för frimärken så har man det nog lite för bra. Iphonen sålde ju i 6 miljoner exemplar dock... Så visst, kanske svårt att hitta en förseglad nu men det var ju knappast nåt sällsynt liksom, någonsin. Oh well, man gör som man vill.

Av propellerhatt

Människor alltså..

Av propellerhatt

Så var det alldeles säkert, mycket roliga och underliga konversationer med främmande elever kunde man roa sig länge med iaf.

Av propellerhatt

Vi hade ett sådant, hette z online. Finns nog fortfarande.

Av propellerhatt

Riktigt snyggt gjort! Tycker det var rätt val att köra med en pc då plats för det ändå finns. Byggde också en maskin för nästan ett årtionde. Slängde in nån gammal kontorsdator med xp som körde MAME. Funkade fint. Hade även en CRT i den men förstår varför du inte valde det, satan vad tungt allt blev i slutändan. Den här är hursomhelst mycket snyggare, ser proffstillverkad ut ju!

Av propellerhatt

Använder en galaxy s9 plus från 2018. Batteriet är kanske lite sämre än nytt men håller ändå en dag för mig. Jag kör bank-id, spotify, söker upp diverse saker och skickar nåt meddelande då och då. Knappast behov av nåt mer. Kameran är hyfsad om man skulle se nåt spontant.

Av propellerhatt

Använd verkligen inte mycket kraft alls. Lite i taget, lugnt och försiktigt. Lyckas du överböja åt andra hållet och håller på så flera gånger så går de nog av rätt fort och då är det i princip kört.

Av propellerhatt

Som tidigare nämnt, ja det är mindre intresse för en dedikerad htpc nu för tiden. Trots att jag har en modernare liten mediaspelare/smartbox (vad man nu vill kalla dom) så har jag även en htpc som används ibland. Det är ett sånt där gammalt silvrigt antec fusion 430(?). Inuti är kvarlevorna av en äldre gamingdator. I7 6700k, 16gb ddr4, 120mm aio vattenkylare som monterats platt så att fläkten pekar mot undersidan. Fick ta bort hårddiskburarna och ta bort en balk för att det skulle passa. Kör inbyggd grafik från i7an då jag ändå aldrig gör nåt tungt på den. Problemet om man vill ha gpu är att det är begränsat på höjden så de flesta moderna grafikkort tar i topplåten.

Sorry att det blev långdraget. Hursomhelst skulle jag kanske försöka hitta nåt chassi där grafikkortet kan monteras liggande om jag var du, annars blir det klurigt.