Inlägg

Inlägg som Mezzlock har skrivit i forumet
Av Mezzlock

Kanske är sent ute, men har du ändrat i MetaMask till polygon PoS Mainnet?

Av Mezzlock

Känns mer som att någon bot eller scammer försöker sig på världens sämsta scam Nyregistrerat konto, ett inlägg, "kontakta via mail".

Av Mezzlock

SVT men ingen TV4 play ? Eller? Tjejen köpte en ny TV nyss men tyvärr så stödjer inte LG TV4 play så man måste bråka med webläsaren på tvn för att se på nyhetsmorgon. Det kommer nog snart göra att fjärrkontrollen landar i TVn. Finns det någon anledning att välja denna över t.ex. Xiaomi Mi Box ?

Av Mezzlock

https://ethpool.freshdesk.com/support/solutions/articles/8000...

Har du läst igenom ? Om du inte kan få ut det du minat fram till nu genom polygon så är det ju bara att plocka ut det genom mainnet som vanligt, du kan ju alltid lägga threshold på typ 60gwei och vänta så blir det bara typ $5.

Jag har inte orkat ändra till polygon, verkade som att det var sjukt många fler steg och inte säkert att det blev billigare för att få ut pengarna till en exchange.

Av Mezzlock
Skrivet av KingCobra:

Så du baserar din åsikt om att jakt med pilbåge inte borde vara tillåtet pga att någon snorunge med en pilbåge illegalt skjutit ett "tamt" rådjur i huvudet?

Det är ungefär som att förbjuda folk från att köra bil pga att någon utan körkort snor en bil och buskör. Tyvärr är det väldigt mycket sånt här tänk i Sverige idag och jägare får stå ut med trakasserier och mycket annat skit.

OT: Om man ogillar köttindustrin och vill ha tillgång till bästa möjliga kött så är jakten ett väldigt bra medel. Men vill man jaga så bör man vara insatt i att det innebär att döda ett djur och sedan ta hand om det enligt konstens alla regler. Det är blodigt, det är inälvor och allt vad det innebär att passa, flå och sedan stycka ett djur.

Av Mezzlock

Har bara slölyssnat på ljudböckerna samtidigt som man gjort annat, så detaljerna i berättelsen finns inte riktigt där men var ändå väldigt taggad på denna.

Tyckte att den öppnade väldigt starkt med första avsnittet. Jared Harris gör sig riktigt bra som Seldon.
Potentialen finns helt klart där, men även som med GOT får man ju inte gå in med inställningen att det blir en exakt avbildning av böckerna.

Av Mezzlock

Hur funkar det med garantin i ett sånt här fall? Det är väl det som möjligtvis skulle kunna påverka prisbilden

Av Mezzlock
Av Mezzlock
Skrivet av pine-orange:

Menar du att elen som produceras här transporteras till Tyskland för att konsumeras där?

Inte nödvändigtvis, men utländska aktörer värnar inte om våran natur på samma sett som inhemska företag (för att inte tala om vart vinsterna och skatten hamnar). Det är samma risker som när utländska företag ska göra gruvbrytningar.

Av Mezzlock
Skrivet av snajk:

Men allt snack om att vindkraft tar död på så många fåglar är lite överdrivet. Jag menar inte att det ska ignoreras, men tamkatter tar död på många gånger fler fåglar än vad vindkraften gör enligt alla beräkningar, och än värre är byggnader och fönster som fåglarna flyger in i. Dessutom kan man minska mängden döda fåglar vid vindkraftverk rejält genom att måla ett blad i en avvikande färg.

Japp, tamkatter tar väldigt mycket fåglar också, det ser jag också som ett problem. Det ena förminskar inte det andra. Det är den generella störningen av djurlivet på en väldigt stor areal som är problemet. Ett enstaka vindkraftverk gör inte så mycket, men för att vi ska få ut något vettig effekt så kommer stora delar av våran orörda natur att påverkas.

Sen så finns det andra problem med hur vindkraften byggs upp i sverige. 2018 ägdes ca 40% av vindkraften i sverige av utländska aktörer. Vill vi verkligen ha tysk vindkraft på svensk mark för att tyskarna själva inte vill ha den hos sig ?

Skrivet av snajk:

Det känns lite som det klassiska problemet: Har man bara en hammare i verktygslådan så ser alla problem ut som spikar. Många har uppenbart fastnat i att kärnkraften är den enda lösningen på våra kommande utmaningar inom klimat och energi, och ser bara problemen med allt annat och bara fördelarna med kärnkraften.

Är nog ingen som förespråkar att vi ska ha kärnkraft som ser det som den enda lösningen. Däremot så finns i dag INGET alternativ som kan ersätta kärnkraften fullt ut. Att avveckla något innan man har en bättre alternativ är inget annat än skenpolitik. Det är extremt enkelt för stockholmaren att säga att vi ska bygga ut vindkraft och vattenkraft när de själva aldrig ser varken det ena eller det andra.

Nä jag längtar till den dagen som vi drar gränsen vid dalaälven och säger hejdå till Sverige och hej till ett rikt Norrland

Av Mezzlock
Skrivet av snajk:

Man kan också modernisera vattenkraftverken. De flesta här i landet är gamla och rätt ineffektiva idag, så det går att få upp effekten ganska rejält utan att bebygga fler älvar eller så. Det är förstås inte gratis på något sätt, men jämfört med kärnkraftverk så är det en droppe i havet. Exempelvis: https://www.energi.se/artiklar/stor-potential-for-effekthojni...

Intressant, men han pratar om att verket ska kunna hantera högre vattenflöden. Vi dämmer ju upp flödena för att ha reserver när det behövs. Skulle vilja veta hur mycket högre medeleffekt man kan ta ut över ett år. Vi (som bor här) vill inte heller bygga ut vattenkraften i våra andra skyddade älvar, dammarna kan se häftiga ut men det runtomkring blir inte särskilt vackert. Vindkraft förstör redan nog stora arealer och dödar insekter och fåglar i stora mängder och stör annat djurliv. Det är inte rimliga alternativ att ersätta all vår kärnkraft med dessa. Ska vi ha vindkraft ska den byggas till havs, inte förstöra våran natur.

Av Mezzlock

Det viktigaste är köttet. Det ska vara älg, gäller att vara försiktig med stekningen/grillen och inte köra för hårt med så magert kött. Man kan med fördel mala ner lite bacon för att få upp fetthalten och få in lite extra smak.
Har man lite extra tid så ska den såklart köras i sous viden, 56 grader blir riktigt trevligt.

Ost såklart - Cheddar funkar absolut, men det blir lite speciellt med västerbottenost eller varför inte halloumi (eller "norrländsk grillost").

Resten beror på dagsform, BBQ-sås eller vanlig hamburgerdressing, allt funkar egentligen.
Har en förkärlek för rostad lök så det skippas nästan aldrig

Av Mezzlock

Jag trodde alltid att deras 700-version var efterträdaren och att de skulle frångå quiet comfort. I min mening ser 700 mer premium ut än QC

Av Mezzlock
Skrivet av golumlove:

klart det är skadligt. det är ju ändå strålning.

Exakt! Folk är oroliga för 0.2 Watt men lägger sig mer än gärna i solens 1000+ W/m2 och pressar.
Sen att våglängden på strålningen spelar roll (till soldyrkarens nackdel) verkar folk inte heller bry sig om.

Av Mezzlock

Gåva

Överlåts lägenheten genom gåva ska gåvobrev upprättas och skickas till föreningen. Överlåtaren kan skriva ett eget gåvobrev eller använda en färdig mall.

Om gåvomottagaren inte redan är medlem i bostadsrättsföreningen ansöker personen om medlemskap och styrelsen beslutar om eventuellt godkännande. Gåvogivaren avgör hur stor andel som ges i gåva. Avser gåvan en viss andel av bostadsrätten behöver andelen anges. Om bara en andel av bostadsrätten skänks till dig kan medlemskap normalt nekas redan på grund av att du bara äger en del av bostadsrätten. Detta gäller inte om gåvan sker till make, sambo eller registrerad partner.

Om gåvogivaren ger 100 procent men önskar bo kvar behöver föreningens styrelse informeras då det blir fråga om en andrahandsuthyrning, vilken kräver styrelsens eller hyresnämndens tillstånd.

Ett gåvobrev ska innehålla:

Givare och mottagare
Lägenhetsnummer
Hur stor del som ges
Tillträdesdag
Avtalsdatum (datum vid påskrift)
Underteckning av alla parter
Givarens nya adress, för kontrolluppgift
https://www.riksbyggen.se/bostad/kopa-bostadsratt/overlatelse...

Av Mezzlock
Skrivet av philipborg:

Är det här vad jag tror det är så har jag en intressant fråga, hur hindrar de människor att få ljuset på sig? För är det våglängden jag tror det är, UV-C, så är det högst olämpligt att vistas runt. Iaf om det är starkt nog att faktiskt kunna göra något mot bakterier/virus m.m.

Min tanke också, i normala fall när man desinficerar så är det ju UVC man använder. UVB är generellt sett mindre effektivt (iaf gällande coronaviruset), men också direkt dåligt för oss.

UVA är mindre farligt men är också bara 1/1000 så effektivt som UVC.

https://www.fda.gov/medical-devices/coronavirus-covid-19-and-...

Av Mezzlock
Skrivet av talonmas:

Men de röstade väl nej på grund av att Sverige har inreseförbud pga pandemin? Har ju inget med e-sport att göra.

Skrivet av AplAy:

Under dessa rådande omständigheter så håller jag med om att det är lämpligt att INTE ha livepublik från alla världens hörn.

Nu får eSporten visa sin styrka med att det är "elektronisk sport", dvs., hålla det live via internet som det ändå görs redan.

Nej, det röstades nej för att det inte är en elitklassad sport enligt Mikael Damberg och därför får inte deltagarna sportvisum

Av Mezzlock

Produkt: Ecovacs Deebot N8+ Robotdammsugare med automatisk tömningstation
Länk: https://www.tretti.se/tradgard/dammsugare/robot-dammsugare/pr...
Kategori: Smarta Hem
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5772777
Pris: 5854:-

Priset dras autmatiskt ner med 500kr i varukorgen, gäller så länge lagret räcker eller fram till midnatt

Av Mezzlock

Hmm, Skärm 6k, 3070 6.6k, hörlurar 1.5k, dac+amp 1k , moderkort + m.2 2.5k. Detta är vad jag kommer på nu. Men i runda svängar ca 18k, sen kan man ju dra av lite eftersom jag sålde bort komponenterna som byttes ut.

edit; Nu räknade jag ju bara hårdvara. Ska man räkna med spel och andra färglada pixlar så blir det nog en 2k till.

Av Mezzlock
Skrivet av Snakespeare:

Försöker lista ut vilken produkt det är som felar så jag kan reklamera rätt.

Jag har ett par Philips Fidelio X3 lurar som jag nu kopplar till en iFi ZEN DAC v2 med en balanserad 4,4mm till dubbla 3,5mm kabel.

På höger lur får jag inget ljud när jag trycker 3,5mm kontakten hela vägen in (ljudet funkar när den glappar ut lite), men får ljud när jag kopplar samma kontakt på vänster lur istället. Byter jag både höger och vänster med varandra uppstår problemet fortfarande bara i höger lur.

Tänker jag rätt då att det är uttaget på lurarna som strular och att de andra produkterna kan uteslutas?

Tack

Använder du en kontakt som är kopplad korrekt för Fidelio x3 ? Har du provat använda de medföljande kablarna till någon annan källa? Finns en hel del skrivet om hur fidelio x3 är kopplade på https://www.head-fi.org/threads/philips-fidelio-x3.913807/pag...