Inlägg

Inlägg som TheSlicker har skrivit i forumet
Av TheSlicker
Skrivet av Bopper:

Hoppas inte detta är nya Utforskaren...

Då får jag nog leta upp ett annat alternativ.

Eller att det går att slå på så det mer efterliknar nuvarande utforskaren. Ser lite väl annorlunda ut nu håller jag med om.

Av TheSlicker
Skrivet av anon228747:

Det är hans JOBB att säga att han inte är rädd för konkurrensen och att hela tiden hävda att nvidia är bäst. Det är det han är anställd för. Försök inte att blanda in fakta i detta

Det är ju fakta att han har gjort kommentaren. Varför han gjorde kommentaren tycker jag är mindre viktig i sammanhanget.

Av TheSlicker
Skrivet av sakmo:

@Role_Model:

Den enda inställning som finns för hearthstone är själva spelet, det finns tyvärr inget om screenshots.
Vad innebär det att ändra sökvägen i respektive program?, har inte alls bra koll på sådant. Så fraps är ett program som gör att skärmdumparna endast sparas där?

Fraps är ett inspelningsprogram som man även kan ta screenshots i spel med. I inställningarna till Fraps kan man bestämma vart skärmdumparna ska sparas. Det är det som menas med "ändra sökvägen i respektive program", att i programmet man använder bestämma/ändra vart det sparas.

Av TheSlicker

Det är högaktuella frågor som är bra att det tas upp i SO. Inför provet måste det väl ändå tagits upp, lästs om och diskuterats i klassen? Extrem överreaktion i reddit-tråden tycker jag.

Av TheSlicker
Skrivet av trickeh2k:

Nu var det rätt länge sedan denna enkät var så minns inte riktigt utformningen men känner att det saknas lite svar/information.

På frågan "Hur mycket väntas du spendera på teknikprylar under 2017?" svarade knappt 18 procent att de tänkte lägga lite eller mycket mindre än år 2016. Drygt 28 procent trodde att de skulle bränna ungefär lika mycket pengar detta år, medan en majoritet på strax över 54 procent trodde på ett högre belopp.

-Angav man någonstans i enkäten hur mycket man spenderade 2016 eller 2017? Annars blir ju frågan helt irrelevant. Om man svarade på det, varför anges detta inte här?

Frågan var väl "Tror du att kommer spendera mer, mindre eller lika mycket än föregående år" eller nått liknande, ingen mening med att blanda in siffror i sammanhanget.

Av TheSlicker
Skrivet av Lessismore:

Nej nej, nu menar jag så klart stock-hastighet, alltså hastigheter inom det specificerade området, både gällande chipsetet och RAM-minne. Tex 1600Mhz DDR3 som sitter i moderkort med H61-chipset måste klockas ned till 1333Mhz för att funka. Har man tur så kan man få igång det med att övervolta. DET ska man inte behöva acceptera.

Jo om moderkortet bara stödjer upp till en viss garanterad hastighet då får man fasen acceptera det. Det är skit samma vad minnestillverkarna påstår deras minnen kommer upp i om inte annan hårdvara stödjer det.

Av TheSlicker
Skrivet av hellmix:

Jo det är en lag som sätter käppar i hjulet men som några har redan skrivit i tråden så skulle det get licens för namnet för 0-1$ och man har sluppit byta namn och dålig PR men nu slog de bara på byt namn eller vi ses i rätten.

Varför skulle dom licensera ut namnet till ett 100% orelevant spel? Prey/Praey for the Gods har noll och inget med spelserien Prey att göra, ser ingen anledning till att Bethesda/Zenimax ens skulle anse det som ett giltigt alternativ.

Av TheSlicker
Skrivet av Vimm:

De går raka vägen tillbaka till alla "investerare". Pengarna hade blivit tillgängliga för Logue om kampanjen nått sitt mål.
Jag tror inte ens pengarna dras fören kampanjen nått 100%.

Tillochmed så att det inte dras förens efter kampanjens slutdatum.

Av TheSlicker
Skrivet av the squonk:

Den finns inte längre vid högerklick av startknappen, men den är lika lätt att hitta genom win+control p ...

Fast det går ju väldigt enkelt att lägga till den till startmenyn så har man den alltid nära till hands ändå.

Av TheSlicker
Skrivet av Paddanx:

Du tror väl fan inte företagen acceptera att gå med lägre vinst än förra året? Om de inte ökar sin vinst så är det ju "katastrof"... (och folk undrar var största bristen i västsamhället är... där är det).

Det kan vara jag som missförstått men är det inte till och med så att det är olagligt för ett företag att inte försöka maximera sin vinst?

Av TheSlicker
Skrivet av Datanisse:

Sa jag det?

"Varför rapportera om möjlig piratverksamhet/licensavtalsbrott??"
Så inte ordagrant men vad skulle annars impliceras om inte illegaliteter?

Av TheSlicker
Skrivet av rektor:

Är Elon Musk en människa eller kommer från rymden?

Förr så uppfanns elektricitet, motorer, mikrovågor, mikrokretsar, datorer, Internet, trådlös kommunikation, flygplan, etc.
Stora banbrytande upptäckter och innovationer.
Nu får vi en dator som 5% snabbare för varje år.

Vi har inte haft någon som Elon Musk sedan Leonardo da Vinci och Einstein.
Vi behöver fler personer som honom. Han är ensam ansvarig för att pusha mänskligheten framåt.
PayPal, SpaceX, Tesla, SolarCity, NeuraLink. Den här killen är någonting annat.

Sen så det är ju så att stora genombrott oavsett område inte kommer årligen precis eller över natten... Att säga att han ensam trycker mänskligheten framåt är väldigt överdrivet på mer än ett sätt.

Av TheSlicker
Skrivet av Mimematis:

???
Jag har bara pratat om High Performance läget.
Eller är det något du missade att uppfatta i min första kommentar.

Snarare att du glömt din egen kommentar: "Ett AMD specifikt energischema som ändå presterar sämre än det normala High Performance läget.
Bra jobbat AMD.."

Du jämför ett Balanced läge jämtemot ett High Performance läge, folk rättar dig och du kommer med "jag pratade bara om high performance" när du bevisligen pratade om AMDs nya Balanced läge.

Av TheSlicker
Skrivet av Poppu-chan:

Att delar av ditt spelbibliotek plötsligt går upp i rök den dagen Denuvos servers försvinner om de kånkar eller bestämmer sig för att lägga ner ser jag som ett ganska stort problem.

Men nu så tror jag han menar vad det finns för problem i dagsläget, vad för problem har folk i detta nu (vilket jag undrar också).

Av TheSlicker
Skrivet av CynXen:

Sword Art Online?

Snarare Accel World, i SAO är det fortfarande externa don dom använder.

Av TheSlicker
Skrivet av ggalaxyy:

Jag tror nyttan är att du kan skaffa en hårddisk på flera tusen GB för ett relativt lågt pris, medans SSD diskar kostar mycket mer.

Finns det verkligen tecken på att Optane skulle vara billigare än SSD?

Av TheSlicker
Skrivet av hakro807:

Miljontals sålda telefoner, en handfull som tagit eld. Klart det är vansinne att inte använda dem igen. Speciellt om allt som krävs är 5 minuter för att ersätta ett batteri.

Skickades från m.sweclockers.com

Då har du ingen aning om hur en modern Samsung-mobil är uppbyggd lol, det tar verkligen inte bara 5 minuter.

Av TheSlicker
Skrivet av DjMollet:

Kommer nog bli en Ryzen 5 om den nu är mer riktat mot gamers.

Men har inte alla tecken varit mot att Ryzen 5 är nästintill identiskt med Ryzen 7 fast några kärnor blivit avstängda? Eller har jag missat nått?

Av TheSlicker
Skrivet av lizzard8:

@robbankentor: Ett exepel: Facebook betalar telia för att vara fritt. Du skapar en mycket bättre produkt än facebook som du tänker dig ska konkurera med facbook. Du inser snabbt att du inte kommer ha råd att betala telias avgifter för att räknas som fri surf. Du har nu inte tillgång till de kunderna. Du har inte samma förutsättning att konkurera som facebook har. Ditt företag gick under innan du fick changsen att konkurera. Ingen var intresserad av din tjänst/produkt för den var inte räknad under fri surf. Synd.

Telia kan ju självklart välja att inte ens prata med dig. De kanske har avtal med facebook att inte servera andra tjänster som liknar deras egen.

Men där ligger problemet i att det är mutor det handlar om, om man antar att betalningar/mutor inte tas emot av Telia så är det nästintill bara en konspirationsteori. OM det händer så suger det sure, men det är ett problem när det händer, inte innan dess.

Av TheSlicker
Skrivet av Paddanx:

@inquam & @Orisons
Tänk på att för ett så stor spel så behövs det också optimeringar. Spel som siktar på att leva många år tvingas göra dessa planer med att byta motor, byta API osv för att spelet ska kunna förbättras, annars når man snabbt ett läge där utvecklingen stannar. De släpper liksom inte samma spel om och om igen som tex Battlefield, men med ny motor, utan det är successiv ombyggnad av nuvarande spelet som gäller.

Ett levande exempel på detta är ju EVE-online som från början byggdes för en-kärniga P4or/Athlon/P3 CPuer och DX9... idag måste den vara multitrådad DX11 (eller bättre). Mycket sker på 14 år... Och jag ser fortfarande inte så många 1000+ spelar PVP fighter i andra spel ens 10 år efter EVE gjorde det för första gången (2007)...

Dock håller jag med om att det tar lite väl lång tid för StarCitizen att få "ut något klart", där perfektionismen har gått till för hög nivå, men samtidigt är det väl det som vissa ser som fördel.

Fast problemet med Star Citizen är att dom tänjer redan mycket hårt på gränserna över vad som är ok vad gäller utvecklingstid för 1 titel, någon gång måste dom sluta med allt jävla byte och få ut en produkt. Känns som att dom medvetet försöker bli nästa Duke Nukem Forever för fan.