Inlägg

Inlägg som Freffo har skrivit i forumet
Av Freffo
Skrivet av JumpRange:

Hur kommer det sig att ni lanserade MX Master 3S med samma oanvändbara 125 Hz polling rate som föregångaren?

Perfekt mus i alla andra kategorier men det är som att dra pekaren i sirap.

Undrar samma sak. Hade gärna velat se MX4 med kanske 7000dpi i samma veva som högre polling rate. Utbytbart batteri hade varit trevligt också.

Av Freffo
Skrivet av FZL:

Hehe, oj. Har inte spelat de senaste titlarna så mycket men det känns bekant nu när jag läser det.

Förstår. Apex Legends slukade hela Twitch och det var free2play. Så det förklarar varför det inte är många som ens vet om att Battlefield har ett battle royale. Trist för DICE såklart, massa arbetstimmar i onödan.

Av Freffo
Skrivet av FZL:

Battlefield känns som en av de få spelserier där ett Battle Royale-spel/spelläge faktiskt hade passat

Finns i Battlefield V. Men det är inga som spelar det. En vecka efter Battlefield V Firestorm så släpptes Apex Legends(vilket också är en EA-titel). Så det dog ut helt i Battlefield.

Av Freffo

Smyger in här och lägger en kommentar.
Dell-skärmen är jag väldigt sugen på. Men bor inte i närheten av Uppsala.
Men hoppas du får sålt rubbet till någon glad själ i vilket fall. Bara skärmen är supertrevlig i sig.

Av Freffo
Skrivet av Markusas:

Finns det ens 4.0 risers på marknaden än?

Tror det går att köpa från Louque. Cobalt är tillverkaren. Men gissar på att det bara fungerar med deras egna Itx chassi.

Av Freffo

@Zeraphin: Jag kör på Vulkan vilket fungerar perfekt. Det kraschade konstant och gav ibland bluescreen på DirextX.

Av Freffo

https://i.imgur.com/sTXYiA2.jpg

Testade göra om lite, men ser ut som Mission Impossible... Ingen karriär där inte.

Av Freffo

@ZzorraN: Jag var i det ekorrhjulet med ominstallationer av Windows, ändrat energi inställningar i Windows kontrollpanel. Bytt grafikkort, testat RAM-stickorna, bytt kylpasta. Stresstestade också mitt nätaggregat. Men det var aldrig något som gav utslag.

De enda gångerna datorn startade om sig var i Metro Exodus. Varje gång spelet skulle ladda in till huvudmenyn så tvärdog hela datorn. De andra gångerna som var mindre förutsägbara var i Battlefield V och The Division 2. Det var helt slumpmässigt. Men det hände aldrig då jag arbetade på skrivbordet eller renderade i Blender m.m.

Idag fungerar alla spel utan problem i och med det nya nätaggregatet. Är en oerhört lättnad att inte svettas över att datorn bara startar om sig.

Här är en lista som jag gick igenom för felsökningen för varje komponent, jag gjorde samtliga steg i denna ordning:
Heaven/Valley för grafikkortet. I detta test startade datorn om sig två gånger. Tog bort tidigare drivrutiner helt genom felsäkert läge och gjorde en installation av senaste drivrutiner. Problemet var borta just från dessa syntetiska tester. Men inte i Metro Exodus.
Cinebench för processorn.
Memtest86 för RAM. Du kan inget göra under tiden på datorn under testets gång. Finns guide på YouTube hur man går tillväga. Gjorde det under 6 timmars sömn. Vet inte ens om det tog 30 minuter. Fanns säkert en klocka någonstans.
HDtune för hårddisk.
OCbase för nätaggregatet. Min dator startade aldrig om under testet. Kanske gjorde fel. Fick en vecka senare tag på en som hade ett nätaggregat som jag kunde prova. Det var på 750W. Datorn fungerade perfekt. Testade att dra upp allt till 4K i ultra på spelen för ett verkligen vara helt säker. Inga som helst problem med omstarter.
Efter det så åkte mitt 600W nätaggregat till felsökning. Fick tillbaka ett helt nytt direkt skickat tillbaka efter att det kom in på deras avdelning.

Får hoppas det ger någon vägledning och att det löser sig.

Fråga om det är något du är tveksam över!

Av Freffo

@ZzorraN: Jag hade ett felaktigt nätaggregat.

Det var en artikel här på SweClockers angående problemet om Corsair SF serien. Det var rätt många som var dåliga världen över. Jag fick ett helt nytt direkt hem då jag lämnade in det för felsökning.

Vet ej vad det var för specifikt fel med nätaggregatet. Men det konstiga var att nätaggregat som var felaktigt var inhandlat väldigt långt innan de som hade det kända problemet.

Det är troligen något fel på ditt nätaggregat som har ett fabriksfel, om du nu har problem. Har du möjlighet att låna ett annat nätaggregat så bör du prova det först innan du lämnar in det. Jag lånade två olika, väldigt mycket äldre också för den delen. De hade dock mer än 600w. Men min dator drar inte 600w i full load. Så då valde jag att lämna in det då allt fungerade med andra nätaggregat.

Fanns så oerhört många saker jag betade av innan jag hittade felet.

Av Freffo

@Mindfighter: Jag har provat med 92mm och 120mm(15mm i höjd på sistnämnda). Får samma resultat med båda fläktarna i temperatur. Upplever ingen skillnad i ljudnivå heller mellan de två.

Av Freffo

@Strongbow: Härligt! För mig löste allt sig allt också. Skickade in det till butiken jag köpte det ifrån, och fick ett nytt i retur som även har senaste serienumret. Än så länge fungerar allt som det ska.

Av Freffo

@Strongbow: Finns två alternativ. Standard RMA eller Advanced RMA. Här beskrivet på engelska.

Standard RMA: The Standard RMA process will have you ship your item to Corsair. We will then ship out a replacement to you as soon as we have received and processed the defective unit.

Advanced RMA: option available where Corsair will ship your replacement prior to the return of your defective unit. There will be a collateral charge placed on your Credit Card account that will be refunded on the successful return of your defective product.

Är inte bra på att översätta texter. Hoppas det kommer till hjälp.

Av Freffo

@N4kame0: Mitt stänger av datorn då jag startar eller ändrar grafikinställningar i Metro Exodus i dagsläget. Har idag ett annat nätaggregat och det fungerar utmärkt med den, ett från Fractal Design.

Har även provat två andra nätagg som jag har lånat för att verkligen försäkra mig om att det är det som är felet. Vet inte om det är symptomet på denna återkallelse av PSU enheter från Corsairs håll är det jag har. Men har haft tät kontakt med deras kundservice. Likaså med butiken där jag köpt det felande nätaggregatet ifrån. Om du ser att du har Kernel ID 41 som kritisk under loggboken i Windows så är det ditt nätaggregat. Fick varken bluescreen eller varningsmeddelande då spelet laddade. Datorn bara startade om sig. Köpte min Corsair SF600 v2 för lite över ett år sen ungefär. Problemet började direkt efter att jag bytte från 980ti till 2080ti och började spela olika spel i december förra året. Trodde det var fel på mitt grafikkort. Så jag satte i 2080 ti grafikkortet i en annan dator med likvärdiga komponenter utan något fel. Provade även mitt tidigare 980ti. Felsökningen var dock lång innan jag kom till PSU. Lång historia kort här.

Hoppas det löser sig för dig och att inga andra komponenter kommer till skada pga detta problem.

Av Freffo

Ser fruktansvärt bra ut! Var har du fått tag på fötterna?

Av Freffo

@makkan123: Det var i och med bytet från 980ti till 2080ti i december förra året, där problemet kring slumpmässiga omstarter i spel startade för mig.

Av Freffo

@Knotvillage: Gjorde en ren installation av Windows igen. Gav samma resultat. Datorn startas om slumpat då jag laddar Metro exodus. Det måste vara hårdvarurelaterat. Antingen är det moderkortet eller nätaggregatet. 600w bör vara tillräckligt. Får dessutom coilwhine från vrm på moderkortet då jag har CPU C States enabled. Får prova mig fram med ett annat nätaggregat och se om det ger bra resultat.

Av Freffo

@Knotvillage: Det är säkert fullt möjligt att hitta en guide genom en sökning. Men hur bar du dig åt för att ta bort uppdateringen om jag får fråga?

Av Freffo

@Knotvillage: Har så att hårddiskarna aldrig stängs av i energialternativ under gamla kontrollpanelen(Windows 7). Uppdateringen som jag hittar är KB4549951. Är det den uppdateringen du syftar på? Det hela började direkt efter att jag har bytt från 980ti till 2080ti. Det är absolut inget fel på grafikkortet. Jag bytte ut moderkort och PSU och testade att spela alla titlar som datorn startade om sig på och det var problemfritt då.

Av Freffo

@Knotvillage: Innan ominstallationen av Windows så hände det att datorn startade om då jag var i huvudmenyn på Insurgency Sandstorm. Hände också någon enstaka gång i The Division. Får hoppas att genomsökningen i kommandotolken fixade något. Om inte så är det hårdvaran(PSU) som är den felande länken.

Av Freffo

Mycket märkligt detta. Det kanske är fel på mitt nätaggregat.

Jag spelade en runda Conquest i Battlefield V på en karta som jag alltid fått omstarter på. Ungefär 30 minuter tog rundan. Kör allt på högsta, även med RTX på i 3440x1440 låst till 98 fps. Fick dock ingen omstart denna gång. Märker också att spelet påverkar temperaturen på CPU som når 80 grader på vissa kärnor. Detta bara någon sekund sen snabbt tillbaka till 70-75 grader igen. Tror att värmen inte är något problem trots de korta stötarna till höga temps.

Ska prova att beställa ett nätaggregat om det fortsätter att startas om, ska då testa ett SF750. 600W ska dock vara tillräckligt...