Inlägg

Inlägg som hellwheels har skrivit i forumet
Av hellwheels

Så sjukt snyggt och sjukt bra jobbat!

Av hellwheels

Ok, tack för snabba svar.

Gör ev ett försök att uppgradera GPU, vet inte ifall jag vill/kan/orkar vänta tills 3k serien ifrån Nvidia.

Tar även ett försök med att försöka klocka CPU lite, har en ok kylare i Noctua NH-D15 som bör kunna klara lite i alla fall.

Av hellwheels

Uppgradera dator för 1440p

Hej,

Vill rådfråga er som håller er mer uppdaterade på vad som gäller än jag själv.

Sitter idag på en ok dator (tycker jag):
GPU: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X
CPU: Intel Core i7-7700K
Mobo: MSI Z270 Gaming Pro Carbon
Ram: Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2666Mhz CL16
SSD: Samsung 960 EVO 250GB
PSU: EVGA SuperNOVA 750 G3

Problemet jag har är att sedan jag köpte ny skärm, 1440p 165hz så har märker jag att spelen inte hänger med i samma utsträckning längre, CSGO får stundtals problem med framedrops och lätt tearing, Tarkov har stora problem överlag.

Visst det fungerar bättre när jag kör 1080p eller liknande men det är inte native och färger och kontraster blir riktigt lidande.

Jag funderar på om jag helt enkelt endast kan klara mig med att fläska på med ett nytt grafikkort, har kollat på 2070 Super samt 2080 Super som ersättare.

Vad tror ni, klarar min "gamla" dator av att driva detta kort utan att CPU blir en flaskhals, eller är jag illa tvungen att byta hela burken? Jag är tyvärr inte så intresserad av att byta ner mig till 1080p skärm igen.

Några förslag eller idéer?

Av hellwheels

@Inet: Super!

Av hellwheels
Av hellwheels

Grafikkort har stoppats kod 43 - nvidia

Hej önskar lite tips på vad som kan ha hänt och vad jag kanske mer kan kolla.

Fakta:
Moderkort: Asus z97a
GFX: Gigabyte gtx 780
Ram: 8gb corsair ddr2 nånting i samma tidsera.
Windows 10.

Bakgrund:
Dotterns dator började strula för henne när hon startade diverse spel, skärmen blev svart, blev kanske något grafikfel osv. Sin vana trogen startar hon om datorn och sedan fungerade det rätt ok, oftast helt ok resten av dagen. Detta var runt förra veckan.

Nutid:
Nu har det dock kommit till den nivån att så fort man installerar en drivrutin till grafikkortet, dvs en annan än den som är inbyggd i windows så slutar grafikkortet att fungera. Med sluta fungera menar jag att det dyker upp med en varningstriangel i enhetshanteraren.

Grafikkortet kan producera bild, både med windows egna drivisar men även med nvidias, skillnaden är varningstriangeln i enhetshanteraren.

Vad har jag testat:

  • Installera om grafikkortet och installera nya och gamla drivisar (i omgångar)

  • Installera om grafikkortet och köra DDU först

  • Båda åvan efter en ominstallation av windows (dock den ifrån meny inne i windows- inte helt nytt ifrån skiva/usb)

  • Flytta på gfx kortet till en annan pciex16 slot och göra allt åvan i olika steg

Nu vet jag inte vad mer jag kan göra förutom att slänga in ett annat gfx kort i samma burk och se hur länge det fungerar eller flytta över 780 kortet till en annan burk.
Båda dessa är rätt mycket mer jobb än jag hade önskat mig just nu då jag inte har en burk som inte används, inte heller ett annat kort som bara ligger.

Mina tankar går till att antingen så är moderkortet kört (pciex bussen) eller gfx kortet, dock helt utan förvarning i en helt ok ventilerad Fractal design R4 låda.

Några tips på om ni stött på liknande problem och ev hur det löstes?

Av hellwheels
Skrivet av SvanteP:

Har nu fallit för trycket och beställt en ZOJIRUSHI från England.

Vet att frågan har lyfts lite försiktigt tidigare, men vilket ris ska man köpa nu och från vart? Har tyvärr ingen bra orientalisk butik här i Bålsta men jobbar i norra Sthlm, någon kanske har ett tips på bra butik?

Då jag är ensam i hushållet och bara äter hemlagad mat en gång om dagen så räcker en 5kg's säck ganska länge.

Välkommen.

Själv köpte jag en Yumasia, deras egna märke. Är så sjukt nöjd, skillnaden i det färdiga riset kan inte tänkas innan.

Jag köper ris från min lokala thaihåla.

Ett sushiris som heter Blue horse premium sushi rice (antar att andra märken fungerar lika bra). Detta ris använder jag när jag vill ha ett fastare ris till maten, passar riktigt bra till inte så såsiga rätter.
Här använder jag ratio 1/1,2 dvs 1 ris och 1.2 vatten.

Ett tips, enkelt och skitgod lunch eftersom man oftast har lite ris i kylskåpet.

Skål med ris efter smak.
Ett halvstekt ägg (seg gula om man gillar det) kryddat med chili, citrongräs (finns torkad) och lite salt.
Lätt stekt skivad lök, bara så den svettas.

I riset häller du gärna på lite "ljus soja", dvs inte mörk eller mushroom- efter smak.
Ringa gärna på lite hemmagjord chili olja (se länk här: https://www.bonappetit.com/test-kitchen/how-to/slideshow/sichuan-chili-oil)

Detta är för mig en riktigt god och relativt enkel lunch, vill du utveckla detta så lägg till nått kött, någon grönsak så har du i princip en hel middag på 10-15 minuter.

När det gäller jasminris så kör jag antingen Royal Umbrella eller faktiskt på ICAs egna Jasminris på 2 kilos påse- det fungerar absolut helt ok.
Här använder jag måttenheten som är på insidan av kokkärlet, annars har för mig att jag kör 1/1.5 ungefär i ratio.

Av hellwheels

Pinsamt men har hittat felet, Rawinput var satt till off... Skyller på sonen här med

Av hellwheels

Update:

Trodde det var musen eftersom jag inbillade mig att jag kunde rätta till sensorn. Så jag köpte en ny på black friday, köpte även en ny musmatta då jag ville uppdatera.

Ny mus, ny musmatta, det tragiska är att det inte ändrat på sig. Samma fel, endast i CSGO.

Vad kan vara fel?

Detta är gjort:
1. Ny mus
2. Ny musmatta
3. Installerat om CSGO
4. Bytt USB port

Kan jag ha fått in nått skräp i min config fil?

Av hellwheels

Har iofs bara kört pre access hitills, men vet inte om jag gillar det eller inte.

+ Bra upplägg, har potential att vara skoj.

- Grafik och rörelser. Sitter med 100-140 fps men fortfarande är det allt annat än en "smooth" rörelse i både sikte och styrning.

Av hellwheels
Skrivet av coffzor:

Tjena Jag har haft samma problem med flera möss, oftast beror det på hårstrån som fastnar runt linsen/optiken men också ibland av att självaste linsen inte sitter riktigt fast. Testa använda någon bomull som är lätt blött och tryck in och rengör linsen. Blåsa räcker oftast inte. Kolla också efter hårstrån sen ska saker och ting lösa sig

Tack för tips, ska kolla detta, gissar på lös lins då eftersom den bankat i bordet lite då och då av en frustrerad hand som gillar högre sens

Av hellwheels

Mus/sikte rycker till helt random.

Hej,

Har spelat CSGO genom åren och har stött på det mesta i problemväg någon gång men det mesta har alltid gått att åtgärda.

Nu har jag dock stött på ett problem jag inte varit med om tidigare:
Midgame, helt random, antingen vid sakta rörelser- eller snabba, någon gång vid extremt sakta såsom vid preaims- så rycker siktet till en eller ett par cm (på skärmen).

Det kan vara att siktet hoppar uppåt, snett uppåt eller snett ner när det sker.

Först trodde jag det berodde på DPI/Sense så ändrade detta till andra värden men samma sak sker helt random fortfarande.

Jag har även rengjort musmatta, musmattan i sig är relativt ny, kanske 6 månader (en Zowie nånting), musen är en XTRFY M3 och även den är kanske en 6-7 månader gammal, jag har här blåst ren linsen flertalet gånger i tron om att det är detta.

Har någon upplevt samma sak och i så fall vad gjorde ni för att bli av med skiten? Det är riktigt irriterande när man står och väntar på någon och precis innan eller när nån dyker upp så far siktet iväg ifrån stället man ska sikta på?

Kan det kanske vara så enkelt att musen är på väg att ge upp? Vet att sonen (ja jag är gammal) har testat att lira någon gång och då haft svårt med min låga sens och fått lyfta musen och sätta ner den, och detta skett rätt hårt några gånger.

Några tankar?

Av hellwheels

Om man beställer en sådan där eller liknande ifrån england så fungerar ju inte kontakten rakt av. Antingen sätter man dit en sådan där adapter, men jag funderade på om man inte bara kan ta en strömkabel till datorn istället?

Det ser ut att vara samma kontakt i "maskinen" som det är på ett PSU.

Någon som vet om det fungerar, om tex jorden är på samma stift och strömen på respektive?

Av hellwheels
Skrivet av Maldergho:

Vad är det du tänker att du ska tjäna på att byta? Om du inte planerar att överklocka eller göra andra tweaks i UEFI kommer du inte märka någon skillnad, eftersom det inte påverkar Windows alls.

Ja vad jag tänker mig tjäna är ju det jag hoppas få svar på hehe, jag vet helt enkelt för lite om de olika "modesen" för att ens veta vad som kan påverkas.

Man absolut, överklocka hade inte varit en omöjlighet även om det inte är det första jag tänker göra, har ju läst en hel del om att det varit strul med höga temperaturer på 7700K cpuerna.

Av hellwheels

Bios mode, UEFI, Legacy eller UEFI+Legacy

Hejsan,

Har precis installerat en ny dator (windows 10) och har i efterhand börjat fundera på om jag gjort rätt eftersom jag som först i efterhand har lekt runt i BIOS och testat bland annat fast boot osv.

Jag har installerat i UEFI+Legacy mode och allt verkar fungera bra i windows men jag undrar vad jag skulle ev vinna på att installera om i endast UEFI mode.

I BIOS finner jag även inställningar som indikerar på vilket OS jag ska boota in i, "windows os configuration".
"Windows 8.1/ 10 WHQL Support"
Här har jag inte Windows 10 tyvärr.

Så min fråga är igentligen om jag kan vinna något på att installera om i Windows 10 WHQL/Pure UEFI mode istället för det jag använder idag, Windows 8.1/UEFI+Legacy mode?

Tack på förhand

Specs om det hjälper (läste något om att hårdvaran måste ha UEFI support??):
Moderkort: MSI z270 Carbon Pro
Ram: Corsair DDR4 16GB
CPU: Intel I7 7700K
GFX: MSI GTX1070 Gaming X
SFX: Soundblaster ZX
Systemdisk: Samsung 960 Evo M2
Lagring: 3.5¨standard SATA disk

Av hellwheels

@Alling: Tack för det snabba och lärande svaret.

Jag visste inte att M2 disken går på PCH istället för PCI.
Jag visste inte heller att X1 slotsen går på PCH heller, medans X16 går mot CPU.

Tack som bara den, kommer nog göra som du sa och testa med de inbyggda NIC'et istället för PCI kortet. Hade som sagt problem med Intel 1218-v chippet, detta är 1219-v, kanske är stabilare.

Av hellwheels

Ny dator - PCI lanes och hur man räknar... Hjälp

Hejsan,

Sitter och väljer ut lite delar till en ny dator och börjar förstå att jag inte förstår så mycket som jag tror att jag gör.

Först till vad jag tänker mig köpa:
CPU: Intel I7 7700K
Moderkort: ASUS STRIX Z270G GAMING MATX
SSD: Samsung 960 EVO 250GB M2
GFX: GTX 1070 (inte bestämt tillverkar eller version)
Ljud: sound blaster zxr (äger redan)

Som jag förstår det har moderkortet ett visst antal PCI lanes och när jag räknar på det hela så kommer de inte att räcka utan att sänka hastighet till minst x8 istället för x16 för GFX. Vad jag förstått kan det fungera men jag blir bara nojjig att det kommer sänka det ännu mer beroende på hur mycket jag stoppar i datorn.

SSD - 4 lanes
GFX: 16 lanes
Ljud: 1 lane

Utöver detta hade jag gärna sett att jag kunde använda mitt nätverkskort (TP-Link TG-3468) som jag antar använder 1 lane. Köpte detta till min nuverande set up eftersom jag hade problem med det inbyggda nätverkskortet som "resetade" sig självt lite hippt som happt. Inte så skoj när man spelar online FPS spel.

Enligt layouten på moderkortet så kommer jag att bli tvungen att sätta ett av PCI X1 korten i en PCI X16 slot i det fallet att jag vill använda nätverkskortet istället för det som är på moderkortet.
Automatskt så kommer mitt GFX kort att gå ner till X8 enligt vad jag förstår. Frågan är bara om det kommer gå ner ännu mer med tanke på att jag är uppe i 21 eller 22 lanes utav 20 som finns på Z270?

Finns det någon klartänkt själ där ute som förstår hur detta fungerar och kan upplysa mig om detta?

Tack på förhand

Av hellwheels

Måste bumpa denna tråden lite.

Har nu lirat ett 20 tal maps (csgo) med några av dessa snubbar och kan bara säga att det är ett riktigt skönt gäng.

Häng på vet jag!

/Matkoma

Av hellwheels

Tjenare, bidde hitrekomenderad av en polare, tänkte se ifall min hydda kvalificerar sig för att få hänga med er!

38 år, kort och rätt lagom tjock, dock endast om magen så ser mer ut som en påse nötter än en dressman modell

Har lirat CS till och från sedan urminnes tider, ungefär sedan de tidiga betorna- MEN inte är jag särskillt bra, vandrar mellan DMG och LEM beroende på vilka ryssar man får spela med när man soloköar.

Hänger gärna på och lirar mer er, addar er på steam.

Ha de gött

Tobbe

Av hellwheels
Skrivet av eucalyptus:

Undrar samma.

Men OVPN, du menar OVPN protokollet och inte den svenska tjänsten OVPN?

Kör själv PIA o hoppas jag sitter säker. Är dock väldigt slapp med att använda, tar ju säkerligen 20-25 sekunder innan den kopplar upp :/

Använde tidigare TorGuard, men valde nu att byta

Nej tänkte faktiskt på betaltjänsten OVPN.se