Inlägg

Inlägg som LaoLao har skrivit i forumet
Av LaoLao

Beroende på hur mycket du faktiskt ska bära den spelar vikten olika roll. Ska du bara gå till och från bussen 5-10 minuter åt varje håll och sedan bara till och från klassrummet då gör det inget om du tar en tyngre dator. Ska du däremot traska med den mellan olika klassrum släpa med den på lunch och så vidare skulle jag själv göra en enkel sökning på exempelvis prisjakt och kolla datorer som väger max 1,5 kilo. Sen vet jag inte riktigt vad du har för prestandakrav.
Den dator jag själv är mest sugen på är Sony Vaio Pro 13: 1,06 kilo, touch om man vill, grymma rabatter på Sonys hemsida, 8 timmars batteritid (vill jag minnas) med möjlighet att köpa till ett extrabatteri vilket ger massor med mer timmar. Kolla den här tråden för mer info: http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1...
Observera att det var en del strul i början men senare i tråden kan man läsa att det mesta verkar löst.

Av LaoLao
Skrivet av LaoLao:

Jaså? Har du några exempel? Jag har inte så stor koll på läget så det kunde vara intressant att få veta lite mer.

Skrivet av mikegnorp:

Det jag menar är att så länge jag arbetat i branchen, sedan -97, så har Linux varit på tapeten flera gånger som den "nya stora grejen" för desktop och spel har det ju varit tjat om sedan dess att det skall slå ut Windows. På server sidan har ju Linux lyckats bra. Vi har många Linux servers som lirar fint tillsammans med AD och Windows servers.
Men Linux på desktop är ju genomslaget minimalt mot den förhoppning som fanns. Det där har ju gått upp och ned. På spel sidan är man ju inte ens i närheten av Windows..då är Android inte medräknad. Vilka stora titlas släpps med Linux stöd?

Ah, du tänker så. Jag fick intrycket av att det (de senaste åren) har gjorts många allvarliga och misslyckade försök att slå sig in på spelmarknaden.
Annars har ju "the year of the Linux" varit stående rätt länge, ja. Skillnaden nu mot då är väl främst Android och surfplattornas intåg. I och med Android vänjer sig människor mer och mer vid att surfa (och även spela) i andra OS än Windows. Dessutom är Valve en relativt stor spelare som kan ge tyngd snarare än en uppstickare. Med det sagt tror jag ändå inte att Linux på desktop kommer att rusa i höjden. Det vore ett enormt steg om de ens nådde 5% inom ett par år.

Av LaoLao
Skrivet av mikegnorp:

Hmm..har inget emot Linux men det känns som det kastats in en väldigt stor hög med handukar redan. I alla fall på gaming och desktop sidan.

Skickades från m.sweclockers.com

Jaså? Har du några exempel? Jag har inte så stor koll på läget så det kunde vara intressant att få veta lite mer.

Av LaoLao
Skrivet av limandao:

yeah i'm from france i've asked on ASUS nordic facebook page and they told me that i could enter so i don't know what i did wrong

You won... and we don't like winners.

Av LaoLao
Skrivet av NysoO:

Får börja med att gratulera till vinsten!
Med aktiv menar jag att man skriver kvalitativa inlägg i forumet, postar bilder i galleriet och liknande.

Jag reggade mig enbart för att ha möjlighet att kommentera nyheterna och diskutera dem...

Av LaoLao

En mycket värdig vinnare. Tvåan var också grym. Trean, inte så mycket en bakgrund men däremot en snygg bild.
Grattis alla tre!

Av LaoLao

Det här har jag väntat på ända sedan Linux och mobiltelefoner nämndes ihop. Nu tycks i och för sig min Sony Ericsson Elm vara av sådan kvalitet att jag inte kommer att ha sönder den (tur för miljön, min plånbok och mig själv). (Den första telefon jag har lyckats äga utan att den gått sönder innan garantitiden gått ut.)

Hoppas det blir något ordentligt av det här

Av LaoLao

Jag tycker det är märkligt om det blir så illa som det kan bli. Varför skulle det ta längre tid att röstoptimera för de nordiska språken? Sätter de amerikaner på att lära sig danska, finska, färöiska, isländska norska och svenska? Jag menar. Röstoptimering till olika språk borde kunna ske parallellt och därför också bli färdigt samtidigt. Eller?

Av LaoLao
Skrivet av Ignostic:

Rösta rätt i USA? Obama var killen som lovade att ta hem trupperna och stänga Guantanamo. Det gick bra.

Nu tänker jag inte ge mig in i någon debatt om för eller emot Obama. Det jag skrev var att man måste rösta rätt, utan att specificera vad "rätt" är. Dessutom skrev jag:

Skrivet av LaoLao:

Frågan är dock vad det hjälper då vi ändå inte kan bestämma hur säkerhetstjänsterna ändå faktiskt ska sköta sig. De gör nog lite som de vill ändå...

Av LaoLao

Haha!
Nat Sec Agen [High Elf General]:"Mr. President. We have found a group of orcs plotting to siege the 'White Castle of freedom'."
Potus: [High Elf King] "Oh no! Get them. Send your best teams and destroy their gear. Nobody messes with the Pres... I mean the King of the High Elves."
Potus [Kungen går ut utanför sitt slott och ser en grupp orcer försvinna: "That should teach them..."*

Till ämnet: Suck. Det är sorgligt att se hur nära 1984 vi är. Samtidigt är det svårt att göra något konkret för att förhindra det, annat än att rösta rätt. Frågan är dock vad det hjälper då vi ändå inte kan bestämma hur säkerhetstjänserna ändå faktiskt ska sköta sig. De gör nog lite som de vill ändå...

*Nej, jag har aldrig spelat WoW.

Av LaoLao
Skrivet av LaoLao:

Jag har ingen koll bakomliggande problem men för mig hackade videon i den nya spelaren (trots buffermarginal). Sitter med Firefox 25.0.1 i Lubuntu 13.04. Jag provade att köra klippet i 720p i Youtube också och där fungerar det utan att det hackar.

Skrivet av Swedishg33k95:

Hmm. Intressant, tycker nästan alla andra sidor förutom youtube laddar snabbare. Youtube har blivit så jävla slö nu för tiden :/

Ja, alltså. Det är inte så att den nya spelaren laddar långsammare. Snarare är det så att trots att den nya laddar snabbare hackar själva uppspelandet av klippet. Det är alltså inte ett buffringsproblem utan något annat.

Av LaoLao
Skrivet av emilakered:

Hehe, det där med tyckande är en evig balansgång. Vissa avsnitt blir mer av den varan och andra mindre, det finns förespråkare och kritiker för båda läger bland tittarna.

Många tycker vi ska vara strikt faktabaserade även i panelen och blir väldigt irriterade om vi ger oss ut i subjektiva svador, andra tycker vi ska elda på med egna åsikter och sluta vara fega/tråkiga. Tror tyvärr vi aldrig kan få alla nöjda.

Skickades från m.sweclockers.com

Sant. Var gränsen går vet ni nog bäst själva. Jag är mest imponerad över att ni lyckas presentera innehållet på ett så bra sätt ni gör.

Av LaoLao
Skrivet av anon168915:

Mestadels för de som inte hinner kolla så mycket under veckorna, då är det smidigt att kolla på en i annars skön och trevlig fredagspanel, och sedan kolla vidare på det man tycker var intressant.

Jag följer dagligen Sweclockers, men tycker fortfarande det är väldigt underhållande med Fredagspanelen, Emil och Jonas är ju för sköna

Ja, det är klart. Fast jag undrar om 40-60 minuter är en tillräckligt kort sammanfattning. Tur att de har de här små tidmärkena så man kan hoppa. Sen håller jag med om att herrarna är sköna. Det är av den anledningen jag också kollar.

Av LaoLao

Jag har ingen koll bakomliggande problem men för mig hackade videon i den nya spelaren (trots buffermarginal). Sitter med Firefox 25.0.1 i Lubuntu 13.04. Jag provade att köra klippet i 720p i Youtube också och där fungerar det utan att det hackar.

Av LaoLao

Egentligen förstår jag inte riktigt poängen med Fredagspanelen eftersom det inte kommer något nytt jämfört med de nyheter som har publicerats mellan panelerna. Det är relativt lite tyckande också. Snarast mest snack. Trots det är det skönt att ha på halvt i bakgrunden när man inte orkar göra något vettigt. Och det är ju bra.