Inlägg

Inlägg som Roal6193 har skrivit i forumet
Av Roal6193

Går det att parallellkoppla datorkomponenter till en superdator? Vf gör ingen det?

Apropå el för alla de som tagit upp det nu. En dator använder 70% av all el som den utnyttjar genom hela sin livsstil bara när den tillverkas. Alltså är det fortfarande bättre att använda gamla prylar fast de drar mer el än att köpa ny.

Mvh Gröna Grannar

Av Roal6193

Dator avfall - göra något av dem?

Har någon försökt sätta ihop gamla komponenter ifrån gamla datorer till en super dator? Går det ens? Varför gör man inte det? Hade en föreläsning kring e-avfall idag och blev lite inspirerad till att försöka hitta vägar till återanvändande för en hållbarare värld "lixom"

Finns det företag som gör detta? Hur går det för dem? (Avfallstationer öppnar ju inte och kollar vad allt innehåller utan sorterar mest och skeppar vidare till de som är villiga att köpa "skräpet". Väldigt dåligt då det uppmuntrar ökad konsumtion av varor och upprätthåller nuvarande elektronikmarknad)

Många tankar här! Hoppas någon kan svara

Mvh Gröna Grannar

Av Roal6193
Av Roal6193

Tack för alla svar! Jo det är så att jag bara har HDD på min bärbara dator just nu och har många saker i den som jag använder men bara ibland, annars använder jag datorn främst för skolan. Därför tänkte jag föra över alla större saker i en extern SSD och koppla in den när jag väl har tid/vill spela spel, kolla filmer, gamla klipp, ljudböcker etc

Men det kanske är onödigt så som ni beskriver det?

Av Roal6193

Yep! Det har jag. Hur kan det bli långsammare? Trodde att SSD är snabbare än HDD

Av Roal6193

Extern SSD för spel?

Hej!

Funderade lite idag på en sak och undrar om det är smart att köpa en Extern SSD enhet som man lagrar exempelvis spel på och när man väl vill spela, bara kan koppla SSD'n i datorn och köra? Eller måste man spara spelet i den interna hårdisken? Isånnafall kan man ju 1. få upp sakerna snabbare (då det är SSD) och ha mindre skit i ens dators interna hårdisk?

Eller är jag ute och cyklar?

Om det går - vilka andra saker rekommenderar ni att ha i den externa hårdisken? Hur ska man fördela sakerna för att göra det så skonsamt för datorn som möjligt. (musik, filmer, bilder etc) och har ni några tips på externa ssd hårdiskar?

Tack för svar på förhand!

Av Roal6193

SSD extern för spel?

ta bort

Av Roal6193

Så...vilken är bäst??

Av Roal6193

Okey, det verkar vara ett hat mot HP. Tar emot det! Men vad gäller toshiban och Aceren då? Vilken tar man? har inte fått något svar känner jag

Av Roal6193
Skrivet av zum:

Hp'n utan att tveka.

Varför då?

Av Roal6193

Har en Hp pavilion just nu som hållit i 4 år, den börjar dö nu ioförsig men har tyckt att den gjort ett strålande jobb än så länge!

Av Roal6193

vilken skulle ni ta då?

Av Roal6193

Redigerat nu, sorry för failad länk. Står "bäst för: Spel" på billigteknik.se

Av Roal6193
Av Roal6193
Av Roal6193

Anledningen till att jag gjorde tråden var just att jag sökte runt men fick inte tillräckligt många bra träffar. Så då tänkte jag att "leap motion" kanske benämns på något annat sätt här i Sverige.

Arrogansen har jag ingen aning om vart den "kom" ifrån. Vad var det i mina få meningar som triggade den responsen? Har ingen aning

Nåväl, någon som har provat det?

Köpte ni härifrån? https://store.leapmotion.com/(S(wbmlf3oto3aptd0easvlf44e))/Pa...

Av Roal6193

Tänker inte snapa tillbaka som du vill att jag ska göra Tack!

Av Roal6193

Styra datorn med handrörelser

Vad heter det när man kan styra datorn med handrörelser? Är det leap motion?

Isånnafall letar jag efter en dator med det! Hör av er med länkar please!

Av Roal6193

IPS, Quad core eller SSD

Här har jag två datorer under 5000kr spärren som är min budget. Nu har man läst igenom en del, och insett att man inte kan få allt för det priset. (uppenbart).

Men jag vet fortfarande inte vilken man ska välja. Detta är vad jag ska göra med datorn iallafall: Jag ska spela spel (WoW, Total War, AoE 3. Datorn ska ha minst klass 3 grafikkort i sig). Jag ska använda den för studierna på universitetet, jag ska kolla film, lyssna på musik, surfa, youtube och jag ska kunna ha massa flikar och program uppe samtidigt utan problem. Den ska va bra för ögonen, bra batteritid, helst "metall" chassi, hålla i 3-4 år till, ha snygga "handrörelse-sensorer" är inte fyskam det heller! (men inget krav)

Här är datorerna jag hittat:

http://www.billigteknik.se/dator-for-hem-och-kontor/9170-hp-p...

32gb ssd + NVIDIA GeForce GT630M med 2048 MB GDDR3 VRAM

http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu/fujitsu-lifebook-ah532-i...

Quad core + NVIDIA® GeForce® GT 620M

http://www.billigteknik.se/dator-for-hem-och-kontor/10323-ace...

IPS skärm och 1920 x 1080 + NVIDIA GeForce GT630M med 1024 MB GDDR3 VRAM

Om ni har några andra alternativ som är avsevärt bättre men max 1000 kr dyrare, så är jag villig att kolla på det också! (alltså en dator för max 6000kr). Läst exempelvis på http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-630M.63761.0.h... att grafikkorten är från 2011 vilket jag tycker är lite väl gammalt och är i klass med intel hd 4400/4600 eller radeon 7670m hd. Benchmark ser man också där spelmässigt. Den tar BF 4 på low åtminstone. Men grafikkortet är enligt mig en avgörande faktor.

Hör av er!

Av Roal6193

Hmm jag söker också en laptop i den prisklassen, men har än så länge bara sökt mig till i5/i7 3-4 generationen. Tänkte spela spel, kolla film, surfa och använda datorn till studierna. Vilken AMD modell ska man ha isånnafall med dessa kriterier?

grafikkort klass (minst) 3.

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...?