Inlägg

Inlägg som CogByte har skrivit i forumet
Av CogByte

Många bra och olika förslag i tråden. Jag löste samma problem genom att köpa en billigare minidator från Minis Forum som klarade av mina behov. Köpte ram och ssd separat. Installerad dold i TV-bänken, kör lokalt förvarad media och streaming genom en vanlig webbläsare. Funkar helt problemfritt!

Vill man kunna styra t.ex. Plex osv. med hjälp av TVns fjärkontroll så kolla upp Flirc.

Av CogByte
Av CogByte
Skrivet av medbor:

Det var en artikel för 3-4 dagar sedan där någon myndighet i Frankrike hade mätt upp 5W SAR på just iPhone 12, denna artikel och uppdatering är ett direkt svar på den

https://www.sweclockers.com/nyhet/37187-iphone-12-kan-aterkal...

Tack! Känns som SAR-värde borde nämnas i denna också men nu ska jag inte vara petig

Av CogByte

Är detta värde samma sak som SAR-värde? https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/omraden/magnetfalt-o...

På både Prisjakt och Pricerunner går det att sortera mobiltelefoner efter SAR-värde men rätt onödigt om tillverkarna ljuger om värderna.

Minns att iPhone oftast låg högst i SAR-värde jämfört med konkurrenterna under smartphone-erans begynnelse.

Av CogByte

Ser att SweClockers har hoppat på nyhetsrapporteringen som cirkulerat på massa andra tech-siter och precis som de inte har gjort egen research. Övriga aktörer, Toms Hardware, PC Gamer osv. osv. återger samma nyhet med samma hänvisning till Iran International. För SweClockers och andra ovetande är Iran International en propaganda-arm i Saudiarabiens informationskrig med Iran. Att kalla Iran International för ett iransk media är som att kalla BBC för svensk media för att de rapporterar om händelser i Sverige.

Om man hade valt att sätta sig in i originalmaterialet så hade man upptäckt att det inte påstås att detta är en kvantdator utan snarare en första produkt med en kvantalgoritm (som kan bearbetas på vilken dator som helst). Länk till Fars och Tasnim. Det upptäcker man enkelt genom att översätta sidan och ta en bild med Google Translate på bilden som cirkulerar i media.

Med det sagt så har det tidigare förekommit lanseringar av knasig materiel från militärt håll i Iran. De knasiga lanseringarna har oftast en inrikespolitisk anledning snarare än en utrikespolitisk men jag låter bli att fördjupa detta här. Men nuvarande verkar inte vara av sådan karaktär som det felaktigt rapporteras om.

Av CogByte
Skrivet av Dinkefing:

Med all den publicitet AMD får från Asus nya handhållna spelkonsol och deras nya Zen 4 mobila chip så tror jag de kommer ta igen sig väldigt bra. Problemet med överhettade X3D processorer kommer också vara glömt ganska snart, folk glömmer lätt.

Onekligen. För att inte tala om satsning på så kallade AI-chip som fick aktien att rusa igår och idag.

Av CogByte
Skrivet av Dinkefing:

Kan bli ytterliggare ett dåligt kvartal. Vågar inte logga in och kolla mina AMD aktier. Även Nvidia kanske kommer ta stryk. Aja har iallafall sparat för att köpa på mig mer aktier.

Du kan nog logga in med gott samvete så länge du inte köpte på toppen i mars. Aktien tog lite stryk förra veckan (innan rapport) men har återhämtat sig något. Återstår att se hur handeln ser ut under innestående vecka.

Av CogByte

Resultatet var på inget sätt en katastrof. Diverse segment slog till och med analytikernas förväntningar. Nedgången i efterfrågan var väntad, vilket marknadsläget i kombination med ett förändrat ränteläge varit indikativt för ett tag nu. Nyanpassning till det nya makroläget kommer bli spännande och borde bädda för bättre förutsättningar för den enskilde konsumenten.

För den enskilde konsumenten och prisnivån på hårdvara hänger mycket på växlingskursen USD/SEK som är ner från toppnoteringen ~11.4 från i höstas till nuvarande ~10.3 kr. Ytterligare nedgång är att vänta på lång och medellång sikt.

Nvidia rapporterar den 24 maj har jag för mig.

Av CogByte

Uppdatering från Mullvad angående anledningen bakom husrannsakan: https://mullvad.net/en/blog/2023/5/2/update-the-swedish-autho...

Av CogByte

Tack för att du dela med dig av din HTPC-resa! Är lite i samma sits och i färd med att konfigurera en HTPC i form av en minidator med Ryzen 7 5800H som också ska fungera för enklare spel. Ser fram emot mer tid i soffan istället för vid skrivbordet 🎮

Av CogByte
Skrivet av Aphex:

Tog ingenting nej, men vad lämnade de kvar.........?

Underskattad kommentar. Besöket kan ha varit del i en offensiv satsning. Offensiva förmågor har tillgängliggjorts politiskt och utvecklats allt mer inom rättsväsendet under senare tid.

Av CogByte

Tack för svaren @grizzly666 och @MatteN.

@grizzly666 Fann ej ditt svar genom sökfunktionen på SweClockers eller genom Google. Har det inte indexerats eller är det saxat från eget arkiv? Hur som helst låter lovande att Flirc fungerar över förväntan. Blir nog att satsa på det.

@MatteN Att inte behöva fri sikt hade varit perfekt men kommer det fungera problemfritt bakom en tvbänkslucka med HF (radio)? Dessutom blir det en extra fjärrkontroll medan jag kan synka nuvarande TV fjärrkontroll mot Flirc-enheten istället. I det avseendet hade det likvärt kanske varit värt att satsa på en Bluetooth fjärrkontroll. Men med bl.a. nackdelen att de tuggar sig igenom batterier på nolltid.

Av CogByte

NUC + Flirc eller annan IR mottagare?

Går i tankarna att skaffa en NUC som mestadels ska köra Plex, Jellyfin eller Kodi. Hade gärna gömt den i ett skåp under TVn men samtidigt kunna styra med TVns fjärrkontroll genom IR. Tänker således dra en USB-förlängningssladd från NUCen men med Flirc mottagaren lite halvgömd för att kunna styra i mediegränssnittet.

Men märkte direkt att det verkar vara ett kasst utbud på IR-mottagare som man kan koppla till i USB, men kom över Flirc.

Någon som har testat Flirc? Hur är kompatibiliteten med NUC och allehanda fjärrkontroller?

Av CogByte

Antar att du har Android? Iphone har nog inga manuella alternativ som jag känner till.

Här finns alternativ för hur man kan göra det manuellt på Android i alla fall: https://faq.whatsapp.com/618575946635920/?cms_platform=androi...

Av CogByte

Har m910q enheterna wifi-kort så att det bara är att skruva dit en antenn på baksidan för att få wifi-funktionalitet? Om ja, du råkar inte ha en sådan antenn som man kan få/köpa med?

Av CogByte

Om du redan har en Mac se med kursläraren om du inte kan använda qGis istället för ArcGIS. Föredrar själv qGis eftersom den är open source och gratis. Men visst ArcGIS är branschstandarden lite som Adobe är det inom det kreativa fältet.

Systemrekommendationer för ArcGIS hittar du här https://pro.arcgis.com/en/pro-app/latest/get-started/arcgis-p... Men som @KAD är inne på så beror det lite på hur stor datamängd du jobbar med och vad du vill göra.

Men för kursens ändamål kommer du nog klarar dig långt på en laptop eller stationer med en vettig processor och minst 16 GB ram. Ett dedikerat grafikkort är också bra att ha men inte ett måste. Men då tas mer ram minne i anspråk vid grafiktunga processer.

Av CogByte

Hej, lite frågor:

När är den inköpt? Garanti? Kvitto?
Inga defekta pixlar?
Följer stativ och kablar med?
Var i Skåne finns den?

Av CogByte

Behåll nuvarande skärm och köp en i samma storlek och placera den ena ovanför den andra. Alternativt om du vill ha mer yta på huvudskärmen så köp en 38" och placera 34" över den. Man kan aldrig ha för mycket skrivbordsutrymme!

Av CogByte

Använd sökmotorerna för att vaska fram utbildning på temat. Antagning.se har ju en jättebra sökmotor med bra filter https://www.antagning.se/se/search?period=16&freeText= Du bör snabbt kunna söka fram relevant akademisk utbildning.

Är du inne på yrkeshögskolespåret (YH) sök här:
1. https://www.yrkeshogskolan.se/
2. https://www.yhutbildningar.se/

Om du inte är säker på vilket spår skulle jag förenklat säga att det akademiska är ett tyngre moment att genomföra men med många höjdpunkter och en bättre merit på många sätt. YH kan vara tillräckligt meriterande (speciellt nu när det skriks efter IT-kompetens) men utbildningarna är av varierande kvalité och inte lika djupodlade som det akademiska.

Har du ork för en lite längre och tuffare utbildning välj högskole- och universitetlivet. Om inte ta YH.

Av CogByte

Gå över till Signal om ni inte redan har gjort det https://signal.org/en/