Inlägg

Inlägg som keyser har skrivit i forumet
Av keyser

Min TV envisades med att köra "bildförbättring" på apparna även om jag stängt av det för alla ingångar. Det fick allt att se hemskt ut. Kan vara värt att kolla så att det inte är något sådant som spökar.

Av keyser

Jag kör ett antal Eufy kameror på tomten. Finns både batteridrivna och trådanslutna av olika modeller. Bra mjukvara med lokal lagring utan krav på abonnemang. Kör tre batteridrivna varav två körs med solceller för underhållsladdning. De batteridrivna kräver en HomeBase som tar hand om lagringen och uppkopplingen mot nätet.

Av keyser

Jag kör en LG SN8YG soundbar som jag fick för 3000 kr på en rea för en tid sedan, till den har jag köpt extra bakre högtalare.
För film är den fullt tillräcklig och ger en bra surround-upplevelse med både Atmos Och DTS:X. Kanske inte världens bästa musikanläggning, men duglig. Har dessutom Google Cast inbyggt så den kan grupperas med andra högtalare i hemmet.

Av keyser

Testet en klassisk omstart av allt efter att du ställt in det hela?

Av keyser

Koppla ARC till ARC (Tv - Bar), inget mer. Se sen till att ha CEC aktiverat, heter lite olika på olika TV-apparater, typ SimpLink eller liknande på LG. Vissa TVs vill att man aktivt väljer att prioritera ljudsystem före TVns högtalare.

Av keyser

Jag tror snarare du söker en trådlös länk, snarare än externa antenner. T.ex. Unify Bridge eller någon av TP-links CPE-modeller.

Av keyser

Ändå skönt att se nya kreativa skällsord för soundbars.

Av keyser

Om du med låda menar ett (metall)skåp i hallen, flytta ut din första puck från skåpet.

Av keyser
Skrivet av Ca1P3:

Så om jag spelar spotify via min ps4 pro som är kopplad till tvn med hdmi.
Och hemmabion som är kopplad till tvn via hdmi arc då används min tvs ljudkort ?
Så detta hade varit smartare kanske att koppla hemmabion till ps4 pro med en optisk ljudkabel ?

Nej. Om du ställt in TVn rätt skickas ljudet vidare till din hemmabio utan att TVn påverkar signalen.

Av keyser

ARC är ju digitalt hela vägen, lämnar behandling av signalen till din hemmabio. Förutsatt att allt är korrekt inställt.

Av keyser

På det igen:

Av keyser

När du säger "Hemmabio Blu-ray maskin", menar duett färdigt paket, allt i ett? I så fall kan det vara lite omständigt att hitta en förstärkare som lämpar sig rakt av till de gamla högtalarna.

Av keyser

Det finns ju avtal där man förbinder sig till den operatör som gjort installationen i X år. Så om fibrer är nygrävt kanske det är ett sådant avtal de pratar om.

Av keyser

Min Philips TV tappade inställningen för att prioritera ljudsystemet efter att jag kopplade ett par bluetooth-lurar till den. Kolla så att den inte slagit om under inställningar-ljud-avancerat-ljudutgång, eller däromkring.

Av keyser
Skrivet av Gurrrra:

Det är exakt så placebo, comfirmation bias etc funkar. Har man köpt en dyr prylar av en försäljare som vävt in prylen i massa vackra ord så kommer det påverka det man hör. Våra hjärnor är oerhört lättlurade.

Det var lite det jag ville få fram, att det handlar mer om känsla än fakta. Som med så mycket annat här i världen.

Av keyser

Men, bara för att den faktiska datan som hämtas från skivan före/efter är identiskt så betyder ju inte det att upplevelsen är identisk. Man måste ju väga in värdet av maskinen man köpt i det hela.

Av keyser

Skulle specificerat att tipset om startknappen gällde mikrovågsugnar utan vred. Inte för att ni läser så bra när ni hetsat upp varandra till hysteri.

Av keyser
Skrivet av pine-orange:

Vill du värma något på maxeffekt i 1:30? Vrid knappen till 1:30, mycket enklare än så kan det inte bli

Sist använde jag en mikrovågsugn där man skulle dra fingret över en remsa för att bestämma tiden, men den var inte linjär. Om jag drog för snabbt fick jag 30min istället. Det kanske var en sommarjobbare som kom på det.

Ptja, om du inte har vredet, vilket var det stora problemet här i tråden, är det lättare att trycka tre gånger på start...

Av keyser

Har alla missat att många nyare mikrovågsugnar har snabbstart med 30 sekunds steg på startknappen?
Vill du värma något på maxeffekt i 1:30? Tryck 3 ggr på startknappen.

Av keyser

Aah, tvättstugan.
Där jag bodde tidigare var det en driftig mormor som startade en liten tvättfirma i föreningens tvättstuga. Bokade tider efter varandra och fick leveranser med bil av tvätt som hon tvättade. Hade ingen som helst förståelse för att det var problematiskt att hon uppehöll alla tider och tvättade utomståendes tvätt på föreningens bekostnad.