Inlägg

Inlägg som Shape1 har skrivit i forumet
Av Shape1

Annonsen är avslutad

Av Shape1

Annonsen är avslutad

Av Shape1

Commander Hub + RGB hub sålda

Av Shape1

Annonsen är avslutad

Av Shape1
Skrivet av iwano123:

1100kr + upphämtning

PM!

Av Shape1
Skrivet av nrj:

1 150 kr +frakt

Pm!

Av Shape1

För att undvika ev. diskussion vid sluttid beroende på hur budgivning slutar så vill jag bara informera att hämtning kommer att prioriteras som jag nämnde i annonsen.

Detta då det känns bättre att köpare får möjlighet att granska moderkortet innan. Hoppas detta känns ok

Av Shape1

Avslutar budgivningen kl. 12:00 imorgon. Kan lämna in på ombud samma dag dock inte förrän efter kl. 17

Av Shape1

Avslutar budgivningen kl. 12:00 imorgon. Kan lämna in på ombud samma dag dock inte förrän efter kl. 17

Av Shape1
Skrivet av moyozuz539:

Hej!
Vad har hänt vid skruvhålen runt sockeln?
Ser inte orginal ut

Det är svarta klisterlappar jag fick i samband med att en AIO installerades. Har endast låtit dem sitta kvar

Av Shape1

Corsair fläktar / Commander Pro / RGB Hub / USB 2.0 Hub

Hej,

Säljer en massa Corsair fläktar samt tillhörande kringutrustning då jag bytte till en Lian Li AIO för ett tag sen och då bytte jag även ut fläktarna.

Det som finns är följande:

6st Corsair iCUE ML120 RGB ELITE Premium 120mm (150 kr/st)
1st Corsair iCUE AF120 RGB Elite 120mm (150 kr)
1st Corsair AF120 Elite 120mm (Svart) (100 kr)
1st Corsair Commander Hub med AIO kontakt (300 kr)
1st Corsair RGB-hub (100 kr)
1st Corsair Internal 4-port USB 2.0 Hub (100 kr)

Paketpris för allt: 1300 kr

Skickas om köparen betalar frakt, annars hämtning i Göteborg. Betalning via Swish.

Marknadsreferenser finns!

Läs hela annonsen här

Av Shape1

Corsair Dominator Platinum 32GB (2x16GB) DDR5 6200 MHz

Hej,

I samband med köp av nytt moderkort som klarade högre hastigheter så uppgraderade jag även mina RAM-minnen, så har ett kit Corsair Dominator Platinum RGB DDR5 minnen till salu. Kitet är CL36 och 6200 MHz.

Hittar dessvärre inte kvitto på mina konton (Inet, Webhallen, Komplett) eller på mailen.

Skickas om köparen betalar frakt, annars hämtning i Göteborg. Betalning via Swish.
Tänker bud från 800:-

Läs hela annonsen här

Av Shape1

Asus Z690 Hero (Ev. defekt)

Hej,

Säljer ett Asus Z690 Hero till högstbjudande då det kan vara defekt. Om det skulle vara defekt tar jag alltså inte tillbaka moderkortet vid försäljning.

Anledningen till detta är att jag skaffade en Thermal Grizzly Contact Frame som jag antagligen skruvade fast för hårt. Datorn startade igång OK men betedde sig konstigt och jag fick bluescreens. För lat för att felsöka ytterligare köpte jag mig ett nytt moderkort.

Har satt tillbaka original hållaren för CPU:n och denna gången "löst" precis när man känner att det börjar bli motstånd (enligt instruktioner från nätet).

Köptes på Inet 2021-10-28, har ej kvitto kvar men ordernummer för beställning finns. Ser helst hämtning i Göteborg så ni kan granska moderkortet men kan förstås skickas om köparen står för frakt. Betalning via Swish.

Låter budgivningen vara igång i några dagar så ser vi hur intresset är.

Marknadsreferenser finns!

Läs hela annonsen här

Av Shape1

Annonsen är avslutad

Av Shape1

Nya processorn anlände idag och ska installeras senare ikväll Förutsatt att allt går som planerat så avslutar jag budgivningen imorgon kl. 11:00 och kan lämnas in hos ombud innan kl. 16 samma dag.

Av Shape1

Intel i9 12900K

Hej,

Har jag uppgraderat? Japp.
Är det onödigt? Antagligen.
Är det kul med "ny" teknik? Alltid.

I vilket fall har jag en i9 12900K till salu Köptes 2021-10-28 och har använts felfritt i gamingdatorn sen dess. Aldrig överklockad och har endast körts med 360mm AIO:s.

Original kartongen är dessvärre slängd. Ser helst hämtning men kan förstås skickas väldigt väl paketerad om köparen står för frakt, annars finns den i Göteborg. Betalning via Swish. Hittar inte kvittot men har kvar orderbekräftelsen från Inet.

Svårt att bedöma prissättning men jag tänker bud från 2500 kr så ser vi? Kan inte hämtas/skickas förrän nya processorn installerats vilket bör bli i dagarna (Samma gäller om bild önskas)

Marknadsreferenser finns!

Läs hela annonsen här

Av Shape1
Skrivet av MP-Jan:

Passformen var jättebra och installationen är, i princip, idiotsäker. Däremot är det ingen skyddsfilm, utan en fast del av plast.

Har du möjligtvis länk till vilken du köpte? Har vart inne på att beställa via Amazon till min EV6:a men såg några skräckexempel på passformen så jag valde att avvakta.

Av Shape1
Skrivet av Laxpudding:

Då är det rimligen själva kabeln/adaptern (de innehåller alltid elektronik) som är begränsningen. Du bör med Intel Xe få ut 5120x1440/60 Hz om du kör vanlig HDMI-kabel till skärmen direkt via Dellens egen HDMI.

Så är det säkert! Problemet är att Dellen inte ens har en egen HDMI utan endast 2st Thunderbolt, som säkert bidrar till problematiken i detta fall

Av Shape1
Skrivet av Laxpudding:

Då har du endast 9 Gbps den vägen. För övrigt idiotiskt att ha en Micro-HDMI i skärmen. Normal HDMI alla dagar i veckan. Mikrokontakten har man på små, portabla prylar där varje frigjord kubikmillimeter i sig självt är en vinst. Inte i stjärten på en stor stationär skärm.

Jag svara ofta på flera frågor samtidigt, så blir ibland lite rörig. Men det som slår mig är varför använder du den sämsta tänkbara kontakten? Den normala HDMI:n kör du på PS5:n. Men vad har du på Displayport? En stationär spel-PC? Ifall DP-anslutningen i skärmen är oanvänd så kör du förstås med den.

Kan inte heller förstå varför Samsung valde att sätta dit en Micro-HDMI, i min högst icke professionella åsikt så finns det plats för en normal HDMI.

I vilket fall som så har jag faktiskt löst problemet med er hjälp Där en stor del av problemet var min egna envishet... Anledningen till varför jag körde Micro-HDMI till arbetsdatorn var för att jag gjorde antagandet att DP-ingången på skärmen var den enda som kunde klara av 5120x1440 240Hz med HDR på (därav skulle den förstås gå till gaming PCn) Jag testade aldrig därmed ens att koppla DP till min docka, tills nu ikväll..

Helt plötsligt så började tekniska underverk ske, med DP via dockan till arbetsdatorn fick jag 5140x1440 120Hz. Med gaming PCn och normal HDMI fick jag till min förvåning 5120x1440 240Hz med HDR utan problem, något jag inte trodde skulle gå. PS5:an fick Micro-HDMI ingången och där vart det inga problem.

Det verkar även som Dell XPS:en har någon form av begränsning i sina portar (Notera att datorn endast har 2 Thunderbolt portar) När jag använde skärmens normala HDMI ingång med en HDMI - USB C kabel så fick jag 3840x1080 oavsett om jag körde direkt till datorn eller genom dockan.

Oavsett så fungerar allt precis som jag hade tänkt mig från början nu Lärdomen jag tar med mig är att inte göra antaganden innan man faktiskt testar det i praktiken. Stort tack till @Laxpudding, @Ikariwarrior, @Leestander, @grizzly666 och @norrby89 för era råd & insikter.

Av Shape1
Skrivet av Roger W:

Mest ett sidospår, men skärmen har ingångar, inte utgångar
Det är ju datorn som producerar bilden - skärmen tar bara emot den.

Det är kanske bara jag, men även här så går du från skärmen och bakåt i förklaringen.
Kanske inte bara jag som finner det lite ointuitivt

My bad! Nu kändes det som de flesta hängde med på resonemanget, men förstår vad du menar