Inlägg

Inlägg som verithros har skrivit i forumet
Av verithros
Skrivet av Mats76:

Jag tänkte uppgradera till Skylake och funderar på vilket moderkortskrets jag ska välja.
Jag har idag en Intel 750 PCI Express SSD samt ett Radeon 6950 (Jag spelar inte några grafikintensiva spel). Båda dessa tillbehöver behöver jag kunna använda i full hastighet. Klarar H170-moderkorten som kommer om en månad detta?
Jag tänker köpa en I7 men kommer inte vilja överklocka då stabiliteten är det absolut viktigaste för mig
Kommer jag även kunna använda min Noctua NH-D14 cpu-fläkt som jag har till min 2600K idag eller behöver man köpa nån ny sockel eller nåt till den?

Tacksam för hjälp!

Både moderkorten kommer klara ditt 6950, fästena för NH-D14 kommer inte passa men Noctua erbjuder gratis läs mera här.
Länk

Av verithros

Lol "behöver"

Av verithros

Eller köp en fläktkontroller, finns på clas ohlson. Men de fläktarna som du köpte är inte heller supertysta. Jag tycker att CM i allmänhet har högljudda fläktar och rekommenderar därför noiseblocker eloop, gentle typhoon eller noctua fläktar.

Av verithros

Byt ut din stock cpu kylare om du har en mot förslagsvis en länk och clocka upp processorn en aning så ska du nog se att det flyter på bättre.

Av verithros
Skrivet av Trigger:

Har aldrig förstått det där med att vänta... om ett halvår så kommer situationen se precis lika dan ut. Det kommer komma nya prylar om ett halvår-år som är bättre.
Gamla,datorprylar går alltid att sälja, tro mig!
Uppgradera nu och sälj av detta längre fram om du ska bygga nytt då.

Ja men han kanske inte har pengar nu utan om ett halvår?

"Funderar på att antingen göra en "billigare" uppgradering nu med grafikkort för ca 1500, Ram för 600 och en SSD för 1000 kr. Eller bör jag vänta ett halvår istället och köpa mig ett helt nytt system med Skylake, DDR 4 minnen osv och lägga kanske 6-7000 på allt då istället?

Av verithros
Skrivet av lolight:

Ett mellanklasskort på grafiken, orkar en AMD 965 med att dra bra. Det är endast om du köper de dyra och snabba grafikkorten, som det kommer flaska. För då orkar inte moderkort och CPU med att dra så fort som ett så starkt kort behöver för att gå bra.

Skrivet av snajk:

Håller med helt. Självklart är det ingen större mening med att uppgradera exempelvis processor eller moderkort om man inte uppgraderar båda till något helt annat, det finns inte så mycket snabbare processorer på den sockeln och ett nytt moderkort lär inte påverka så mycket. Men grafikkort och SSD kan ju flyttas med till en annan dator om ett år eller så.

Han kommer få en mycket bättre overall dator om han väntar ett halvår och köper något beg här för en 6-7k än att lägga 1,500 för en
750-760 som jag är av uppfattningen av det snabbaste CPUn klarar innan den börja flaskhalsa. Samt att börja uppgradera datorn med en 750 som redan i dagsläget knappt klarar av de nyaste spelen kommer vara föråldrad när han uppgraderar CPUn längre fram i ledet.

Av verithros
Skrivet av kralloballo:

Hej, sitter idag med en dator som består av följande

Processor: AMD Phenom xII 965.
Moderkort: Gigabyte Ga 870a ud3 (har bara stöd för Pci E 2.0)
Grafikkort: Geforce GTX 460
4 gb RAM
OCZ nätagg på 600 w. halvmodulärt
Vanlig snurrdisk på 1 tb.

Beror helt på vad du vill göra med datorn men om ditt mål är att spela de lite nya titlarna så hade jag försökts att skaffe en helt ny dator (eller begagnad) och kanske få nån slant för din befintliga. Tycker inte riktigt det är värt att pilla runt och uppgradera vissa delar när allt är ganska föråldrat och du hade behövt byta ut allting egentligen.

Av verithros
Skrivet av Nithram:

Jag vill gärna minnas att agget klarar av att leverera 450 W men att verkningsgraden påverkar effekten från vägguttaget. Dvs att ett system som drar 450 W med en verkningsgrad på 80 % drar 450 x 1,2 = 540 W från väggen. Rätta mig gärna om jag har fel.

Det stämmer, men jag tror han menar att ett 450w nätagg måste jobba hårdare än ett 550w och därigenom kan det vara mera högljutt.

Av verithros
Skrivet av suksuk:

Det flöt på lika bra som den alltid gjorde! allt var otroligt perfekt. Det enda som jag störde mig på är att spelet rekommenderade mig att sätta ''overall settings'' på good istället för ''ULTRA''.. men jag fortsatte att spela i ultra. Min fps gick även LITE ner (om det spelar någon roll).

Hur ser temperaturerna ut ? Men förutsatt att de ser normala ut så låter det som att det kan vara ett RAM relaterat problem.

Av verithros
Citat:

Detta hände även idag på morgonen när jag på nytt skulle testa prova att spela Wow... Datorn stängde av sig själv efter 15 minuter av spelande och detta kom up : http://imgur.com/ecDuAyc Vilket skrämde SKITEN ur mig då det började komma ett ''beep-ljud i jämna mellanrum.

Hur flöt spelet de första 15min ?

Av verithros

En SSD sen kolla om du hittar någon beg gtx 750ti och damma ut burken när du sätter in de nya delarna så så får du fart på den igen!

Av verithros
Skrivet av Streamdog:

Nåt sådant. Om du vill ha bättre grafik och AMD så är det Fury som gäller, men personligen hade jag valt 980Ti om jag är ute efter det bästa

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8211276/2015-07-22http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8211276/2015-07-22

Såg okay ut förutom två processor kylare samt om han vill kunna uppgradera med ett grafikkort i framtiden så kanske 750w är i underkant för två 390x då flera testsidor rekommenderar 800w+ för den uppställningen.

Av verithros
Skrivet av CoZalon:

Grafikkortet överhettar inte, körde Furmark stress-test och det stannade på 80 grader vid max-load. Ska stresstesta CPUn också.

På mitt gamla 770 så ville GPU boost 2.0 sänka klockfrekvenser om det gick över 80c. Så Kolla klockfrekvenser vid max belastning.

Av verithros
Skrivet av Johannesnordh:

Startar cs:go får ut 120fps laggar inte men det mesta flyter på.

Du har inte Vsync på ?

Av verithros

Tror du hakade upp dig lite för mycket på den meningen i metod delen och missade helhets bilden, men skit samma. som du ser på denna bilden så kan man själv tolka om fläkten är en del av chassi eller kylare. Men eftersom de flesta datorer ändå har en fläkt i bakre delen av chassit så behöver man ingen extra CPU fläkt och därmed minskar totala fläkt antalet.

http://www.hardwareluxx.de/images/stories/images/stories/galleri...

http://www.hardwareluxx.com/index.php/reviews/hardware/coolin...

Av verithros

[QUOTE="DavidtheDoom;15071465"]Att du inte ens läser recenssionen. Jag citerar hela stycket och understryker. Det är inte passivt kylaren testas när man kör värmetestet. Punkt slut.
Det de gör i det stycket du citerar är att de stänger av chassifläktarna, det sitter fortfarande en fläkt på kylaren som snurrar enligt deras egna metoder.

Nej, för i värmetestet kommer de upp till 62c och i slutsatsen står det att det är 67c passivt, har du ens läst ?

Av verithros

Går inte att tolka detta på annat sätt.

Citat:

With all the fans inside our case turned off the performance of the HR-22 was reduced quite a bit (in a fast test we recorder almost 67 degrees celcius under heavy load) and so although you can still use it like that and have a completely silent PC

67c passiv CPU kylare på hög belastning.

Av verithros
Skrivet av DavidtheDoom:

Nja, nu missar du dock lite av infon:

Så lär prestera bra mycket sämre om du skall köra den passivt.

De syftar inte till fläktarna som sitter i chassit ? Annars är det ju väldigt kasst av dem, det framgår inte alls att de använder fläktar på CPUn då de skriver att "noise levels are 0" och skriver om den som "passiv".

Citat:

an clearly see from our charts that the cooling efficiency of the HR-22 actually is as advertised things are not as black and white as they may seem. True the HR-22 is a passive CPU Cooler without any fans whatsoever so its noise levels are 0 but in order to achieve its optimum cooling efficiency it requires good airflow levels and the only way to get that is to have at least two system/case fans installed. Now the reason i'm saying just two is because you need at least one at the front of the case shucking air from outside and pushing it towards the HR-22 and one at the rear which you need to connect with the bundled airflow tunnel. With all the fans inside our case turned off the performance of the HR-22 was reduced quite a bit (in a fast test we recorder almost 67 degrees celcius under heavy load) and so although you can still use it like that and have a completely silent PC

Av verithros

Thermalright HR-22 - Passiv CPU kylare

Vad tror ni om Thermalright's nya passiva kylare ? Den verkar ganska fet och av testresultaten jag hittade verkar den hålla helt ok temps, liknande temps som populära Noctua NH-U12S. Värt att satsa på kanske ?

http://www.thermalright.com/images/cooler/hr22/350/HR22%20top45....

http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/hr22.htm...

och testet jag tittade på:

http://www.nikktech.com/main/articles/pc-hardware/cpu-cooling...

Av verithros

Typ aldrig...