Inlägg

Inlägg som Edvin-89 har skrivit i forumet
Av Edvin-89

Jag hoppas det blivit något fel här och att det är 70% till säljaren, 25% till utvecklaren (även om jag tycker der är lite högt) och 5% till tjänsten.
Egentligen tycker jag inte utvecklarna ska ha något tillbaka alls, hur länge ska eller hur många gånger ska de få tillbaka pengar på saker de redan sålt en gång?

Av Edvin-89
Skrivet av Oxies Husse:

Googlade på Dahua och Hikvision (främst för att det är från Kina).

Kan rekommendera att googla dessa om de nu skall användas för övervakning så kan det ju vara bra o veta vem mer än du som kommer kolla.

Söksträng som kan användas: "dahua camera security risk"

De kommer att blockeras från internet och endast köras lokalt utan möjlighet att nås utifrån, därav kravet att de endast kan köras lokalt och inte kräver appar eller molntjänster för att fungera. Så är inte speciellt orolig för att någon annan än jag kommer att kolla

Av Edvin-89
Skrivet av aragon:

Det beror lite på vad den ska övervaka, det är ju bra att du har två linser att välja på så du kan anpassa även om den bara har 4mp. det ser dock ut som den skickas från china sedan kan det vara lönt att tänka på att det är en gammal version, minns jag rätt kom den typ för 7-8år sedan, betyder dock inte den är dålig på något sätt men du kan nog hitta nyare för samma pengar dvs bättre ai,bättre linser.

Du har rätt, ser ut att skickas från Kina ändå (men de står för omkostnaderna).
En liten djungel det här med Dahua' kameror, långa krångliga modellbeteckningar och finns i hundratal. Eller så har jag inte förstått systemet bara

Av Edvin-89

Hittade den här kameran som säljs av en säljare som skickar från Frankrike. Har full-color, Wiz-sense (AI?) och lovande specifikationer till ett överkomligt pris.
Vad tror ni?

https://m.aliexpress.com/item/1005005137672629.html?browser_i...

Av Edvin-89
Skrivet av aragon:

Jag gillar denna modellen som är köpt här, dock har dom höjt priset sedan jag inhandlade dom. (nästan dubbelt så dyra idag)
https://www.aliexpress.com/item/1005002382684234.html?spm=a2g...

Det har ju dock kommit nya modeller samt finns det möjligen billigare ställen att köpa dom på nu när kronan är så svag.
skulle jag köpa nya idag skulle jag nog valt modellerna med inbyggda sirener och strobeljus.

Tack för tipset, ska kolla runt vad de har

Av Edvin-89
Skrivet av aragon:

Som ovan skriver dahua eller deras budget märke imou. (funkar utmärkt att blanda) jag kör likande det du beskriver.
Inne använder jag imou ranger 2 samt 2st k2 ska dock bytas till ranger 2.
fördelen med ranger är att dom är små och kan monteras stående på bänk, på vägg eller tak.
dom har inbyggd auto tracking samt kan man ställa så linsen åker in i skalet och stänger ner när man tex kommer hem.

ute kör jag blandat mellan dahua och imou, + 2 specialbyggda ptx kameror, Dahua körs där jag måste kunna zooma in men ändå få tydlig bild medans imou körs där det räcker att jag ser vad det är för något (dvs delar in i flera områden,tex 1-2-3 där 1 är icke viktigt, dvs räcker att se om det är en hund eller människa, 2 är varning dvs dom beträder tomten, här ska jag känna igen personen, och 3 där ska man lätt kunna se vem det är och identifiera okända personer. (2-3meter från hus)
personligen skulle jag nog inte valt ptz ute igen utan kört på fasta kameror och i stället satt någon extra fast kamera.
ett tips är att du mäter avstånden med måttband dit du ska filma och anpassar linsen efter det, tänk även på att kolla på din nvr vad den klarar, många köper en billig nvr och försöker sedan köra massa 8-12mp kameror vilket inte funkar jätte bra när man ska ha flera kameror.

Jag kör mina lokalt mot en dahua ai nvr men dom går även köra lokalt mot en mjukvaror nvr tex tinycam
"nackdelen" med imou är att dom vanligen inte har ett web gränssnitt, dock finns det mjukvara att ställa in dom med via tex dator
om man inte vill använda en app mot dom. du kan ju dock använda dahua appen lokalt för inställningar dock inte imou appen men du kan ställa in imou kamerorna med dahua appen med.

Andra nackdelar med imou, försöker man tex använda flera 3part enheter mot dom samtidigt dvs direkt mot kameran då stänger dom ner alla strömmar. nu vet jag inte riktigt varför man vill göra det egentligen då man normalt sätt går via nvr, men det kan vara bra att veta.
ett tips för dina kameror ute, gå på 24/7 färg kameror dvs skit i ir kamerorna särskilt för dom där du vill kunna se tydligt vem personen är samt att man slipper underhållet som ir kräver dvs rengöring av lins för småkrypen älskar ir

Tack för ett utförligt svar, kan du rekommendera någon fast POE kamera från Dahua och vart man kan köpa dom? Färgkameror utan IR ser jag fler fördelar med än bara insekter så det låter intressant.
Tanken var att ha fasta kameror ute och någon ptz inne som gärna går på WIFI (Ranger 2 ser klart intressant ut) Totalt kommer det kanske vara 4-5 kameror som kommer hanteras av en dator med Frigate eller liknande program (håller på att testa Viseron) så prestandan kommer inte vara ett problem, behöver inga 8MP+ kameror då jag tror att 4-5MP räcker med bra placering.

Skrivet av Tuomaz:

Jag kör kameror från Hikvision tillsammans med Frigate (https://frigate.video) och det fungerar bra.

Tackar för förslaget, ska kolla utbudet.

Skrivet av LudvigLindell:

Vad var det du ogillade med Reolink? Med lite mer info så blir det nog lättare att ge bra förslag.

Inomhus använder jag TP-Link Tapo C200, dessa har pan/tilt. Går ibland att få för ca 200kr och är enligt mig mycket prisvärda. Dock tror jag man behöver sätta upp dem med deras app. Går utmärkt att blocka internet efteråt dock.

Tack för svar, har kollat på dom innan, kommer inte ihåg varför jag inte valde dom så ska kolla runt lite mer igen.

Det jag inte gillade med Reolink (820A) var delvis att de i mörkerläge låste sig till 10fps, och dels prestandan med fördröjningar i videon, main stream'en laggade och sub stream'en (med lägre upplösning och bitrate) blev bara ett smetigt kludd som frös. Försökte då uppdatera firmware på kameran och den enda firmware som fanns fungerade inte på kameran då jag tydligen hade V2 av modellen som inte finns med i deras system, och när började söka runt mer noga så läste jag en massa om att man är tvungen att kontakta supporten för att få tag i uppdateringar osv, kände där att då kan de behålla sina kameror.

Av Edvin-89

Kommer att bli ett saknat barndomsminne.
Åt mycket när man var liten, men de har liksom tynat bort ur livet och allmänheten med åren och det var ett tag sedan man åt en sist. Det är inte lika vanligt att folk äter dessa längre har jag tänkt på ibland, så jag förstår dom, men det är tråkigt.

Av Edvin-89

Tips på övervakningskamera!

Hej!
Som rubriken lyder söker jag tips på nya övervakningskameror, då alla mina D-link kameror har gett upp ungefär samtidigt så tänkte jag titta på annan tillverkare. Köpte hem ett par Reolink kameror efter att ha läst gott om dom. Men blev bara besviken och gav upp och skickade tillbaka dom.

Söker nu tips på POE kameror för utomhusbruk och WIFI kamera för inomhusbruk (helst med pan/tilt och zoom som bonus).
Då dessa inte ska ha tillgång till internet utan endast lokalt så är kravet att de ska kunna strömma lokalt till valfritt NVR system och inte kräva någon app eller molntjänst för att kunna användas.

Tack på förhand.
/Edvin

Av Edvin-89

Jag är intresserad av 3 stycken, kanske kan plocka upp dom, annars tsr jag dom med frakt.

Av Edvin-89

Har inte fri surf, men har långt mer än jag någonsin kommer att använda utan att betala något extra för det.
Så skulle nästan säga att jag har "fri" surf

Av Edvin-89
Skrivet av Edvin-89:

400 kr 400kr plus frakt

Såg att det var vanliga TNT2 och inte Ultra så sänker mitt bud till 250kr plus frakt.

Av Edvin-89
Nytt bud: 400 kr 400kr plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Edvin-89

Kan detta vara den nya riskokaren på Sweclockers?
Jag har tyvärr en mental spärr för att jag skulle skaffa något liknade. Har alltid vetat att det finns toaletter med detta men visste inte att man kunde konvertera sin vanliga mugg.

Men jag vet inte, nä, som sagt inget för mig. Men nu när jag sett det så lär jag ju tänka på det. Så vem vet om 10 år

Av Edvin-89

Ser hoppfullt fram emot ett besök i testlabbet

Av Edvin-89

Nä, det lär nog inte blåsa upp till storm kring det här chassit

Av Edvin-89

500kr plus frakt.

Av Edvin-89

"Pichai jämför AI med hur tryckpressen förändrade världen, men menar att AI är ännu större än så, kanske större än eld och elektricitet."

Oj här togs det i ordentligt.
Visst, AI är häftigt och på rätt sätt väldigt användbart. Men större än det han nämner, nej knappast.

Av Edvin-89

Skrivare som måste vara uppkopplade och automatiskta uppdateringar borde förbjudas (inte på allt, men skrivare bland annat)
Skönt att det lilla jag och min familj behöver skriva ut, enkelt kan göras på arbetsplatser.

Av Edvin-89
Skrivet av Mystah:

Ingen som måste jobba gratis. Helt fritt och upp till var och en.

Nu förstår jag ju att ni är små barn och inte kan lyckas med något själva
, men jag har inte bett om er åsikter ovan och jag blir inte heller ledsen om det inte fungerar.

Skrivet av Mystah:

Hej,

Finns det något program utan att behöva koda för att skapa en "app" likt Steam, Epic Games eller Origin?

/M

Kasta inte sten i glashus

Jag tror att man får ta den långa jobbiga vägen om man vill skapa något

Av Edvin-89

Att vara en trogen kund tjänar man inget på längre (har man någonsin gjort det?), utan det bästa är att byta runt.
Visst det är lite jobb men att bara böja sig fram och ta emot prishöjning efter prishöjning medans andra (nya) kunder får fin fina erbjudanden medans man tyst och snällt ignorerar det hela är lite som att vara in ett destruktivt förhållande.

Det blir inte bättre, hur trogen man än är, bara att bryta upp och hitta en ny