Inlägg

Inlägg som Durdle har skrivit i forumet
Av Durdle
Skrivet av Chibariku:

34" är det en 16:9 eller 21:9 du tänker på då? Är det en 16:9 blir den i min mening för lågupplöst för att vara skön att läsa text på, funkar dock okej att spela på.

Miss av mig, menar 21:9 på 34an och 16:9 på 32an

Av Durdle

Köpa skärm för hemmakontor, 1440p eller 4K

Tjaba!

Jag håller på att bygga ett lite hemmakontor och nu är det dags att införskaffa en skärm. Jag velar mellan att köra 1st 34tum 1440p eller 32tum 4k, och tar gärna emot tips på bra skärmar ur båda segmenten. Jag kommer att använda skärmen mestadels för jobb, men möjligheten att jag kommer spela finns.
Ända kraven jag egentligen har är att skärmen har USB c då jag har laptop, sen är det ett plus med bra panel då jag jobbar med projektering.

Mvh

Av Durdle

På vissa modeller har jag förstått att man kan stänga av nvidia optimus, vad gör den exakt? Förhindrar den att skjuta in mer effekt i grafikkortet?

Av Durdle
Skrivet av röksvamp:

Ser man på! ja det verkar ju vara något liknande då!
Fan.. nu blev det jobbigt igen Tack för info!

Jobbigt är det absolut! Men lenovon verkar mer lovande på papper änsålänge, något positivt med lenovon med är att de flesta portar sitter på baksidan vilket är enligt mig perfekt om man ska docka den o köra extern skärm

Av Durdle
Skrivet av röksvamp:

Lenovon ser ju definitivt ut att ha bättre prylar i sig till ett lägre pris (förutsatt att elgigantens pris stämmer).

Det som gör att jag ändå lutar mer åt zephyrus g15 är framför allt att den kommer med liquid metal compound i kylsystemet direkt från fabrik. 0,6 kilo lättare är bara en bonus för min del då jag inte kommer släpa runt på den allt för mycket. Men 0,6 kilo gör rätt mycket i min mening.

Försöker läsa mig till ifall Lenovo använder liknande i sitt kylarsystem, och hittade detta -

Coldfront 3.0 on the Lenovo Legion 7 features first-class Vapor Chamber technology that’s up to 63 percent larger gen-to-gen and liquid metal thermal compounds

Kan vara så att även lenovo använder liknande som asus?
Isåfall känns lenovon bättre tills specsen men kan vara så att asus i slutändan presterar bättre, men man måste verkligen invänta reviews.. tråkigt då man vill förbeställa en redan nu men känns vågat att beställa 2 st laptops 😂

Av Durdle
Skrivet av röksvamp:

Har förhandsbokat Zephyrus G15 med 3080-kortet på inet.
Kommer dock inte packa upp och börja använda den förrän jag sett reviews och är nöjd med resultatet. På pappret ser det ju fantastiskt ut, men hur det är i verkligheten är en annan femma.

Som @Resania skriver, vänta och kolla på reviews. Dom börjar väl dyka upp från och med den 26/1.

Ursäkta att jag lånar tråden, men kändes helt onödigt o starta en likadan tråd.

Jag har faktist kikat på zephyrus g15 och hade den som högst troliga köp, men efter att hittat denna -

https://www.elgiganten.se/product/gaming/laptop-gaming/275782/lenovo-legion-7-16-barbar-dator-gaming-r9-32-2000-3080-16-165

Asus rog zephyrus g15

Så känns det inte lika givet, lenovon har rtx 3080 med 16gb istället för asus 8gb. Den har även 400 nits skärm för asus 300nits, båda är QHD uppläsning och 165hz samt 3ms. Processorerna skiljer sig åt att lenovo har 5900Hx och asus 5900hs, skillnaden är väll att hx är uppblåst för OC. Lenovo har 2tb lagring och asus 1tb samt asus är dyrare. lenovon har även g-sync skärm medans asus har free sync

Förövrigt så är zephyrus g15 bättre enligt mig bortset från sakerna jag skrivit om över, den är snyggare, lättare, större batteri, fler portar osv.

Jag själv använder datorn mest till cs, men det är pga min dator nu enbart klarar det så därav fokuserar jag ej på högre än 165hz skärm även om det finns 300hz skärm(gör det någon skillnad ens på cs tbh?)

Tanken är att datorn ska användas till studier(distans) samt gaming, och i framtiden ska jag köra cad o annat smått då min utbildning innefattar det och yrket likamed.

Vad hade folket sagt? Lenovon har bättre grafikprocessor medmera men asus zephyrus g15 väger mindre, är tunnare medmera vilket såklart är en fördel vid medtag men gör verkligen 1,9kg gentemot 2,5 så mycket?

Mvh

Av Durdle
Skrivet av Oliver94:

Vill inte sno tråden, men tänkte jag kunde låna den lite istället för att skapa ny tråd. Har tittat på just den datorn

Har inte kört så mycket bärbart så undrar hur det funkar om man exempelvis spelar CS - om man kopplar in skärm / tangentbord och mus . Påverkar det prestandan ?

Tycker skärmen är lite liten för CS men vill inte skaffa någon stationär - spelar jag annat än cs har jag inte behovet av att koppla in annat.

Polaren kör cs på sin laptop, tror han har 1660ti gpu och i7-90750 eller något. Han har kopplat in mus, tangentbord och extern skärm o märker ingen minskning av prestandan men tror han kör 4:3 upplösning och inte full hd.

Jag själv lirar på en 15,6 tum, mx150 gpu och i7-8550u processor och det funkar helt ok, såklart vill jag ha en större skärm men gpun skulle inte klara det.
Jag är också ute efter ny laptop för gaming då jag ej har plats för en stationär, men är lite sugen på nya ryzen 5000 serien som förhoppningsvis sälj till sommaren.

Av Durdle
Skrivet av Ahmatoo:

Är denna bärbara dator värd pengarna?
Hej,

Har tittat på dessa 2 laptoppar sen igår. Väldigt svårt att bestämma sig, då jag inte är så teknisk.

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

All hjälp önskas!
Mhh

Jag har kollat på samma laptop som du länkat först, till min syster som ska börja studera och behöver en dator för lättare saker, Netflix medmera.
Är det något att ha enligt folket?

Av Durdle
Skrivet av Calma:

Skulle inte vara helt orealistiskt med tanke på att katterna ofta tittar mot den väggen där kabeln går.
Jag hör ingenting men katterna hör uppenbarligen något.

Men hur förklarar ni att tvn och mobil funkar utan problem?
Sitter ju i samma grenuttag? (urdragen nu dock).

Varför bara datorerna? Och inte tv, mobil?

Kan vara så att din dator är känsligare mig felströmmar, och därför går sönder lättare. Tex en led lampa som kan gå sönder vid glappande neutralledare, medans en halogenlampa knappt går sönder öht.

Av Durdle

Låter som att du eventuellt kan ha glapp på neutralledaren som är anslutet på vägguttaget, enkelt fixat om du stänger av strömmen till gruppen vägguttaget sitter på. Bara att kolla om det sitter ordentligt i skruvarna, men tippar på att det glappar och därmed orsakar fel. En dator kan gå sönder just pga glappande neutralledare.
Kika på det innan du ringer en elektriker, då regelverket säger att du som lekman får byta ut vägguttag själv.
Ps. Jag jobbar som elektriker

Av Durdle

Bärbar dator för studier, runt 5k

Tjaba!

Sambon ska börja plugga nu till hösten och är ute efter en dator att sköta studierna med. Det handlar mest om inlämningar och annat simpelt, så antar att det inte är jättekrävande. Hon ska även kunna kolla på Netflix o andra streamingtjänster.

Hon vill inte ha en chromebook då det ska krångla med inlämningar enligt skolan.

Mvh

Av Durdle

Tjena!

Jag har precis inskaffat mig en Samsung tv Q80r, och vad jag har förstått så stödjer den inte eArc.
Funderar på o köpa en sonos arc eller beam, då jag vill börja bygga ett eget system. Är arc meningslöst iomed missen av eArc eller fungerar det bra ändå? Mvh

Av Durdle

Samsung 65 Q82R eller lg oled 65 c9

Tjaba!
Nu börjar min tv verkligen ge upp, så kollar lite på ersättare.

Står mellan Lg oled 65 c9 och samsung 65 Q82R.
Samsungen går o få tag på för 14 990:-
Lg För cirka 22 000:- på butik

Jag är ingen extrem tv-tittare, men man vill ju såklart ha en bra tv.
Vet att Oled är ”the shit” men vet ej riktigt om det motiverar 7000kr.
Tvn står i ett vardagsrum med stort fönster, inte jättestort ljusinsläpp förutom kanske mitt på dagen på sommaren.
Hur motiverar folket? Tack för hjälpen.

Av Durdle

Tjaba!

Sitter med en Samsung ue49ks7005 inköpt 2016, och har varit sugen på en ny tv länge.
Har sneglat lite på lg oled 65b9 alternativt c9, och även samsungs olika varianter av Qled.
Jag har egentligen inga specifika krav, kollar mest på netflix och olika streamingtjänster.
Vill helt enkelt ha det bästa för pengarna, har ingen specifik budget men över 25tusen känns lite väl. Ändå kraven är 65tum eller större.

Bör man vänta på årets upplagor av tv apparater? Har ingen panik att köpa men om det inte är värt o vänta så slår jag till nu redan.

mvh

Av Durdle
Skrivet av Todilo:

Om det bara är "apparna" som inte fungerar som det ska så köp en Chromecast så har du tillgång till "alla" appar igen. Tyvärr kan jag inte ge dig tips på tv byte

Alla appar har slutat o fungera, o då jag använder ip-tv så kommer jag inte åt o kolla på vanliga kanaler heller tyvärr. Har redan en chromecast 👍

Skickades från m.sweclockers.com

Av Durdle

Ersätta Samsung 49KS7 med ny 65-tummare?

Hej!

Min Samsung Ur 49ks7005 har typ gett upp, går ej o starta några appar förutom netflix, och går inte o komma in i appstore för o avinstallera saker. Har försökt att uppdatera firmware men samsung hittar inget, tvn är från 2016.

Har kikat på blandannat LG OLED65B9 för 17999:- ,

Samsung 65" Q70R (Qled) för 12990:-

Samsung 65" Q82R För 16990:-

Känner mig dum som inte köpte tv tidigare på blackfriday då priserna va bättre.. menmen.

Budgeten är lite flexibel, vill ha en prisvärd tv.

Tvn sitter i vardagsrummet, vi har två fönster varav ena är jättestort så vet ej riktigt om de blir för ljust för oled eller inte.

Vad tycker ni? Tar gärna emot tips på andra tv apparater med.

Av Durdle

Tja!

Öppnar denna tråd igen då föräkdrarna vill att jag prompt beställer ny dator nu, och nu har de ändrat budgeten till 6000kr och det aka inkludera windows. Behöver en hel dator förutom 3.5hdd då de tar över deras gamla, ocg ibstallerar nya windows på ssd som ni slänger ihop med i bygget!

Tipsa nu byggfreaks!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Durdle

Tackar!

Hur kan de vara prisvärdare med en färdigbyggd datoe fråm elgiganten?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Durdle

Hjälp med datorbygge till föräldrar, maxbudget 5k.

Tja!

Mina föräldrar överväger o köpa ny dator från diverse mediabutiker, medans jag försöker övertala att dom får mest prestanda för pengarna om dom köper dator i delar och låter mig bygga ihop den.

Dom ska använda datorn till o surfa, kolla mail, facebook osv alltså inga jättekrav o maxbudget är 5k.

Jag är sjukt dålig på o bygga ihop delar i budgetsegmentet så lite hjälp vore bra!

Av Durdle

Tänkte bara meddela att jag köpte en hp spectre som länkades här som fynd, och är sjukt nöjd! grym skärm, bra batteritid är väldigt nöjd. Köpte alltså den som hette ch006no