Inlägg

Inlägg som k_jacobsson har skrivit i forumet
Av k_jacobsson
Nytt bud: 3 100 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av k_jacobsson
Skrivet av Dahlstromm:

Kryptiskt nog att anta att den räknat lite valutor?

Tack för info! Onekligen kryptiskt svar..

Om det inte blir alltför krångligt kan du alltid kolla kontot du köpte det av. Omdömen i all ära, men framför allt kan du se om kontot säljer massor av GPU:er vilket oftast avslöjar om ett kort har använts till mining.

Av k_jacobsson

Jag är intresserad! Vet du hur det har använts av den som hade det innan dig?

Av k_jacobsson

Nätagg small, kom ut rök ock säkringen gick

God kväll!

Olyckan var framme idag på mitt splitter nya bygge.

Fick hem mina nya delar i veckan och byggde ihop dem idag. Allt funkade prima i flera timmar, sen efter cirka fyra timmar så smäller det, en blixt kommer ur nätagget och vit rök följer därefter, plus att säkringen gick. Kopplade ur allt och kontrollerade kablar, distanser och allt jag kunde komma på. Ska ringa Inet imorn.

Men jag vill så klart ta reda på om komponenterna är trasiga, tror ni att det är säkert att köpa ett nytt nätagg imorgon och testa?

Komponenter:
Corsair RM750 750W
Gigabyte Gaming RTX 3070 (rek 650W)
Gigabyte B550 Gaming X
R5 5600
En M2
En CPU-kylare
RAM-minne

Har ingen aning om vad det skulle vara utöver att det är ett måndagsexemplar. Men är oerhört nervös över delarnas hälsa…

Av k_jacobsson
Skrivet av medbor:

Det du borde göra är att fixa kontantkort från alla operatörer och testa på plats, en sådan karta betyder sällan mycket i verkligheten

Det jag funderade över om det var värt att stirra på en sån karta. Får göra det. Tack för svar!

Var en så bra lägenhet att jag inte kunde tacka nej, tyvärr.

Spelar inte spel med höga krav på ping som CS osv. längre så klarar mig fint med mobilt tror jag.

Av k_jacobsson

Avläsa karta över mobiltäckning

Tjenare!

Tänkte kika ifall någon kan förklara hur man läser av en karta över mobiloperatörernas olika master.

Ska flytta till en hyresrätt med mobilt bredband (finns mängder av trådar om hastighet osv redan jag vet). Tittade på en karta över master men insåg att jag har ingen aning om vad jag tittar på.

Telia: https://snipboard.io/KlOTs8.jpg

Telenor: https://snipboard.io/YIyvZu.jpg

Tele2: https://snipboard.io/vPEbwG.jpg

Jag kommer beställa från flera och testa ping och hastighet en vardagskväll, men generellt när man ser en sån här karta, är det överkurs eller kan jag som casual faktiskt utläsa något? T.ex. vilken operatör som har en mast närmast?

Har gjort en röd klump/markering där lägenheten är.

Av k_jacobsson
Av k_jacobsson
Skrivet av SEBBL_85:

Det där är C815 och inte C825 som är den nyare modellen.

Av k_jacobsson

Nu ligger tre bra 65" TV på 13k. Blir bara svårare och svårare..

LG A1, TCL C825 och Sony X90J

Hatar att köpa TV haha

Av k_jacobsson
Skrivet av mertkemal:

Får man fråga var du hittar TCL C825 för 12999;-? Lite sugen på den själv nämligen

TCL har någon typ av CoD-kampanj på Webhallen. Märkligt nog har länken på startsidan plockats bort, men hittade den via min historik och den funkar fortfarande.

https://www.webhallen.com/se/campaign/8886-TCL-CoD-Vanguard?p...

Av k_jacobsson
Skrivet av Yatagarasu:

TCL 65C825 är helt enkelt en fantastiskt TV som ärligt talar ger min 75" Q80T 'a run for its money' om man säger så. Svärtan är helt galet bra för en LCD-skärm och likaså kontrasten. Mini-LED är enligt mig ett faktiskt alternativ till OLED med rätt implementation – För prisklassen är C82:an svårslagen.

Ja ju mer jag rotar på google desto mer hyllningar till priset hittar jag. Hur smidigt är OS:et tycker du? Har Android TV och älskar det (och google TV verkar ju komma till C825) just nu men har rätt lågt tålamod när det kommer till laggande menyer så kan tänka mig att komplettera med en Nvidia Shield.

Just nu är alternativen: (Alla 65")

LG A1 15999:-
TCL C825 12999:-
Samsung qn90a eller Sony OLED 18-20k.

Sett till priset och vad jag är van med lutar det åt att en TCL C825 sitter på väggen till helgen.

Edit: Personligen tror jag inte bf kommer dra ned en 65" OLED till 12999:-, men det är bara en gissning.

Av k_jacobsson
Skrivet av Necrophor:

Slår ett slag för Samsung Q90T, otroligt nöjd med mitt köp av den 65 tummaren.
Fick den för 8.999:- på Hifi-Klubben, den lär garanterat finnas med på Black Friday hos de som har den kvar
(Förra årets toppmodell, utgående modeller har en tendens att vara riktigt prisvärda)

Den har även fått "filmmaker mode" vilket i stort sett gör att du inte behöver pilla på några inställningar alls.
Jag kör på det och "warm 1" och brightness på 20. Den känner av automatiskt om det är HDR och maxar brightness på titlar med Hdr10 och hdr10+.
Den är extremt ljusstark (peak 2000 nits), Earc och 4k/120hz och fungerar bra till fotboll/sport i eget tycke.
Tycker även den skalar upp både SD och HD väldigt bra Många av dess tidiga "barnsjukdomar" tycks även vara lösta, jag har i alla fall inte stött på några problem än så länge.

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q90-q90t-qled

Exakt något sånt jag letar efter. Men förra årets modeller verkar ha gått åt.. Får hålla tummarna. Grattis till ditt superfynd!

Av k_jacobsson
Skrivet av Laxpudding:

Tycker du att din Sony W805 inte fungerar i ditt vardagsrum och med kvällssolen? I sådan fall lär även en OLED A1 vara en förbättring mot vad du har där B1/C1 samt Sonys OLED vara en ännu större förbättring mot vad du har med både ljusstyrka och reflexfilter.

Men ja, en Sony X90-94J eller XH90 samt TCL C825 har mer resurser för ljus även om deras reflexfilter inte matchar det vanliga OLED-filtret. A1 är mer på samma nivå som TCL C825, men TCL:n då mycket ljusstarkare.

Nu brukar de flesta överdriva sitt behov av ljusstyrka och missa den här relativiseringen. W805 är ingen ljusstark TV. Det mesta i dagens topp och topp/mid-klass är mycket ljusstarkare och bär ett bättre reflexfilter.

Rimligt. Tack för ett insiktsgivande svar! Just relativiseringen är verkligen riktig när det kommer till att leta TV. Man blir galen av alla siffror hit och dit, känns som många saker är det bara sanna experter som faktiskt tänker på.

Av k_jacobsson
Skrivet av Shakermaker:

Du kan ju dock få tag på OLED i den prisklassen.

Ja jag spanade på LG A1 65", men är osäker i och med att jag tittar på fotboll och spelar spel med mycket statiska element. Plus att jag har kvällssol i vardagsrummet under sommarhalvåret

Av k_jacobsson

Köpråd - TCL C825

Halloj! Väntar på black friday för att köpa en ny TV. Sitter just nu på en Sony W805C från 2015. En TV som jag tycker allt ser jättebra ut på, vilket inte diverse recensenter håller med om tydligen, med andra ord så är det mesta en uppgradering.

Har spanat in TCL C825 men tycker mig hitta lite olika åsikter hos recensenter. Förra årets motsvarighet C815 verkar dessutom ha en del problem med ljuset. Någon här som har testat C825 och är nöjda?

Den kommer användas till film, PS5 och fotboll. 4K/120 är väl trevligt men inte det viktigaste då jag sällan spelar spel som behöver det. Alternativet är att vänta på bf och se om X93J går ned i pris. Finns även 65" XH90 på lager för 14k, kanske är mer värt.

Kommer aldrig lägga pengar på t.ex. OLED utan det är upp emot 15k-strecket jag tittar.

Av k_jacobsson

Samsung soundbar S47T

Hej!

Någon här som använt Samsungs soundbar S47T? De säljer den med 66% rabatt på Samsung Members just nu men hittar INGENTING om den nånstans.

Av k_jacobsson
Skrivet av RiX0st:

Tjena! Jag var sen på bollen vad gäller förbokning av ps5an, men jag hann ändå innan den möjligheten stängdes ner på komplett. Jag bokade min den 19/9 2020 kl.11.20.
Är det någon som bokat hos komplett och nyligen fått sin konsol, så man har ett hum om hur man ligger till i kön?
Hade ett preliminärt datum i maj, som så många andra. Nu har dom satt ett datum på nyår för att inte ge falska förhoppningar. Jag hade ju hoppats på att få det i sommar, men verkar ju uppenbarligen som att dom gjort bort sig rejält vad gäller förhandsbokningarna. Webhallen har ju lyckats att pinna av alla förbokningar och har haft åtminstone ett par supplydrops efter det, med 3-4 hundra konsoler varje gång. Hur jäkla många har bokat via komplett egentligen?

Håll koll i den här tråden och köp någon annanstans är mitt råd. Ha kvar förbokningen tills du får ett. Senaste veckorna det tagit timmar och i ett fall dagar för konsolerna att ta slut.

Av k_jacobsson
Skrivet av Neroro64:

Kanske. Har faktiskt fått ett meddelande från ett konto som var precis nyskapat. Kändes lite skum.

Skulle gissa på att de tas bort för att inläggen tekniskt sett hör hemma på marknaden och inte här. Har tagits bort liknande inlägg tidigare.

Av k_jacobsson

Finns även en bundle på Spelbutiken.

https://www.spelbutiken.se/produkt/playstation-5-console-825g...

Edit: Notera att det är cirka 800:- överpris.

Av k_jacobsson
Skrivet av Cash774:

Bättre köpa på svensk sida ha tålamod kan dyka upp när som helst här i sverige på någon sida

Håller med. NoN har inte släppt på tre veckor.