Inlägg

Inlägg som sirfalk har skrivit i forumet
Av sirfalk

Märkte nu att ljudet beter sig konstigt i .mkv filmer. Tal ljudet försvinner nästan helt, hörs knappt medans bakgrunds musik hörs. i MP4 och avi filmer funkar ljudet som det ska.

Av sirfalk

Problem efter viloläge, nytt grafikkort

Nu ska vi se om jag kan förklara mitt problem.
Köpte nytt grafikkort i lördags. Och i söndags skulle min dotter kolla på en dvd film. När vi skulle käka så pausade vi filmen. När vi kom tillbaka hade skärmen gått in i viloläge, när vi sedan ska starta filmen händer inget. Den vill inte spela upp filmen igen. Testar att starta om men datorn står bara och tuggar på "loggar ut". Testade att spela en annan dvd film idag igen och då händer samma sak. När det väl har hänt går det även inte att komma in i några mappar på den sekundära hårddisken. Det går därimot att komma åt allt i huvud hårddisken. Testade att starta film från båda hårddiskarna och vänta på att skärmen ska gå i viloläge. Det funkar utan problem. Spela spel funkar också bra.

Edit: Märkte nu att ljudet beter sig konstigt i .mkv filmer. Tal ljudet försvinner nästan helt, hörs knappt medans bakgrunds musik hörs. i MP4 och avi filmer funkar ljudet som det ska.

Värt att nämna är att mina datorkunskaper är begränsade.

Processor - Intel i5 2500K
Moderkort - Gigabyte Z68XP-UD3P
Grafikkort - sapphire r9 290 tri-x
RAM-minne - G.Skill 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz Ripjaws Gaming
Nätaggregat - XFX Core Edition 750W 80+ Bronze
Huvud hårddisk - Corsair SSD Force 3 Series 120gb
Sekundär hårddisk - Seagate barracuda ST3000DM001 64MB 3TB
Dvdspelare - Samsung sh-222ab
Operativsysyem - Windows 7

Av sirfalk

Jag har problemet att spelet hänger sig när jag ska slutföra eller börja ett uppdrag, oftast när ps3:an laddar. Ibland hänger sig spelet även när jag försöker få upp kartan och ibland försvinner minikartan och efter en stund så får jag svart skärm Skitskumt för storyn är avklarad sedan några dagar tillbaka utan några problem. Har en 120gb slim med några år på nacken.