Inlägg

Inlägg som iBigs har skrivit i forumet
Av iBigs
Skrivet av filbunke:

Apple sa nej. De fick väl inte sina 30%...

Lösningen är ju enkel om du vill slippa ytterligare en enhet i tvbänken, köp en pi och släng en sak som redan ligger där...

Nja, det skulle ju i så fall vara att ersätta en pryl (steamlink) med en annan (pi). Det hade varit trevligare att få appen i AppleTV'n, för den kommer inte ersättas av något på ett bra tag.

Av iBigs

Hej jag har en fråga om FS19 multiplayer. Läste högre upp att det finns en serverprogramvara till denna? Kan man köra mot varandra på den då eller är det som på fs17 mp (som jag har spelat med barnen) att man samarbetar på en gård?

Av iBigs

Även om detta är en trevlig nyhet skulle jag väldigt gärna vilja veta hur det går med den tidigare utannonserade Steamlink-appen för AppleTV? Det skulle vara skönt att slippa ytterligare en enhet i tevebänken...

Har de fortfarande inte kommit överens om hur de ska göra med detta?

Av iBigs

Hej. Jag är pappa till fyra nu vuxna (eller nästan vuxna) barn uppdelade på två kullar (2 mammor, 2 barn per mamma). Nedanstående tidigare kommentarer tycker jag verkligen du ska ta in.

Min erfarenhet av min tid som pappa genom åren är att egentid och förtroende mellan de vuxna är a och o. Fungerar inte det så måste ni ta hjälp så fort som möjligt. Går det för lång tid kommer någon av er ge upp och lämna förhållandet. Det fungerar inte att kritisera partnern för att vilja ha egen tid. Det är konstant ett givande och tagande. Nu vet inte jag hur gamla ni är, men den här typen av problem verkar vara svårare när man är yngre och inte har så stor livserfarenhet. Jag var 26 när jag fick mitt första barn och under den tiden hade jag eget företag och jobbade väldigt mycket, vilket gjorde att mamman fick väldigt lite egentid (Jag var nästan aldrig hemma). Med andra kullen var jag anställd och hade mer tid att vara hemma. Varje gång datorspel kom upp på tapeten så var jag såklart världens barnsligaste man. Bägge dessa förhållanden kraschade medan barnen var relativt små, och jag har genom åren fått kämpa med mammorna och myndigheterna för min rätt som pappa. Jag har aldrig haft något missbruk eller andra problem och barnen har alltid stått i första rummet.

Idag lever jag med två av mina barn (grabbar) 18 och 21 och de två äldre (tjejer) har flyttat ut. Jag spelar fortfarande datorspel dagligen när jag har tid och jag har en fantastisk relation till mina barn, samtidigt som jag numera har lärt mig att hålla en hälsosam distans till deras mammor. Barnen tycker att jag är världens bästa pappa, och det är det ända som faktiskt betyder något för mig. Jag har faktiskt även fått höra att mammorna idag håller (sent om sider) med ungarna.
Mitt råd är att ni måste ha en konstruktiv diskussion med varandra där ni ger utrymme för egen tid likväl som förtroende att den andra föräldern kan ta hand om ert gemensamma barn. Ta hjälp från alla ni kan i detta, men ni måste båda ha ett öppet sinne och ha förståelse för varandra. Utan det kommer ni ingenstans.

Skrivet av Allexz:

Är tvåbarnsförälder och kan utan tvekan säga att det viktigaste för dig som förälder, och för er som partners är egentid.

Man måste kunna "försvinna", "stänga av", "ta en paus" och liknande för att kunna leva i ett hälsosamt förhållande och kunna vara en bra partner och förälder. Det finns inget jobb som är mer krävande än att vara en förälder.

Att inte kunna andas ut och eller få göra det man mår bra av slutar endast i total kollaps.

Skrivet av MoNkeY-05:

Förvånad att ingen kommenterar det faktum att hon inte vågar låta dig ta hand om barnet själv? Det är väl ett minst lika stort problem som något annat i hela denna tråd. Det är lika mycket ditt barn. Här är ett jätteproblem, och ja, jag håller med om att ni kan behöva prata med någon om detta.

Av iBigs

Thinkpad, arbete, Rätt tråkig men fungerande design för kontorsarbete. Jag har inte haft så problematiska thinkpads genom åren, men jag antar att det handlar om vilka man väljer att köpa in.
Har en Yoga 260 idag och en X250 för lite tester som var min gamla huvudmaskin innan Yogan...

Av iBigs

Jag har inte hunnit spela så mycket själv, men det verkar vara en hel del uppdrag. På torsdag nästa vecka släpper de det första uppdraget i det de kallar säsong två. Har dock sett en del som säger att de redan är i endgame, och är top level mer eller mindre, så man pratar om prestige system och sånt. Jag är långt ifrån det själv, men tycker väl det lät lite väl snabbt att nå så högt. Spelet har ju bara varit ute några veckor. Men några i min vänlista på Steam har jag sett köra OTWD i stort sett varje dag/kväll/natt sedan det kom ut, så det finns ju en del "galningar" där ute

Av iBigs

Thor's Quake LAN i Solna... Kan det ha varit -99? Minns inte men tillresta finnar och norrmän sov i olika hörn medan landskamper i Quake II LMCTF utkämpades..

Av iBigs

Synd att den försvinner kan jag tycka.
Jag har en i vardagsrummet som har funkat klockrent för mina ändamål. Perfekt när man är ett gäng och vill spela lite spel som Jackbox Party Pack till exempel. Jag har köpt en hel del spel som har local multiplayer just för detta ändamål.

Har dock aldrig gillat steamkotrollern, utan införskaffade några billiga kopior av ps4 kontrollers på Wish som har funkat bra.

Trots detta kan jag förstå att de lägger ned denna om de får till fungerande android och IOS appar. Jag har ju en Apple TV också, så den dagen det fungerar på IOS kan jag flytta Steamlinken till en annan tv istället.

Av iBigs

OTWD är baserat på den tecknade serien, inte TV-serien, så det är säkert fler saker än bara exploderande fetton som skiljer sig. Spelet har i mitt tycke fått orimligt negativ kritik, även om jag håller med om att en del saker absolut kunde gjorts bättre. Många klagomål på det verkar vara baserade just på felaktig information, eller att man av en eller annan anledning inte gillar Starbreeze snarare än att själva spelet inte är bra.

Med det sagt så har spelet i min mening flera problem. Det är för högt prissatt för vilket spel det är. Som Söderbäck sa innan, så undrar man ju varför man måste in i en lobby för att nå sin bas t.ex. Jag tycker dessutom det är alldeles för svårt till en början, och jag tror det avskräcker en del spelare om man måste försöka göra de första uppdragen sjuttifjurton gånger innan man klarar det (jag tycker det är roligt att det är lite svårt, men alla är ju inte som jag)

Men Starbreeze, som har gjort detta, skapade även PayDay-serien, och de har visat att de kan hålla ett spel vid liv, och jag tror på dem när de säger att de har en liknande resa framför sig med detta spel.

Av iBigs

Overkill's The Walking Dead släpps idag!

Overkill's The Walking Dead släpps idag run klockan 18:00 svensk tid. Det ligger redan #1 på listan över globala bästsäljare.

Jag körde betan några gånger och det var riktigt roligt. Gillar basbyggeriet och uppdragen som åtminstone fanns i betan. Det är svårare än jag trodde det skulle vara, men jag menar det på ett positivt sätt eftersom jag ogillar när utvecklarna gör för lätta nivåer i spel.

Klart spelvärt tycker i alla fall jag.

Av iBigs

Skillnaden mellan en hårddisk från 2008 och idag är obetydlig jämfört skillnaden mellan en SSD från 2008 och en HDD från idag. Mekaniska diskar är bra på en enda sak idag, och det är att lagra större mängder data billigt. För prestanda, oavsett vilket data det gäller, så är SSD det bästa valet.
Jag köper bara mekaniska hårddiskar om jag behöver bygga ut NASen hemma, i datorerna är det SSD som gäller.

Nu är ju dessutom priserna på väg nedåt, så då kapas ännu en anledning att inte köpa SSD...

Av iBigs

Golf GTI eller R? Mycket körglädje med DSG-lådan..

Av iBigs

Kort klipp från betan av Overkill's The Walking Dead. Ber om ursäkt för den usla klippningen, men jag är ny på det här med streaming och editing

Av iBigs
Skrivet av Xinpei:

Kan ju bero på att zonen är störtdryg att levla i? Mobs överallt och quests som tar tio år att göra. Minns i vanilla då det var en pest att göra.

Så kan det absolut vara, men det är ändå en bit innehåll i det stora som i stort sett aldrig används. Och Hinterlands är väl inte det enda stället som är öde nuförtiden... oavsett om vissa upplever att ett ställe är tråkigt eller inte så är det ju lite synd att det bara står tomt och inte används. När Blizzard gjorde om Azeroth i Cata kunde de gott ha gjort nåt åt just Hinterlands. Det har alltid varit lite av en avkrok, och det kunde säkert gjorts lite mer intressant när man stuvade om...

Av iBigs
Skrivet av Olle P:

Undrar om detta kan bli en bra introduktion för nytillkomna spelare som inte ägnat en sekund åt WoW tidigare?
Känns som att de flesta onlinespel i princip kräver att man är med från början för att inte hamna hopplöst efter.

Jag skulle tro att om man är helt ny så skulle nog dagens WOW kännas lite lättare än Classic. Catchup funktionerna i dagens wow gör att en ny spelare snabbt är i fas med de som spelat i åratal.

Av iBigs
Skrivet av hACmAn:

Någon annan som minns den buggade kyckling man skulle följa i Hinterlands?

Edit:
Spelade på Mealstrom på den tiden. Supporten sa att det bara var att vänta till server reset, så alla NPC staratar om sig.
Minns inte exakt men tror han eller hon nollade questen så vi skulle kunna göra om kedjan.
Beroende framkallande spel.

Kan nog stämma, jag har för mig att det buggade. Hinterlands är ju för övrigt ett sånt ställe man i stort sett aldrig besöker idag... inte ens om man levlar en ny gubbe..

Av iBigs

Jag är lite ambivalent när det gäller classic. Visst vore det skoj att försöka återuppleva det som en gång var, då epic prylar verkligen var epic och inte dussinvaror som folk slänger pga taskiga seconday traits. Man var orolig om man var tvungen att ge sig ut på nåt ställe som inte hade vägar, för i skogarna fanns det farliga monster (hur många mord har Hogger på sitt samvete egentligen?). Som hunter var man tvungen att tillverka skott och pilar, och råkade man som svärdbärande rogue få en fin dagger kunde man inte använda den förrän man tränat upp sina dagger-skills.
Det är mycket som jag saknar från vanilla och som jag på sätt och vis gärna vill se i classic. Jag upplever dagens World of Warcraft som alldeles för förenklat på vissa sätt, men samtidigt lättsamt behagligt på andra.
Idag känns det som att endgame är själva spelet, och vägen dit är bara en tråkig transportsträcka. I Vanilla var varje steg på vägen till 60 ett äventyr. Det var svårt, tog tid och var engagerande på ett sätt som nu är borta.

Å andra sidan... Jag har lagt åratal på mina karaktärer, raidat mig genom alla expansioner (förutom Pandaria som jag inte stod ut med), kört otaliga dungeons och sett nästan allt i spelet (ingen kan säga att de har sett precis allt egentligen). Jag är dessutom många år äldre än jag var då, och är det verkligen så lockande att börja på nytt och lägga all den tid från 1 till 60 som det faktiskt tog då? Jag vet inte. Är det inte bara bra att ha det gjort en gång och blicka tillbaka på minnena? Många saker var bra då och sämre idag, men gudarna ska veta att många saker också har förbättrats genom åren.

Jag kan säkert tänka mig att testa det, men det kommer nog bero väldigt mycket på vad priset blir tror jag.

Av iBigs

Det finns en mängd grejer du kan ändra i IOS för att snabba upp enheten, speciellt om du bara ska använda den till en sak. Googla lite så kommer du hitta otaliga sidor som förklarar vad du kan ändra.

Jag har en första generationens ipad mini som jag bara kör spotify på nuförtiden. Det är väl egentligen knappt den klarar det ens, men den kändes i alla fall lite rappare efter jag gått igenom den och stängt av en massa onödigt skit.

Av iBigs

Min drömbil är en Mustang från 1967. Tyvärr har jag aldrig av olika skäl kunna köpa en, men drömmen lever vidare, och jag hoppas en dag ha råd.

Visst skulle en Nissan GT-R eller en Lambo vara fint, men ljudet från en mullrande amerikansk V8 är ändå nåt speciellt.

Bilen jag har idag är en Golf GTI med DSG, och jag är så nöjd jag kan bli med den. Perfekt för det jag behöver och antagligen för många hästar för mitt bästa.

Av iBigs
Skrivet av Krippa75:

Detta forum är fullt av trådar där folk hävdar att de inte kan spela på något annat än 240Hz-skärm då det blir för segt så jag tror att du har fel (240Hz≈4ms per bildruta).

Mja fast nu är det väl så att frekvensen på skärmen inte har så himla mycket med att göra om datorn känns seg Möjligen skulle bilden kännas flimmrig om frekvensen var för låg. Ju högre frekvens desto mjukare tycker ögat att pixlarna rör sig.

Men vem vet? Forumet kanske är fullt av övermänskliga gamers med laserskarp syn och som reagerar med ljusets hastighet. Vi har förmodligen nått gränsen för mänsklighetens utveckling trots allt, och det finns ingenting som kan bli bättre än det som finns precis just nu