Inlägg

Inlägg som Daz har skrivit i forumet
Av Daz
Av Daz

Kör en Noctua D15 för tillfället men New World slog hårdare än jag trodde på min dator så nu funderar jag på att uppgradera till AIO om jag inte lyckats få ner värmen på annat sätt snart.

Av Daz

Förbättrade och renare energikällor vore väldigt trevligt. Fungerande fusionskraft, bättre solceller och batterier som rymmer mer känns alla väldigt behövliga för att vi ska ta oss framåt.

Efter det hoppas jag verkligen att medicinvetenskapen ska ta avsprång i hur de jobbat under pandemin och finna samverkansmetoder som driver oss framåt i högre hastighet än idag. Vaccin mot HIV, cancer och förhoppningsvis diverse autoimmuna och reumatiska sjukdomar är saker jag hoppas innerligt på.

Av Daz

Testade att följa storyn litegrann idag och ska tydligen jaga soulwardens efter att just ha dödat en. Är lite förvirrad på hur worldbosses fungerar då de verkar mycket svårare än andra mobs på samma nivå. På level 14 kunde jag döda normala level 19 mobs men en soulwarden level 15 dunkar mig ordentligt.

Av Daz
Skrivet av wwraver:

Hmm, jag kommer definitivt att slölira det som en ren äventyrs-simulator i varje fall.
Stridssystemet med 3 förmågor + vapenbyte kräver ett väldigt robust system i övrigt och där har de verkligen inte lyckats enligt mig.

* Man fryser under animationer och det känns verkligen stelt (funkar kanske i Dark Souls, men där är striderna direkt anpassade för det). Om detta stannar kvar så kommer animation cancelling bli meta vilket alltid har varit det dummaste systemet någonsin.

* Man kan inte köa upp attacker alls vilket också känns väldigt stelt när man vill väva in heavy attacks och karaktären bara står där för man klickade lite för tidigt

* Du förlorar dina buffar om du byter vapen vilket direkt motarbetar synergin mellan dem.

* Ditt sikte känns som det är felplacerat. Det är väl det minsta av problemen men likväl ett. Det kanske främst är ett problem för oss som inte är förtjusta i "över axeln"-kamera.

Jag vill däremot ge en eloge till världen, grafiken (behöver optimeras dock, särskilt skuggor), ljudet och hela crafting/gathering-systemet.

Håller med om att det känns som en äventyrssimulator, vandrade omkring typ en timme idag och bara tittade mig omkring och det kändes rätt coolt. Lite frustrerande hur lång tid det tar att gå någonstans men det återstår väl att se hur bråkigt fast travel systemet kommer vara i slutändan.

När det kommer till ljuden är jag nog mest imponerad av ljudet när man bryter sten/metall men det är nog något man antingen hatar eller älskar.

Craftingsystemet känns solitt och jag tycker mig ha hört från closed beta att många av de bästa sakerna är spelarskapade så det kanske blir intressant efter några månader.

Av Daz

Kört några timmar nu och det känns lite segt men det kan bero på att jag kör med lifestaff vilket inte direkt verkar vara det snabbaste vapnet...

Kan nog bli ett köp vid release och fokus på något mer offensivt till en början då jag förstått att det är möjligt att göra respecs senare.

Av Daz

Hade helt missat det här, tyckte det såg coolt ut under closed beta och har varit lite småpepp på att eventuellt köpa det vid release så det här blir ett utmärkt tillfälle att se hur det är utan att köpa grisen i säcken

Av Daz

Har du frågat vad som händer om datorn går sönder under lagningen? Kan ju hända att de har någon som är skitduktig på såna här saker med fina försäkringar om något går sönder. Det minsta du kan begära torde ju vara en garanti på att om något går sönder så får du, skyndsamt, en ekvivalent lösning levererad där tolkningen av ekvivalent är något ni gärna ska vara överens om innan du skickar iväg den.

Tackar även för påminnelsen om varför jag alltid valt att flytta min dator själv när jag använt flyttfirma, generellt med i varje fall GPU separerad från resten av hårdvaran.

Av Daz

Fractal verkar titta mer mot Noctua än Gigabyte, hoppas att så många företag som möjligt gör detsamma

Av Daz

Undrar om detta innebär att vi kommer se EVGA tillverka AMD GPUer, vore spännande imo.

Av Daz
Skrivet av Cybrus:

Wow, insåg inte att miniräknare var ett så stort intresse för en del haha! Kul att läsa, fastän mycket var rena grekiskan för mig. 😛

Rekommenderar att starta såna här konversationer på din framtida utbildning, hittar man rätt personer kan det spåra rätt ordentligt...

Det finns fler åsikter än man kan tro om miniräknare, vilket är lite konstigt eftersom alla borde veta vid det här laget att TI är bäst

Kul att läsa om HP och RPN ovan ska sägas, aldrig testat det själv så måste kanske försöka få fram en sån räknare nån gång.

Av Daz

Hade också problem när jag bytte upp mig till 4 stickor, för mig hjälpte det att flytta runt dem. Varför vågar jag inte svara på men det har inte varit några problem med XMP profiler eller liknande sen jag möblerade om bland dom.

Av Daz
Skrivet av CCWarlock:

Vin, whisky, rom, öl som tål lite lagring?

Var min första tanke också.

Annars kanske ett (väldigt hållbart) minneskort med lite olika cryptovalutor som är billiga idag men förhoppningsvis dyrare i framtiden?

Av Daz

Kanske är värt att testa såna här klassiker som att dra ur RAM-minnet och sätta i det igen? Jag kraschade konstant med min dator pga ram-problem, skyfflade runt dem i slottarna och vips så försvann problemen och det har gått stabilt sen dess.

Har du en bordsfläkt kan du testa att rikta den mot chassiet där sidan är borttagen och se om det hjälper, om så kan du dra slutsatsen att något blir varmt.

Av Daz

Min TI-82 räckte utan problem för tekniskt basår och kände aldrig ett behov av en bättre under resten av tiden på universitetet (civ.ing). Lånade en TI-30 för nån tenta eftersom kravet för att få ha med sig en riktig räknare var att tentavakterna fick blåsa minnet på dem på vägen in i tentasalen.

Kan vara värt att fråga lärosätet om de har en preferens, i de fåtal demos vi hade med miniräknare användes TI räknare så kompisarna som hade Käsios (Casio) eller Sony (wtf liksom) hade pyttelite svårare att hänga med då men inget som ställde till det mer än några sekunder.

Men för att sammanfatta, vill man vara cool köper man en Texas Instruments

Av Daz

En netgear wnr2000 router; dålig täckning, kraschbenägen och ville aldrig riktigt vara med. Testade alla möjliga inställningar och lösningar men fick aldrig ordning på den. Gav bort den som nödlösning när en kompis ordinarie router dog i ett blixtnedslag.

Av Daz

Kör du någon form av fjärrstyrning på datorn som kan tänkas spöka?

Av Daz
Skrivet av improwise:

Tack för svar. Kan absolut förstå lockelsen i att "testa själv" (vilket jag också gör). Samtidigt upplever jag att jag till slut tenderar att hamna ung i något liknande Lysa (eller motsvarande), typ en stor del i en billig globalfond kryddat med typ Sverige, Asien, investmentbolag och småbolag vilket väl till stor del kan sammanfattas med "riskspridning". Sen beror det väl på eget intresse, där åtminstone för egen del intresset att se kapitalet växa (förhoppningsvis) är större än att nödvändigtvis veta varför det gör det

Skulla säga att vårt avhopp från det ”vanliga” syns mer i aktieköpen än fonderna, därför lägger vi också mer av pengarna på fonder i dagsläget för att inte bli allt för fast i snabba svängningar.

Kör större del ”yolo” investmentbolag som creades och kinnevik än spiltans fond som ett exempel. Just nu är det såklart lite tråkigt men direkt efter creades split var det desto roligare i några dagar.

Av Daz
Skrivet av improwise:

Sett till tidigare diskussion, vad känner ni att detta gör bättre än att använda t.ex. Lysa? Frågan är genuint menad och inte en "jag tycker ni gör fel" påpekan.

@Kvarnis är inne på rätt spår, det är roligare att testa själv. Lite som att bygga sin egen dator, det går att göra egna prioriteringar efter sitt eget huvud även om de kanske inte är rätt för alla.

Vi har som sagt också valt bort den populära Spiltanfonden med investmenbolag till fördel för att handla aktier i dessa själva, inte för att jag med säkerhet kan säga att vi kommer slå spiltan över lång tid men för att få lära oss hur det fungerar.

Får väl se om något år vart vi landar, kanske sitter vi då med bara breda globalfonder och tänker att det är enklast eller så kanske vi helt lämnat dessa för att jaga utdelningar. Vår sparhorisont är ~25-30 år så förhoppningsvis hinner vi hitta rätt på den tiden.

Av Daz
Skrivet av psp123:

Vilken korv ska man satsa på?

Skrivet av Laffe:

Solnakorv är utan tvekan bäst. Enda korven med lite smak. Senaste jag köpte hade dock något produktionsfel och var inte malen ordentligt. Men det är enda gången på flera år som den inte varit bra.

Sorunda är näst bästa i Stockholm, resten är oftast skit med vissa undantag. Stirra dig inte blind på kötthalt heller, köpte någon med väldigt hög påstådd kötthalt och den smaka fan mer mjöl än kött.

Bästa jag testat är nog Nivrena Falu som säljs på ett närliggande ICA Kvantum. Misstänker att man nog ofta gillar den bäst som är den lokala varianten, helt enkelt för att det är den bästa som finns att tillgå där man är.

Hade varit spännande med någon slags nationellt test här känner jag, men vad skulle parametrarna vara? Handlar det bara om vilken som är godast uppstekt eller är det lika viktigt att den är god med senap på knäckebrödsmackan och vilken senap handlar det isåfall om?