Inlägg

Inlägg som Daz har skrivit i forumet
Av Daz

Ska du hålla på med så obscena mängder uppgifter som du ger intryck av så skulle jag kastat i 16GB RAM bara för att vara på den säkra sidan, kostar ju i princip ingenting i dagsläget.

Av Daz
Skrivet av atiradeon:

Blir det inte väldigt tungt för ett ensamt HD 7850 2GB att klara så höga upplösningar.

Det verkar medfölja ett till med skärmpaketet efter vad jag utläser.

Av Daz

800 kr dyrare men jag vågar så gott som garantera att spelprestandan i denna kommer vara bättre http://www.inet.se/kundvagn/visa/2503546/extremare

För att få ner priset lite går det att ta SLI 670 istället. Tror det diffade någon hundralapp.

EDIT: Här är kundvagnen med 670 SLI istället, ish 400kr billigare. http://www.inet.se/kundvagn/visa/2503567/extremare_med-sli

Av Daz
Skrivet av tobbel:

Angående vad RT står för, så är det inte något speciellt enligt denna artikeln: http://reviews.cnet.com/8301-33642_7-57454524-292/just-what-i....

Denna artikel säger ungefär samma sak http://blogs.wsj.com/corporate-intelligence/2012/10/26/what-d...

Av Daz
Skrivet av oobum:

Ännu ett tips, hitta någon som kan fläta åt dig så slipper du även att bli gråhårig.. .D

Ett annat tips är att om den som flätar skägget är en relativt bestående bekantskap så är det väldigt smart att även utbilda denne i den ärofyllda konsten att trimma och på andra sätt vårda skägg. Min flickvän är numera bättre på barberande än vad jag är och det är fantastiskt!

Av Daz
Skrivet av Darshiva:

haha 3 andra skrev snabbare än mig.. Finns det ngt spel där man tränar skrivteknik?

Pröva detta http://en.wikipedia.org/wiki/The_Typing_of_the_Dead

Av Daz
Skrivet av SwedZi:

Hur menar du gå i borgen? Ingen i min närhet kan pumpa ut 420k bara sådär! Antar att det inte vad det du menade, men förstod inte riktigt! Jo det är väl en mindre ort kan man väl säga, handlar om Enköping. Inte jätte litet men inte stort heller!

Dock jätte långa väntetider på lägenheter, runt ett halvår förmodligen mer. Plus känns bättre att köpa! Då är den min liksom.

Tack tack! Jodå, det gick rätt fort hehe.

EDIT: Jaha! Du menade att exempelvis föräldrarna tar lånet åt mig. Det är tyvärr inte möjligt!

Vill bara inflika att ett halvår kötid är ganska lågt, i varje fall om du jämför med orten jag bor på.

Har du möjlighet att bo kvar där du bor nu och fortfarande jobba som vanligt etc så tror jag det kan vara en bra idé att göra så och spara så mycket du bara kan och bygga upp en buffert. Det är grymt skönt att flytta bort och ha sitt eget men det är ännu bättre att göra det och ha en buffert.

Av Daz

Fullt fungerande, öppnad och använd vara. Kan jag skicka tillbaka?

Tjo!

Slog till på ramminnen när dustin hade billiga (16GB för 499) och var jätteglad när de kom med posten. Sen började problemen... minnena är testade var för sig av mig och fungerar allihopa men min dator verkar hata dom tillsammans. Mer info om detta här: http://www.sweclockers.com/forum/55-intel/1157877-p7p55d-med-... (hoppas att det inte räknas som korspostning :S Isåfall får en moderator jättegärna fixa det!)

Så nu sitter jag här med 4st minnesmoduler i en öppnad förpackning (factory seal grejen är söndersprättad på förpackningen) som allihopa enligt alla mina tester fungerar hur bra som helst men inte för mig. Så som jag förstått distansköpsreglerna så är det vara i originalskick som gäller och det känner jag inte att jag med gott samvete kan säga att det är när jag ryckt minnena ut och in ur slottarna ett tiotal gånger. För mig känns det som att jag har klantat mig och får stå mitt kast och jag tänkte väl mest bara fråga om jag är rätt ute i det.

Har som inte gett upp på minnena förrens nu på natten efter en sista testrunda och därmed är det lite svårt att ringa Dustin och fråga så tänkte att jag kastar upp en tråd här och kollar om någon har lite insikt.

Av Daz

Har sett likadana och varit ganska sugen, men likt dig har jag undvikit dom pga priset. Hoppas att det här blir bra så kan jag fundera över samma sak själv

Av Daz
Skrivet av Jappse:

Vilken knapp skjuter man med?

Vänster musknapp i standardutförande.

Av Daz
Skrivet av BrutalSwede:

All score du får genom att döda, cappa flaggor, förstöra fordon etc. räknas med i double xp.

Däremot så räknas inte ribbons och medaljer.

Haha upptäckte att det var för flaggor också lite tidigare idag, har cappat en hel del med olika fordon för att få lite fler unlocks. Jobbigt bara att CITV station är så många poäng och MBTs så ovanliga relativt tank destroyers.

Av Daz

Älskar killen i början som trycker ut skivsläden på en dator, känner på den och skjutsar in den igen!

Av Daz
Skrivet av zeddiz:

Hunden gillar mest att tugga på saker, brukar hundar genrellt gilla sånt där?

Tyckte också att såna där saker var skitdumma när jag såg dem men vår jycke älskar sin pryl

Av Daz
Skrivet av candyraver:

Är det inte combat-score bara? dvs inte medaljer och sånt?

Det verkar som att det skulle kunna vara så, även om jag fortfarande inte riktigt får ihop det. Är lite fundersam på huruvida flaggtagning etc räknas in?

Fick just en sjusabla massa poäng av att springa runt i TDM Noshahr med min PKP ivf Dock var det ju inte så roligt... men vill låsa upp lite saker nu så att jag kan vara lite mer värdefull i de andra spellägena

Av Daz

Hur funkar det här med dubbel xp? Märker att det är ett påslag i slutet av rundan men vad är det som jag får dubbelt för? Bevisligen är det ju inte totala antalet poäng ivf...

Av Daz
Skrivet av 100mbit:

Just nu retar jag mig på två saker dels är det alla dessa "bad luck" sen är det andra att fienden bara SKA ha sönder min artilleri lastbil till varje pris eller gunshipet (det kan jag dock förstå)
En sak till förresten jag stör mig på är när tanken man sitter i liksom glider i sidled även vid en ganska liten lutning.

På tal om artellerilastbilen är det sjukt störigt att den inte har samma sorts sikte som mortar enligt mig.

Av Daz

Fullt fungerande, öppnad och använd vara. Kan jag skicka tillbaka?

Har stått på patrull när jag försöker uppgradera från 8GB (4x2GB) till 16GB (4X4GB) RAM i min dator.

Har följande moderkort: http://www.dustinhome.se/product/5010329466/asus-p7p55d-p55-s...
Har tidigare använt följande minnen: http://www.dustinhome.se/product/5010331614/corsair-4gb-ddr3-... samt 2 st http://www.dustinhome.se/product/5010167903/kingston-2gb-1333...

Har nu köpt och prövat dessa minnen: http://www.dustinhome.se/product/5010657199/kingston-ddr3-hyp...

När jag sätter i alla fyra nya minnen lyser min DRAM_LED konstant rött och jag tar mig inte ens till POST. Att köra den inbyggda MEMOK! grejen gör ingen skillnad. Har testat alla fyra nya minnen separat i den första slotten och de fungerar var för sig.

Konfigurationer som fungerar är valfri kombination av nya och gamla RAM-minnen i portarna A1, A2 och B2. Så fort jag har nya minnen i och sätter något i B1 så slutar det att fungera. När jag kör alla mina fyra gamla stickor samtidigt fungerar dock allting.

Anmärkningsvärt är väl kanske också att jag inte lyckas få BIOS att registrera mer än 8GB RAM även om jag sätter i 3x4GB i de portar som inte ger felmeddelanden.

Har uppdaterat till näst senaste bioset då det senaste enbart ändrade hårddiskrelaterade saker samt hade krav på andra drivrutiner. Har även googlat som en tok men hittar inget som löser det här specifika problemet.

Någon som har förslag?

EDIT: Kan även lägga in att min dator i övrigt består av Samsung 830 SSD, ett par hdd i olika storlek, Corsair VX550W, i5 750 samt AMD HD7970.

EDIT2: Värt att nämna är kanske att jag alltid använder ESD-skydd så misstankar om sådana fel kan högst troligen strykas.

UPDATE: Har nu lyckats boota med 12GB RAM (7.50GB usable) genom att sätta nya stickor i A1 och A2 slottarna samt gamla i B1 och B2. Tvärtom fungerar inte. Det verkar som att så fort jag sätter ett nytt minne i B1 så lägger hela datorn ner. Har aktiverat XMP i bios samt höjt DRAM Voltage till 1.65, vilket är vad de nya minnena ska matas med. Att jag får ut lägre usable i windows är för mig ett framtida problem, just nu vill jag mest bara få datorn att ta sig till POST med 16GB installerat.

UPDATE2: En omboot efter förra updaten fungerade inte utan gav mig bara en svart skärm. Testade även DOCP (vad tusan nu det är men google rekommenderade det) och det fungerade inte heller. Sitter nu åter här med mina gamla minnen och allting rullar på hur bra som helst. Har undrat länge varför min dator är så seg in i POST och nu när jag har chassiet öppet hela tiden inser jag att minneschecken tar en sjusabla tid även med mina gamla minnen och alltid har gjort det. Börjar fundera på om det är moderkortet som kinkar helt enkelt...

Av Daz

RAM och grafikkort ska passa efter vad jag ser, processorn däremot passar inte då den är socket 1155 medans din dator har socket 1156.

Skulle nog fundera lite över ditt nätagg också innan du sätter i några nya komponenter, 250W är inte särskilt mycket och beroende på hur gammal burken är och vilket nätagg det är så kan de även prestera lite sämre med tiden.

Av Daz

Jag ifrågasätter det här med "trådlös" laddning. Telefonen är väl lik förbaskat bunden till laddningsstationen och såtillvida att nu inte den går på batteriet lär det väl fortfarande vara en kabel inblandat?

Laddar min telefon på samma ställe jämnt och har således en kabel framdragen dit, känns ju minst lika "trådlöst" i min värld.

Av Daz

Jag antar att du försökt fästa den i ATX hålen? Använder du ens bakstycket som ska sitta bakom moderkortet?

Den här tråden är gode guld!