Inlägg

Inlägg som twk har skrivit i forumet
Av twk
Skrivet av Fearnox:

Om PS5 kostar 7k och PS plus behåller sitt pris så betalar man en genomsnittkostnad på 65kr i veckan ifall man köper 3st spel för 600kr om året. Du får då också 24st spel genom PS plus varje år.

Allt kommer då vara snabbare, ha kortare responstid, mycket bättre bildkvalité, antagligen ett trevligare spelutbud(med både släppta och kommande exklusiva spel), stöd för VR M.M.

Så jag har svårt att se hur man skulle vilja sattsa på Stadia, när allt verkar vara sämre förutom hur portabelt det är.
Har du ett stort spelintresse så känns det som en självklarhet att sattsa på en PS5 istället.

Om man jämför med dagens konsoler verkar Stadia ha kortare laddtider, aldrig vänta på uppdateringar, inget lagringsutrymme att ta hänsyn till, dvs växla mellan alla spel på bara några sekunder, inga nedladdningar av spel så du kan starta ett spel direkt efter att du har köpt det.

Input lag eller liknande verkar vara likvärdig andra konsoler. Dessutom kommer Google att uppdatera hårdvaran som Stadia körs på, så Stadia idag kommer inte att ha samma prestanda som om några år. Din PS5 kommer inte att bli bättre med tiden.

Så din beskrivning att Stadia verkar sämre på allt, stämmer inte.

Av twk
Skrivet av BobbyM:

Så det enda som Stadia egentligen löser är att du slipper köpa en konsol. Då känns det ju lite underligt att de lanserar detta otroligt sent i konsol-cykeln. Typ 1 år innan nya xbox och ps skall lanseras. Då har ju redan de flesta som är intresserad av sådan gaming redan köpt sig en konsol. Hade varit betydligt smartare att fila på det ett år till och lansera samtidigt som de nya konsolerna kom ut så att man hade tvekat på att skaffa nya xbox eller ps.

Hade man däremot haft ett stort bibliotek och alla nya släpp för en fast månadskostnad så hade tjänsten däremot varit helt rätt att lansera. Men så blev det inte. Bra att man trots allt kan använda kontrollen på sin PC istället

Jag tänker tvärtom. Många som idag använder Stadia kommer inte att köpa nästa generations konsol, då Stadia är ett fullgott alternativ, så länge det kommer mer spel.

Av twk
Skrivet av ISbit:

hoppas på nyheter om den nya chromecast ultra som ryktas presenteras snart.
Kanske att Stadia blir snäppet bättre med den nya chromecasten?

Stadia fungerar grymt på nuvarande Chromecast Ultra. Har spelat säkert 250h på Stadia, i olika spel.

Med det sagt vore det nice med ny Chromecast 🙂

Av twk

Detta kanske ska presenteras ikväll:

Av twk
Skrivet av anon214822:

Sitter i styrelsen på en BRF. Vi har Telia fiber som bredband. I samband med anläggandet av p-platser behöver vi förlänga den fiberkabel med en halvmeter. Skarven kommer att vara inomhus.

Killen som skall göra jobbet uppskattar det till en halvtimma-timma, i värsta fall två timmar (om han måste dra om kabeln till routern).

Telia frågar nu om vi accepterar en faktura på 25 000 kr + moms.

Är detta ett rimligt pris?

Det första du kan göra är att be att de specificerar vad som är kostnad för material och vad som är arbete.

Av twk

Jag har provat med Plex och det funkar bra! Det finns app till min Samsung TV, lär finnas till din med.

När jag ska visa en film slår jag på datorn, startar Plex på datorn, sedan startar jag Plexappen på TVn och väljer film med fjärrkontrollen.

Av twk
Skrivet av Vince_G:

Jobbar du inte på jobbet?!

Jag jämförde med han som hade 25% när han kom till jobbet, då skrev jag att jag har mer än 25% när jag lämnar jobbet.

En vanlig dag har jag säkert runt 70% batteri kvar när jag går från jobbet. Jag klarar mig två dygn utan att ladda, men jag brukar ladda varje natt. Har en Xiaomi Redmi Note 7.

Av twk
Skrivet av glemmy:

Jag har sedan jag köpte telefonen försökt hålla den mellan 20 och 80% laddning för att spara på batteriet.

Det kanske låter jobbigt, men jag har en rutin som är enkel att följa. När jag kommer till jobbet på morgonen har telefonen runt 25% kvar, så då laddar jag den via usb-kabeln i laptopen, i ett par timmar eller vad det kan ta. Drar ur den när den är runt 80%.

På helger eller kvällar efter mycket användning åker den i snabbladdaren en kvart eller så.

Batteriet känns faktiskt som nytt, 1,5 år senare.

Har du använt 75% av batteriet innan du kommer till jobbet?! Vilken telefon har du?

Själv har jag mer än 25% när jag kommer hem från jobbet

Av twk
Skrivet av Dashio:

Oj förlåt, haha insåg att jag var väldigt sparsam med info.

Jag äger inte första utan det är mina föräldrar som äger objekt 1. Tanken är att de pantsätter en del av sitt hus för att bidra med kontantinsatsen för mitt hus. Jag kommer självklart att betala ränta och amortering som de står för

Det ska inte vara något problem, så länge de har den möjligheten!

Av twk
Skrivet av _F1GHT3R_:

Finns sådant ja men frågan är om det är värt investeringen för de lär kosta mycket.
Mina 10.5kw kostade 120K utan bidraget på 20% som kommer snart.
Beräkningarna är att betala tillbaka investeringen inom 8 år men bryr mig inte om det skulle ta 10år då dessa paneler har 25 års garanti på linear performance guarantee1 och 15 års produktgaranti.
De flesta som sätter solpaneler gör det för att tjäna på det i längden och inte för miljön.

Inom 8 år, det låter helt otroligt!

Jag kan inte mycket om solpaneler på taket, men det jag har hört är att "det betalar sig på knappt 20 år". Det kan dock ha varit många år sedan den siffran satte sig på minnet hos mig 🙂

Av twk
Skrivet av Dashio:

Om det finns pantbrev för objekt 1 på 4 miljoner, får man pantsätta objekt 1 för att lägga in kontantinsats för objekt 2?

Väldigt sparsamt med information. Äger du första fastigheten? Hur mycket lån har du på den? Har du råd att äga båda objekten?

Av twk

Släpp det!

Just nu känns det lite som att maila med någon som skickar Nigeriabrev 😀

Av twk
Skrivet av Random-person:

Men skulle bostadsrättsföreningen godkänna att någon med 0% ägarskap bor i lägenheten i åratal?

Du har helt rätt att barn såklart komplicerar ytterligare - rätt-ska-vara-rätt-tänket kommer nog erroderas över tiden. Sen vet jag inte riktigt det där med att ungarna ska få allt... jag hoppas inte att jag tappar mitt skarpa ogillande för att det finns folk med rika föräldrar som får allt serverat för sig bara för att jag får barn som (till slut?) har rika föräldrar. Mina barn lär inte vara de som är mest behövande av min och min partners pengar. (Sen är ju inte jag och min partner heller de som är i mest behov av våra pengar... men helt konsekvent kan man ju inte vara hela tiden )

Nja, så enkelt är det ju inte. Har ena jobb och den andra inte så är det ju nödvändigt att ena parten betalar allt. Och då våra jobb inte lär ha samma lön (under de närmaste 5-10 åren åtminstone) så blir det till att den person som har högre lön betalar mer.

Angående första frågan: du får självklart ha en partner som bor hos dig utan att vara delägare i bostadsrätten.

Som jag tog upp tidigare tycker jag att det är eftersträvansvärt att båda i förhållandet äger lika mycket, eller ungefär lika mycket, av bostaden. Annars blir det som att ni flyttar till din lägenhet, inte till er gemensamma lägenhet.

Av twk
Skrivet av Random-person:

Jag förstår inte riktigt. Menar du såhär: lånet är 100% på mig, men ägandet är 50-50, med skuldbrev som innebär att vid försäljning ska först skuldbrevet lösas ut innan resterande pengar betalas ut till oss? Satt så att vid försäljning (antag säljpris=köppris) får vi tillbaka det vi stoppat in?

50-50-ägande plus skuldbrev (med "pengar går till mig") är identiskt med att jag äger 100% med ett skuldbrev för kontantinsatsen givet säljvärde=köpvärde, men då säljvärde!=köpvärde delar vi lika på vinsten/förlusten istället för att jag tar allt i båda riktningar, right? Det låter rimligt. Vi delar risken men inte totala summan pengar mellan oss.

Vi är i högsta grad jämlikar, men vid en split tycker vi båda att det hade varit jättekonstigt om den ena personen gick iväg med mycket mer pengar än den andra. Förstår inte alls hur folk kan tycka något annat. Vi vill leva jämställt, med samma villkor för båda parterna, inte efterapa något gammaldags korrektionssystem som är till för att slippa skicka kvinnan i förhållandet till fattighemmet...

Som jag snuddade vid tidigare så har hennes föräldrar bråkat i över 20 år om ekonomin efter att de skiljde sig i slutet av 90-talet, mycket pga. djupt sammansvetsad ekonomi och oklara regler. Vi vill båda verkligen inte hamna i samma situation!

Det bästa är att prata med en jurist så att allt blir rätt. Det går att göra så att båda äger 50% men att en står på lånet, och att det ändå delas rättvist vid eventuell separation. Lite mer info här: https://juridiktillalla.se/fraga/2019-01-18-kopa-hus-tillsamm...

Av twk
Skrivet av Random-person:

Det där tycker jag låter som en bra lösning!

Dvs.

* Hon skickar över sin del av kontantinsatsen till mig
* Jag köper lägenheten och är 100% ägare och tar 100% av lånet
* Vi skriver ett skuldebrev om att jag är skyldig henne kontantinsatspengarna (så vid separation köper jag ut hennes del över en period av några månader, jag klarar av att betala månadskostnaden för bostaden själv utan större problem)
* Så fort hon fått ett jobb (och därmed kan börja låna pengar) så flyttar vi om ägandeskapet och lånet, så att vid en separation och försäljning skulle vi efter avbetalning avbetalning av våra lån få tillbaka kontantinsatsen. Den här låneflytten kvitterar även ut skuldebrevet.
* Vi skriver ett samboavtal där min flickvän frånsäger sig att ta halva lägenheten vid separation (lösören inte inräknade, de splittar vi på jämt som lagen säger).
* Över tiden så amorterar vi 50/50. Avgift och ränta betalar vi så att totala bostadskostnaden blir proportioneligt mot inkomst (fast lite övervikt mot den med högst inkomst - vi vill utjämna lite så vi kan ha en mer jämlik livsstil).

Jag är helt på att många tycker vi är bajsnödiga men de rättsstrider min flickväns föräldrar varit med om vill ingen av oss återupprepa! Hellre några dagars bajsnödighet än potentiellt decennier av ekonomiskt bråk.

Jag föredrar @Aktsu första förslag, dvs att ni äger halva vardera och hon skriver skuldebrev till dig.

Det är bra att vara förutseende och planera för det värsta och jag vet inte hur ert förhållande är eller er historia. Det är inte meningen att vara okänslig eller elak. Med det sagt tycker att jag att det är märkligt att inte vilja gå in som jämlikar i en sådan affär. Om du vill att ni ska leva tillsammans, bo tillsammans, skapa ett hem tillsammans som båda trivs i, känner ansvar för etc så skulle jag rekommendera att ni försöker att lösa det så att erat ägande blir jämlikt. Till exempel med ett skuldebrev eller att hon lånar pengarna till halva kontantinsatsen privat.

EDIT: ändrade första delen av inlägget då jag läste slarvigt först.

Av twk

Jag skippade KNX pga kostnaden och att det verkar vara ett inlåst system. Ett alternativ är att be elektriker dra nolla till alla strömbrytare och även sätta större dosor bakom strömbrytarna, "pungdosor" verkar de kallas. Då är det förberett för att sätta smarta puckar bakom strömbrytarna. Du kan få styra lamporna med app, automatisera dem samt använda vanliga strömbrytaren. Puckarna kostar typ mellan 200-500 kr och kan integreras i alla möjliga system.

En sak som jag skulle gjort är att dra all fasadbelysning till en punkt, en strömbrytare om du inte kör tex KNX.

Själv har jag har 7 st fasadlampor med tillhörande strömbrytare som är utspridda i huset och garaget. Jobbigt att springa runt och tända och släcka morgon och kväll. Själv har jag löst det med smarta puckar bakom varje brytare så det styr sig självt numera, men hade jag dragit det till en brytare hade det räckt med en puck istället för 7.

När jag tagit upp det: kolla i förväg vart ni vill ha fasadbelysning och se till att det dras fram till det direkt. Det är så fult att dra kabel utanpå fasaden på ett helt nytt hus. Har många grannar som gjort det.

Jag har dragit nätverk till vinden och riggat en AP där, funkar riktigt bra. Ett annat tips är att dra nätverk/tomrör till garage eller förråd, ifall du i framtiden tex vill ha en server eller NAS där.

Ett annat tips: sätt många uttag utomhus som kan styras med strömbrytare inomhus. Smidigt att ha!

Av twk
Skrivet av DavidtheDoom:

Låter som att göra en höna av en fjäder?

Testet kan visa antikroppar men antikroppar är inte samma sak som immunitet.
Alltså kan inte testet visa huruvida man är immun eller ej.

Vidare:
Det finns inga bevis på att tillfrisknade är immuna. (men det sägs inget om att motsatsen gäller?)

Fråga:
Finns det några virussjukdomar man inte blir immun mot efter tillfrisknande och T-celler och antikroppar finns?
Finns det några cononavirus (inte SARS-CoV-2) som man inte blir immun mot efter tillfrisknande?

Tldr:
Artikel från Aftonbladet som bara spär på spekulation och är lätt att tolka till "DET ÄR SVART, ALLT ÄR SLUT, VI KOMMER ALLA DÖ!".

Jag funderade på precis samma sak när jag läste om WHO. Det låter märkligt om ingen immunitet finns om du har smittats, blivit frisk och har antikroppar i blodet.

Av twk
Skrivet av malbeat:

Var tvungen att prova stadia nu iom 2 gratismånader. Körde bara på pcn i Chrome men fasen va bra det fungerade! Tyvärr kunde bildkvalitén va bättre men imponerande hur bra det flöt på. Hoppas på större utbud, högre kvalka och bra priser på spelen framöver.

Med ett tillägg i Chrome ska det gå att forcera 4K bildström, även om skärmen har lägre upplösning. Det ska ge bättre bild. Tror tillägget heter Stadia plus.

Av twk
Skrivet av nickhe:

Det är typ standard pris för dessa, jag köpte min på black friday för 799kr...

Denna högtalare verkar det alltid vara rea på. Med det sagt är 999 kr ett bra pris, tycker jag!

Av twk
Skrivet av Badmondy:

Hej, har bekymmer att köpa spel från stadia. Prenumerera är inga problem. Satt med support i 2h timmar igår och de kan inte hitta felet.

Blev dirigerad till google pay som inte såg något fel med mina kort.

Testat paypal samt ett annat kort. Inget funkade.... tredje alternativet är google play presentkort, men detta är såklart inte möjligt att införskaffa/aktivera i sverige.

Finns det någon vänlig själ som kan köpa red dead redemtion åt mig ? Betaöar såklart men inget av mina kort eller paypal vill funka. De hittar inte felet.

Alternativt om någon har en lösning på mitt bekymmer

Vet inte vad felet kan vara. Prova med någon annans kört, typ familjemedlems.