Inlägg

Inlägg som Fatmajk har skrivit i forumet
Av Fatmajk

Lol det kommer aldrig Sony och Nintendo gå med på

Av Fatmajk

2st 27" för jobb är ultimata för mig. Ja ok, jag använder den lilla skärmen på laptopen också som en tredje skärm.

Av Fatmajk
Skrivet av Gender Bender:

Det jag hör är billigare att tillverka, dyrare att köpa. Blir nog inget PS för mig denna generation om Sony ska ha såna hutlösa priser för medioker hårdvara. PS5 Pro kommer väl kosta 9990 kr, till skillnad från PS4 Pro som fick samma pris som originalet, 3990 kr.

Vet inte om jag håller med om att 6000 kr vid PS5 release är "hutlöst" för en så pass kompetent maskin.
Däremot verkar slim-varianten rätt överprisad ja.

Av Fatmajk
Citat:

Playstation 5 Slim är en krympt version av redan existerande Playstation 5 och på menyn står bland annat lägre vikt, åtstramade yttermått och möjlighet att köpa till extern skivläsare.

Amen ..... va?! Typ ingen skillnad alls ju...och dyrare än original? Kollar man på bilden i artikeln så ser den likadan ut som Digital Edition. Fattar ingenting.

Av Fatmajk

Om AI:n skulle bli för kaxig är det väl bara att dra ut strömkabeln. Det är fortfarande en dator eller datakod som körs i en digital värld...ingen uppvaknad dinosaurie ute i skogen.

Av Fatmajk

Blir spännande att höra om detta "genombrott" om det verkligen stämmer. Är speciellt intresserad av att höra hur det kan hota mänskligheten.

Av Fatmajk
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Angående krigsplacering. Så misstänker jag att de som jobbar med IT-säkerhetsfrågor mer sannolikt kommer få utreseförbud vid konflikter, snarare än att bli placerad allra längst ut i fronten.
Så jag tycker inte man ska oroa sig för detta.

Löner så är det inte alltid allt och arbetet är en stor del av ens liv.

Skrivet av nidas:

Det betyder snarare att de ska utföra sin ordinarie tjänster vid sin ”arbetsplats” vart den nu råkar befinna sig i ofred

Precis så. Om det blir krig i vårt land kommer man att som IT nisse bli krigsplacerad o sen förväntas det av dig att du ska fortsätta samla in information om du nu jobbar för MUST. Varför skulle de kasta ut kompetent IT personal ut till fronten?

Av Fatmajk
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Första säkerhetsrisken med Chat GDT, de kräver man verifierar sig med ens telefonnummer för att använda tjänsten.

Skrivet av cyklonen:

Ja, jag använder aldrig tjänster som kräver mitt mobilnummer. Vansinnigt korkat!

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Instämmer. Det är en sak om man ska handla en dator från en butik och de vill ha ens mobilnummer för att smsa en kod, som man skriver tillbaka för bekräftelse. Jag förstår då syftet och kan gå med på detta.
När det gäller Chat GDP så varför i h-lskotta ska de ha ens telefonnummer? Det känns att de begär uppgifter de inte behöver och då kanske samtidigt inte är så noggranna med hur de hanterar dessa.

Appar såsom über, foodora, Lime har ju alla det? Har ni aldrig använt någon av dessa appar?

Av Fatmajk
Av Fatmajk
Skrivet av Ozzed:

Härligt. Bara vänta i 30 år på
PC-versionen då.

Hoppas verkligen det stämmer med fler karaktärer. Det var väldigt roligt med femman.

skaffa en konsol så slipper du vänta

Av Fatmajk

Jag som hänger så mycket på fejjan, take my money!!

Av Fatmajk

Plötsligt händer det!

Av Fatmajk

Gräsklippare
Tvättmaskin och torktumlare (Kombi)
Köksfläkt
Smarta uttag för utomhusbruk
Smarta lampor
Mill's WiFi element Gen3
Kallingar

Har en del på köplistan ändå! Ska köpa allt oavsett så blir ypperligt tillfälle för att förhoppningsvis göra några bra köp.

Av Fatmajk
Skrivet av katsuaki93:

Ikeas grejer är ju prisvärda o enkla.

Får hålla med till 100%. Tycker de är väldigt konkurrensmässiga. Deras lampor och dimmers är guld. Hubben har jag inte använt själv men har satt ihop allt utan hubb direkt med HA på en RPi3, utan problem! Rekommenderar starkt.

Av Fatmajk

Har använt TP-Link's "Tapo serie" (C200) inomhus och tycker den var riktigt bra. Billig och mycket kompetent kamera, speciellt vid mörkerseende. De har en C310 kamera för utomhusbruk och tror det är deras billigaste variant. Har funderat på att köpa och testa en sån (runt 500kr).
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5673369
De har också lite mer kompetenta kameror under 1000-lappen. Kolla på deras hemsida och jämföra funktioner och vad du behöver.
https://www.tapo.com/en/product/smart-camera/
Exempelvis deras C500 kamera (jag länkar till Netonnet då de har flera recensioner på produkten du kan läsa, även Kjell & Company har många recensioner att läsa med höga betyg): https://www.netonnet.se/art/hem-fritid/smarta-hem/overvakning...

Tapo kamerorna ska vara kompatibla med Google Home/Assistant vad jag sett. Jag använde deras app också vill jag tillägga och tycker den är riktigt bra! Rekommenderar starkt Tapo för deras relativt billiga peng. Men som sagt, har inte testat för utomhusbruk ännu. Kanske andra har erfarenhet här på SweC av just Tapo utomhus kameror?

Av Fatmajk
Skrivet av m4gnify:

Alltid smör (mest Bregott).

Japp! Antingen Bregott eller "ritkigt" smör. Matgarin o andra hälso-varianter funkar inte för mig.

I vissa fall så kan smöret på mackan bli överflödigt, t.ex om man man dricker vin o desertar med bröd. Då är smör förbjudet. Men på frukost-mackan är det smör som gäller!

Av Fatmajk

Saknar möjligheten att välja flera val. Jag klr alltid Postnord, Budbee eller instabox som första val. Tycker de funkar riktigt bra allihop. Men även DHL är ok många gånger

Av Fatmajk

Chrome. Utan tvekan.

Av Fatmajk
Av Fatmajk
Skrivet av phanto:

Jag kör pricerunner... är det nån väsentlig skillnad på dessa tjänster?

Prisjakt är bättre, den saken e säker. Man får bättre överblick tycker jag.