Inlägg

Inlägg som KungFredda har skrivit i forumet
Av KungFredda

Jag tänker lite som så att det är förvuxna sjuåringar. När jag var i den åldern så tyckte ja det var askoolt att ha smatterband på min BMX och cykla runt med. Jag hade en plastbit tejpad mot ekrarna bak, de ännu koolare kidsen hade nån sorts metallbit för ännu högre ljud. Förstår dock inte vad det var som var så jäkla fascinerande med smattrandet/oljudet.

Nu, däremot, så är det precis raka motsatt, mina fordon ska inte höras alls förrän jag vill att de ska höras.

Man kan väl bara drömma sig in i en framtid där fossilbilar inte säljs längre och de som fortfarande finns kvar endast tas fram varma och soliga sommardagar.

Av KungFredda

#ShikakuOfTheDay #HARD230709
⏱️ 00:04:43
https://shikakuofthe.day

Herrejösses vilket tillfredsställande spel

Av KungFredda

Som en chef!

Av KungFredda

Produkt: Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0 SSD 4000G M.2 2280 - SNV2S/4000G
Länk: https://www.amazon.se/Kingston-NVMe-PCIe-4000G-2280/dp/B0BZMK...
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=10408335
Pris: 2290 kr

Av KungFredda
Skrivet av Gilgamesh:

Det blev en 77C3 för mig, ingen direkt uppgradering från 77C2 men fick den såld för samma peng, hoppas på att C4 får MLA nästa år så blir det ett byte.

Jag beställde också en 77C3 igår, uppgradering från en 55" Slamsug. Lite tråkigt att den inte har MLA, men jag tror jag kommer bli mer nöjd än jag är med Slamsugen

Av KungFredda
Nytt bud: 2 300 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av KungFredda

"Jag säger inte att det var bättre förr, men det är sämre nu!"

Av KungFredda

Jag har precis uppgraderat min filserver så gamla grejerna står just nu och väntar på bättre tider:
ASrock H170M-ITX https://www.asrock.com/mb/Intel/H170M-ITXDL/
Intel i5, osäker exakt vilken modell
Noctua NH-L12 kylare
16G DDR4 ram
Originalkartonger till allt finns, om det är av intresse.
Har för mig att jag har varit på och deliddat CPU, samt bytt pastan mot flytande metall. Men vill inte riktigt ta bort cpu för att titta efter.

Av KungFredda
Nytt bud: 3 400 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av KungFredda

Som en chef!

Av KungFredda

Saknade alternativet "Jag har inga streamingtjänster".

Av KungFredda

Vilka lurar köpte du som förpassade dessa till dammsamlare?

Av KungFredda

Intressant tråd, inte pga alla parfymer det talas om utan mer för skälen till att använda parfym. Använder ni samma parfym till vardags, som på jobb som när ni ska ut på kvällen?

Själv så är jag väldigt känslig mot starka dofter så nån ½h med en person som använt parfym så är man förstörd för resten av dagen med bankande huvudvärk.

Av KungFredda

Annars tror jag du nog får använda dig av både substitute och left/right/mid. Ett förslag jag kastade ihop:
=RIGHT(SUBSTITUTE(F6;"-";"");6) där F6 är cellen med värdet i.

Av KungFredda

ASRock har också en bunt kort som är nya sen jag tittade in där sist: https://www.asrock.com/mb/index.asp#AM5
Fast detta kanske är gamla nyheter?

Av KungFredda
Skrivet av Svantesson666:

Ville ha en riktigt bra laddare till min mobil som samtidigt klarar allt annat som går på USB så köpte denna från Baseus (mitt favoritmärke när det kommer till kablar). Köpte två stycken, direkt från tillverkaren, för strax över 500 kr styck. Känns som om de är kvalité rakt igenom precis som deras kablar.
https://i.imgur.com/3bFqh7H.jpg
https://i.imgur.com/R4xXuon.jpg

Jag verkar ha lite samma böjelser som dig, men tyvärr så har jag precis bytt ut/inhandlat sista laddaren av märke Anker. Hur står sig dessa Baseus mot Anker?

Av KungFredda

Jag personligen hade nog helt skippat Clas-Kjell-grejerna och istället knallat in på HiFi Klubben och talat med dem. De har, eller hade iaf, en riktigt bra returpolicy så du kan testa grejerna hemma i flera veckor så att det funkar som du vill. Om de inte funkar så är det bara lämna tillbaka och få pengarna tillbaka.
Om det visar sig att Denons variant inte fungerar så har du ju iaf inte kastat pengarna i sjön.

Sist jag hade en switch så var den av märket Audio Authority, stabil kvalite. Däremot så var det nog bara en komponent/audio-switch så inte riktigt samma sak.

Av KungFredda
Skrivet av fragande:

Visst är den? Jo jag valde mellan denna och en Wizard C2 Pro Nichia men gick på Zebran då den verkar hålla lite högre kvalitet och har bättre finish. Lättare också och har inget behov av inbyggd laddning, magnet m.m.

Går jag och stirrar ner i asfalten eller kollar på en plan vägg så stör det lite men i skogen märks det knappt. Man är ju alltid lite kinkig med nya prylar Kommer nog åka på lite mjölkig fönsterfilm (D-C-Fix) som jag sett tipsas om på diverse forum.

HL02:an har en spännande LED, det är nog bra bang-for-the-buck. Convoy H1 är nog ett annat grymt budgetalternativ och går att få med Nichia 519A bl.a. Eller Skilhunt H04 RC med LH351D för ett par hundringar till .. men nog med nörderi nu

Bara och bara 1200lm är bra mycket, men det handlar ju nästan alltid om peak value som anges (om värdena ens stämmer). Det intressanta är ju vilka nivåer lampan kan hålla över tid IMO. Runt 1000lm sustained utomhus i lagom temperatur är nog ungefär vad som är fysiskt möjligt med dagens effektivitet i en 18650-lampa tror jag, sen blir det väldigt svårt att hantera värmen.

Lumonite:n ser ut att vara tillverkad av Armytek då den är misstänkt likt Wizard. Finns några nätbutiker i Sverige som säljer Armytek. Zebra:n köpte jag från Nkon. För "Kina"-lamporna är det väl mest Aliexpress som gäller, Banggood har en del men sällan i lager numera.

Lumonite ser onekligen väldigt lik ut Armyteks varianter. Oinsatt som jag är så har jag hela tiden trott att Lumonite var originalet iom att de talar om att den utvecklats i Finland. Fast det säger ju egentligen inte så mycket om var den egentligen har utformats första gången.
Köpte den på valostore och de testar alla (eller ja, många iaf) lampor på både ljusflöde och brinntid. Se gärna grafen ljusflöde/brinntid på produktsidan för Compass R: https://www.valostore.se/sv/produkt/lumonite_compass_r

Av KungFredda
Skrivet av Bakgrund:

Fin lampa! Beställde själv nyligen en vinklad lampa med huvudband, Astrolux HL02, då budgeten inte räckte till Zebralight/Armytek, får se när den dyker upp. Synd att du inte vann tint-lotteriet den här gången, men man vänjer sig nog vid det.

Jag har varit supernöjd med min Lumonite Compass R och den går ju bara upp i ~1200lm. Lamporna ni talar om verkar mer intressanta, för det finns väl egentligen ingen gräns för hur mycket ljus man behöver när det är mörkt.
Var köper ni dessa lampor?

Av KungFredda

Som en chef!