Inlägg

Inlägg som sexlaxar har skrivit i forumet
Av sexlaxar

Samsung s4 - Ljudet försvinner?

Hejsan

Ljudet på min s4a försvinner då och då. Alltså högtalarljudet. Ingenting hörs ifrån dem. Inte musik, ringsingnaler, messingnaler, väckarklockan.
Försvov mig pgr. av detta 1 morgon och då var jag tvungen att köpa en gammal hederlig väckarklocka...
När ljudet i högtalarn försvinner så funkar dock hörlursljudet som vanligt.

Ljudet är borta ungefär 1-2 dygn och sedan kommer det tillbaka helt plötsligt. Det händer kanske 1 gång i veckan.

Funkar inte att starta om telefonen.
Kan jag göra ngt åt detta?

Av sexlaxar

frågor ang. webbutveckling som arbete

Hej
Om man har en universitetutbildning inom webbutveckling, finns det möjlighet att på något sätt börja arbeta med systemutveckling/programmering efter något år i branchen eller till och med som sitt första arbete?

Undrar även om nyexade webbutvecklare är eftertraktade i arbetsträsket nu och några år framåt.
Vad brukar ingångslön i sthlm hamna på för nyexade webbutvecklare och är det möjligt att klättra på lönestegen? Vad för lön kan man ha efter något/några år?

Av sexlaxar
Skrivet av mini-z1994:

kan vara så att din nyare mobil drar mer ström än vad laddaren orkar med så den bryter strömmen.

Testa om samma sak händer när du laddar den via en usb port på datorn.
Händer det samma sak där så får du testa att byta kabel till en annan också blir det fortfarande likadant så får du nog göra en fabriksåterställning på telefonen (Spara allt viktigt du behöver spara på datorn först samt låt telefonen synka in kontakter osv som den brukar när du ligger ansluten på wifi eller).

Det funkade via datorn. Tack för hjälpen

Av sexlaxar

s4a kan endast ladda när skärmen är på?

Om jag laddar s4an när jag håller på med mobilen(när skärmen är påslagen hela tiden) så laddar den utan problem, batteriikonen med en blixt i är där hela tiden.
släcker jag ner skärmen så lyser dioden röd men efter typ 3 sekunder så tänds skärmen automatiskt och då är blixten i batteriikonen ej där men 1 sek efter att skärmen blivit påslagen så börjar den ladda igen (blixten på batteriikonen kmr tbx) och då släcks skärmen efter ytterligare någon sekund men sedan så tänds skärmen igen och samma sak sker om och om igen.
Vad är felet?

Det är inget fel på laddaren för den funkar på min gamla s3a utan problem.

har startat om telefonen osv. men de hjälpte ej

Av sexlaxar

Tack så mycket!

Av sexlaxar

kommer man nånstans på 500-1000kr?

Av sexlaxar
Skrivet av Hieronymus Bosch:

Jag tänkte att du kunde ha en mojäng i hemmet som kan spela Spotify (och andra musiktjänster, kanske till och med YouTube) samt musik som finns lagrad lokalt i mojängen eller i nätverket.* Om alla musiktjänster och alla musikfiler finns tillgängliga i hemmet faller behovet av att kunna spela upp från mobilen bort litegrann (och man slipper störas under musiklyssning om någon skulle ringa/messa). Om mobilen är ditt huvudsakliga lagringsställe för musik gäller det motsatta; då kanske bara stöd för streaming från mobilen behövs.

Hur ser viljan/möjligheterna att köpa begagnat ut?

* Jag förutsätter att du kommer att ha ett litet trådlöst nätverk, i alla fall. Kanske en router/accesspunkt med möjlighet att ansluta och dela ut en USB-disk.

när du säger det så behöver jag inte streama det från mobilen, tänket helt fel. Använder mestadels spotify (och youtube). Spotify på PCn kan man ju fjärrstyra från mobilen om jag nu skulle vilja det.

Så..jag behöver egentligen endast ha TVn och laptopen+stationära kopplade till högtalarna...Och vinylspealren men det är något jag köper till i efterhand..

Jag kmr ha en vanlig helig router från ISPn. är inte så haj på såntdär dock.

men vill fortfarande välja vilken/vilka högtalare jag vill ska vara på. Om jag tex kollar film så vill jag ju inte att ljudet ska komma ifrån högtalarna i köket.
Kommer jag vara tvungen att stänga av/på manuellt på baksidan av högtalarna?

EDIT:
Skulle kunna köpa begangnat men helst inte

Av sexlaxar
Skrivet av Miney:

Om laptopen har 3,5mm-jack så kan du köpa adaptern jag nämnde tidigare + denna
http://www.ebay.co.uk/itm/3M-3-5mm-Plug-Jack-to-2-RCA-Male-St...
Detta är dock förutsatt att TVn skulle ha RCA, men det brukar väl de flesta TVar ha?

3.5mm är väl standard mick/hörlur ingång?

TVn har RCA. tack så jättemycket då är det löst!

Ang adaptern. finns det möjlighet med en splitt så att jag kan ha både laptopen och stationära ansluten? (inte samtidigt men kanske blir lite jobbigt att hålla på bakom burken varje gång jag vill skjuta upp laptopen på tvn, eller bör jag inte komplicera till saker och ist byta kablaran till datorn jag vill använda). har nämligen (och vill ha) filmer och sådant på laptopen men ända gången jag troligvis kommer skjuta upp laptopen är när jag kollar på filmer och dyl vilket dock är väldigt ofta.

Av sexlaxar
Skrivet av Miney:

Om TVn har VGA-ingång så skulle en sådan här adapter fungera
http://www.ebay.co.uk/itm/HDMI-Male-to-VGA-RGB-Female-HDMI-to...
Tänk på att med denna adapter får du inte ljud med till TVn, om detta är viktigt.

Ljud är viktigt :/

Av sexlaxar

´

Skrivet av ksw:

*Flytta hemifrån, ska bli student, söker musikanläggning.

alltså, du är medveten om att du kommer bli fullständigt hatad av dina korridorspolare om du väljer en anläggning större än säg en boomblaster/blockrocker?

inte för att det hör hit. men ska inte bo i korridor.

Skrivet av Hieronymus Bosch:

Tack för en bra beskrivning av vad du vill uppnå!
Är "hela lägenheten" fler än två rum? Går det att på ett acceptabelt sätt dra sladdar för ett extra högtalarpar från två eller färre platser?
Det verkar som om möjlighet att spela ljud från olika källor samtidigt i olika delar av lägenheten inte är ett krav?
Finns det några andra källor (skivspelare, TV) du vill ansluta?
Är det ett krav att både kunna strömma musik från mobilen och använda mobilen för att styra en annan musikspelare?

Lägenheten kommer max vara 3 rum alltså kök vardagrum sovrum. Minst 2 rum.
Undviker helst sladdar men kommer kunna dra sladdar iaf till 2 högtalarpar.
Precis behöver inte kunna spela upp från flera källor samtidigt.
Vill ha TVn och datorn anslutna. Skulle vara trevligt om man även kunde ansluta en vinylspelare men antar att det kostar för mycket för mig.

vad menar du med "Är det ett krav att både kunna strömma musik från mobilen och använda mobilen för att styra en annan musikspelare?" Vill trådlöst kunna streama musik ifrån mobilen till högtalarna samtidigt som jag använder mobilen till annat obv.

Av sexlaxar

Jag har inte tillgång till TVn just nu men jag är nästan hundra på att den har antingen DVi eller VGA

Av sexlaxar

HDMI till USB?

Vet ej vart jag ska posta detta.

Vill skjuta upp laptopskärmen på en TV som inte har hdmi.
laptopens portar:

HDMI
USB 3.0
RJ-45

Hur kan jag lösa detta?

Av sexlaxar

Musikanläggning?

hej
Ska flytta hemifrån till hösten för att plugga. Börjar kolla lite på billiga musikanläggningar som skulle passa mig.

Först och främst söker jag något så billigt som möjligt men det är viktigt att det är relativt bra ljud på högtalarna och att man kan ha relativt hög volym och att basen hänger med.

Det skulle vara väldigt skönt om jag sklle kunna styra högtalarnas musik från mobilen trådlöst och självklart från datorn också. Vill tex. kunna spela upp ifrån spotify ifrån mobilen och kanske ifrån youtube osv.

Det ultimata skulle vara om jag även skulle kunna ha musik i hela lägenheten. alltså typ en/två hötgatalre i varje rum som spelar samma låt i alla. men då skulle det bli jobbigt om jag vill att det ska spelas i endast vardagsrummet men inget annat rum. En lösning på det skulle vara bra!

pris? Så lågt som möjligt! Handlar det om stora summar så får jag skippa detta

Av sexlaxar

C kurs . Spel?

Hej. Jag kommer gå en kurs inom C programmering, "grunder" nu till våren. Jag undrar om någon känner till hur mycket man lär sig och hur duktig man hinner bli under en programmeringskurs.
Jag är har nämligen länge varit sugen på att göra ett webbbaserat 2D multiplayerspel med massa roliga funktioner vararv mycket kommunikation mellan användarna. Tror ni att jag efter denna kurs(eller under) skulle klara av att skapa ett sådant spel ensam? Hur är det med sockets, databasprogrammering osv, är det svårt?
Just nu har jag ingen erfarenhet överhuvudtaget så svara gärna som om ni pratar med ett barn xD

Går det ens att göra ett webbaserat 2D multiplayer spel i endast C?

Av sexlaxar
Skrivet av Ernesto:

Det är lite förvirrande förstår jag, men så här är det:

HTML5 är ett markup-språk. Det betyder att man inte programmerar i det, utan man bestämmer bara byggstenar i en layout. - Till exempel boxen jag skriver i just nu - Funktionaliteten av boxen är programmerad av webbläsaren, i ren HTML säger man bara att här ska det vara en textbox:

<textarea></textarea>

Sen i CSS, bestämmer man hur den skall se ut:

textarea { border: 1px solid black }

JavaScript är ett script-språk - Nu programmerar vi, fast språket kan inte leva själv - man kan inte kompilera det till ett program, utan man behöver ett annat program för att tolka koden - koden körs i ett annat program, nämligen webbläsaren.

function getInternetExplorerVersion() { var version = -1; // Return value assumes failure. if (navigator.appName == 'Microsoft Internet Explorer') { var ua = navigator.userAgent; var re = new RegExp("MSIE ([0-9]{1,}[\.0-9]{0,})"); if (re.exec(ua) != null) { version = parseFloat(RegExp.$1); } } return version; }

Sen har man högnivåspråk, som C# eller Java. Dessa kompileras. C# och Java ligger på en högre nivå än C / C++, vilka jobbar närmare hårdvaran i datorn. Detta betyder givetvis att de är kraftfullare, men också potentiellt svårare att hantera - men kraft kommer ansvar som spindelmannens farbror sa.

public XRect AlignTextToRight(XRect originalBox, string text, XFont font, XGraphics gfx) { XSize strPoints = gfx.MeasureString(text, font); XRect newCoords = originalBox; newCoords.X = originalBox.Left + (originalBox.Width - strPoints.Width); return newCoords; }

Tack så mycket för förklaringen. Så man kan säga att css i spelet bestämmer ALL grafik, html5 all text och javascript alla funktioner- typ själva spelet. Har jag förstått rätt? Skulle man i detta fallet även kunna använda sig av tex PHP för att koppla till mysql?
Är det "enklare" att ge sig på html5/css/js istället för java?

Av sexlaxar

Tack för alla bra svar. Men gud så svårt att välja.

Kom att tänka på ett projekt jag velat göra sen många år tillbaka. Men det kanske mer är webbutveckling?..
Den löd en hemsida med multiplayer "sällskaps" spel. Att tex alla användare som är inne på spelet tre i rad ser varandra i en lobby där de kan chatts med varandra osv och självklart spela mot varandra och få/förlora poäng.
Med tanke på att jag kan html och css och lite php så är själva sidan ganska enkel atr göra. Men hade tänkt mig att göra spelen själv ofc.
Vilka språk skulle passa för detta? Antar att det är jätteöverkurs men skulle kunna göra en sida med endast 1 spel lixom för att utvecklas.

Av sexlaxar

Okej tack alla. Jag kanske ska vänta med c++ och ta nått/några andra språk före det då.

Antar att jag väljer mellan python, java och c#. Hjälp mig lite. Vilka områden används dom i osv?

Av sexlaxar

Tack så mycket för alla svar.

Men är det inte lite så också att om du "kan" c++ så kan/är det mycket mycket enkelt att lära sig nästintill samtliga språk?
Jag kan ha helt fel. Men det är därför jag anser att det är ganska bra att börja med, för när man väl har uppnått sina mål så blir resten enklare. Ett språk kan väl förövrigt inte vara kasst, det beror väl helt och hållet på vad man ska koda för nått?

Det är en lång bit dit och jag vet inte ens om jag kommer ta vägen som programmerare. Men jag har fått för mig att c++ är eftertraktat i arbetsmarknaden samt att lönen ligger på topp, om man nu är bra på det man gör.
Kan dock ha helt fel här också det är bara saker jag hört och läst.
Om vi kollar på lite enklare språk då, vilka är och kommer i framtiden att vara eftertraktade med en relativt hög lön på arbetsmarknade .
En programmerare bör ju kunna flera spåk ofc. Men man måste ju börja någonstans.

Av sexlaxar

börja med C++

Hejsan. Jag har ca 4 lediga veckor kvar på sommarlovet och har bestämt mig för att lägga ett par timmar om dagen till något nyttigt.

Vi kikade lite på c++ i skolan förra året så jag har de absoluta grunderna. Jag kan inget annat programeringsspråk men Kan dock html samt css och har kikat smått på php.

Kan man lära sig något inom c++ på 4 veckor överhuvudtaget då jag hört att det är ett ganska svårt språk när man inte är van.

Vart och hur börjar man? Vad rekommenderar ni? Guider, forum, videos? Jag föredrar på svenska men engelska fungerar utmärkt också.

Antar att man börjar läsa källkod osv senare när man lärt sig en del.