frågor ang. webbutveckling som arbete

Permalänk
Medlem

frågor ang. webbutveckling som arbete

Hej
Om man har en universitetutbildning inom webbutveckling, finns det möjlighet att på något sätt börja arbeta med systemutveckling/programmering efter något år i branchen eller till och med som sitt första arbete?

Undrar även om nyexade webbutvecklare är eftertraktade i arbetsträsket nu och några år framåt.
Vad brukar ingångslön i sthlm hamna på för nyexade webbutvecklare och är det möjligt att klättra på lönestegen? Vad för lön kan man ha efter något/några år?

Permalänk
Medlem

Tänkte sticka in med lite kommentarer (exade förra året som datavetare).

Just för tillfället känner jag att många rekryteringsfirmor letar efter webutvecklare, specifikt inom ASP.NET. Mycket konsultjobb ligger ute just nu och det finns ganska mycket att söka (och har gjort senaste året) där många firmor försöker nå ut till nyexade.

Sen när det gäller om du kan börja arbeta med programmering efter ett år förstår jag inte riktigt om du menar att du efter ett år ska kunna programmera eller att du ska kunna ta ett jobb efter ett år, men som första jobb när du är färdig finns det absolut vissa bolag som letar nyexade, men vanligt att man får börja som trainee. Viktigt att som student gå på rekryteringsfirmor och liknande för att få in en fot. Hade många kursare som extrajobbade som juniorprogrammerare.

Om du väljer att plugga programmering bör du fokusera hårt på att sitta och nöta på egna projekt så att du utvecklar en större förståelse.

Snittet på ingångslöner för nyexade utvecklare i sthlm skulle jag nog säga i runda slängar 30.000 SEK.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define Mini MB: Asus Maximus IV GENE-Z/GEN3 CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,2GHz RAM: Corsair XMS3 HDD: 60gb OCZ Agility3 & 1TB Seagate Barracuda GPU: Sapphire Radeon HD7950 OC PSU: Corsair TX V2 650W Laptops: Asus U46SV-WX011V & Asus G53JW-SZ154V