Inlägg

Inlägg som addek83 har skrivit i forumet
Av addek83

Jag sitter med en laptop med 7970m och den funkar fantastiskt bra trots att den är ganska exakt ett år nu. Riktigt nöjd med prestandan.
Riktigt sugen på att köpa ett till 7970m å köra xfire, mest för att kräma ut lite extra kraft... Men är inte jättesugen på att betala ~3000+frakt+ev avgifter för ett extra kort.

Ingen som har en crashad dator med ett 7970m som inte används?

Av addek83

Det är bara att häva köpet enligt distansköplagen. Du har två veckor på dig från "köpet".

Av addek83

Jag vet bara att mäter man underifrån så blir den längre...

Av addek83

Tips. Kolla grafikkortstester, se vilka som ligger över 60fps på ultra, titta på prisjakt vilka som är billigast. Köp.

Skulle på rak arm rekommendera ett AMD R9 280X dock så ligger det kanske någon hundring över din budget.

Edit: någon var snabbare

Av addek83
Skrivet av KaZiSwE:

Tack för svar! Den är nu klockad till 3,4 (200x17) med Vcore 1.4V, har kört både både Prime (1h dock) och intelburntest och klarat sig. Fortfarande för hög volt? Den går ju fortfarande rätt varmt, några graders skillnad..

Varför ska datorn behöva klara extrembelastning i en timma för att kallas stabil? Det är ju som att lägga en tegelsten på gaspedalen på en bil i en timma bara för att se om den fungerar.

Testa att spela ett par timmar istället. Klarar den det så är den tillräckligt stabil för dina behov.

Av addek83
Skrivet av ShockCore:

Hej,

Kalla mig lat som inte undersöker detta själv, men jag tycker det är mer pålitligt att kolla med de kunniga medlemmarna på forumet.

Iaf... En polare påstår att färdiga steam machines kommer att kosta mindre än vad motsvarande hårdvara gör vid ett ihopplock av komponenter. Är detta något nån kan bekräfta eller avfärda? Har svårt att se hur det skulle kunna vara möjligt. Han menade att t.ex. en steam machine för 12.000;- är vad komponenterna skulle motsvara värda 14-15k. Om så är fallet så är mitt nästa datorköp givetvis en steam machine eftersom jag då sparar pengar för exakt samma prestanda.

För bra för att vara sant antar jag?

/Okunnig

Mja, i teorin skulle man ju kunna se det som ett paketpris. Försäljaren behöver inte få "full ersättning" för var å en av produkterna utan kan gå ner lite i pris på varje i och med att man köper så många. Så i teorin skulle det ju kunna bli billigare men jag är ändå mycket tveksam, prylen ska ju sättas ihop och det tar ju lite manskap osv.

Av addek83

Ska du tapetsera utsidan på Globen med dina bilder? Annars är behovet av 41 över 20 tämligen ointressant. Kvalitén på optiken och storleken på sensorn är mer relevant att jämföra.

Om du inte ska göra enorma delförstoringar vill säga

Av addek83

Spela i squads som håller ihop

Av addek83
Skrivet av anon81912:

Finns det några spel med lokal coop? Skulle vara kul att kunna lira något med sambon

Just Dance kan man spela 6 pers på, utan handkontroll...

Av addek83

Alla ni som har åsikter om design, missade ni att det är en prototyp?

Av addek83

Jag hade ett annat spel som också fick "pausteckenikonen" så spontant är det nog windows som spelar ett spratt snarare än bf4. Min gissning dock.

Av addek83
Skrivet av hoski:

Har du läst förarbetet till lagen, eftersom du är så säker på att lagstiftarens syfte med den är att det ska vara identiskt med att handla i butik?

Ja, lagen medför samma möjlighet, men det är inget som säger att den inte kan medföra fördelar gentemot butiksköpet.

Nej som jag skrev tidigare så är det så jag förstått det hela.

Men ärligt talat, varför i hela världen skulle syftet vara att man skulle få fler rättigheter? Det verkar ju synnerligen märkligt. Rimligare (i min mening) är väl att lagen syftar till att det inte ska vara någon skillnad att handla på distans eller i butik.

Ser du något annat syfte med lagen?

Av addek83

Bf4 är väl inte det ultimata benchverktyget just nu. Dice har väl tom sagt att vissa komponentkombinationer helt enkelt funkar dåligt.

Av addek83
Skrivet av OskarW90:

Finns ingen möjlighet att klämma och känna på prylarna i butiken i fråga.
Är dessutom ganska säker på att i flera fall så har butiken fallit på att man ska få testa varans grundläggande funktion! detta har man ingen möjlighet till i Butik.

Men men verkar vara typ 50% för 50% mot, får se om butiken i fråga kan göra något, annars för jag väl bita i det sura äpplet och flasha om bios och hoppas på att kortet presterar bättre. (undvikit detta då jag velat lämna tillbaka)

Åter igen, förvänta dig inte mer än vid köp i affär. Är varan av en sådan karaktär att man inte provar i butik så provar man den heller inte vid distansköp. Men detta är min tolkning av syftet med lagen.

T.ex kläder provar man i butik, då har man rätt att prova vid distans. Mobiltelefoner kan man prova i butik osv.

Köper man en bilmotor på distans har jag svårt att tro att man har rätt att testköra den lite på tomgång innan man lämnar tillbaka den.

Av addek83

Som ett tillägg så vet jag inte många affärer som skulle tillåta att man tog några av deras komponenter å matade in i sitt eget medhavda chassi för att testa hur bra det funkar

Men vad vet jag, kanske finns sådana företag.

Åter igen, du ska få SAMMA möjlighet som du haft i en butik, varken mer eller mindre.

Av addek83

290korten är väl till skillnad från övriga grafikkort gjorda så att de pressar ut så mycket kräm de kan ur kortet vid 95 grader. Hur mycket kräm detta är beror väl på fläkthastighet, ventilering mm. Att gnälla på att kortet är 95grader är med andra ord väldigt konstigt. Hur det däremot presterar vid 95grader är en annan femma. Måndagsexemplar eller dålig ventilation är min gissning

Av addek83

Vid ev domstol motsv.. så ser dom ju ofta till syftet med lagen. Syftet med distansköpslagen är som jag förstått det att man ska kunna kontrollera sin vara lika mycket som man hade kunnat om man köpt den i butik, varken mer eller mindre. Har man då hämtat ut varan i en butik så har man ju rimligtvis även haft möjlighet att kontrollera varan på samma sätt som om den handlades på plats. Syftet med lagen är ju på intet sätt att man ska få en extra göttetestperiod, utan att man ska få SAMMA möjlighet att kontrollera som om man handlat i affär.

Av addek83
Skrivet av Gubbkroppen:

ni som beställt från MS italien .

Är det samma strömkontakter som våra svenska ? eller måste man ha en adapter? Vet att italien kör med 2st olika kontakter.

Adapter behövs aldrig, möjligtvis en annan sladd, men det är den klassiska "dator-till-väggen" sladden och sådana har i alla fall jag ett överskott av.

Av addek83

Jag försökte mig på något liknande med min b593 men det slutade med att jag gav upp :/ säg gärna till om du får löst det!

Av addek83
Skrivet av etermos:

ni som lallar om betalningar etc..
hur fungerar då postförskott hos ett postombud?
jag betalar ju inte förrens jag hämtar ut det och då är det ju ingen distansköp enligt er....
ett avtal gäller ju inte bara för att man betalar.. finns ju avtal som man ingår utan transaktioner. vilket jag tror distansköplagen ska tolkas som.

//E

Posten är sannolikt inte samgrupperad med företaget du handlar av = distans