Inlägg

Inlägg som Cenorida har skrivit i forumet
Av Cenorida
Skrivet av Birdperson:

Aldrig Telia Inte ens gratis.

Kanske lite överdrivet

Av Cenorida
Skrivet av Svensktiger:

Snälla AMD och nVidia.
Spendera mer tid på att göra nästa generations grafikkort billigare, snabbare och med samma eller lägre strömförbrukning istället.
Att tävla om vem som har flest orelevanta funktioner hjälper inte konsumenterna.

Det är inte så man tjänar pengar

Av Cenorida
Skrivet av svintooo:

Ska bli,

Har en del större projekt på tomten just nu, så installationen anstår npgon vecka eller två till. Sen så 😀

Skulle också vara intressant och höra vad du tycker om Lona. Även om du inte har något att jämföra med.

Av Cenorida
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

Hej har en robotgräsklippare som nu blir ut störd av grannens HQ /(HusQvarna). Jag har en WORX L1500? Någon som vet hur man man kan lösa det här på laglig väg?

någon som testat worx off limits, där detta störs ut av grannen och lägga en magnet slinga istället?

Hur vet du att det är grannens slinga som stör?

Av Cenorida
Skrivet av tal666:

Så... Kanske... Bolagen ska tänka på detta i framtiden..
ATT bara tänka på bästa betalt kortsiktigt kan kanske straffa sig långsiktigt..

Hur tycker du att man skulle ha gjort istället? Sälja för MSRP och istället låta scalpers tjäna multum?

Av Cenorida
Skrivet av Dinkefing:

Ser inga tecken på det. Ett RTX 3070 t ex ska ligga runt 5000-kronorsklassen vid det här laget. Det är långt dit dvs grafikkorten säljs fortfarande alldeles för dyrt.

Skrivet av EntropyQ3:

Mining har "Svalnat". Inte "upphört helt".
Sedan vill naturligtvis alla i produktion, OEM, importörer, (r)etailers... hålla så höga priser som möjligt, och kommer att försöka bibehålla det höga prisläget. Om de lyckas, kommer de att göra goda vinster mot en krympande kundkrets. Om de inte lyckas, kommer de saftiga vinsterna att minska, men de kommer att ha en stabilare volym kunder.

Eftersom jag är potentiell kund i det här sammanhanget, föredrar jag det senare. Om tillverkarna/försäljarna fortsatt vill skära guld med täljkniv får de skära nån annans guld, mitt kommer att spenderas på annat håll.

Sen ska man också ha i åtanke att mining inte varit den enda anledningen till de höga priserna. Det råder fortfarande brist på halvledare, höga fraktpriser och skenande inflation för att nämna några exempel.

Av Cenorida
Skrivet av xealo:

Vete fan om jag vågar kallar mig en veteran i jämförelse mot en del andras tid här, men har varit här på sweclockers i snart 9 år nu.

Känner samma
Har dessutom nyligen fyllt 24 år, så 9 år är för mig en lång tid.

Av Cenorida
Skrivet av Elsa1999:

Wow! Tack alla ni för snabba svar. Jag beställde precis en sån "TP-Link Deco M4 Whole-Home Mesh WiFi System (3-pack)" och hoppas att den kan göra skillnaden som behövs. Ska försöka ta pris på fiber men Telia är riktigt bökiga när det kommer till att ge pris/vidarebefodra till någon som kan.

Tycker ni att jag ändå bör köpa ett nytt ADSL-modem som jag kopplar mina nya "tp-link" till? Tänker att det jag har nu kanske är dåligt pga att det är ett sådant jag fått gratis via Telia. Och i så fall vilket adsl-modem, gärna en länk

Sedan undrar jag om någon kan svara på om jag kan koppla in internetsladd/ethernetsladd till mina nya tp-link så de på nedervåningen kan ha internet/ethernet till sin tv-box?

Är det kanske lika bra att köpa två st 3 pack så 6 st sammanlagt med tanke på husets storlek?

Inga problem

  1. Att köpa ett nytt modem kommer tyvärr inte resultera i snabbare internet.

  2. Är det en Telia TV-box du har? I så fall är det IPTV och det kräver en separat linje, som måste vara frikopplad från Mesh-nätverket. Om det är en Apple TV som exempelvis kör Telia Play eller liknande så är detta inga problem.

  3. Även jag har ett väldigt stort hus med tjocka betonggolv och vi klarar oss på tre. Så tycker att du borde prova först och testa med tre enheter innan du köper fler

Om det var så att du har IPTV, så skulle du kunna köpa ett par Homeplugs. Exempelvis
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5239721
Homeplugs ger nätverk genom elnätet (bokstavligen) och borde räcka gott och väl för att leverera IPTV.

Av Cenorida
Skrivet av Elsa1999:

Hej, jag bor i ett tegelhus på 380kvm med betongväggar osv, byggt på 60-talet därför är det inte gott om något som har med el eller uppkoppling att göra. Om jag förstått rätt är vi tvungna att ha internet via Telia och i de 10 år som jag bott här har vi kört router som sitter inkopplad via telejacket på ovanvåningen, en ADSL-router. Det är en technicolour från Telia, med en grön och en grå port.

Internet har alltid varit OK på övergångens flesta rum men i princip obefintligt på nedervåningen, detta är ett problem då vi ska hyra ut nedervåningen till en släkting och hans fru. Jag hade en "tech-buddy" här från Telia som tog ett steg in i huset och sa att vi var dumma i huvudet som inte skaffade fiber, problemet med fiber är att när alla andra på gatan skaffade det så var det för dyrt och nu går det i princip inte i det området jag bor. Tech-buddyn mätte i huset och sa att med en bättre router samt någon extender så ska det kunna bli riktigt bra, sedan körde han iväg och jag stod kvar med ett tips och massor av frågor.

I min hjärna hade det bästa varit att ha en router på övervåningen (en bättre än den från Telia, technicolour) och en nätverkskabel som går via golvet ner till nedervåningen där det sitter en till bra router, mina släktingar som ska bo där är äldre och vill t.ex. koppla in tv-box via internetsladd osv, annars hade vi gärna haft trådlöst i hela huset. Nedervåningen är ju dryga 200 kvm så kan tänka mig att det behövs någon extender i något rum.

Vad tror ni, kommer detta att fungera seamless? Går det att koppla ihop allt allt allt så att det blir bra wifi i hela huset? eller ska man dela av så dom har deras internet och vi har vårat?

En annan sak att nämna är att det finns fler telejack i huset, bland annat på nedervåningen, tror ni att det går att koppla in fler routrar på samma Telia bredbandsabonnemang? I så fall slipper vi borra i golv/tak. Kan vara värt att nämna att jag testade mobilt bredband via Telia och det var riktigt kasst, fungerande mycket sämre än via telejack.

Sammanfattningsvis: Kommer min tanke att fungera?

Vad har ni för förslag på vad jag kan göra, samt förslag på någon riktigt grym ADSL-router samt en annan riktigt grym router som jag kan koppla till min ADSL-router. Kanske någon har tips på att få det riktigt seamless samt någon bra extender som fungerar till modemen. Routerna/extenders får kosta vad dom kosta vill, bara det blir bra uppkoppling för mig och släktingarna.

/ Elsa

Det enklaste du kan göra är att köpa en Mesh-router. Förslagsvis denna: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5101705

Därefter "Bryggar" du din nuvarande router. Därefter kopplar du in din nya Mesh-router till din gamla router. Läs mer här: https://www.telia.se/privat/support/info/bryggning-av-smart-w...

Kan då lova att din Wifi-täckning kommer förbättras avsevärt.

Av Cenorida

Sorgligt, du var bra. Också synd att det först är när man slutar som man faktiskt får all beröm.

Av Cenorida
Skrivet av torbjorn_75:

Inläggen i den här tråden borde kanske anonymiseras.

Då skulle vi som skäms för vår lön också kunna skriva.

Du är ju redan anonym, det är ju det som är grejen.

Av Cenorida
Skrivet av JonasT:

Ja, det känns onekligen som att de sneglat en del på Bose den här gången. Lite trist att tappa förmågan att vika ihop dem, men annars tycker jag designen ser rätt nice ut. Hoppas på ytterligare förbättringar gällandes samtalskvalitet för M5:orna.

Tycker snarare att det känns som att de har sneglat en hel del på Jabra

Av Cenorida
Skrivet av Jaegrlicious:

Vettefan asså. Filmerna är inte som dom va förr

Det är du som börjar bli gammal

Av Cenorida

Avatar 2

Av Cenorida
Skrivet av lambdan:

Kollar igenom telefonen som jag brukar innan jag börja sova och ser man det här... Kul när Avanzas app buggar 😅
https://djsimg.org/oJjxF.jpeg

Säker på att appen buggar då?

Av Cenorida
Skrivet av thom.g:

Jag har testat en worx o en biltema. Båda två körde ut med jämna mellanrum... Ibland slirade dom på öppen gräsyta utan lutning. Antagligen en liten grop eller nåt som ger "system malfunction".

Om jag köper en husqvarna... menar du att detta inte kommer ske mer?

Nej, det kommer inte att ske. Gardena fungerar lika bra det med.

Hade en Worx tidigare, var väldigt missnöjd med den. Blev byte till Gardena och är sjukt nöjd.

Av Cenorida

Discord och Messenger privat. Så röstade på 2 - 3 tjänster.

Men använder också Teams och Skype på jobb.

Av Cenorida
Skrivet av joeldeluxe:

Kika på en Gardena istället, billigare och det är Husqvarna som tillverkar dem så det är fortfarande mycket bra kvalitet. Årets modell har LONA AI-funktioner

https://www.pricerunner.se/pl/1595-3201052701/Robotgraesklipp...

Håller med! Dessutom, guidekabeln som man får från Huskvarnas robotgräsklippare (inkl. Gardena) är bara ett måste.

Av Cenorida
Skrivet av medbor:

Har man fått en orderbekräftelse är de skyldiga att leverera, det är deras del av avtalet. Ska mycket till att slippa undan det

Kan ju vara så att saker annulleras om de använde rabattkod som de inte var berättigade till eller något? Men oavsett borde de mailas om och förklaras

I princip, det som krävs för att man ska kunna häva avtalet är att det var uppenbart att det rörde sig om en felaktig prissättning. Exempelvis att någon som kostar 10 000 kr egentligen kostade 1 000 kr och att någon då missat att fylla i en nolla.

Ser inte ut som att någon rabattkod användes.

Av Cenorida
Skrivet av scaleo86:

Samma med min order nu. Känns trist eftersom dom både skickade mail om att ”din beställning från Dell har tagits emot” och ”din beställning från Dell har bekräftats” 25 min senare. Kändes som det var på riktigt då.

Skrivet av Murgatroyd:

Japp, dåligt skött och jag minns att det hänt tidigare. Skippar nog DELL from nu. 😆

Skrivet av Xoka:

Samma, fan med.. Var sjukt taggad på den!
Att vi inte ens fått ett mail av dem är riktigt kasst. Blir nog inte att handla från Dell igen

Det som Dell gjorde är inte tillåtet, föreslår att ni skickar in en anmälan till ARN