Inlägg

Inlägg som Cenorida har skrivit i forumet
Av Cenorida

Eftersom det finns Wifi i lokalen, så måste det utspela sig på 2000-talet åtminstone.

Av Cenorida
Skrivet av StaffSergeant:

Att jag köpte ett 1.5 år efter release men betalade ändå 9500:- dyraste jag någonsin köpt, och förhoppningsvis var det sista gången jag gjorde en sådan idiotisk affär.

Vilket kort köpte du?

Av Cenorida

Min första mobil var en Nokia 5800.

Av Cenorida

Förstår inte riktigt grejen med detta. Bara för att man KAN använda sociala mediéer på en smarttelefon så betyder inte det att man måste använda det.

Bara installera de mest nödvändiga apparna, avinstallera eller dölj resten.

Av Cenorida
Skrivet av Ario_Nuke:

Hur eller hur så är det de som behöver det minst som får ut mest av det.

Det kommer inte leda till någon minskad förbrukning.

Subventionera får ju givetvis inte täcka hela uppgången, utan även med subventioner lär det bli riktigt dyrt att inte vidta några åtgärder. Om man har rörligt avtal då.

Av Cenorida
Skrivet av Bozzeta:

Man kan också se det som att det är skattepengar som istället för redan 8 år sedan kunde gått till att investera i energi.
Brandsläckning löser inga problem.

För egen del skulle det också kunna kvitta. Men om man ska ha det, så anser jag det mest rättvis att det också är storkonsumenter som få mest tillbaka.

Av Cenorida
Skrivet av Cad_edis:

Vi skulle kunna kalla det pool-bidrag. Gör du av med jättemycket el för att du behöver värma din pool så får du bidrag. Bor du i en liten etta och inte gör av med mycket el alls, så får du äran att hjälpa den stackars pool-ägaren med en slant.

Bidraget ska dock finansieras med hjälp av flaskhalsintäkterna. Så är du ingen förbrukare av el, ja då har du heller inte betalat några flaskhalsintäkter.

Personer som förbrukat mest el, och såldes också betalt mest, är alltså också de som får mest pengar tillbaka. Man skulle kunna se det som en återbäring om man så vill.

Av Cenorida
Skrivet av Blomman90:

Fast modellen från förra vintern var väl extremt dåligt utformad?
Dels var den i stort sett endast utformad för villaägare (boende i lägenheter som också fått 3-4 gånger högre elräkning än vanligt fick noll och ingenting), samt att den framförallt gynnade boende i elområde 1 och 2 (som i stort sett inte var i behov av något stöd alls). Till exempel mina föräldrar som kvalificerade sig för full ersättning från staten, men vars elräkningar ändå understeg de 2000:- som det fulla stödet innebar, så de fick gratis el plus några slantar extra av staten. Samtidigt, för en motsvarande villaägare i södra Sverige, som fick elräkningar på uppåt 12.000:- i december, så behövde de "endast" betala 10.000:- (men fortfarande 7000:- mer än vad som är sedvanligt). Jag skulle kalla det för att försöka skjuta mygg med kanon.

Man skulle kunna köra på samma modell, men göra anpassningar beroende på elområde. Har man en normal elräkning på 200kr, och den ökar till 1000kr, så tycker jag att det är acceptabelt. Det viktigaste är inte hur stor den procentuella ökningen är, utan hur stor andel som elräkningen utgörs av personens totala inkomst. Att behöva lägga 50% av sin inkomst på el, är inte acceptabelt.

Av Cenorida
Skrivet av slipbit:

Tror staten kommer kliva in och köra en norsk ersättningsmodell. Vattenfall kommer dra in enorma intäkter i och med det höga elpriset och de får finansiera det. Annars sker det en förmögenshetsförflyttning från befolkningen till stat.

Modellen är dock något orättvis mot de personer som redan har låga priser. Delvis på bekostnad av att man har fått betala högre priser när andra har haft riktigt låga priser. Jag ser hellre att man kopierar den modell som vi hade i vintras.

Av Cenorida

Eftersom jag är född 1998 så fanns inget val som kändes självklart
Sparade faktiskt inga kablar när jag var 2 år gammal.

Av Cenorida
Skrivet av xfade:

Det sa någon om kurverade tv-apparater också...

Kurverade tv-apparater tror jag inte särskilt många trodde skulle "ta över hemmen". Däremot för 3D-apparater.

Av Cenorida
Skrivet av the squonk:

Den tråkiga sanningen är att numera klarar man sig med Windows inbyggda mediaplayer, den stöder alla viktiga funktioner och format
<Uppladdad bildlänk>

Klarade man sig inte med Windows inbyggda mediaplayer redan när Windows Media Player kom?

Av Cenorida
Av Cenorida
Skrivet av svintooo:

Uppdatering efter att tomten kartlagts och LONA är up and running.

Dundernöjd med klipparen. Kör den 6 timmar om dagen på veckodagarna samt möjligen nån timma här och var på helgen om jag får feeling.

Har alltså nu fått en karta över klippområdet, kan på den välja startpunkter (max tre stycken, förutom startpunkten, 60 cm från laddstationen som inte går att ta bort). <Uppladdad bildlänk>. Du kan markera områden som den inte ska klippa i osv. Riktigt trevligt även om jag inte behövt använda det hittils. Om någon undrar något om denna del så är det bara att hojta

Känner du att du har haft nytta av Lona-funktionerna? Eller kunde det ha kvittat?

Av Cenorida
Skrivet av jOnÄTÄn:

Kanske inte marknadsvärde. Men du får ju en mycket bättre telefon genom att byta batteriet på en s8 för 800kr jämfört med att lägga de 800kr eller det dubbla på en ny samsung telefon. Nu har jag inte testat denna själv men jag tror inte denna slår en S8 https://www.amazon.se/dp/B09F3XQTBS/ref=asc_df_B09F3XQTBS1658...

Men samtidigt är väl S8 på gränsen till för gammal när det kommer till officiella uppdateringar.

Problemet är också att du inte får någon garanti när du reparerar en gammal telefon. Dagen efter att du har lagat den kanske laddningsuttaget går sönder.

Av Cenorida
Skrivet av jnsson:

800:- inklusive IP-klassningen skulle inte jag säga är så farligt dyrt ändå

Problemet är ju att telefonen inte ens är värd 800 kr längre.

Av Cenorida
Skrivet av jOnÄTÄn:

Är man nöjd i övrigt så är det ju fortfarande många tusenlappar man slipper lägga ut. Samt att de är bra för planeten att hålla igång sakerna så länge som möjligt.

Japp, absolut. Men det är synd att det ska behöva vara så dyrt med tanke på vad telefonerna kostar.

Av Cenorida
Skrivet av Sir Skybalotte:

Jag bytte batteri och baksida på min S8 hos Samsung i Göteborg. Lämnade in den över disk på eftermiddagen och den var klar morgonen därpå. Kostade 1000kr totalt. Enbart att byta batteri kostade 800kr tror jag

Tyvärr väldigt dyrt med tanke på att jag köpte S8 för 4000kr för 5 år sedan. Och sen köpte en S21 för 4000kr för ett halvår sen.

Av Cenorida
Skrivet av Dinkefing:

Har ni glömt bort att Edge spårar mest av alla webbläsare. Den med högst telemetri. Google är i princip samma de spårar användaren en hel del. Firefox är den enda vettiga webbläsaren!

Finns dock ingen anledning för Microsoft att ha en massa spionprogram i just Edge. Åtminstone inte för Windows-användare. Om det verkligen är så att Microsoft vill spionera på sina användare kan de göra det ändå, oavsett vilken webbläsare du använder.

Av Cenorida
Skrivet av Aeig:

Varför skall allt som brister ständigt relativiseras bort, som att det på något sätt förbättrar en dålig situation.

Vårt vatten är smutsigt, men vi är ändå lyckligt lottade för att i Sahara, där har de inget vatten alls.

Det saknar betydelse för oss i Sverige vilken energipolitik som bedrivs i övriga länder i den meningen att det ej förändrar vårt nuläge här, särskilt när vi ändå får betala för Tysklands misstag att stänga ner sina kärnreaktorer.

Strömmen kommer stängas av i vinter för företag och privatpersoner, då är det en klen tröst att det finns andra som har gjort ännu större misstag & varit oaktsamma.

Mvh

Jag tror att relativisering är underskattat. Tycker att Henrik Jönsson förklarar detta rätt bra i sin video och har klimatpolitiken som exempel. (Vid 15:10)