Inlägg

Inlägg som thu har skrivit i forumet
Av thu
Skrivet av Kaleid:

24 kanaler på lägre bitrate än CD-ljudet. Hoppsan, ska man tro på det?

128kbit/s mp3 skulle ge ~21.5 kanaler vid samma bitrate som CD, varför skulle de inte lyckats höja ljudkvalitén lite och peta in ett par extra kanaler på 25 år?

Av thu

@RHWarrior: Det finns redan 16TB EDSFF SSD för de där chassina, 32TB påväg, så 1PB/1U.

Av thu

@firstofmay: Ah justja, pbo som ger det där spikiga temp.-betéendet. Det var aktiverat per default, så jag har låtit det vara.

Av thu

@lilldeck: peta in domännamnet.se i https://www.punycoder.com/ så får du ett namn du kan ssha till

Av thu
Skrivet av firstofmay:

idlar ca 35

Då klockar du också ner i powersave?

Av thu

@joar: Beroende på vad vi räknar som idle så tycker jag det låter rätt spot on. Jag har nog 25° på rummet idag och såhär ser det ut för mig under en period jag har lite lättare bakgrundsprocesser igång, en mutead twitchstream jag glömt i en tab och kollar en föreläsning på youtube i lite sämre upplösning samt googlar saker runt föreläsningen:

https://i.imgur.com/YkhD3q8.png

Lite högre last för mig här i Linux än Windows med bakgrundsprocesser misstänker jag, men typ 55° som undre gräns, 59.67° i snitt och lite högre peakar upp till 70° vid tyngre sidor skulle jag tro.

Av thu
Skrivet av HoboCop:

Jag lägger alla spel på min 12TB HDD, so bring it on!

Det blir nog en tragisk upplevelse när PS5-generationen med spel kommer och förväntar sig kunna streama in speldata med 5GB/s.

Av thu

pfsense för att hantera vpn här med.

Av thu

@AplAy: Har du nåt hum om ungefär vilka frekvenser du vill dämpa?

För höga frekvenser är det mattor, draperier och liknande i mjuka och luftiga material du bör använda.

Dämpningen är rätt proportionerlig mot ytan du täcker och du bör isf bearbeta alla sidor i rummet, dämpar du ex. bara golv så kan ljudet fortfarande studsa mellan väggarna. Är det svårt att få nåt mjukt material på väggarna så är bokhyllor med böcker och andra oregelbundna ytor bra för att få ljudet att spridas ut till ytor där det kan dämpas, så det inte kan stå och studsa mellan två hårda väggar.

Av thu
Skrivet av siglolmic:

Alltså om det kom ett tweet från obamas officiella account hade jag 100% antagit att det inte är fake, om man inte tror på att tweets från officiella twitter-konton är äkta så kan man ju aldrig donera några pengar någonsin online, eftersom allt kan vara hackat.

Jag donerar inte bitcoins men jag skulle knappast kalla folk som går på det för lättlurade, tänk på att folk går på nigeriabrev, jämför det med "verified accounts" från en av de mest populära sociala medier som finns

Varför skulle han anse att sitt "community" utgörs av personer med kryptovalutor? Varför skulle fördelningen vara efter hur mkt folk är kapabla att skicka först? Vissa saker faller ju på sin egen orimlighet.

Av thu
Skrivet av PlutonB:

64 GB ska nog räcka, hade tänkt sikta på 32 GB och öka på vid behov. Men jag hade fått för mig att man ska försöka köra på 3200-minnen till AMD?

Anledningen till att du bara hittar 2666MT/s minnen som ECC är att JEDEC specar bara ECC upp till 2666MT/s och att de saknar XMP-profil för högre frekvenser. Kretsarna som sitter på dem är ju desamma som sitter på många högre klockade stickor, så det går att skruva upp frekvensen en del.

Både jag och Ratatosk kör Kingston KSM26ED8/16ME 2666MT/s CL19. Jag har inga problem att köra dem i 3333MT/s CL14, dock med x570-mobo.

Av thu
Skrivet av EntropyQ3:

Inte precis som dagens ECC-minnen.
Single-bit errors hanteras direkt, det är närmast en nödvändighet med tanke på de chip densiteter, och korresponderande bit-error rate, som förväntas.
Det kommer fortfarande att tillverkas ECC-DIMMar, med ett extra chip per 32-bitars kanal.

Realistiskt borde det innebära bättre resistans mot bit-errors än vad vanliga DDR4-DIMMar erbjuder, men om du VERKLIGEN behöver maximalt effektiv ECC så kommer special DIMMar för ändamålet fortfarande att erbjudas.

Frågan om det går att avläsa interna ECC-korrektionen på nåt sätt kvarstår dock. Det var en sjukt bekväm feature då jag överklockade mina ECC-minnen.

Av thu

Urk, blev nyfiken på deras chip-interna ECC, om det var tänkt att chippen skulle kunna ge nån feedback om korrigerade fel precis som dagens ECC-minnen gör, men det tog ju tvärstopp: DDR5 SDRAM specification, Available for purchase: $369.00

Av thu

@ThomasLidstrom: Ryzen 5000

Av thu

@Bakgrund: Så, utanför spec. för USB PD? Nåt eget påhitt igen?

Av thu

För att sätta ett värde på det så går signalen i en fiber i ~2/3 av ljushastigheten.

Av thu

@anon322047: Det är väl ganska precis att den generationen servrar som använder sådana minnen nu börjar hitta ut till hobbyister, så jag skulle inte oroa mig så mkt om de inte går åt på direkten, men inom närmaste året kanske det kan bli lite efterfrågan.

Av thu

@Andreas12: Tar bort raden på båda sidor och ser till att "cipher" är samma på båda sidor.

Av thu

@Pusher: Jag skulle nog råda folk att köpa nåt hållbarare om inte QVO är betydligt billigare, men det är med tanke på att de ska återanvändas I andra syften i framtiden, jag skulle inte direkt oroa mig över redan köpt SSD.

Jag har använt en 850 EVO 1TB i strax över fem år, 3½ år av dessa är utan TRIM, 3,6 år total uptime på disken, jag har kontinuerligt virtuella maskiner igång, jag kör filsystemstester och massa annat som misshandlar disken osv. Jag har kommit upp i 107.2 TB skrivet till disk.
Garantin på denna är 5 years or 150 TBW.

Garantin på 860 QVO är 3 years or 360 TB TBW. Jag har rätt svårt att se att grabben lyckas nöta sönder denna med lite spel och surf, speciellt innan nästa generation spel som kräver snabbare SSDer kommer.
Jag skulle dock rekommendera att överprovisionera disken lite för att jämna ut slitaget

Av thu

Misstänker 2.3.2 är din OpenVPN-version, vilket krockat med "Openvpn 2.3.x does not support --ncp-ciphers"