Inlägg

Inlägg som Swedman18 har skrivit i forumet
Av Swedman18
Skrivet av Gurrrra:

Ja dom dippar ner till 3ohm så kräver mera kräm vilket klass-D kan klara, men varken din Sabaj eller Marantz ser jag ingen specc på att dom ska klara lägre än 4ohm, men det kan gå ändå med lite tur. Såg nu också att Sabaj har PFFB vilket betyder att frekvensgången bör vara platt oavsett högtalare, precis som Marantzen då, o som sagt effekten lämnar ungefär en 7dB skillnad i volym där båda bör kunna spela väldigt högt. Aja, du hör väl det du hör..

Ja båda kan spela väldigt högt men jag är kanske inte super expert men det är den precisa detaljen som avgör när det är ljudbilden.
Själva sättet att de kan spela väldigt högt kan båda klara av och där var jag väl otydlig men jag upplever sabaj använder högtalarens potential betydligt bättre

Av Swedman18
Skrivet av Gurrrra:

Dina högtalare ska ha en känslighet på 92dB (vilket klassas som ganska lättdrivet, men är potentiellt lite av en glädjesiffra) o med en 45w-stärkare så ska du kunna pressa upp dom till runt 110dB, så att kalla Marantzen okapabel att driva dina högtalare låter lite överdrivet Skillnaden med nya stärkaren är att den kan spela runt 7dB starkare innan klippning.
Det som möjligtvis gör skillnad är att billigare klass-D-grejer brukar kunna påverkas av impedansen på högtalarna o ge annan frekvensgång mot Marantzen (som jag antar är klass AB), brukar väl dock vara ganska liten skillnad men ändå tillräckligt för att kanske ge en liten hörbar skillnad. Dock möjligt att din hjärna sen också hypear upp till nåt ännu större än vad det faktiskt är eftersom du vet i bakhuvet att 200w är mer o därför bättre än 45w.

Jag har ju upplevt förstärkaren själv (pm6007) och det är en betydligt väsentligare skillnad när man använder sabaj a30a det är inte placebo.

Sen valde jag inte A30A på bara måfå utan jag läste att Borea BR08 behövde en high current amp och att Class D förstärkare uppfyller kriterierna.
Och en annan sak var att höja volymen på pm6007 blev för högt utan att speciellt göra så mycket medan den andra får man rätt precis av vad man vill ha

Av Swedman18

Köpte Sabaj A30A och fick nyligen hem den och herrejösses vilket ljud man får! Visserligen är den 5 gånger starkare än min tidigare Marantz pm6007 (dom här är 2x200W, Marantz är 2x45W) men man vill verkligen hålla sig kvar och nästan nypa sig.
Med tanke på att jag hade väldigt svårdrivna högtalare (mellan 8ohm till 3 ohm) så var det kanske dumt att ha min tidigare förstärkare men alla säger på internet att nästan alla är "kapabla" att driva högtalare. Men med den här skillnaden kan jag konstatera att de har fel har man svår drivna, alltså behöver high current amp så behövs speciellt till denna kanske en class D amp.

Som denna är en integrerad class D amp. Nu har ju denna inte överdrivet många funktioner men jag upplever man inte betalar för funktioner man inte behöver.

Använde den med Triangle Borea 08
SABAJ A30A (AMAZON)

Av Swedman18

Synd att bahnhof inte ställer upp i EU valet annars skulle jag rösta på dom

Av Swedman18

Ja vi har lagar för att se till att de följs, eller?

Av Swedman18

Komplett 50% FLEX rea på 4090 dator med 7800x3D

Av Swedman18

Tycker det borde ägnas mer tid åt teknikstrul då blir folk mer medvetna hur datorn bland annat fungerar och att man även slipper lämna in den på support

Av Swedman18

Det är svårt att uppfinna intressen, tror ingen ville ha en iphone när den kom ut heller

Av Swedman18

Lyxfällan gråter

Av Swedman18
Skrivet av ipac:

...sa ingen över 12 år.

Nu får du tänka till, det finns RGB RAM, RGB fläktar , RBG till grafikkort och så vidare. Det är jätte populärt så förstår inte varför just under 12 åringar skulle vara målgruppen. Typ alla datorer som kostar över 30 000 kr har någon form av RGB i sig?

Av Swedman18

Jävligt coolt!

Av Swedman18
Skrivet av stridsflygplan:

Vad är uppuntrar?

Att hota med att de kommer inte släppa uppdateringar till Windows 10?

Av Swedman18
Skrivet av norrby89:

om dom kommer, varit mycket rykten om att AMD tänker skippa x3d nästa generation.

Fast har inte x3D processorerna alltid kommit typ ett halvår senare? När dom är så omtyckta dessutom märkligt att skippa då

Av Swedman18

Microsoft gör en Unity

Av Swedman18

Trodde man behövde betala för att lägga upp en app hos Apple

Av Swedman18

Bra då kanske 4K blir det nya 1080p!

Av Swedman18
Skrivet av Trihxeem:

Ja, du kan i alla fall inte blir mer otydlig!
Väldigt långsökt samband.

Om du inte förstod att det var ett exempel för att förtydliga innebörden så vet du nu det annars måste du ha vaknat på fel sida av sängen

Av Swedman18
Skrivet av dlq84:

Lite som att PostNord ska plötsligt agera som en bank? Kan jag bli mer tydlig?

Av Swedman18

Kan man inte göra en ny app istället för att den ska snart kunna posta brev

Av Swedman18

Förlåt men vi ville ha Spotify HiFi