Inlägg

Inlägg som LPG har skrivit i forumet
Av LPG

Kan tänka mig att köpa nästan allt begagnat, nätaggregat är jag dock extra försiktig med. Chassi har jag inget emot begagnat heller men det är delen som är bland de bästa att få ny. Blev som att bygga ny dator när jag egentligen bara flyttade över mina delar till nytt chassi senaste gången.

Av LPG
Skrivet av Rouge of Darkness:

tar jag bilen motorsågen och e yx ligger alltid i skuffen iom att man bor mitt i en buske och inget ovanligt att de ligger nå random träd över vägen vid större mängder snö eller blåst.

Detta är tyvärr inte lagligt oavsett hur/vart du bor så jag rekommenderar du aktar dig lite för att nämna detta. Blir du stoppad och det kommer fram att du har yxa/motorsåg i bilen "för att det kanske trillar ner ett träd" så kan du åka fast på det

Av LPG

Tangentbordet för 999:- var det dyraste jag köpt i kringutrustningsvägar på länge när man funderat på det. Även stolen inräknad. (Min kinnarps var gratis)

Av LPG

Fractals support kanske kan lösa det billigt och enkelt. Annars så har jag en över i sin kartong jag inte använt eller kommer att använda om du vill jag skickar för en mindre summa.

Av LPG
Skrivet av DevilsDad:

Men vänta nu här.. tidigare i veckan publicerade ni en artikel där ni skriver att intel bekräftat att de utreder problem med sina processorer. Är det inte sjukt konstig vinkling av artikeln då att säga att "nvidia skyller problemen på intel"? Börjar mer och mer få kännslan av att ni indirekt uppmuntrar pajkastning mellan fanboys i era nyhetsartiklar.. :/

Inte för att ta en sida, men artikeln om att Intel utreder problem talar om frysningar, krascher direkt till desktop eller att arbetsminnet tar slut. Inte något fel som skulle peka specifikt på drivrutinsproblem eller grafikrelaterat. Denna artikeln nu visar på felmeddelandet om att videominnet tar slut vilket kan tolkas som ett nytt problem jämfört med förra artikelns beskrivning. Jag tolkar det som att detta felmeddelande kommit nu i samband med denna drivrutin, men det är samma problem som tidigare i grund och botten.

Det är min tolkning av vad som står skrivet enbart i swec artiklar. Inte djupdykt något mer då jag inte har en Intelprocessor eller Nvidia-grafik i dagsläget.

Av LPG
Nytt bud: 1 200 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av LPG
Skrivet av persson_orka:

Har en 13900 med Noctua NH-D15 och GTX4090 i den, funderar dock på att köra vattenkylning på CPUn istället.

Jag vill ha en mer eller mindre tyst dator när jag inte spelar, om det låter lite när jag spelar gör inte så mycket.

Törstigt kort kommer älska att ha öppen mesh sida som man kan välja på North.

Av LPG

Vad ska du ha för komponenter i den? Fractal North XL stöder också 420mm. Jag har normalstora North och är helnöjd. En bunt noctua fläktar i låg RPM så är det knäpptyst. Hade innan dess Meshify C och var också nöjd förstås, Meshify 2 ska ju vara snäppet bättre där.

Angående öppet eller stängt chassi har jag erfarenhet av både och. Såhär tänker jag ungefär att när jag hade stängt chassi så hörde man kanske inte lika mycket själva luftljudet, men det är ju det behagliga ljudet som inte stör. Det vinande ljudet man önskar bli av med hörde man i alla fall och det blir man bara av med genom att ha lägre RPM. Då är det viktigare med öppnare chassi. Undantag är coilwhine från GPU. Det hör jag klart tydligare nu med öppet chassi.

Av LPG

10 års livslängd på w10 och sen en avgift är ju inte orimligt öht tycker jag. Sen kan själva avgiftens storlek diskuteras.

Av LPG
Skrivet av meanh:

Avatar ser riktigt bra ut imo, dessutom går det att testa rätt billigt genom att köra en månad Ubisoft+. Rekommenderar även att testa Flight Sim, Starfield och Forza Horizon 5 genom en månad Game Pass.

Samt aktivera -unlockmaxsettings i launch options för absoluta max inställningar. Har man 4090 så ska den få sträcka på benen också. (eller ja, möjligt att den också går på knäna iaf i native 4k)

Av LPG

Tittar man bara på framsidan på swec hade detta oironiskt nog kunnat vara aprilskämt #2

Av LPG

Inte lagt några Zen kodnamn på minnet

Av LPG
Skrivet av g0pp3:

Har typ de temperaturerna i spel, provat lite UV/OC inställningar också och då stiger hotspot litegrann. Har kört Time spy i 3DMark eller heaven benchmark.

Då är man rätt lugn, tycker att jag har lite hög coilwhine men kanske vanligt på dessa kort ? Hur är ditt ?

Samma historia här. Det är tyvärr svårt att komma undan coilwhine med dagens kort. Det man kan prova är att köra något stresstest på loop under natten/över dagen så får den skrika för full hals så gott den vill, kanske inte gör några mirakel direkt men jag upplever att mitt kort inte är lika illa som när man först fick det.

Av LPG
Skrivet av g0pp3:

Vad ligger din gpu/gpu hotspot temperatur? Har en delta på 30 grader. 52/82 grader som max.

Skiljer 18-20 grader på mitt kort. 54/72 efter några minuter stress. Hotspot kan springa upp till 100C+ på referenskortet egentligen, men jag vågar inte uttala mig om vad som är icke acceptabel delta eller om man skickar tillbaka ett kort pga det. Referenskorten där hotspot kunde gå uppåt 110C var ett känt problem, men det är vi ju rätt långt ifrån med våra kort.

Av LPG
Skrivet av Thomas:

Har något ett hum om prestanda relativt Zero Dawn på samma dator, med ungefär samma inställningar?

Det såg inte så lovande ut med 2080 Ti (toppkortet i SweClockers test av Zero Dawn), 56 fps där och 36 fps i Forbidden West, trots bättre dator i övrigt.
Zero Dawn flöt helt OK på min dator i 4K med DLSS.

1440p Ultimate Quality utomhus i ett område inte alltför olikt swec testrunda ca 150FPS snitt för mitt system. Zero Dawn är klart mer lättdrivet.

Av LPG

4 timmar in och mycket god upplevelse än så länge. Nixxes verkar ha gjort ett lysande arbete

Av LPG
Skrivet av g0pp3:

Vad kör du för inställningar på detta kort, har ett sådant påväg hem 😊 Eller du kör bara de standard?

Kul! En rejäl kylare på TUF modellen hoppas du blir nöjd. Akta dig för att skruva i grafikkortsstödet för hårt, den gick sönder direkt för mig för jag tog i för mycket Hade tur att utan skruv blev den perfekt lång i mitt Fractal North.
För inställningar har jag en svag UV där jag satt 1040mV och 2650MHz på minnet. Ingen förändring på Power Limit, kostar 80W för de 3-4 FPS man får inte värt det. Har hellre låg fläkthastighet så det är tyst.

Av LPG
Skrivet av Nyhet:

och nya ”Battlemage” Xe2-LPG-grafikkärnor.

Detta låter även spännande. Hoppas bara de inte hänger på swec, jag vill inte byta nick

Av LPG
Skrivet av Teddis:

"Nu"? Har alltid gått!

Jo, till viss del. Men apple gör det krångligt och stänger av funktionalitet om man gör jobbet själv.

Dold text

Källa

Av LPG
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag vill ha bakgrundsbelysning, lampor m.m som lyser efter filmen. Jag väntar så mycket på nästa gen av Philips hue. Det går lite rykte om den, men det lär säkert dröja.

Det går att bygga eget också om man vill/orkar