Inlägg

Inlägg som Sapporun har skrivit i forumet
Av Sapporun

Kabel förlängningar "sleeve"

Kan inte bestämma mig vilken färg jag ska köra på och söker lite råd
funderar just nu på grön eller svart+vit, jag kommer ha en massa HD120 RGB fläktar så vet inte riktigt vad som gör sig bäst, chassit är ett Corsair Carbide Air 240 svart.
moderkortet, Maximus VIII Gene:

https://dlcdnimgs.asus.com/websites/global/products/ox95uu4GOmmZ...

Kabelförlängningarna jag funderar på: https://www.inet.se/kategori/715/sleeving/500/phanteks?sortCo...
Eller finns det andra man kan använda sig utav? Har ett BitFenix Whisper M 750W

Av Sapporun

Kan rekommendera detta
https://www.grammarly.com/

Av Sapporun

Drar tillbaka mitt bud, fick tag på en CPU från annat håll.

Av Sapporun

GGG levererar som vanligt! Det blir dock att vänta på release för min del

Av Sapporun

2200kr +frakt

Av Sapporun

2100kr +frakt

Av Sapporun
Skrivet av Krokarn:

Men ska du ha en H100i v2 kan du inte ha ML140, då skall du ha ML120 istället. Men SP120 RGB eller HD120 RGB fungerar bra på radiatorer också, särskilt HD modellen. ML120 finns antingen i röd, blå eller vit LED samt utan belysning.

Aa precis, det blev lite fel där

Av Sapporun
Skrivet av Krokarn:

Har själv en H115i men även en H100i v2 i grabbens dator. Jag är mycket nöjd, dock så bytte jag fläktar på min 115i till Corsairs ML140PRO för att få ner ljudnivån. Det går att ställa ner std fläktarna till olika lägen så de går tystare, men inte så lågt som med ML fläktarna.

Då blir det nog en H100i v2, har kollat på ML140 jag med och de verkar jäkligt bra fakatiskt. Tyvärr saknar de ju RGB

Av Sapporun
Skrivet av Krokarn:

Vet inte skillnaden mellan kylegenskaperna mellan en H100i v2 och en Kraken X52, jag personligen skulle köra H100i v2 för att slippa ha flera olika mjukvaror. Med Link kan du styra både dina fläktar samt H100i v2.
Du vet om att Node Pro inte kan styra fläktarna utan RGB FAN HUB men en sådan ingår om man köper ett kit. https://www.inet.se/produkt/5320057/corsair-hd120-rgb-led-3-p... eller
https://www.inet.se/produkt/5320056/corsair-hd120-rgb-led-ink...

Japp, har en sån kontroller till fläktarna Tror de blir en H100i v2, för att slippa olika mjukvaror som du skriver. Hörde något rykte från computex om att corsair har ny RGB vattenkylning på gång, så kanske är värt att vänta lite.

Av Sapporun

Precis skaffat 4x HD120 och tänkte koppla ihop dem med en Lightning Node Pro till mitt nya bygge
Funderar lite på en H100i v2, men är också lite sugen på en Kraken x52, finns det någon fördel med att välja H100i v2?
Är lite osäker på hur det här med Corsair Link fungerar, måste man ha en sån där Commander Mini/Pro?

Av Sapporun
Av Sapporun

Har en 50" från SWEDX, använder den med Chromecast, det fungerar som det ska och bilden ser riktigt bra ut! Jag beställde även ett väggfäste till den, samma dag som jag la beställningen så ringde de och bad om ursäkt då väggfästet tydligen var slut i lager och erbjöd mig ett häftigare fäste, utan extra kostnad

Jag blev även uppringd av Radiotjänst som ville bråka med mig om TV och tvinga på mig avgift, jag nämnde att jag hade en monitor/TV utan TV-mottagare. Bråkade med dem i cirka 2.5 månader, det sista jag gjorde var att skicka en kopia på kvitto från SWEDX till radiotjänsts "rättsliga del" och hänvisade till deras hemsida, efter det så gav dem upp.

Något jag lärt mig efter den upplevelsen och gärna delar med mig utav är att personerna som ringer ifrån radiotjänst inte bryr sig om du har tv-mottagare eller inte. Får du frågan ifall du har en TV eller inte så är det bara att säga nej, annars slutar det bara med en hög fakturor.

Av Sapporun

Har jobbat som terminalarbetare kvällstid i några månader nu hos PostNord,

Skrivet av anon185723:

Postmord har på kort tid slaktat ett flertal paket som skickats till mig. Post försvann och jag fick inte mina räkningar i tid när de organiserade om i Uppsala.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-kastar-brevbararen-in-...

I videon i den artikeln så hanteras paket och brev väldigt dåligt men det kommer ändå inte i närheten av hur dåligt det hanteras inne på terminalen. Jag kan rekomendera att om man skickar med PostNord så ska man inte spara på emballaget, paket fastnar i maskiner och det händer väldigt ofta att paket krossas under stora tyngre paket.

Av Sapporun
Skrivet av oqvist:

Inget gör mig så stressad som dessa trådar. Jag köper konstant helt fel micar. På något vänster så blir de alltid tokknas. Blue snowball, modmic V3, Hyperx Cloudx revolver har alla kassa micar. CloudX skapar någon slags rundgång och de övriga tar upp alla biljud och förstärker dem. Känns fel att köpa Är Modmic V5 verkligen så mycket bättre som priset föreslår?

Hur kommer det sig att ModMic v3 blev fel? Jag har kollat på v4 i några dagar och så länge man har ett ljudkort till den så verkar det riktigt bra, utan ljudkort kan det vara lite statiskt/brusigt i bakgrunden. Jag blir också väldigt stressad av att köpa mikrofon, hörlurar är lite skitsamma så länge de låter hyfsat, men har haft enormt mycket problem med mikrofoner de senaste åren.

Av Sapporun
Skrivet av Agustavsson:

Om du ska ha dom till spel hade jag inte kollat på DT770, för mycket bas samt väldigt instängd ljudbild. DT150 är bättre om du vill ha slutna lurar.

Tack för tipset, är inte så insatt och kollar mest på recensioner/omdömen

Av Sapporun

Har själv gått och funderat på hörlurar + mikrofon, då mitt headset gått sönder nyligen, funderar på denna kombon just nu:
Hörlurar: https://www.komplett.se/product/499134/tv-ljud-bild/horlurar/...
Mikrofon: https://www.komplett.se/product/862523/gaming/streaming/mikro...

Edit: Skulle vara ModMic 4, inte 5.

Av Sapporun

Måste dra tillbaka mitt bud tyvärr!

Av Sapporun

@anon159643:
Oj, nej jag formulerade mig ganska dåligt där haha, jag läste programmering 1 o 2 samt webbdesign på gymnasiet! Det är en 3år systemvetenskaplig utbildning jag går nu, den ger kandidatexamen

Jag hade redan Java från gymnasiet så där blev de repetition men annars har det varit helt nytt! Får ju hoppas att systemutvecklare är lika efterfrågat när man tar examen!

Av Sapporun

Jag har gått några webbdesign/utvecklings kurser såsom html, css och php, nu läser jag systemvetenskapligt program och är fortfarande inne på mitt första år (andra terminen). Det är ganska mycket teori och modellering inom systemutveckling men det har även blivit en hel del programmering inom java, nu till hösten så är det C#. Jag har även fått testa på att jobba i SCRUM projekt nu på våren och det var riktigt roligt

Kan inte säga så mycket om webbutveckling dådet var ett tag sen jag gick dem kurserna men minns att det var roligt! Det var inte så mycket teori utan fokus låg på att koda och designa hemsidor.

Eftersom jag läser till systemvetare nu så kanske jag är lite partisk till det, men jag rekommenderar det om du är sugen! Vad jag kan säga om backend och frontend så har fokus legat mest på backend, men tydligen ska C# vara en hel del frontend!

Av Sapporun

Användare: @Erik
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Swish sen skickat via DB Schenker
Produkt: BitFenix Nätagg

Positivt:
Bra packat
Snabb och bra kommunikation

Negativt:
Inget.

Slutbetyg: -5/5