Inlägg

Inlägg som chaffis har skrivit i forumet
Av chaffis

Önskar man åtminstone kunde stänga av så spelen inte syns bland förslagen i appen, totalt ointressant för mig, Netflix har jag för serier och film.

Av chaffis

Någon som hört om de fungerar bra då? Jag tänker man gör som de vill och håller kontot inom familjen , men funkar de då bra när man åker på semester, åker till sin stuga, en är på tjänsteresa en kollar på jobbet eller vad man nu kan hitta på..

Av chaffis

Har en uppkopplad värmepump så räknas nog inte men där ser jag nyttan med att man kan sänka och höja temperatur när man är bortrest, tex sänka när man är på semester och sen höjer man igen dagen innan.
Självklart var kravet att värmepumpen skulle ha öppna api så man kan koppla den mot home assistent och helst ska de vara lokal koppling och inte cloud.

Jag önskar mitt spa var smart så kunde man styra på elpriset.
Tvättmaskin och likande maskiner ser jag bara en nytta med uppkoppling och de är om man har den så långt ifrån en i huset så man inte hör när den piper för den är klar.

Alla

Av chaffis
Skrivet av bärplockaren:

Av ren nyfikenhet, vilken bitrate är de på dessa 1080p material?

Annars är CC en roligt liten pryl, skulle dock gärna se ett smidigt sätt att strema lokalt till den.

Det är fullt möjligt att streama lokalt dock krävs det en server/dator + app i telefonen. Jag använder mig av både PLEX och Emby, har mer och mer gått mot Emby på senare tid.
Finns även appar för att streama direkt från telefonen men man har väl oftast inte allt sitt material i telefonen.

Får säga att de som lockar mig mest just nu är inbyggt ethernet, synd bara att man inte kan strömförsörja den med PoE (vad jag har lyckats läsa mig till).

/Fredrik

Av chaffis

Hej

Ett tips jag själv har fått för just instabila DIR-655 är att köpa en ny strömförsörjning som ger mer ström än den gamla. Om detta fungerar vet jag inte då jag själv hann köpa en ny router innan jag fick tipset men han jag fick tipset av jobbar profisionellt med IT så jag har högt förtroende för hans tips.
Ta med din strömförsörjning till tex kjell och co så hjälper de dig säkert se bara till att den ger mer ström än den gamla.

MVH
/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av beh:

Detta har varit en inbyggd funktion i SMB protokollet länge och det borde fungera även på din Synology, men det gäller vad jag vet inte kopiering utan bara flytt.

Verkar vara ett svårt ämne detta, ja för flytt fungerar det som förväntat utan detta handlar om kopiering, har testat mig fram till detta så min beskrivning i första inlägget är hur det fungerar i verkligheten och hade hoppats att jag skulle kunna lösa det med NASen också.

En fullösning är visserligen att montera en iSCSI volym på min Windows server så löser detta troligen problemet för då ser det ut som jag kopierar på Windows datorn även om datan ligger på NASen, dock skapar det onödig last på nätverkat men det kanske man kan lösa med ett extra nätverkskort i servern så kan jag ha en direkt nätverkskabel mellan server och NASen.

Ingen som vet något mer?

och nja inte helt sugen på att själv börja sniffa protokollet, det borde finnas dokumenterat på annat håll.

MVH
/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av Phod:

Det finns inget sätt för din laptop att tala om för din NAS att filen ska kopieras lokalt, därför måste den till din laptop och vända.

Men det funkar ju så när man kör Windows och en Windows server så det måste ju finnas någon funktion som löser det, frågan är ju bara om det är något Microsoft håller för sig själva eller kan andra tillverkare implementera detta?

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av coopish:

Om du ska kopiera filer som ligger på nasen till andra mappar som också ligger på nasen så använd file station. Tror det den gör är att den samtidigt skapar en tempfil som gör att det går mycket långsammare om du gör kopieringen från windows.

Ja tack för tipset men det svara inte riktigt på frågan, vist kan man abända andra verktyg men det är ju ännu smidigare om man kan göra det med gög hastighet från vanliga file explorer precis som vilken fil som helst.

Något som kan mer om frågan?

/Fredrik

Av chaffis

Filkopiering inom NAS volym ineffektivt jämfört med Windows

Jag vet knappt inte hur jag ska beskriva detta problem då jag antar det är en feature som finns i Windows men kanske inte finns/ej aktiverat på min NAS därav den konstiga titeln på tråden.

Här kommer två beskrivningar hur det fungerar för mig.

Såhär funkar det komplett Windows miljö:
- Jag har en Windows 7 dator som server där jag lagrar mina filer.
- Jag delar ut en mapp på denna datorn i mitt nätverk.
- Jag använder en laptop med Windows 8.1 kopplad bara med Wifi som normalt ger ca 50mbit/s (ca 5 megabyte/sekund)
- Mappen som är utdelad kopplar jag till s:
- Om jag kopierar en fil med min laptop från en mapp som ligger på s: till en annan mapp som också ligger på s: så hanterar Windows detta lite magiskt internt för då kopieras filen med ca 40-50Megabyte/sekund, dvs filen är aldrig och vänder i min laptop vilket såklart är bra då det går snabbt.

Om jag nu istället använder en miljö med min NAS:
- Istället för en Windows server så är det nu en NAS (Synoligy DS414)
- Mapp utdelad på samma sätt som ovan fast från NASen.
- Samma laptop används.
- Mappen som är utdelad kopplas till S: på samma sätt.
- Om jag nu kopierar samma fil på samma sätt så får jag bara en hastighet på 2-3 megabyte/sekund, dvs filen är troligen och vänder i min laptop så att säga, (lite ineffektivt).

Varför blir det såhär?
Vad heter tjänsten i Windows?
Kan man lösa detta i min Synology NAS eller får man leva med detta?

Hoppas någon har svar på mina frågor, jag har sökt både forum och googlat men ej hittat svar, detta kan ju dock bero på att jag har svårt att beskriva featurn med några få ord.

MVH
/Fredrik

Av chaffis

Denna artikeln är lite intressant, den visar statistiskt på att antingen går en disk sönder ganska snabbt typ inom första året eller så håller de sannolikt 4-5 år.

Detta är ju statestik dvs ingen sanning för en specefik disk men ändå lite intressant.

Sedan säger jag, sparar man viktig data så kör alltid speglat, Raid 5 eller 6 + backup.
Själv har jag viktig data speglad + moln backup + en årlig backup på en "frånkopplad" disk som inte är i mitt egna hem, på detta sätt hopas jag att mina privata bilder och filmer aldrig försvinner. dvs säkerhet för disk krach, brand stöld, ja har jag missat något.

http://blog.backblaze.com/2013/11/12/how-long-do-disk-drives-...

/Fredrik

P.S ups glömde länken, nu är den där...

Av chaffis

Funkar Windows 8.1 smärtfritt nu för folk eller finns det någon som fortfarande ser några nedgraderingar jämför med 8.0? Jag själv har inte vågat uppgradera till 8.1 igen än.

MVH
/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av MatteN:

Det finns fler skillnader än minnesmängden: bara en usbport och inget ethernetuttag.

Ja båda har väl rätt här, A och B är mycket riktigt med eller utan Nätverks uttag. Vad det gäller minnes mångd så skiljer detta istället på när de är tillverkade, från början var det 256 megabyte ram men idag är det 512, har svårt att tänka mig att man kan få tag i en ny med 256 idag.

Ska du köra xbmc så hade jag sett till att få en med nätverksuttag så slipper du strul.

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av Bas Rutten:

Bara å köra, tycker jag.

Jag ångrar mig då inte.

Men det gjorde jag, jag har haft 8.1 inne men funkade helkasst så jag fick gå tillbaka till 8.0 så nu vågar jag inte uppgradera förrän jag känner mig säker på att allt ska fungera.

/Fredrik

Av chaffis

Vågar inte uppgradera till 8.1 än, jag väntar nog en månad eller två till. 8.0 funkar ju hyfsat men visst är jag sugen på att börja köra 8.1 även på denna datorn.

/Fredrik

Av chaffis

Jag har gått tillbaka till Windows 8 nu och äntligen funkar det som man förväntar sig. väntar väl någon månad innan jag uppgraderar igen för det kändes som 8.1 var bättre om man frånser de buggar som finns med Vaio Pro just nu.

/Fredrik

Av chaffis

Hade liknande problem med en Dlink Dir-655. Lösningen blev en ny router. Min teori är att den gamla routern hade för lite minne och var för klen så den helt enkelt bootade om vid så hög belastning som det blir när man kör torrenter i hög hastighet.

/Fredrik

Av chaffis

Känns lite surt att behöva installera om sin dator och gå tillbaka till Windows 8 men just nu funkar min dator så dåligt att jag verkligen har den funderingen.

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av l-d:

Det verkar som att det finns ett nytt problem, jag skrev lite om det i andra tråden:
http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1218029-sony-vaio-pro-13-a/index29.html#post13998216

I korthet så är vi ett gäng som har problem med att datorn inte kommer ur sleep-läget efter upgraderingen till 8.1. Man får alltså starta om den istället för att väcka den. Det lilla jag har hunnit kolla så verkar det vara en bios-uppdatering som ska till för att fixa det. Problemet är att Sonys bios-verktyg inte verkar kunna köras i 8.1 så man måste först nedgradera till Windows 8 och sedan köra det därifrån innan man uppgraderar till 8.1 igen.

Någon som vet mer och/eller som också är drabbad?

Jo jag är också drabbad, mycket irriterande och det verkar inte heller som det är möjligt att "avinstallera 8.1" utan man får väl snarare installera om Windows 8, irriterande. Hade jag vetat om detta problemet så hade jag inte uppgraderat till 8.1 ännu.

Ett andra symptom verkar vara att om man låtar datorn gå ner i vila med skärmen öppen, dvs den går ner efter en viss tid så stänger datorn ner istället så när du trycker på power knappen efter detta så startar datorn från noll så att säga, om man däremot låter den gå ner i vila genom att stänga locket/skärmen så verkar det fungera.

En sak till som verkar strula är skärmens badgrund belysning och dimming av skärmen, detta felet kan man dock leva med ett litet tag även om det påverkar batteritiden såklart.

I övrigt så vet jag inte mer.

/Fredrik

Av chaffis

Helt ärligt tror jag att spelet kommer komma till next gen konsoler innan det kommer till PC, kanske spelet t.o.m släpps i samband med konsolernas släpp nu i november även om man inte har gått ut med sådan information.

Fördelen med att nu next gen konsoler är x86 blir ju att man säkert optimerar mer för dessa dvs indirekt så kommer det också var optimerat för PC på ett annat sätt än vad det var för GTA 4 för jag tror det kommer på PC men troligen som sista plattform.
Ja detta är ju såklart min personliga uppfattning.

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av Rydisen:

Vad jag kan hitta så är skillnaden mellan i3 och i5 turbo-läget, som förmodligen ändå inte är aktivt så mycket om man belastar datorn länge då den har så låg temperaturgräns innan den börjar throttla. Vet dock inte, gissar.

Ni som har fått era, hur lång tid tog leveransen från det att ni fick ett tracking-nummer/ det stod att den har skeppats på kontot?
Ska få min nästa vecka och den har fortfarande inte börjat skeppas, antar att det är lugnt dock.

Leverans processen var lite skum tycker jag. På min sida stod det som levererar väldigt länge men inget trackingnummer. När den däremot hamnade i Frakt (tror jag där stod) och jag fick ett tracking nummer så var den framme i Malmö terminalen innan den ens skickades från Shanghai, jag skämtar inte men det har väl med tidzoner att göra haha...
Väl i Malmö så tog det en dag (möjligen 2) typ att går genom tullen och sedan var det leverans en dag senare, jag var dock inte hemma den dagen och jag har svårt att vara hemma en hel dag så jag ändrade leverans adress till mitt jobb och då var den här ytterligare en dag senare.

Fick min i onsdags, känner mig allt mer nöjd med den och är även glad jag tog touch panel på den, känns som det kan vara en bra komplement även om man inte använder det hela tiden.
McAffee kan jag rekommendera att avinstallera snarast, vilken resurs tjuv det där programmet är.

/Fredrik