Inlägg

Inlägg som Obligatorisk har skrivit i forumet
Av Obligatorisk
Skrivet av ciacio:

Hejsan, jag har samma problem det är en Asus N73jf som inte startar. Det det som händer när man försöker starta den är att poweknappen, poweindikatorn och grafikindikatrorn lyser sedan hör man Dvd läsaren spinna upp i 1 sec innan den bara dör och skärmen är helt svart. Någon som har någon aning om vad som är felet eller har några tipp på hur jag ska felsöka. Har en så länge

När du säger "innan den bara dör", menar du då att den faktiskt stänger av sig automatiskt, eller menar du att datorn är igång, men skärmen alltid är släckt?

Av Obligatorisk

Svar ja - inga som helst problem på den fronten. Du kommer inte att ha problem med flaskning och nätagget är fullt tillräckligt. Bara att köra på!

Av Obligatorisk

µATX-kort har ju fördelen att du kan ha mindre chassin. I övrigt är skillnaden mot ATX mycket liten. Färre PCIe-portar brukar vara enda avvikelsen.

Av Obligatorisk

Mitt motto är: "Köp aldrig Samsung". Det slår aldrig fel. Jag rekommenderar starkt att ni andra tar efter. Det finns inget positivt i att äga en Samsung-produkt. Deras produkter håller en låg kvalitet jämfört med konkurrenterna, de använder omoraliska marknadsföringstekniker och företaget i sig är väldigt destruktivt mot folket i sina hemtrakter. Detta gäller säkerligen de flesta stora företag, men Samsung är störst och elakast.

Av Obligatorisk

Bästa sättet att tysta ner datorn är att ta bort så många fläktar som möjligt (men inte för många, vilket blir kontraproduktivt då de kvarvarande fläktarna då kan varva upp). Chassiet har ofta mycket liten påverkan, i alla fall om det är stort (vilket ditt är).

Själv har jag passivt kylt nätagg, en riktigt stor och långsam cpu-kylare, grafikkort med DirectCU II-kylare samt två fläktar (långsamma Noctua, en bak och en fram) och datorn är nästan helt tyst, även vid spelande.

Av Obligatorisk
Skrivet av tequila_mejor:

Återförsäljaren provkörde agget idag och enligt dom skulle allt vara OK. De bad mig köra ett tag till och reagera först om datorn skulle börja bete sig märkligt.

Det där ska du fan inte godkänna. Nu blir jag arg! Riktigt dåligt av butiken! Jag anser att du ska gå dit och kräva att få ett nytt. Ett nätagg som "poffat" och luktat bränt är absolut ingenting som får användas över huvud taget. Det är en felaktig produkt som kan vara en väldigt allvarlig brandrisk. Säg till butiken att du enbart fortsätter använda det om de tar på sig allt ansvar för eventuella framtida eldsvådor och dödsfall.

Av Obligatorisk
Skrivet av Alling:

1,3 V är för det första inte alls högt för en Sandy Bridge‑E. Du kommer vilja uppgradera CPU:n långt innan den går sönder …

… förutom om du kallar spänning för "volt", för då ska jag personligen leta upp din dator och sätta "volten" på 1,7 V när du inte är hemma!

Måste bara påpeka att jag är sjukt imponerad av "korrektheten" i ditt språkbruk. Inte en enda liten detalj är fel. Du har inte ens skrivit 1.7V som alla andra, utan det helt rätta 1,7 V - både komma och mellanslag. Det ser man inte varje dag. Haha.

Av Obligatorisk

Montera om grafikkortet. Ta ur det och sätt i igen. Din dator fungerar inte - det är därför det inte kommer någon bild. I bland hjälper det att koppla ur och sätta tillbaka grejer. Annars har något i datorn pajat, kanske moderkortet, grafikkortet eller processorn.

Av Obligatorisk

Ta ur grafikkortet och sätt i det igen. Datorn vill inte fungera just nu.

Av Obligatorisk

Har du rätt datum och klocka inställd i datorn? Om inte - fixa det innan du testar något annat.

Av Obligatorisk

Zelda kommer ju 2015, vilket säkert kommer att bli game of the forever.

Och Wind Waker HD är riktigt fint det med.

Jag gillar inte min Wii U jättemycket, och spelar nästan aldrig på den, men är ändå rätt nöjd. Kan definitivt rekommendera ett köp - men BARA om du är intresserad av Nintendos egna titlar.

Av Obligatorisk
Skrivet av Hemming:

Den är fastlödd til Dioden.

Jag menar koppla inte in diodens sladd i moderkortet.

Alternativt klipp av sladden. Ingen fara i det.

Av Obligatorisk

Du bör inte vända på lysdioden, det förändrar kretsens funktion. Om du inte vill att den ska lysa, koppla ur den i stället.

Av Obligatorisk

Windows 7 i dagens läge är inte att rekommendera, i synnerhet inte när du kör ssd. När du ändå håller på bör du göra en ordentlig uppgradering.

Av Obligatorisk

Talar vi stationärt eller bärbart? Årets eller förra årets? Det kan vara stor skillnad mellan en i3 och en i3.

Av Obligatorisk

Har du provat en minnessticka åt gången, i olika slottar på moderkortet? I bland kan de vara trasiga och orsaka konstiga fel.

Av Obligatorisk
Skrivet av Obligatorisk:

Steeplechase till Atari 26000000000.

Här är mitt bidrag:

http://i.imgur.com/30xesXq.png

Dödade jag tråden nu? Ett tips: spelet är till Sega Saturn och släpptes endast i Japan och Nordamerika.

Av Obligatorisk

Acern duger inte till videoredigering. HP:n är en trevlig maskin, från egen erfarenhet. Hade lätt tagit den. Snygg också.

Av Obligatorisk
Skrivet av fredofrans:

Hur stänger man av UEFI-boot? Hittar inget sånt alternativ någonstans (moderkortet är ett ASUS P8Z77-V).

Jag provade denna metod i alla fall, utan att stänga av UEFI-boot. "Datorn behöver startas om" var snarare "datorn startas om". Jag fick alltså inte välja på att starta om eller stänga av (eller ska jag stänga av på "det hårda sättet" i det här läget?).

I bios/uefi ska du leta efter boot-skärmen. Där finns något som borde heta något med Legacy boot. Om inte, försök ta bort allt som heter uefi här och låt datorn endast boota från icke-uefi-grejer. Svårt att förklara.

Ja, stäng bara av datorn på knappen när den säger att den tänker starta om. Inga problem där. I nuläget har du installerat ett uefi-baserat Windows 8 på gamla datorn, vilket gör att boot inte är möjlig.

Vad som hänt med nya datorn är lite svårt att säga. Har du lekt med boot order i uefi? Det bör gå att fixa väldigt enkelt det här.

Av Obligatorisk

Windows 8 installationsprogrammet fungerar ofta inte med lite äldre, icke UEFI-baserade moderkort, speciellt såna som är AMD-baserade (t o m så pass nya som AM3/Phenom II).

Sätt hårddisken i en nyare dator (om den är UEFI-baserad, stäng av UEFI boot), kör installationsprogrammet och låt den "packa upp filer" och allt det som den gör i början. När den säger "datorn behöver startas om", stäng i stället av datorn. Sätt hårddisken i den gamla datorn, och starta upp. Installationen kommer nu att fortsätta som vanligt (drivrutiner installeras, etc) och Windows kommer att fungera alldeles utmärkt.

Jag har gjort detta många gånger och resultatet blir exakt lika bra som i fall du hade installerat på ett mer "normalt" sätt.