Inlägg

Inlägg som Obligatorisk har skrivit i forumet
Av Obligatorisk

Förmodligen har hårddisken gett upp. Ett bra tillfälle att uppgradera till en SSD. Undvik Samsung 840 och 840 Evo.

Av Obligatorisk

Har du testat vad du får för hastigheter i datorn (både via trådlöst och med sladd) via www.speedof.me ?

Av Obligatorisk

Glöm inte att applicera en extremt liten mängd värmeledningspasta på båda sidorna av din kopparplatta. Jag rekommenderar även att du slipar ner plattan med ca 800-1000 grit sandpapper så att den blir blank och fin (dock bara om den ser lite matt ut från början).

Av Obligatorisk

Utan värmeledningspasta (det heter inte kylpasta - det har ingen kylande effekt som man kanske kan tro) så stannar värmen i processorn, i stället för att ledas över till kylflänsen. Den blir därmed överhettad, vilket resulterar i att den sänker hastigheten för att alstra mindre värme - men det duger inte, till slut blir det för varmt och den stänger av sig själv för att inte dö.

Ny pasta och felet är löst.

Av Obligatorisk

Vad har du för temperaturer på processorn? Spel brukar inte belasta den särskilt hårt, men det kanske dina videoklipp gör.

Av Obligatorisk
Skrivet av ksw:

Du har säkerligen en säkring på nätagget som också blåst, börja med att lokalisera den, det kan röra sig om en knapp bara som ska peta in igen (autosäkring) eller glassäkring inuti själva nätagget.

en blåst säkring betyder att datorn har momentant förbrukat slurpat i sig mer ström än den borde för att få ut en given effekt, troligen har du haft en dipp på spänningssidan i ditt hus när aggregatet var hårt belastat. vad driver du för dator med det där nätaggregatet?

Nätaggregat till datorer använder varken auto- eller glassäkringar, det sitter betydligt mer avancerad teknik där.

Oavsett så måste nätagget tas ur bruk omedelbart. Det är inte dugligt att använda. Att det faktiskt fick proppen att gå är ett mycket allvarligt (och ovanligt) fel. Brandrisk, minst.

Av Obligatorisk

I fall strömbrytaren går via moderkortet så är det inte standard AT. På ett normalt AT-system bryter man strömmen fysiskt via en strömbrytare på primärsidan av nätaggregatet, precis som övrig analog utrustning (lampor, äldre stereoprylar, etc).

P g a detta kommer det nya agget inte gå att använda i din dator, tyvärr.

Med tanke på hur systemet fungerar (strömbrytare via moderkortet) så kan det dessutom vara något annat som är paj i datorn, t ex moderkortet.

Av Obligatorisk

Har de stängt av invite-funktionen eller är det jag som inte fattar? Jag blev just medlem tack vare bl0m1 men när jag försöker hitta mina invitationskoder så står det bara följande:

Invite your friends

Because we are in beta, we have limited the number of new Ello users for a short time.

Check this page often: you'll be able to invite your friends from here very soon.

Av Obligatorisk

Spel och lotter kallas ju stupidity tax av en anledning.

Av Obligatorisk

Alla koder tagna men ingen som delar med sig ser jag. Varför inte, liksom? Det är ju gratis. Trist.

Av Obligatorisk
Skrivet av stoffson:

Ja, det kommer att fungera helt dugligt. Grafikkortet (GTX 280) kommer dock att flaska resten av systemet väldigt mycket i mer krävande spel.

Av Obligatorisk

Jag rekommenderar Matias Tactile Pro vilket använder nyproducerade kloner av de klassiska Alps-switcharna. Betydligt skönare att skriva på än t ex MX Blue eller IBM:s buckling springs.

Dyrt tangentbord och inte jättelätt att få tag i, men absolut värt allt trubbel för känslan. Finns inget bättre att skriva på, helt enkelt. Individuellt naturligtvis, men jag tror inte att någon som testat skulle säga emot mig.

Av Obligatorisk
Skrivet av CeciliaB:

Om du i alla fall ska köra en illegal nyckel varför betala för den överhuvudtaget?
Gillar du att ge kinesiska studenter eller småbovar lite mer pengar?

Hur är nycklarna illegala? Har Microsoft skrivit i Sveriges lagbok att man inte får använda studentnycklar sålda "för billigt" av tredje part?

Av Obligatorisk

Vet du om ssd:n över huvud taget fungerar? Har du provat att koppla in den i en fungerande dator och se om den hittas/du kan lägga filer på den?

Av Obligatorisk

Det finns ingen skillnad på ett internt ljudkort och en extern DAC. De är båda DAC:ar. Enda skillnaden är att de använder PCI/PCIe eller USB. USB-DAC:ar brukar ha färre möjligheter, och brukar ha ett bättre "rykte".

I verkligheten är det enormt lite skillnad på de flesta DAC:ar (ljudkort eller externa) och i de flesta fall - om du stänger av fördomarna - omöjligt att höra skillnad på dem.

Ljudkortet inbyggt i moderkortet brukar ha en tendens att brusa ner ljudet. Om du upplever sådana problem brukar ett dedikerat ljudkort/DAC oavsett prisklass vara tillräckligt för att bli av med detta.

Av Obligatorisk

Skaffa Brain Training till Nintendo DS. Finns även gratis tii Wii U. Var väldigt populärt för typ tio år sen. Spelet är designat för att man ska öva på minnet och bli bättre på matte, typ. Kolla Wikipedia.

Av Obligatorisk

Sockerfri läsk är inte mycket bättre än vanlig. Det sämsta med läsk är inte kalorimängden utan syran. Läsk är jävligt surt, även sockerfri. Detta tär hårt på emaljen i dina tänder, och den kan aldrig komma tillbaka. Du kommer att få allt kraftigare ilningar i tänderna vid minsta lilla kyla, och dessutom blir de betydligt mer benägna att få hål i sig. Till slut får du göra rotfyllning på varenda tand - och det blir fruktansvärt (otroligt) dyrt.

Av Obligatorisk

Du bör använda etanol (t-röd) eller isopropanol (Biltemas elektronikrengöringssprej) när du gör rent kassetternas kontaktytor. Detta är totalt harmlöst och allt dunstar bort till skillnad från t ex fönsterputs som innehåller en hel del vatten.

Vät en tygbit som du viker över en platt skruvmejsel, sen gnuggar du hårt mot kretskortsytan som syns på kassettens undersida. Tygbiten kommer antagligen att bli svart, och kontaktytorna skinande rena.

Nu kommer spelen att fungera betydligt bättre.

Av Obligatorisk

Spela i windowed fullscreen och ha task manager framför spelet, där kan du se belastningen.

Men som du själv kan se i recensioner, så är skillnaden på en 2500 (stock) och de de allra dyraste i7:orna mycket liten i spel.

Att uppgradera prolle är en stor grej, eftersom du behöver nytt moderkort också. Då är det betydligt vettigare att lägga de pengarna på det allra fetaste grafikkortet, för att sedan sälja ditt nuvarande. Men med tanke på hur bra grafikkort du har nu, så är även det ingen vidare uppgradering. Jag tycker att du ska spara pengarna, helt enkelt.

Av Obligatorisk
Skrivet av ciacio:

Hejsan, jag har samma problem det är en Asus N73jf som inte startar. Det det som händer när man försöker starta den är att poweknappen, poweindikatorn och grafikindikatrorn lyser sedan hör man Dvd läsaren spinna upp i 1 sec innan den bara dör och skärmen är helt svart. Någon som har någon aning om vad som är felet eller har några tipp på hur jag ska felsöka. Har en så länge

När du säger "innan den bara dör", menar du då att den faktiskt stänger av sig automatiskt, eller menar du att datorn är igång, men skärmen alltid är släckt?