Inlägg

Inlägg som MrToasterable har skrivit i forumet
Av MrToasterable
Skrivet av dagbro:

Är det en komplett vattenkylare du har eller ett hemmabyggt system? Om det är ett komplett system är det nog helt lugnt, de bör ha frostskydd eftersom de annars skulle riskera att frysa sönder under frakt och lagerhållning.

Det är ett slutet system som är köpt. Endast vattenkylare till cpun

Tog precis fram datorn o kikade lite genom rutan och såg inga sprickor eller tendenser till det. Men det är väl ingen garanti?

Av MrToasterable
Skrivet av Wiggin:

@MrToasterable: Ifall en vattenkyld dator utsätts för minusgrader finns det såklart en risk att vatten fryser, och delar spricker...vilket i sin tur kan leda till att det vid ett senare tillfälle börjar droppa vatten bland strömförande delar när datorn är igång. Samma princip som i alla vattensystem. Ifall de däremot har vatten med frostskydd, som t ex glykol så är det väl lugnare...då kan du lämna grejerna i bilen ner till flera minus, beroende på hur mycket glykol du har i systemet.

Jag skulle nog inte ta några risker alls där iallafall.

Hur kan jag säkrast få ordning på det? Ska köra i ca 1,5h innan jag kan börja pilla med den.

Av MrToasterable
Skrivet av Andreaz1:

Det beror väl på vad som är i den. Jag tvivlar på att det bara är vatten men är det det finns det ju en risk och fryser det förstör du nog definitivt någonting när vattnet expanderar. Möjlighet att värma upp bilen lite bara med något mellanrum?

Mitt råd är bara att du låter datorn långsamt tina till rumstemperatur innan du använder den så att du inte riskerar kondens. Kylpastan vet jag tyvärr inget om.

Om du ger namn på kylaren och kylpastan kan vi nog hjälpa dig leta upp relevant info.

Kylaren är en Antec Khuler H20 650. Kylpastan vet jag tyvärr inte.

Av MrToasterable

Kan vattenkylning frysa och skada datorn?

Hej, kort sammanfattat så fick jag lite strul igår med mitt boende och allt jag äger är numera i min bil inkl datorn som har vattenkyld processor.

Frågan är om denna vattenkylning kan frysa? Jag vet att vatten fryser men är det vanligt vatten i en sån kylning eller nån blandning som inte fryser?

Bilen har stått ute i ca -3 c under natten och runt 0-2c idag på dagen då jag inte haft möjlighet att flytta datorn. senare idag skall jag köra hem en längre sträcka och undrar om någon har erfarenhet av att förvara datorn kallt och om det kommer påverka? Typ som att slangarna spruckit eller om jag bör ta ut kylningen innan den kan tina om det kan frysa? Eller om kylpastan påverkas?

Tacksam för svar.

Av MrToasterable
Skrivet av lilllemann:

Hej! Jag hade tänkt att köpa mig en gamingdator och skulle behöva lite hjälp. Då jag både är ute efter skärm och dator har jag kollat lite på den här;

http://www.inet.se/produkt/v100579/acer-predatorpaket-gtx-970...

Är ingen databyggare själv och har därför inte koll på vilka delar man ska sätta ihop utifall man skulle bygga egen. Kommer den länkade datorn att fungera prestandamässigt eller är det bättre att vänta och köpa något annat?

Vill du ha ut maximal prestanda från den så kommer du nog behöva klocka processorn för 3,2Ghz med ett 970 är inte det mest optimala. Det bästa hade varit att du hade tagit den budgeten och byggt en egen istället så kommer du att få en mycket bättre dator för de pengarna. Folk här brukar vara mycket hjälpsamma med kundvagnar så det är bara att beställa sen. Men självklart funkar datorn! Jag byggde min första dator utifrån guider på youtube och det gick utmärkt så var inte rädd för det men annars finns det folk här på SweC som gör det gratis så du kan ju kolla om det finns någon i närheten som kan hjälpa dig.

EDIT: Upptäckte nu att det ingick en skärm i det priset, men vilket som så fungerar den

Av MrToasterable
Skrivet av Franne:

ah brukar också ta upp allt möjligt men då blir de snabbt fullt och man kan inte längre springa. och jag har uppgraderat strength till max

Jag dumpar av allt vid workbenchesen med jämna mellanrum sen e det bara o pinna på!

Av MrToasterable
Skrivet av Franne:

Tycker det går lite långsamt för mig i fallout 4. Har svårt o hitta rätt saker till olika grejer och en sak jag verkligen inte hittar är skrews för att bl.a uppgradera mina vapen. Kan inte bygga några avancerade grejer alls eftersom dessa grejer, framför allt screws och copper, är så svåra o hitta för mig så de börjar nästan bli lite irriterande. Har kollat klipp på Youtube från folk som spelar och då har dom flera hundra screws men jag hittar inte en ända

Någon som vet var man hittar detta eller något sätt man kan få fram dom på?
Tacksam för svar!

Själv springer jag runt o plockar all möjlig junk jag hittar och får då oftast screws och andra common föremål, vet inte om du kanske letar efter specifika föremål eller haft otur i din ''loot all the stuff'' upplevelse

Av MrToasterable
Skrivet av riger:

I ditt fall så skulle jag börja med att köpa en SSD, på minst 240GB

Angående ditt jetplan du har i lådan så kan det vara så att du har för lite eller för mycket kylpasta på CPU, ska vara lagom:)
Och/eller så kan kylningen sitta snett på CPU. Kolla detta så kan du får en tystare dator.

Vad har du för budget?
Vad använder du datorn till?

Har ingen direkt budget så använder det utmärkta svenska ordet lagom! xD Nämen behöver inte de senaste värsting grejerna men något bra och stabilt.

Använder datorn till att spela spel och redigera lite musik som jag spelar in från gitarren (väldigt, väldigt sällan jag använder det programmet men lär bli mer när jag har tid till det!)

Angående SSD, varför är den bra förutom till på OS? har inte riktigt förstått mig på det, visst datorn startar snabbare än haren men annars då?

Får ta en kik på det då jag minns att jag hade j*vligt mycket problem att få på den ordentligt för det behövdes ett satans tryck för att få ner fjädrarna till skruvarna :/

Av MrToasterable
Skrivet av twit:

Du vill alltså ha förslag på uppgraderingar du kan göra i dagsläget men du kommer inte göra några uppgraderingar förrän eventuellt någon gång framöver då varje förslag du kommer få här ändå är överspelat?
Gör istället en lista på vad du saknar i datorn som det ser ut nu, så finns det en grundplåt när du eventuellt bestämmer dig för att faktiskt uppgradera.

Det enda jag ''saknar'' i datorn är en ssd, kanske var otydlig men menade att just nu har jag ingen koll på vad jag kan uppgradera med för nya komponenter, därför ville jag gärna ha förslag på det så kommer jag '' in i spelet'' igen, tycker du det är onödigt så kom inte med förslag. Skrev även att jag går o är fundersam över vad jag kan ha för nya komponenter i den och därmed ville få bättre koll, detta var mitt sätt att få ny information samt förslag till framtiden. Vem vet, jag kanske ändrar mig och uppgraderar ändå.

Av MrToasterable

Hjälp med framtida uppgradering!

Hejsan Sweclockare! Har just nu datorn som står i min sign och är sugen att uppgradera den i framtiden, främst chassi, moderkort, RAM-minnen (till 16gb), ssd (nej, jag har ingen ) och eventuellt processor! Skulle även kunna tänka mig att få datorn tystare då den kan låta som ett jetplan ibland!

Inget jag funderar på att göra i nuläget men är intresserad av åsikter då jag ändå jämt och ständigt går och funderar på vad det ska bli för jag har tappat kollen på vad som är nyast o ''bäst'' etc...

Chassi mässigt så är det inget direkt krav förutom att allt ska få plats!
RAM-minnen är ju inte så svårt att få tag i men exempel kan ej skada.
Moderkort skulle jag vilja uppgradera till något nyare med fler SATA portar till hdd's o ssd, samt eventuellt lite högre hastigheter till RAM-minnen om det nu spelar någon roll
Angående processor så har jag kikat lite på en intel core i5 4690k, verkar vara bra och till ett skapligt pris! Om min uppfattning är rätt så skall en av de senaste processorerna vara i5 6600k? Är den något att satsa på istället? Angående överklockning så är jag amatör men kan klocka upp några steg!

Detta är som sagt inget jag planerar på att göra just nu men är ändå sugen på förslag så att jag vet lite mer vad som är aktuellt idag, sen kan ju det ändras tills det är dags att uppgradera

Av MrToasterable
Skrivet av Equilibrium:

Det var till TS. Eller vad menar du?

Av MrToasterable

Inte läst alla posts men du kan ju Genomföra GMU! (Grundläggande militär utbildning). Då är du sysselsatt i 3 månader och har därefter chans att jobba vidare om du skulle fastna för yrket, det finns massa mer sätt att tjänstgöra än som skyttesoldat!

Av MrToasterable

FPS skillnaden för mig med allt på low respektive ultra blir ca 7fps med min burk i sign, genomsnittet är väl 15-25fps, så det är en j*vla chansning kan jag ju säga.... :/

Av MrToasterable

Skulle ju kunna spara in några hundringar eller ändra något så får ni råd med ett GTX 970 istället.

EDIT: Vet nu att de redan har ett grafikkort

Av MrToasterable

Sover aldrig med klockan på av anledningen att jag hade uppfattat det som jobbigt samt att om man tränar karate i sömnen så finns en risk för skador på den vilket inte är så kul

Av MrToasterable
Skrivet av DaddyCoolSwe:

Hej Alla,

Har gjort några tweaks på burken och skulle testa om det påverkar FPS:en. Så jag startade BF4. Först laddas ju Origin och det går bra, är inloggad där.
Sedan laddas BF4´s webbsida, men där kommer jag inte in med mitt sparade lösenord som fungerade igår??
Försöker logga in manuellt, med samma fel; felaktikt lösenord.
Nu har jag reset:at lösenordet via Origins sida, men det har inte kommit något mail än.. därför börjar jag nu ana oråd. Kan mitt konto ha blivit hackat?

Nån som testat idag?

EDIT: Lösenord-reseten från Origin kom till slut. Kanske är många som resetar? Iaf, jag kan fortfarande inte logga in på BF4-sidan, så det måste vara något general-knas där.

Skulle tro det e något strul. Spelade imorse utan några som helst problem. Tog en paus, ca 2h senare (nu) när jag försökte starta så kan jag inte logga in till battlelog...

Av MrToasterable

FET!

Av MrToasterable

Denna e asgrym!

Av MrToasterable
Skrivet av Broken-arrow:

Dock kommer både sockel och cpuer utgå när nytt kommer i höst (så Ts får svårt att uppgradera endast cpu:n i framtiden).

Jojo, men du skrev ju att han kunde byta gpu om han inte var nöjd med prestandan och jag kommenterade det. För att förtydliga, inte säkert att ny gpu flaskar cpu:n men troligt (beror på vilken cpu som går att få in på 5000kr). DX 12 kommer inte göra jätte mirakel i fall man har en trött cpu (såg man ju redan försmak av på mantle).

Jaja, vi e på samma bana, han/hon har några alternativ iaf

Av MrToasterable
Skrivet av Broken-arrow:

Skulle inte köpt den. Antingen spara ihop en större budget eller pruta på den datorn blocket en la ut högre upp. För högt pris.

Dock blir datorn en kompromiss om man köper en hel dator för 5000kr. Jag menar att för att få in all i budgeten så behöver man välja sämre cpu,moderkort,nätagg,chassi och skippa sdd troligen. Blir helt enkelt krångligt i senare skede att byta grafikkort, för då är helt plötsligt resten för klent. Så datorn blir ju då mer än dubbelt så dyr helt plötsligt. För 7000kr kan man bygga duglig speldator för eller 8000kr kanske det blir nu (med valutan och datordelar blivit dyrare). Beror på vad TS har för krav.

Därför jag skrev att han kan köpa den för 5k om han e desperat, det går men bättre o spara som alla konstaterat. Upp till TS i slutändan.