Inlägg

Inlägg som bobberhino har skrivit i forumet
Av bobberhino

Datorbygge med prestanda för en billig peng

Hej allihopa som blev nyfikna av att kolla in här!

Det är så här att jag har ett PS4 som jag inte använt på.. länge. Jag känner nu att det är dags att göra sig av med konsolen för att kunna lira på den plattform jag, liksom många andra, anser vara bäst - PC.
Det jag dock vill göra är att bygga en PC för en så billig peng som möjligt, då jag inom den närmsta framtiden kommer att lägga mina pengar på flytt och inköp av allt som krävs för att vara en god far.

Så nu vänder jag mig till er, det jag vill veta är vad för delar som folk byter ut, men som fortfarande besitter prestanda, så som CPU i7 2600K eller i7 3770K. Jag har en hel stationär dator som åldrats väl, men börjar bli lite för gammal för att prestera någorlunda, och därför behöver jag alla delar. Det jag kan tänka mig att lägga på CPU, Mobo och RAM är omkring 2000 riksdaler, grafikkort kan jag lösa på egen hand (men hjälp mottages tacksamt ändå). På de pengarna vill jag givetvis maximera prestanda.

..så hoppas jag att man kan få lite vägledning!

Av bobberhino
Skrivet av sammecool:

Hej

Jag har problem med att få till hastigheten på min konsol.

Jag har 100/100 telia. På datorn (trådlöst) får jag ned 125/125 i senaste testet, men oftast runt 90/90.
På konsolen får jag 40/5, med sladd..

Jag har testat byta DNS, jag har testat DMZ, öppnat alla portar, kopplar in sladden rakt in i väggen och skiter i routern.
Men inget hjälper, min hastighet blir inte bättre, vad är fel? Vad kan jag göra?

Jag har alltid problem med lagg online.

Tacksam för hjälp!

Låter märkligt, har du löst allt i routern så är det inte mycket du kan göra själv skulle jag tro. Att mäta på ps4an är HELT värdelöst och opålitligt. I spel har det mer varit DMZ för min del som fuckat upp och i FIFA var det någon lösning som numera ligger på samtliga forum mer eller mindre, mer hjälpsam än så kan jag tyvärr inte vara.

Skickades från m.sweclockers.com

Av bobberhino
Skrivet av blejs08:

Vilken tycker ni om jag ska köpa någon av de 2 varianterna som jag nämner nedan.

Den där 1tb varianten av ps4 +2 kontroller för 3800 från Elgiganten.
Eller ps4 500gb + 2 kontroller + fifa 16 (något jag skulle köpa senare iaf) för 4000.

Jag har läst lite att några haft haft problem med 1tb varianten, samt att 500gb låter mindre? Jag skulle då få betala 3800 + 350~~ (4150) dvs 150kr mera för de där 500gb om jag nu väljer 1tb modellen.

Känns sjukt onödigt med 1 TB. Inte nog med att man inte spelar så många spel "samtidigt" så kan man ta bort dom ur biblioteket och ladda ner igen ifall man inte köper på skiva dvs. Kör på mindre lagring!

Skickades från m.sweclockers.com

Av bobberhino

@SweCake: Kort svar; väldigt viktigt!