Inlägg

Inlägg som Blacksheep har skrivit i forumet
Av Blacksheep

Håller ögonen på ett gäng elcyklar, för o se om någon droppar ner ordentligt, annars väntar jag till januari rean.

Av Blacksheep
Skrivet av mrqaffe:

Hemsidan du länkar till Ewhhels ser ut som en "skojsida" och inte en cykelhandlare, de kanske är seriösa men sidan ser ju mer ut som nått från nån som försöker lura folk via oseriösa annonser på sociala media och de börjar skriva om trim av cykeln långt innan de ens nämner vilken motor de har och så säljer de elsparkcyklar, allt verkar oseriöst med dem men jag känner inte till märket i sig men cykeln du länkar har damram och de är ofta hemska att cykla på för de flexar mycket i ramen oavsett vem som säljer dem.

För att klara skog behöver man framförallt bra hjul och däck så funkar det med i princip vilken cykel som helst så länge man inte ska tävla, se till att det går att ha minst 40 mm däck och helst över 50 mm. Och undvika damram, de känns oftast väldigt vingliga och ostabila.

Undvik breda mjuka sadlar för de brukar vara hemska att sitta på om man ska röra benen men exakt vad som är bäst är personligt och svårt att säga nått om utan behöver provas fram men oftast är det nån smal relativt fast sadel som är bekvämast.

Med en så liten hund är det kanske bättre med en hundryggsäck om man ska cykla på ojämnt underlag så att det inte vibrerar lika mycket för hunden, annrs lär det gå att montera en så liten hundbur som krävs för den hunden på en sån pakethållare som sitter på en arm från sadelstolpen om det inte finns fästen för en vanlig på cykeln så i princip alal cyklar som har en rund sadelstolpe i metall borde gå att montera en liten hundkorg på även om cykeln skulle säljas utan pakethållare och sakna fästpunkter för en normal pakethållare.
Hunden kanske också gillar en främre placering bättre så en styrmonterad eller främre pakethållare för korgen kanske är bra, nått av den här stilen.
https://m.media-amazon.com/images/I/81XT9XlZUGL._AC_SL1500_.jpg

Jag hade nog ocks¨kollat hur det är med reservdelstillgång till motorn eller hållit mig till nått av de större märkena eller en generisk kines typ Bafang hellre än en märkesspecifik motor från nån mindre tillverkare för det kanske är engångsprylar, dvs omöjligt att få tag på delar och dokumentation om några år när de är utslitna eller om nått går sönder.

tack för snabbt svar, tar till mig det du nämnt, och söker vidare

Av Blacksheep

@mrqaffe

Hittade denna tråd och då jag just nu håller på att se mig omkring efter en elcykel till The wife tänkte jag se om du eller någon har mer förslag än de jag hittat själv.

Cyklar själv en Cannondale Gravel Bike flitigt (Ej El)
Nu är det så att min fru som har en hjärtsjukdom som gör att hon inte kan anstränga sig för mycket, men vill gärna med ut på cykelturer med mig, och då har jag tänkt att det kanske finns en bra elcykel vi skulle kunna köpa till henne som har och uppfyller dessa kriterier listade nedan. Är det något du/ni kan hjälpa med att hitta ett bra ex på cykel till henne?

1 elcykel som även klarar av enkel skogsmiljö tillsammans med min gravelbike
2 bekväm sadel och bra motor då hon ej får få alldeles för hög puls
3 möjlighet att koppla på en hundkorg till en liten chiwawa hund (pakethållare som korg passar på)
4 budget 20-30 K

har hittat dessa 2 bland annat då de har bra erbjudande nu i november månad

Momas Aurora

Momas Wayfarer

Av Blacksheep
Skrivet av telrad:

Denna matchar din beskrivning väldigt väl: https://www.lg.com/se/monitor/lg-38wn95cp-w

Har den själv och är väldigt nöjd över mitt köp. Betalade då strax under 11500 kr, så se till att hålla i lönen/bidraget. 😉

Personligen så är jag så pank man kan bli som student efter att ha köpt skärmen som är länkad, Samsungs soundsbar plus en ny telefon av den senaste modellen. Men fina kläder för en rimlig peng samt någon trevlig smart hem-belysning skulle nog absolut kunna åka ner i en kundkorg. 😁

Den ligger nu på bevakning😍👍👍

Av Blacksheep

38" 144hz IPS skärm, skulle sitta fint.😋

Av Blacksheep
Skrivet av Dinkefing:

En bekant har en unge som målat med penna på hela tapeten. Hur får man bort det lättast? Det är inte blyets utan ett stift med färg.

Det finns en del produkter du kan testa, just denna på Amazon har fått ganska bra om man läser i omdömena, men ingen är nog perfekt, och det beror nog också lite på hur hårt eller löst man hållit i pennan som gjort märkena, men kan vara värt ett test i alla fall
Man vill nog välja denna eftersom den är för papper och inte textilier, och är speciellt för färgen blå.

bläckbortagare

kan även nämna att en gammal huskur som ibland kan ta bort bläck är hårspray, spraya på en fläckbortagare/mirakelsvamp eller micro duk, badda försiktigt för att testa, gnugga inte.

husmorstips

Av Blacksheep

har i många år hållit mitt egna ord på att aldrig köpa preorder, men sedan kom FOMO för att kunna få lira D4 3 dagar innan release, och på Fredagen inhandlades det i tolfte timmen.

Nu med facit i hand ångrar jag mitt beslut att ha gett strax över 1000:- för ett spel som blev så tråkigt efter bara ett par månader.

men med nya lärda läxor kommer nya regler att följa :).

Av Blacksheep
Skrivet av PFall:

Startade en Sweclockers clan (SWEC)

Försökte Joina, men får error,"This clan has too many outstanding applications"
:(,

Av Blacksheep

Finns den kvar eller är den såld
Mvh
Stefan

Av Blacksheep

Äntligen börjar det komma regler och förhållningssätt för crypto.
Detta är nödvändigt i det långa loppet, så att det kan ske en utrensning, och så att till slut bara de seriösa blir kvar.

Att block-kedje teknik, NFTer (då menar jag tekniken att kunna binda en äganderätt till ett objekt eller kontrakt) och Krypto inte skulle vara en del av framtiden, är som att internet en gång i tiden sågs som en fluga som inte kunde regleras och skulle försvinna.

Krypto har vuxit sig alldeles för stort för att förbjuda, och nu behövs
regler och lagar i ett första steg för att det skall bli säkrare och enklare för både institutioner och banker att kunna investera och erbjuda det till sina kunder på ett reglerat, lagligt och lättförståeligt sätt.

Av Blacksheep

I dag i dagens fynd tråden här på swec finns dessa
https://www.dustinhome.se/product/5011216840/ath-anc300tw-qui...

kanske något för dig, jag var o kolla flera reviews på YT, men bäst du kollar själv.:)

Av Blacksheep

hade Telenor innan Bahnhof jag med, Jag precis som du bytte pga priset.
inget ont om Telenor. de fugerade bra då jag hade dem, Och Bahnhof har fungerat exakt lika bra sedan jag bytte till dem ca 9 månader sedan. ((har aldrig behövt att nytta kundtjänst hos någon av dem) förutom uppsägning och öppning då såklart))

Av Blacksheep

sorry kunde inte editera den första o lägga till 1 till spel detta, men för att summera

Warhammer: Vermintide 2 - Collector's Edition 25:-
LIFE IS STRANGE 2: COMPLETE SEASON 100:-

Av Blacksheep

LIFE IS STRANGE 2: COMPLETE SEASON

100:-

Av Blacksheep
Skrivet av Eduardo_S:

Ok, som sagt är 4K en bra bit under nypris, som ju är 6-6500 kr.
Sedan är det ett Typecover med, som bara det kostar 1K. Och det medföljer utan kostnad.
Tänker inte gå under det bara för att få sålt den, då kommer jag att behålla den.

Hej igen!
Då tradera inte tar betalt om din vara inte säljs, och eftersom du är lite >Ny på tradera, så skulle jag nog lägga ut den en vecka på köp nu pris, skriv in vad du vill ha och avvakta o se om du får den såld eller kanske i alla fall lite frågor om den i PM.

Då riskerar du inte att den går för billigt och du kanske får lite hum om vad köpare kanske är villiga att betala för den.

Eller varför inte lägga ut den här på sweclockers o se vad du får för intresse på den

och Lycka till med försäljningen!!

Av Blacksheep
Skrivet av SuperDuperKillen:

Så sant, så sant. I de flesta fall går saker till överpris på tradera då folk blir "investerade" när de väl börjat buda. Väldigt likt bostäder faktiskt.

Därför undviker jag tradera som pesten.

men det fungerar!!

sedan får man ju ha lite regler när man själv lägger ett automat bud de sista sekunderna och håller sig till den summa man själv absolut max vill betala för produkten ibalnd vinner man ibland inte...

Av Blacksheep

Hej
Har både sålt o köpt mycket på Tradera sedan 2010, och endast haft ett fåtal/mindre problem genom åren
Har 160+ 80% sälj 20% köp omdömen alla på 5.0 och aldrig ett negativt omdöme.
de problem jag haft är folk som budat vunnit och sedan inte betalt. Då har det bara varit att lägga ut igen, och fått vänta en vecka till. Har aldrig brytt mig så mycket om det utan bara meddelat Tradera så de tagit bort avgiften och bara lagt ut det igen.

skall du köpa tänk alltid på att kolla omdömen o gärna läsa igenom några sidor bakåt i tiden, kolla alltid negativa omdömen om de finns, och kolla då gärna säljarens svar på dessa, för att skapa en bättre bild.

skall du sälja, om det är en gångbar eftertraktad vara lägg fördelaktigt ut med budstart på 1;-
Ta flera bra foton på produkten, var noga med att beskriva defekter om sådana finns
rengör det du skall sälja på ett bra sätt.
annons 7 dagar är nog vanligast, och bäst, se till att lägga in annonsen vid den tid då du vill att den skall avslutas (annars kostar det 10:- att välja sluttid)
en bra avslutningstid är att tänka, när är folk mest benägna och ha tid att kunna följa ett avslut, oftast handlar det om de mest kända lediga tiderna för folk i allmänhet, Fredag, lördag eller söndag kväll, mellan 19-21. Andra tider fungerar självklart, men undvik mitt i natten eller tidiga morgnar som avslut.

Om du inte vågar lägga ett utgångspris på 1:-, så kan du lägga ett utgångspris som börjar på det minsta du är villig att ta, men räkna med mycket mindre intresse. Om du inte har något jätte ovanligt, så vet de flesta Traderare att det alltid kommer fler. och ser du på avslutade annonser så ser man att de som ligger ute med bud från 1:- är de som går till avslut.
eller lägg ut den till fastpris i en månad. Det som är bra med Tradera är att du aldrig betalar om din vara inte säljs, så du kan i så fall pröva dig fram.

Har du saker som tillhör/passar produkten men inte är oskiljaktiga och kan delas, så tjänar du på att lägga ut 2 annonser, om dem som budar på den ena även vill ha den andra så kommer de se till att vinna båda. Lägg bara ut dem med en bra tidskillnad om ca 10 minuter samt att den tillbehören ligger efter i tid och inte innan.

Paketera sedan bra och noga- och posta sedan så fort du kan efter att du har fått bekräftelse om betalning.
Ta rätt betalt för porto/frakt, försök inte tjäna småpengar på att lägga på där, för det lyser fort igenom.

var tydlig i kommunikation, svara fort och vänligt på frågor, meddela gärna att betalning är mottagen, när du vet, samt att när du kommer att skicka varan, och håll tiden du lovat att lämna in den.

De flesta som använder Tradera är där för att buda, inte för att köpa till fast pris, ju fler bud en annons har, så är det stor chans att fler lägger bud och hjälper till att öka intresset och priset. Under mina år där jag sålt ganska mycket så har det till 99% alltid slutat att jag erhållit ett bra marknadspris, bara ett par gånger har jag fått mindre än vad jag själv hoppats/trott på. (men jag förstår och får själv pirr känslan i kroppen då jag lägger ut en vara som kanske kommer sluta på 8000kr till startpris på 1:-) men det har som sagt fungerat i alla år.

De 2 ggr jag kommer ihåg då jag fått mindre var första gng jag sålde en hel dator så tog jag inte isär den o sålde i bitar, vilket hade resulterat i att jag i slutändan fått några tusenlappar till. >Den andra var ett par 3d glasögon Nvidia, som jag trodde på 300Kr men fick bara 50:- men det var länge sedan. Annars har allt annat oftast get mer än jag trott.

De som ser din annons och sedan vinner/köper den är sällan eller aldrig med från början i budgivningen, men de markerar annonsen o följer den och lägger sedan in bud bara sekunder innan annonsen avslutas. (så gör även jag då jag hittat något jag vill köpa) du kan gå in o kolla andras avslutade annonser med flera många bud så ser du själv när du ser på statistiken, och vem som till slut vunnit/ köpt den, att de nästan aldrig är med från början.

Av Blacksheep

Kul beta, gillade mycket. blir kanske ett köp om något år när den kommer ner till 5 hundringen .:)

Av Blacksheep

Testade HP idag, men kunde inte komma in i det, och med all kärlek som alla har gett till spelet, så ville jag verkligen tycka om det, men det kändes allt för mycket barn spel för mig, och alldeles för mycket cutscenes som jag redan efter 20 minuter bara högerklickade för att komma förbi.

Var glad med att spela knappt 2 timmar och få hela summan pengar tillbaks från Steam, helt underbart att de har den servicen, så att man i alla fall har en möjlighet att prova på innan man bestämt sig.

För övrigt grafiskt och flyt i spelat så var jag nöjd.

Av Blacksheep

Jag personligen i min kropp, kan inte ens tänka tanken att inte få sova mina 7 men helst 8 timmar, men alla är vi olika och våra kroppar och sinnen klarar sig både bättre och kanske sämre än någon annan, svårt att jämföra.

Så länge man vet var ens egen gräns går, och vad man kan klara sig med eller utan så är det väl helt ok att göra som man känner.

Godmorgon på er förresten!