Inlägg

Inlägg som Kossamu har skrivit i forumet
Av Kossamu

@fragande: Okej, dom märker alltid om eller?

Av Kossamu

@Tauc: Oj vad bra att jag inte hetsköpte då. Kollade på butiken du listade. Använder du registred mail 7 när du beställer? Slapp du moms av rena turen eller för att reglerna är så? Vilka betalningsätt accepterar dom? Paypal eller liknande?

Haha jo det kanske det är. Beställde dock några sladdar och en programmerare därifrån för runt 30 kronor. Ska bli intressant att se om den kortsluter datorn eller inte

Av Kossamu

Någon med erfarenhet av ebay?

Edit: Kan lägga till att jag inte har köpt så mycket från utlandet, och speciellt inte genom hemsidor som wish. Jag kikade på dessa på ebay (https://www.ebay.com/itm/1PCS-ATMEGA328P-PU-Microcontrolle-r/...), och där står det att fri frakt, men jag nojjar mig ändå för att det kommer en smocka i form av avgift för att man beställt därifrån. Någon med erfarenheter/kunskap? Ursäktar för eventuella stavfel, är riktigt trött.

Av Kossamu

Vart (bör?) man beställa mikrokontrollers?

Har kollat omkring på lite olika sidor som farnell och mouser, men frakten där är rätt stor. Vilka sidor rekommenderar ni om man vill beställa säg 4 atmega328P? Är det dessa sidor som gäller eller finns det bättre?

Av Kossamu

@andra94: Snyggare ja, men jag tycker att dom syns för väl i mörkret.

Av Kossamu

@Chris_Kadaver: men sen kommer ju Zen 3 extra turbo!!! Vänta på den istället

Av Kossamu

@sesese: Varför skulle intel vara glad av att ha en konkurent? Ger ju lägre vinster.

Av Kossamu

Äntligen!

Av Kossamu

Har alltid vart väldigt försiktig så några dyra misstag har aldrig hänt. Dock så har man väl glömt att koppla ur routern vid åska och tappat min andra telefon jag hade i marken.

Av Kossamu

Hur länge brukar det dröja innan dom säger något intressant?

Av Kossamu

@Niclas: Free game, can't complain!

Av Kossamu

@DasIch: Jag tänkte mer att man ska kunna skriva och rita bilder som på ett vanligt block, samt att när man drar handen över skärmen så ska den inte reagera på det överhuvudtaget. Jag tänkte mer att man ska kunna disabla fingertryckningar men en enkel setting och sedan kunna sätta på det igen när man vill använda den som vanligt.

Av Kossamu
Skrivet av DasIch:

Första två generationerna var hade riktigt bra pris. Senaste har fortfarande okej pris, framförallt om man ska ha den som ritplatta - där saknar den ju motstycke. För andra ändamål ligger ju även Surface runt ett liknande pris.

Vad exakt syftar du på? Är det så att du vill ha bra palm-rejection? Det funkar i så fall utmärkt på iPad Pro, men det beror också på apparna man kör. Jag har aldrig haft behovet av att stänga av touch helt men jag tror det ska gå i vissa appar.

Är det så att du vill navigera endast med pennan? Det går inte att stänga av touchen men det går att navigera med pennan. Efter att ha testat i 5 min kommer du dock inte vilja göra det längre.

Skrivet av Simoneriksson:

Jag kan tipsa om en Samsung P580.

Jag köpte en sån. Pennan sitter i paddan och det blir naturligt att den följer med överallt.

P580 har några år på nacken men fungerar bra.

köpte på amazon.co.uk

Skrivet av Alling:

Vissa iOS-appar, till exempel Notability som jag använder, fungerar så att du bara ritar med pennan, inte med fingrarna.

Angående val av platta är iPad Pro helt överlägsen, framförallt (men inte bara) tack vare sin 120 Hz-skärm. Välj storlek efter behov; kläm och känn gärna på olika varianter i butik först.

Vad tror folket om Galaxy Pad S6? Där ingår pennan och tangentbordet man kan köpa till verkar vara väldigt bra, så man kan göra mer än bara anteckna.

Av Kossamu

@DasIch: Ok tack. Den ska vara "ganska" stor och man ska kunna göra så att den bara reagerar på pennan och inte på fingrar

Av Kossamu

Surfplatta man kan skriva på med penna

Hej, såg igår en person som hade en surfplatta men ett tangentbord. Hon kunde ta loss själva skärmen från tangentbordet och hade sedan en väldigt speciell penna som hon använde för att skriva på plattan med. Någon som vet vad dessa apparater kallas samt någon som har en rekommendation om en sådan i premiumsegmentet. Det ska finnas en riktigt bra app som man kan rita och skriva i. En dröm vore att kunna skrota pappersblock och istället använda en platta som fungerar till allt.

Av Kossamu

Tyvärr inte intresserad. Väntar på GTX 1650 Ti Super

Av Kossamu

Va inte direkt en lockande paj. Ser ut som kattmat.

Av Kossamu

Har ett cloud 2 headset och är riktigt nöjd med det. Har haft ca 1 år 3 månader. Ljudet är i klass med HD58X. Brukar använda dom lite överallt förutom vid datorn.

Av Kossamu

@norrby89: En bättre lösning då är väl att koppla bort skärmen från datorn samt kabeln och testa så istället. Då slipper man böka med ny skärm osv.

Av Kossamu

@norrby89: En bättre lösning då är väl att koppla bort skärmen från datorn samt kabeln och testa så istället. Då slipper man böka med ny skärm osv.