Inlägg

Inlägg som TheSwecHobbit har skrivit i forumet
Av TheSwecHobbit
Skrivet av Teval:

Google Drive har inte släppts som en Windows Store App än, så vill du att detta ska funka riktigt smidigt så är väl en platta med Windows 8 säkrast. För att använda office och windows store apps så duger Atom-plattorna fint, då kan du installera Google Drives x86-app och köra den och skydrive, och fulla Office. Ipad kommer alltid bli trixigare om du ska jobba från den.

Såå det gå rinte att använda internet explorer och logga in på gmail för att nå drive, samt jobba med dess filer?

Av TheSwecHobbit
Skrivet av tobbe_x90:

Varför är det värdast när de släpps? För att de sjunker så lite i pris eller?

Jag har funderat lite på 5:an men det är ju ungefär dubbla priset för lite bättre skärm och lite mer slimmad design, vet inte riktigt om det känns värt det. Visst sen har den väl bättre hårdvara också men jag ska inte göra så avancerade saker så vet inte om jag kommer märka någon skillnad på det.

Ja apples prisstrategi skiljer sig ganska mycket från andra elektronikföretag, dvs att en produkt kostar ungefär lika mycket då den lanseras till dess att en ersättare kommer (och när ersättaren kommer så försvinner den föregående helt och hållet utan reor, eller så sänkts priset några hundralappar).

Skrivet av tobbe_x90:

Har övervägt detta men inte alltid lätt att hitta ett bra fynd nära sig, vill helst göra upp mellan fyra ögon så att man inte blir blåst på skicket eller pengarna. Sen känns det ju alltid fräschast med nytt

Ptja om nu abbonemanget till den iphone 4 som jag länkade passade just dina telefonvanor så är det ju ett mycket bättre val än att köpa begagnat. Men det är ju just det, abbonemanget måste passa som handen i handsken; ringer ett kort samtal på någon minut varannan dag (typ, eller färre), skickar sällan sms (under 2-3 stycken per vecka?) och använder inte mer än 500 MB per månad i datatarfik, samtidigt som du tycker att 1 mbit/s är en okej hastighet.

Vad som är viktigt att komma ihåg vid begköp av telefoner (och andra bärbara enheter) är att batteriet är en förbrukningsvara, ett två år gammalt batteri som använts flitigt håller inte särskilt bra längre.

Av TheSwecHobbit
Skrivet av ORanje:

"Denna produkt har utgått och går inte att beställas"

Ja saker och ting tar ju slut. Den kostade 599 kr inkl frakt när jag beställde igår...

Av TheSwecHobbit
Skrivet av tobbe_x90:

Finns iphone ute för bra pris någonstans? Tänker främst på 4 eller 4S, 5:an lär väl vara för ny för att reas ut.

Sen är jag inne på att köpa laptop, hade tänkt mig en slimmad 13-tummare i prisklass runt 5-6k, någon som har sett något fynd?

Appleprodukter i regel som mest prisvärda 1 dag efter att de lanserats
Men, detta är ändå ganska billigt http://www.tre.se/Privat/Kopflode/AccessoryPicker/?device=260... om än lite ovärt

Av TheSwecHobbit
Skrivet av emigrating12:

Kommer till Sverige relativt snart, men för all del, en iPad är inte ett dumt köp det heller.

Källa?

Av TheSwecHobbit

Surfplatta som verktyg i arbetslivet?

Hej,
jag har lite problem i mitt arbete med att ha information som jag behöver tillgänglig när jag behöver den! Jag har funderat om en surfplatta kan underlätta i min "vardag", valet står mellan en importerad surface eller en ipad 4. Vilken bör jag välja? Andra funktioner som en väl fungerad integrering mot gmail (med mer än ett konto) samt bästa möjliga kalenderapp (som uppdaterar direkt mot gmail, utan problem).

Exempelvis; jag har ett worddokument på min PC (win 7) där jag skriver viktiga uppgifter som jag vill kunna få tag i även när jag är på språng. En lösning med molnet vore därför trevligt, men det viktiga är det "just works" och inte någon fullösning ala android Jag ska kunna öppna excel eller worddokumentet från denna mapp i molnet och kunna snabbt och smidigt redigera. Gärna även att det går problemfritt att redigera dokument på gmail drive.

Jag kommer dock aldrig skriva noveller på min surfplatta (max en mening eller två, och då funkar touchinput mer än tillräckligt).

Tankar, förslag? (ni som inte har någon erfarenhet av detta, snälla skriv inte! (no offense))

Av TheSwecHobbit
Skrivet av MrPe:

VGA = analogt kan därför inte visa 3D

Kan nog däremot fungera med PS3 media server och streama 3D material

HAHA? Va?
Dina ögon är analoga, därför kan de inte visa 3D?

Nåja, nää, klart att VGA klarar 3D, det enda som krävs är att den klarar att visa 120 hz, och det klarar till och med min gamla projektor som kostade 3000 kronor år 2007

Av TheSwecHobbit
Skrivet av Oneone:

Men vadå? ingenting renderas i realtid på en film?

Nej, men det är fortfarande stora kostnader att rendera effekterna. Inte direkt så att det är gratis att rendera en frame i 200 timmar, och att fyrdubbla det till 800 timmar. Det finns mer kostnader än att bara sätta in filmen i en projektor, det kostar pengar att göra filmen också...

Skrivet av Omlin:

Nu har jag slarvat bort min biljett men på den stod det The Hobbit 4K HFR 3D , och det stod även 4K där jag bokade. Detta är ingen SF biograf. Blev dock lite osäker nu när ni sade så men andra gången jag kollade på filmen ( i samma biograf) var det i 2D och då stod det bara The Hobbit på biljetten, och upplösningen var klart sämre.

edit: Hade fel,
Modellen har beteckningen DP4K-32B och är Barcos största och mest avancerade för biografbruk. Den har en upplösning på 4K, dvs 4.096 x 2.160 pixlar, vilket alltså är 4 gånger så mycket som en 2K-projektor. P
rojektorn skalar upp 2K-filmer till en högre kvalitet, men för full 4K krävs naturligtvis att även filmen är i 4K.

Maskinen kan även köra HFR (High Frame Rate). Detta innebär en högre bildhastighet än det vanliga 24 bilder/sekund. Hastigheter upp till 60 b/s för 2D och 120 b/s för 3D kan köras. 48 b/s blir troligen standard.

Hobbit kommer i Sverige att visas i 2K och High Frame Rate på de fåtal biografer som utrustats för tekniken. Vi hoppas så klart att det ska bli en riktig WOW-upplevelse!

Var 99% säker på att det var i 4K då det stod så på biljetten. Fortfarande sjukt bra kvalité på Filmpalatset och det var folk ifrån stockholm där på premiären - enbart för att det är en så bra bio.

Visst projektorn kan "gissa" vilka pixlar som fattas, men i regel går det inte att göra ett digitalt bildmaterial mer högupplöst genom mjukvara, exempel:
http://fukyeah.com/upload/images/CSI-Extreme-Zoom.jpg

Skrivet av e-lite:

Nu hittar du på Det har funnits datorkraft för att rendera 4K i minst 10-12 år.

Läs vad jag skriver. "Vi har inte riktigt datorkraften att rendera de specialeffekterna som vi vill skapa i 4k, därför väljs 2k för det går myyyyycket snabbare."

Exempelvis, bara för att en dator från 2001 klarar av att rendera 1920x1080 i windowsmiljö betyder det INTE att den klarar att rendera battlefield 3 med allt på ultra i 1920x1080, med 30 fps.

Av TheSwecHobbit
Skrivet av Rossi46:

Ja det här är mer prisvärt tycker jag :
500 GB SSD-disk
530 MB/s läshastighet
330 MB/s skrivhastighet
7 mm tunn
3 års garanti
2 699:-

Mot det här :
256 GB SSD-disk
540 MB/s läshastighet
520 MB/s skrivhastighet
7 mm tunn
5 års garanti
2 190:-

Samtidigt är det ju väldigt onödigt att köpa 500 GB om man bara kommer fylla ex 200 GB. Finns ju väldigt många filer som inte är så lämpligt att lagra på en ssd/spelar inte så stor roll att man gör, typ semesterfilmer och egenkomponerad musik gör inte mycket till eller från om de lagras på en SSD eller traditionell hårddisk imo.

Fast det är ju klart, om man bara har möjlighet att ha en hårddisk i sin laptop så är det ju så

Av TheSwecHobbit
Skrivet av vivaadam:

led pga att den är tunnare

Visst det finns de som hänger upp skärmen på väggen*, men det är ju inte så ovanligt att det ser ut så här hos folk

http://www.styleroom.se/image/scaled/normal/scig/1/173114-vardag...

Vad skjutton gör då 2-3-4 centimeter hit eller dit? Foten förhindrar ju ändå att TVn ställs nära väggen samt att själva bordet som mojängen står på är betydligt bredare, så att en CRT-skärm hade kunnat få plats. Och denna onödiga vinsten gör att man får prioritera bort bildkvalité (läs Potatissallads post) som rimligen borde vara det man prioriterar hos en TV i första hand. Hade du å andra sidan haft ett stort behov av att förvara TVn i fickan så hade jag köpt ditt argument om att den är tunnare. Och hur påverkar det mig?

Jo det resulterar i att fler tillverkare inte satsar på bildkvalité eftersom konsumenterna ändå inte köper de produkterna, så vi som faktiskt använder TVn till att titta på den får stå vid sidan om och iakta detta märkliga räjs.

Visst du är fri att göra som du vill, men jag irriterar mig ändå på hur marknadsföring lyckas få konsumenter att göra väldigt märkliga val.

*= Vilket i många fall också är väldigt intressant, då teve-tillverkarna väljer att låta kontakterna sticka RAKT ut från tvns baksida istället för vinkel (som TVn du länkar), vilket resulterar i en bulky upphängning i slutänden ändå.

Av TheSwecHobbit
Skrivet av Hyperträd:

Applikera Moores lag på det hela så kommer datorkraften att vara 4 gånger så stor om 36 månader. Om 10 år kommer din toarulle att kunna rendera 4k utan att bli anfådd.

Äsch, att du inte förstår. Att rendera 4k har egentligen vilken dator som helst möjlighet att göra, typ en gammal 386a från åttiotalet! Frågan är vad den ska rendera i 4k samt hur lång tid det kommer ta!

Om trettiosex månader så har vi säkert högre krav på att läpparna vid tal ska vara ännu verkligare, att muskelrörelserna ska vara ännu mer naturliga osv. Då är det (tydligen) ett mer framgångsrik koncept att rendera dessa nya krav i 2k än att rendera det som var hett för 36 månader sedan i 4k, om vi tänker sig att de båda alternativen görs med samma hårdvara och tar lika lång tid.

Av TheSwecHobbit

Någon som vet om de brukar fylla på med mer senare? Ex dustins rea slutar 13 januari? Fyller de på?

Av TheSwecHobbit
Skrivet av Jfqvist:

Jag personligen tycker att när det gäller hemelektronik så är det ungefär samma typ av "REA" nu som 1 gång i veckan i vanliga fall.
Inte sett några priser som man verkligen höjer på ögonbrynen åt. Men Svensson går ju att lura ändå.

Det jag har slagit till på är:
120 gb SSD intel 330, för 599 kronor inkl frakt (förvisso hade de samma erbjudande en gång i november också, men missade det. 5 kronor per gigabyte för en hyffsad SSD är ju ändå ett riktigt bra pris IMO)

Samsung galaxy dio med surf i ett år för 295 kronor. Hoppas på att mitt unlock sim fungerar på denna lur, så jag kan använda mitt telenorkontantkort istället (bättre priser än telia). Så 295 kronor för en telefon ändå är bättre än min nuvarande HTC hero (som dessutom är småtrasig) anser jag vara ett hyffsat pris!

Sedan sålde ju dustinhome en Ipad 3 (som släpptes i mars i år, riktigt bra platta) med 64 GB minne och möjlighet att stoppa in simkort, 3G och "4G", för 4500 eller däromkring. Missade detta men hade slagit till annars, riktigt bra pris.

Sen sålde media markt en canon eos 1100D med kitobjektiv för 1999, riktigt bra pris om man är smånyfiken på dslrs men har en budget däromkring. Tyvärr inte intressant för just mig, men ändå ett riktigt bra erbjudande!

Av TheSwecHobbit
Skrivet av n_sandstrom:

Wow, då har du väldigt dyr bensin, eller väldigt billiga bilresor.
Vad tror du det kostar att kunna se film hemma då? Kostnaden för en bluray-film, och inte ett öre mer?

Skrivet av n_sandstrom:

Biograferna har ju inte blivit sämre, dom har bara inte förbättrats i samma takt, så det finns ju ingen riktig vits att klaga.

Jo sett från bildkvalitén har det faktiskt försämrats, på 90talet kunde du se film som spelades upp från en 35mmremsa, väldigt högupplöst och mostvarar 4k eller mer. Idag sitter du med 2k, dessutom digitalt. Många menar att analog bildkvalité är nästan omöjlig att uppnå digitalt, jämför med audiofilerna som sitter kvar med LP-skivor och totalvägrar digitalt ljud

But thats no the point, en bioupplevelse är dyrare än att se filmen hemma. Liksom se the hobbit, 175 kronor kostar det, är man ett kompisgäng på 4 personer blir det 700 kronor + lägg till obligatoriska överpriser på popcorn och läsk (om man inte tar med hemifrån som man poppat själv och köpt på willys, men hur många gör det?).

Det blir ju rejält dyrt jämfört med en blu-rayfilm för 200 kronor, som man dessutom kan återanvända, även om du inkluderar kostnader på slitage på din hemmabioprojektor och övrig utrustning. Nej jag står fast vid att bio är en premiumprodukt och det är märkligt att ingen direkt kommenterar den pinsamt låga bildkvalitén.

Nej bio är inte direkt ett budgetalternativ till att se film hemma, jag tror inte att det finns många som resonerar "det är så dyrt att ha egen TV/projektor hemma, bättre att gå på bio varje gång jag vill se på film", däremot är ju en bussresa i många fall ett val många har gjort (inklusive mig själv), "nej jag har inte råd med en bil, jag får helt enkelt åka buss istället".

Av TheSwecHobbit
Skrivet av Omlin:

Kollade på the hobbit i 4K 48FPS 3D. Var en FRÖJD för ögat!

Kanske inte är så vanligt, är nog bara "Sveriges bästa bio" som verkar ha det. Det är värt ett besök!

http://www.facebook.com/pages/Filmpalatset-Brom%C3%B6lla/2970...

http://filmpalatset.se/

Har du källa? Vad allt som tyder finns the hobbit bara i 2k, även om du ser på någon fancy biograf i staterna. Att filmen skalas upp från 2k till 4k gör den inte till 4k imo.

Av TheSwecHobbit
Skrivet av n_sandstrom:

Njae, om jag redan har en Audi stående hemma, skattat och klar, är det ju mycket billigare att köra ett par kilometer med den än att ta en enkelresa med bussen.

Nej, knappast Har du tur är bensinkostnaden ungefär lika med kostnaden av en bussresa, men det är fler kostnader än så med en bil, förutom skatt!

Skrivet av n_sandstrom:

Historiskt sett har bio varit betydligt bättre än tekniken hemma, men skillnaden mellan dessa har ju alltid minskat, och nu behövs det ganska lite för att vardagsrummet ska utklassa en biosalong på dom flesta punkter.

Jag har lite halvsvårt att se din poäng? Om det nu är så att skillnaden mellan kvalitén idag är mindre jämfört med kvalitén för 10 år sedan, då är det väl rätt rimligt att någon klagar på att bio har dålig kvalité idag?!

Av TheSwecHobbit
Skrivet av n_sandstrom:

Det är väl klart ingen klagar på bildkvalité när man är på bio. Hör du tex folk på bussen klaga på att sätena inte är lika bekväma som på deras Audi?

Bio går man på för att se film tidigt, och göra det gemensamt, inte för en teknisk upplevelse.

Skickades från m.sweclockers.com

Fast å andra sidan är det mycket dyrare att se filmen på bio än att se den hemma.
Jämför med din audi, då är det dyrare att åka med den än att åka buss, så man kan förvänta sig att det är en bättre upplevelse!

Och bio har, historiskt sett, visst strävat efter att utkonkurera filmupplevelsen hemma. Exempelvis när vi fick svartvit TV så kunde du se färgfilm på bio. När du kunde se färgfilm hemma så kontrade bion med extra bredbild (som de var ensamma om i runt 50 år i jämförelse med hemmet). När hemmen fick VHS/DVD så var bildkvalitén fortfarande överlägsen på bion i jämförelse. När hemmen fick widescreen och blu-ray under 00-talet så kontrade bion med 3D film, och nu senast 48 fps.

Så jo, bio ska vara en premiumupplevelse jämfört med att se film hemma.

Exempel från femtiotalet, att locka människor från TVapparaterna till bion igen, erbjud väldigt bred bild

http://3.bp.blogspot.com/_sV0_A73owP0/SQJXX3XPBvI/AAAAAAAAA7Q/X4...

http://en.wikipedia.org/wiki/Cinerama
"It was the first of a number of novel processes introduced during the 1950s, when the movie industry was reacting to competition from television. Cinerama was presented to the public as a theatrical event, with reserved seating and printed programs, and audience members often dressed in best attire for the evening."

Av TheSwecHobbit
Skrivet av Kosh of Vorlon:

Farligt och farligt, det kanske mer handlar om långsiktigt att kunna även göra vinst i slutändan och finnas kvar många år framåt. Tar du tex. MediaMarkt så backas deras reor upp med pengar från moderbolaget mest i syfte att slå ut sina konkurrenter för att sedan höja priserna och kunna tjäna pengar långt senare.

Tror det är farlig strategi att medvetet göra förlust på produkter bara för att göra kunder nöjda, då kan man ju lika gärna dela ut pengar till folk direkt. "Gratis 100-lapp per hushåll, ställ er i kö" och sen hoppas att de ska komma och handla så de kan tjäna tillbaka hundralappen.

Ja men nu är det ju så att inet plöjde ned pengar i reklam "titta här vår mellandagsrea börjar senare än alla andras!!!", nu kanske det inte är så jättedyrt att göra reklam på swec men är ju ändå pengar de lagt. Att lägga pengar på sådant och bygga upp förväntningarna är ju helt onödigt. Om de ska satsa på någon långsikitig vinst så kan de ju hålla tyst om det när de ändå inte tänkt ha några bra erbjudande.

Jämför med kompletts gamla 1337rea, den som var en nedsatt produkt vid ett visst klockslag. Reklam hårt som fan på swec dagarna innan. Folk hypade upp och gisaade produkten och i slutänden så blev det total rage i tråden över att komplett hade en dålig produkt "Hur FAN kan de kalla en usel budgetcpu för 1337????? Lol noobs"

Av TheSwecHobbit

Nja varit ungefär samma pris i flera månader. "Ord. pris 3678 kr" är bluff!

Av TheSwecHobbit
Skrivet av Kosh of Vorlon:

Mellandagsrea fungerar ju bara hos affärer som har flera hundra procent påslag som klädaffärer etc.
Datorbutiker som ligger på 5-10% jobbar ju mer med kampanjer etc. och när de har mellandagsrea är det oftast leverantörer som backar upp med specialpriser just för den sakens skull.
Man kan ju knappast förvänta sig "mellandagsrea" på vanliga saker då det saknas marginaler för sådant.

Visst har du rätt i detta, men det är farligt att göra kunderna missnöjda. Exempelvis media markt lyckas hyffsat med sina reor, och internetbutikerna som ska vara billigare lyckas inte matcha.