Inlägg

Inlägg som raduki har skrivit i forumet
Av raduki
Nytt bud: 50 000 kr Tillägnar detta bud till min bror som skulle fyllt 34 idag. Han hade uppskattat att hans födeledagspresent var till en organisation som ser till barnens bästa, så som han också gjorde
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av raduki
Skrivet av Rouge of Darkness:

Coilwhine kan låta lite olika allt från ett lågt brummande som i detta fallet till ett hiskeligt pipande.

Dock tycker jag det låter som en fläkt. Men kanske är fel ljud jag lyssnar på.

Verkar som att det var en av fläktarna i chassit, jag pillade lite på den och har inte hört något sedan dess.

Av raduki
Skrivet av Daemon:

Låter det lika även när fläktarna står still?

Har hört liknande ljud, men nog aldrig från en vanlig dator utan mer andra större maskiner.

Det låter även när fläktarna står still ja, och jag har haft flera datorer som låter på liknande sätt.

Av raduki

Är detta coil-whine?

Jag har lyssnat på en del coil-whine videos online men tycker att det inte låter som detta. Det känns som det enda rimliga dock.

https://streamable.com/c1v1xy

Av raduki

1700 för CPU-kit och 980ti, kan hämta

Av raduki

Bara så jag inte missförstår, du är inte intresserad av ett HTC Vive alltså? Har ett från 2016 som ligger och samlar damm om du vill köpa.

Av raduki

Budar 1300 + frakt

Av raduki
Skrivet av Barsk66:

En av värdens största producenter av hårdvara i världsklass. En S5 har jag haft, en av de bästa telefoner jag ägt (för sin tid). Där kunde man fortfarande byta batteri utan verkstadsbesök. S7'an och S10an förstås ännu bättre. S7'an fick sonen ärva via ett batteribyte som gjorde den som ny. Att det ibland strular med programvara initialt är något man dock får räkna med, oavsett leverantör. Det är så ultrakomplext idag med allt som ska hänga ihop med allt så nån gång kan det bli fel, det får man nog räkna med. Dock ska det ju komma patchar inom rimlig tid för att det ska hålla. Har du haft problem med hårdvaran i sig så är det ju bara att beklaga, men det är ju det garantin är till för...

Med tanke på att Samsung är en av världens största producenter så gör de onekligen något rätt, men mina erfarenheter har gjort att jag har lärt mig en läxa.

Min S5:a fruktansvärt långsam efter ca 2 år. Fabriksåterställning hjälpte inte. Sen började lacken började lossna, knappar glappa och andra skönhetsfel så byggkvaliteten lämnade lite att önska. TV:n lider av jättedålig mjukvara, t.ex. hoppar mellan olika inputs och har svårt att sätta upp surround. Tvättmaskinens torkprogram torkade inte ordentligt tills en tekniker kom och tittade på det, men han var inte helt övertygad om hur länge fixen skulle hålla då det verkar som att vibrationerna på tvättmaskinen kan slå sönder kretskortet. Mina Galaxy Buds tappar anslutning om du lägger en hand mellan mobilen och hörlurarna.

Verkar vara en salig blandning av mjukvara och hårdvara, jag lägger hellre mina pengar på andra märken! Vilket är synd, för deras telefoner är väldigt snygga.

Av raduki

Riktigt snygg design! För mig blir det hard pass då jag avskyr Samsung, de senaste fyra Samsung-produkterna har strulat för mig (TV, tvättmaskin, Galaxy S5 och Galaxy Buds) så någon gång måste man lära sig att Samsung inte gör bra grejer.

Av raduki

Harman Kardon 5.1 receiver

En Harman Kardon 151S förstärkare säljes p.g.a. ändrad setup. Förstärkaren är ca 4 år gammal och fungerar klockrent.

- 5.1 surround
- Fyra HDMI-uttag
- Spotify Connect

Mer att läsa här:
https://se.harmanaudio.com/harman-kardon/AVR+151S.html

Det som ingår är:
- Förstärkaren
- Fjärrkontroll
- Instruktionsbok
- AM/FM-antenn
- Strömkabel

Läs hela annonsen här

Av raduki
Skrivet av Maddox:

@raduki @rymdriddaren Vi har egna textkanaler och röstkanaler på Geeks Discord. https://discord.gg/nUhTfgv

Vi spånar just nu på vad vi kan göra så folk ska vara mer aktiva i att spela med varandra i klanerna och tillsammans med folk från de andra klanerna. Problemet är tyvärr att flera personer spelar själva, eller sitter med vänner på andra VOIP tjänster eller discord servrar.

Problemet jag tänker på är inte att folk inte spelar med andra i klanen utan snarare att folk inte spelar alls. I Spelclockers är det mestadels tomt när jag spelar och jag spelar helger/kvällar. Brukar se tre personer online som mest, väldigt sällan mer på sista tiden. Mitt förslag är att göra en kontroll för att se vilka som är inaktiva och tar upp plats i klanen och att eventuellt slå ihop klaner för att få en mer aktiv klan. Förstår att detta kanske är dumt i dagsläget då en patch är runt hörnet.

Av raduki

Dags för en aktivitetskontroll och sammanslagning av klaner? Jag är med i Spelclockers och det är oftast väldigt få online i klanen. Misstänker att det kan vara likadant i de andra klanerna, därför skulle en sammanslagning kanske varit på sin plats.

Av raduki

Väldigt skönt att både Apple och Samsung tappar. Apple är svindyra men de har iallafall bra kvalité, Samsung har ju både ett högt pris och sämre kvalité. Har ännu inte stött på en enda Samsung-produkt som jag är nöjd med, nu senast är det Galaxy Budsen som har världens sämsta Bluetooth-anslutning.

Av raduki

"Skalar upp"
"7nm"
hehe

Av raduki

@Maddox Det var ett stort intresse! Jag har signat upp för båda klanerna, går under namnet Raduki på uPlay

Av raduki

@Maddox: Reservlista? Det får plats en hel del i klanen, är ni så många?

Av raduki

Är du helt säker på att det var ett cykelövergångsställe? Om så är fallet så är det gubben som har fel, han svänger och det är han som har väjningsplikt. Hade han däremot varit på väg IN i rondellen så hade han haft rätt.

Av raduki

i7 8700k men ett GTX 1060? Ditt grafikkort kommer bottlenecka dig ganska rejält. Förslag är att du drar ner lite på processorn till kanske en i5 9600k och uppgraderar kortet till ett GTX 1660 ti at the very least, även där kommer ditt kort bottlenecka dig.

Av raduki

Det finns inga bra lösningar på ditt problem. Skaffa en FreeSync-skärm (eller G-Sync om du bara kör med Nvidia) så slipper du detta, dessa teknologier skapades just för detta syfte.

Av raduki
Skrivet av makarickiri:

Spelet var ju väldigt likt det första. Hade dock problem med CPU i spelet.
Min 7700K låg på 100% belastning hela tiden. Enligt Afterburner, HWMonitor och aktivitetshanteraren användes bara 4 av 8 trådar och alla var låsta till 2,8GHz.
Pendlade mellan 40-110fps och hade väldigt mycket stuttering. Byte av drivrutiner hjälpte inte heller. Så fort jag tabbade ner eller stängde av spelet så fungerade allt som vanligt igen. Hoppas det blir fixat till release.

Skickades från m.sweclockers.com

Om din CPU ligger låst på 2.8Ghz så låter det som att du har höga temperaturer eller att du inte har "låst upp" din processor i BIOS. Har du varit inne och pillat i BIOS något? Vad har du för inställningar? Hur såg HWMonitor ut på max-temps och max-volt under ditt spelande?

Du kan inte ligga på 100% belastning om du bara använder 4 av 8 trådar men antar att du menade att det var de 4 trådarna som var 100% belastade.