Inlägg

Inlägg som Krippa75 har skrivit i forumet
Av Krippa75

Min bil lät ungefär sådär när jag hade läckor i rören mellan främre och bakre system. Blev olidligt när värmen kom och det inte gick att kyla bilen.

Av Krippa75

Borde kanske snarare posta i gubbgnälltråden då jag uppenbarligen är för gubbig att begripa poängen med att jaga cpucykler och grafikprestanda i en telefon. I stort sett alla lurar på marknaden är ”good enough” för mina behov vilket är diverse meddelande- och kalenderappar och några jobbrelaterade dito som i sig inte är alls resurskrävande.

Av Krippa75
Skrivet av Bjirn:

Ja får väl passa på att gnälla över alla som gnäller över "woke".
Hur kan det vara negativt att vara vaken och öppen för att samhället förändras och tidigare nedtryckta minoriteter får ta lite plats?
ex; en film kommer ut där huvudrollen och de två bi-rollerna spelas av svarta person, då säger folk aha en sån där "svart film" - Woke.
Sen kan en annan film innehålla fyrtitjugo vita människor i ALLA roller och noll kommentarer om castingen.

Det är när det blir historielös kvotering som det blir problematiskt, exempelvis senaste googlegrejen med färgade soldater i tyska ww2-armén och som grundare av USA.

Av Krippa75

Har kört homeplug i hus och lägenhet med blandade resultat. I lägenhet funkade det helt ok, men ibland tårtade pluggarna ur och jag var tvungen att köra norsk reset. I huset funkade det uselt, kan tänka mig att det beror på värmepump och andra prylar som smutsar ned elnätet. I bägge fall var det minst 10 år sedan så kan mycket väl funka bättre nuförtiden.
Har du ett ens hyggligt stabilt och modernt Wi-Fi finns väldigt lite poäng att dra nätverkskabel om enda användningsområdet är streaming. Streamingtjänsterna komprimerar otroligt hårt så bandbredden är knappast en flaskhals.

Av Krippa75

En Xbox eller playstationkontroller går utmärkt att använda till PC. Annars finns det gott om arkadspelsliknande stickor.

Av Krippa75

Tumi gör förutom väldigt bra resväskor även trevliga ryggsäckar. Kostar en slant men premium både i materialval och funktion.
Min favorit är från MacLaren-kollektionen som frontas av Lando Norris. Den är dock löjligt dyr.

Av Krippa75
Skrivet av Bael:

Undrar hur många som verkligen är gubbar som gnäller i tråden?

Gubbe är inte en ålder, det är ett personlighetsdrag.

Av Krippa75
Skrivet av wazman:

Trodde det var någon som skulle vara lite lustig först, men VDn har verkligen 850.000 kr i månadslön?! Det är ju en helt absurd summa pengar speciellt i en sådan organisation där "veteranerna" är bittra, sura och klagande - kan förstå om det svider.

När jag jobbade där (parallellt med studier på högskolan) för 20 år sen var ingångslönen 10.000 kr (före skatt), det var bara ett fåtal brevbärare som hade över 20.000, kontorschefen hade 30.000 och det var liksom "taket". En gubbe störtade ut ur ett möte bitter som en jävla citron när han klagade över att han bara hade 16.000 efter 40 år i yrket. En annan "veteran" hade varit chef på bygget i några månader och gick sen tillbaka till brevbärarrollen, så han kunde plocka ut en hög lön jämfört med alla andra, 23.000.

Fyfan alltså, saknar inte det där jävla bittra stället ett dugg alltså men man är fan glad att man har tak över huvudet på jobbet och kollegor som inte luktar svett så det sticker i ögonen.

Men den här damen som är VD alltså, hon borde släppa en e-bok om "hur du ökar din lön till nästan en miljon på 5 år" kommer fan sälja som smör garanterat LOL!

Gällande lönen får man ha i åtanke att i fallet VD för statligt ägt företag finns inte möjligheten att få andra typer av ersättning istället för lön. Hade det varit ett vanligt börsnoterat företag hade hon garanterat haft max en tvåhundring i månadslön men utöver det ett ständigt ökande aktieinnehav som renderat ett antal miljoner i årlig utdelning.
Det är lite samma grej med de som driver de stora ICA Maxi-butikerna som är bland de högst betalda i landet om man ser till ren förvärvsinkomst.

Av Krippa75
Skrivet av Wip3:

Bara jag som irriterar mig på att ljudbilden i flera program är alldeles skev.
Tittade på t.ex dokumentären "Bäst när det gäller" och när personer pratar så spelas det dramatisk musik alldeles för högt.
Har märkt detta problem i vissa andra program med. Har en soundbar och inte märkt av det tidigare?

Det kan ju vara problem hos med med men jag gnäller ändå

Du har inte råkat aktivera nåt knäppt läge på soundbaren som ska ge "virtual surround" eller dylikt? Kan ge väldigt udda ljudbild.

Av Krippa75

MSI Ventus RTX2070 Super, 2000:-?

Av Krippa75
Skrivet av dlq84:

Coolt, då kan de ta 10 gånger extra betalt för ett fult tryck.

Om det inte är någon skillnad utöver att de smäller på D&G's logga och uppar priset är det bara löjligt. Om de däremot gör en äkta lyxprodukt i exklusiva material ser jag business caset då en anledning att jag inte äger en gamingstol är att de ofta är tillverkade i tveksamma material som inte tilltalar mig. Avskyr allt vad "veganläder" och dylikt skräp heter.

Av Krippa75
Skrivet av Pirum:

Håller med om parkeringar, men jag har med mig ett färgstift så jag kan fylla i färgen på min dörr om det behövs efter att barnen gått ut.

På tal om barn, vill gnälla på alla dumheter som Android (Google) håller på med. Åtminstone tror jag det är Googles fel. Kan vara Samsungs också. Eller appmakarnas. Skit samma. Är hemma med sjukt barn, och efter kontakt med 1177 bokade jag in ett läkarbesök via landstingets app. Vet inte om det heter landsting längre, men alla i tråden vet vad jag menar.

Sammanfattning: Min telefon tar bort rättigheter från appar utan att jag registrerar det i min hjärna.

Gnäll: Appen går igång men "startar" inte. Felmeddelandet (från appen) är typ "Appen finns inte längre" eller något idiotiskt. Avinstallerar, laddar hem igen. Samma. Visar sig att det finns 2 olika versioner av appen. Oklart vilken som är ny och funkar. Det går inte att ha båda installerat samtidigt. Efter att ha provat dessa 2 appar 3-4 gånger funkar det utan anledning. Bra.
Men jag kan inte ladda upp bild. Rättigheterna i appen var visst avaktiverade eftersom jag inte använt den på så länge. En helt ny feature i Android sedan några år tillbaks verkar det som. Inga felmeddelanden fås, när man trycker "ladda upp bild" så bara händer inget. I teorin vet jag om avauktoriseringen. , i praktiken tänkte jag nog att det kanske var så, ger appen alla rättigheter, men det gick tydligen inte att ändra inställningarna utan att stänga ner appen och lägga in alla uppgifter igen. Och nu var mötet bokat. Bäst att ta telefonen, den har ju bättre selfiekamera än Macbooken vi har. Chattar med läkaren, går över till videochat. Godkänna mikrofon, kamera, jajamen, helt som väntat, det funkar (min första videochat på telefonen). Riktigt lågt ljud, jag hittar inte hur man sätter på högtalaren, videochatten defaultar till att ge ljud ut i öronlågtalaren, inte i högtalaren. Ska ladda upp bild tycker läkaren, går över i chatten, trycker på media - lägger till bilden. Snurra, snurra. Inget händer. Snurr. Går in i telefonens inställningar, letar upp Chrome som jag tydligen befinner mig i, verkar ha alla rättigheter utom kontakter och media. Media? Lägger till den rättigheten. Går ändå inte att ladda upp bild. Måste jag starta om Chrome? Går ju inte nu. Ta bild med kameran går dock, så jag tar en bild till (men inte alls lika bra som den jag tänkte skicka först).

Hur som helst, min poäng är att jag vet att appar tappar rättigheter med tiden om de inte används. Jag vet att en del appar tydligen läggs i koma eller närapå avinstalleras om de inte används. Jag får en del varningar om sådant ibland. Men, när man väl sedan använder appen får man ju ingen varning om att den är rättighetsmässigt stympad? Den bara inte funkar som den ska. Jag har i förväg valt ut en del appar som inte ska tappa rättigheter eller läggas i koma, men det är inte lätt att hålla koll på vilka man gett denna behandling och vilka man glömt göra det på.

Vet inte hur många appar jag har, men det är några hundra åtminstone (425, jag kollade nyss, och detta är alltså utan "systemappar", detta är appar jag aktivt kan starta från app drawer). Sjukt, jag vet, men bara parkeringsapparna är väl ca 10, vårdappar/fk ca 10 (vi är normalsjuka), banker/kredit ca 10, webläsare kring 10, det blir många totalt.

Nu tar jag bort mediarättigheter etc från Chrome igen. Defaultwebläsaren ska ha minimala rättigheter, varför hade inte sjukvårdsappen inbyggd chat? Kanske inte funkar så.

Dock, jag tycker sådant här är ganska, tja, kul. Men de flesta jag känner skulle nog efter den här upplevelsen kanske hellre gå till vårdcentralen fysiskt nästa gång.

Det är exakt det där som många verkar vilja ha om man ska döma efter varenda tråd som berör iOS och/eller Android (eller Linux vs windows för den delen).
Själv är jag för pragmatisk för att bry mig om färgen på loggan.

Av Krippa75

Kan vara så att du måste resetta soundbaren för att kunna göra om blåtandsparningen. Göres på detta sätt:
Press and hold + (volume up) button, power button, and input select button on the unit for more than 5 seconds to reset the system.

Av Krippa75
Skrivet av Zippeer:

De är dock UK så så blir det väl tull/moms också?

Enligt deras FAQ tillkommer inga avgifter så det ska vara lugnt att beställa därifrån.

Av Krippa75

Är DIN-jacket linjeingång kommer det sannolikt funka, du måste dock ha koll på vad de olika pinnarna används till.

Av Krippa75
Skrivet av jonaz_81a:

I år är det (med Microsofts hjälp) Linux år!

Är det 25'e året i rad nu?

Av Krippa75

Hoppas verkligen att tidsplanen håller. Kan de hålla priset nere även på dessa kommer nvidia och amd få svettas.

Av Krippa75

Att luta det så att kompressorn rasar är en klassiker.

Av Krippa75

För 150 lax kan du hitta en BMW 528 F11 årsmodell 2011 med radsexan. Den är oerhört mycket trevligare än de turboladdade fyrorna de bytte till 2012. De drar marginellt mer i stadstrafik men på landsväg får du i stort sett samma förbrukning.

Av Krippa75
Skrivet av Gurrrra:

Fast det är väl just det dom gör, dom påstår att nätverkskablarna förbättrar ljudet trots att det finns noll vetenskapliga belägg för det. Hade varit kul om alla dessa dyra ljudföretag o deras produkter skulle prövas i rätten.

Vad gäller vetenskapliga belägg går det garanterat att hitta mätbara skillnader mot någon annan kabel, huruvida det påverkar ljudet är en annan femma. Det är sannolikt juridiskt hållbart att hävda hörbara skillnader på det sätt som görs med tanke på antalet publikationer runt om i världen som i test efter test hävdar just det.