Inlägg

Inlägg som Laccy har skrivit i forumet
Av Laccy

Gillar det här projektet starkt! Ser fram emot slutresultatet!

Av Laccy
Skrivet av frankz55:

Jag har satt ihop kanske 5-6 datorer i mina dagar, inga svåra saker och med ganska stort tidsmellanrum så jag hamnar alltid lite efter i "det senaste" vid varje bygge, något som jag gärna tar igen genom olika forum osv.

Problemet med att bygga datorer är ju att det kostar pengar att köpa dem och när de väl är färdigkittade är man ...ja...färdig.

Jag skulle vilja ägna mer tid åt datormeckandet men har svårt att komma på roliga utmaningar osv som inte behöver kosta så mycket pengar, som man kan få tag på gamla delar och fixa med själv till en billig peng?

Tar gärna emot något förslag från nån som sysslat med detta under längre tid utan att ruinerat sig hehe.

Skrivet av Ragin Pig:

som "fattig student" så blir det inte allt för många byggen. senaste (sign) var ett hopkok av mestadels begagnade delar som köptes in över en 4månaders period. Men blir man sugen så är det väl bara att fönstershoppa lite, gå in på valfri webshop, plocka ihop lite delar, sukta efter bygget och sen tömma varukorgen

Några byggen har gjorts åt andras räkning, bla ett 10tal åt en fritidsgård där jag vikarierar ibland.

Köp saker begagnat! Jag har precis som Ragin Pig ovan köpt saker över en längre period av tid och har fått ihoo ganska bra saker! Bla ett 6970 och en Amd phenom x6 1090t be för kanske totalt 5000 kr, och då har jag även köpt en massa "onödiga" saker så som möss och tangentbord... Nypriset för motsvarande saker idag hamnar på närmare det dubbla!
Och jag skulle ta varenda tillfälle jag fick att hålla på med gamla eller för den delen nya datorer, ett problem som högstadieelev utan någon egentlig inkomst...

Av Laccy

Det är egentligen inte prestandan av 280x-et jag är ute efter, msi-korten har några mjukvarusaker jag är intresserad av.

Jag köpte ett His 6970 för några dagar sedan och hade egentligen tänkt köpa ett begagnat 280x senare när jag fick råd... då visste jag inte att det hade multi-gputekniken och kom på den idén att köra det i CF.

Av Laccy
Skrivet av fantomsmurfen:

Nej. Det är öloka GPU på korten så det går inte att köra crossfire.

Det är bara det att jag vet att det kan köra med tex 5970 och 6870 och även nVidia-kort...

http://www.nordichardware.se/Grafik/his-hd-6970-iceq-mix-slae...

Vad skulle hända om man testade dem i CF?

Av Laccy

His 6979 IceQ i crossfire med MSI r9 280x?

Hej!

Då jag inte inte hittar så mycket information om detta undrar jag om man kan köra ett His 6970 IceQ 2gb tillsammans med ett Msi r9 280x gaming 3g i crossfire?

His-kortet har ju någon slags mutli-gputeknik (LucidLogix?) och jag har sett att det går att använda åtminstone med äldre grafikkort, men fungerar det med nyare gpu-er också?

Av Laccy

Ålder: 14
Plattform: PC
Spelar mest moddat Minecraft och Planetary annihilation. Kommer börja köra BF4 och Borderlands 2 igen om några veckor då jag har byggt min stationära dator, kommer även att börja köra Skyrim.

Av Laccy

Planetary Annihilation, Borderlands 2 GOTY Edition och Skyrim. Önskar att jag hade råd med mer...

Av Laccy
Skrivet av ggustavsson:

Går säkert att klämma in 4-5000Mha batterier i dagens high-end telefoner, om tillverkarna bara vågade göra dom 2mm tjockare, blir lite mer att greppa om vilket inte gör nått, dock lite tyngre också.
Skulle nog kunna öka på batteritiden till 2-3 dagar åtminstone.

Det finns faktiskt 6200mAh-batterier för SGN2 på teknikmagasinet, jag är dock inte säker på hur mycket tjockare telefonen blir...